Šta je novo?

Lenovo P780

EXTREEE EXTREEE! Oba slota mogu da koriste 3G (ne u isto vreme, naravno, ali moze da se menja koji slot ce biti 3G). Zvuk moze da se pojava dosta preko stock ROM-a.

Ubacio sam Samsung ROM da probam, i uvideo to. Ima opciju da se promeni koji slot ce biti 3G i RADI - u oba slota sam uspesno imao 3G brzine.
Zvuk je bio PREJAK, default je bio na max. i smetao je ukucanima u drugoj sobi za ring/SMS notitication, a i prilicno tiha pesma je osetno jace zvucala, bez distorzije.

Sam Samsung ROM je inace TESKO S***E. Ne radi WiFi, rebootuje se svaki cas, ne mogu da bootujem normalno u njega, vec moram long press power tastera inace se gasi odmah posle Lenovo logoa...

Nisam baš razumeo,na stock romu može da se promeni koji sim slot će da bude 3G?Nisam našao tu opciju...

Procitao sam na xda forumu da 8 maja izlazi vibe 1.5 ROM za p780. Po svemu sudeci, rekao bih da se radio o oficijelnom kitkat updateu. Zivi bili pa videli.

Lepa vest,nadajmo se da je istinita.

Nisam baš razumeo,na stock romu može da se promeni koji sim slot će da bude 3G?Nisam našao tu opciju...

Nema je na stock ROM-u, nego sam video da preko Samsung ROM-a moze. Sto znaci da fizicki moze, samo treba da se skine neki app koji to omogucava (trazio sam, ali za sada nisam nasao, garant postoji).
Ovaj ne radi na stock ROM-u, BTW: https://play.google.com/store/apps/details?id=pt.joaormf.mtkcontrol.free

BTW, shvatio sam da mi je nesto slab signal za MTS - mislio sam da je do mTel kartice, ali vidim da dobro radi u drugim telefonima posle :) Malkice je bolje sa V15 modemom, ali nije to to :( Sreca pa sam u Nisu na kratko, a u Beogradu je vec druga prica.

Poslednja izmena:
Danas bi trebalo da se pojavi taj vibe rom 1.5, ako je vjerovati ovima za XDA, ima li ko info-link?

Ako ima nekoga u Juznoj Srbiji sa ovim telefonom (pogotovu u Nisu), koji modem za ovaj telefon vam najbolje radi na MTS-u? Slicno pitanje i za BG, mada tamo nisam uopste imao problem.
Isprobao sam kartica sva tri operatera, VIP neverovatno dobro radi u oba slota, dok i MTS i Telenor slabasno imaju signal :( MTS-ov net skljoca bas bas. (Telenorov net nisam mogao da probam, ali vidim da je ista jacina signala kao MTSa, dok je VIP nekoliko koplja ispred :D da ne poverujes)

Hmmm,ovo neće doći kroz zvanični OTA update.

Kako instalirati ovaj update i kako napraviti rezervnu kopiju postojećeg?

Poslednja izmena:
Isto kao svaki ROM, bar tako misim, vidim da spominju onaj FLASH tool, pretpostavljam da ne moze prebacivanjem .zip file u telefon, pa iz telefona. Ali pise Developer verzija, nije jos Stable, tako da treba sacekati sa ubacivanjem dok ne dodje Stable.

U pravu si,nisam primetio DEV u naslovu roma.

Kako da podesim wlan da bude stalno aktivan , isključuje se kad telefon uđe u standby

Wlan-setings-advanced-keep wlan on during sleep(never).
Inače je po defaultu smart.

Always naravno.

Nisam primetio razliku naspram Smart? jedino mozda Skype malo sporije reaguje.

Pa smart isključi wifi kada telefon ode u sleep mod.

Hvala , našao sam par minuta pošto sam postovao ovde kako da podesim , imam ovaj telefon par dana i moram reći da sam prezadovoljan sa njim . Igre me ne zanimaju toliko , trebao mi je kvalitetan telefon za svakodnevnu upotrebu, ovaj mi je baš zapao za oko i kompletan utisak odličan za moje potrebe .

Kako vam se ponasa baterija na s124 verziji? Presao sa s119 na s124 i trajanje mi se prilicno smanjilo.

Ja ne znam kako da upg:( Instalirao sam twrp i nece upg posle restarta da se pokrene vec se sami startuje twrp. A ne znam ni kako da vratim org recovery.

ajde ako moze mala pomoc

imam Lenovo S930 (verovatno sam jedini ovde) i nemogu nikako da nateram fon da skine mms ...

ima ti li vi taj problem sa 780 ili je samo do moga telefona

hvala unapred ...

:wave:

PS: dobijem ja poruku ali sadrzaj nece da skine

Proverio AP podešavanja?

Lenovo telefoni nemaju automatski podesavanja za nase mreze, koliko vidim, pa i mora rucno da se upise. I naravno, mora biti Mobile data ukljucen da bi se skinuo MMS (nema veze da li postoji wifi konekcija).

evo ja kad strimujem sa kucnog kompa video preko mx pleyera seek traje beskonacno

Koristi sw decoder samo! Hw smara jer ispere boje i sporo seekuje. Hw+ me je dosta zezao isto pa sam i njega otkacio. Sw sve dekodira sto imam i nista manje ne traje baterija.

probacu sad sa sw

edit
probao i radi odlicno,nema laga. hvala puno druze
inace imam i jedan bug
kad primim sms otvorim ga u prozoru i ako kliknem na read on zatvara prozor i ne otvara program za poruke vec ponovo klikcem na poruke i tek onda otvara

Poslednja izmena:
Read = "Mark as Read". Ako hoces da vidis poruku klikni na tekst poruke.

U MX Playeru moze i da se podesi da koristi najvise 1 jezgro (Core). Iskreno, jos uvek nisam naisao da je premalo za bilo koji video - posto za 1080p video nemam dovoljan WiFi protok, sve sto mi treba da radi, radi :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno