Šta je novo?

Lenovo P780

Mozda ne vidim da ima da se stiklira notifikacija?

Procitao sam na gsmareni u koment sekciji od P780 da telefon guta SDXC od 64GB bez problema. Da li neko moze da potvrdi ovo?

Pitao sam na prethodnoj strani bas za njega :) Niko da prokomentarise :( Meni se EXTRA svidja kako izgleda (i nadam se da je bas Samsung UI samo na P780 kernelu).
Ali i sam taj thread jedva da je ziv, pa nema dovoljno iskustava da smem da probam :( Da je Sony telefon u pitanju, izigrao bih se vec sa 20 ROMova :) (brick je skoro nemoguc, reset laganica...)

Inace, testirao sam Youtube preko 3G i preko WLAN-a juce (HD on Mobile je bio podesen). Baterija nikakvu razliku nije pokazala! Evo kako to izgleda. Primetite da je kriva maltene identicna i dok je WLAN bio off, i kad je poceo on neko vreme. Istu duzinu klipa sam gledao, isti % baterije je uzeo. Brightness max. naravno :D
U pitanju je MTS, preko m:Tel CG kartica sa roming dodatkom (pogledajte drugu temu)

Prilozi

• Screenshot_2014-04-24-17-05-10.png
    Screenshot_2014-04-24-17-05-10.png
    81.1 KB · Pregleda: 147
Ali i sam taj thread jedva da je ziv, pa nema dovoljno iskustava da smem da probam :( Da je Sony telefon u pitanju, izigrao bih se vec sa 20 ROMova :) (brick je skoro nemoguc, reset laganica...)
MTK telefone uvek možeš da vratiš u život sa Flashtool, ni baterija ti ne treba...

Flashtool? Isti koji se koristi za Sony telefone za flash FTF fajlova? Imas li link ka tutorialima, ne nalazim nista, verovatno zbog losih keywords?

BTW, jel' uspeo neko da poveze tether preko USB ili BT-a? (nisam probao preko WLAN-a ali bitno mi je bas da bude preko BT/USB-a)
Uz USB tether mi se dosta koci racunar, i ne uspevam da iskoristim tu konekciju. Uz BT tether ne dobijam net.

Koristio sam na S4 sva tri i sva tri su odlicno radila. I na ArcS-u takodje, samo sto je slabiji telefon naravno, pa je i brzina slabija, ali sve je radilo iz prve. Na P780 mi nesto ne ide.

Ovo sam nasao:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1982587
Ne svidja mi se sledece:
"After flashing a wrong preloader, your phone will be completely dead (can't be powered on, it will not charge and won't be detected anymore by the computer) and there is no way to recover it." sto ce reci, ne moze uvek da se vrati.
Takodje, jedna od stavki:
"•Turn off your phone, remove the battery and replace it after some seconds (and don't turn on the phone)."
A baterija ne moze da se izvadi :)

Pa postaraj se da ne bude pogresan preloader. A bateriju ne moras vaditi nego neka iscuri.

Romove u principu menjaš sa CWM recovery, tako da sa te strane ne moraš da se zezaš sa SPFlashTool. Ukoliko nešto zezneš, uvek ostaje Flashtool da vratiš fabrički rom. Koristio sam flashtool na 3 MTK telefona, Lenovo A789, Jiayu G2s i Honor 3C, i nisam imao bilo kakve probleme. Na Zopo C2 sam sve završavao tako što sam sa MobileUncle Tools promenio recovery u CWM, a posle sam preko CWM ubacio rom. Pre toga moraš imati root privilegije. Za root MTK telefona koristi Framaroot aplikaciju, ili ako on ne radi VRoot. Ova druga varijanta verovatno sad može da se koristi za sve novije MTK telefone, tako da ti flashtool možda neće ni trebati.

Jeste ali sa MTK ima zezanja, ja sam na Lenovo S820 upejtovamo CWM sa kineskom verzijom ili engleskom, znam da je trebalo kontra i nije mogao vise da se upali, a kad udjem u CWM sve kineska slova, pa sam onda preko Flashtool instalirao originalni Rom sa CWM i nesto sam cackao, ugasim, udjem opet preko SP fl tool, skinuo neki CWM recovery 6.x.x.x s820, preko SP samo njega strikiram, strikiram ono DA DL... izaberem ovaj recovery img i iz njega onaj scratch file kako li se vec zove, odem na download, on odradi, reinstalacija, upali se LENOVO i mrtav, u donjem uglu pise "TOOL DL IMAGE FAIL,UBOOT IS BLOCKING BY DL INFO". Jos kad sam vidio na net ovu poruku da valjda znaci da brickovan, pa sam opet u SP fl tool instalirao originalni,nije htjelo, tu sam vec smrsao 5kg u trenu, jer taj Lenovo nije bio moj, pa sam opet isto ponovio, opet nanovo kopiranje originalnih fajlova i upalio se. Kako sto, ne znam, proradio, i od tada bjezim od ROM-a i updejta kao djavo od krsta. Opet se preznojim kad se sjetim sto sam prezivio taj dan :D

Morate se sloziti da je samo "Flash FTF and you're done" za Sony telefone raj naspram svega ovoga :)

Kako se radi force shutdown za ovaj telefon?

Poslednja izmena:
Vala bi mogao probati ovaj Note3 UI :D Da se zrtvujes za nas forumase, okacis koji screenshoot i tako to :D Bolje ti, nego ja opet da se znojim od muke :p

Nemam vremena ^^

BTW, oseti se da je malo 1GB RAM-a :( Ozbiljno cu mozda da menjam za K910 zbog toga (ako ne uvidim da ne moze stati u dzep :D)

Nakon stavljanja s124 verzije, kao da mi je ispario imenik...sve drzim na googlu, u opcijama je stiklirano da se sve vidi od konakata ali jednostavno ne vidim ni jedan kontakt kad ocu da pogledam u imeniku..u cemu moze biti problem?

Jesi siguran da ti kontakti nisu bili na telefonu? Google sinhronizuje samo google kontakte, oni koji su ti memorisani u telefonu su samo na telefonu. Ja sam to provalio na teži način pa sam posle fabričkog reseta vraćao neke backupe da bih vratio imenik... :d

Da,ali update na 124 nije radio fabrički reset.Meni su kontakti ostali posle apdejta.

Stavljam iskljucivo na google, zato me i cudi da mi je nestalo odjednom...a kad me zovu ljudi sve normalno funkcionise,znaci nisu nepoznati brojevi, znaci da su tu negde..kad je radjen update na s119 kontakti su bili tu normalno..

Pogledaj da ti nisu settings podeseni da ne prikazuju Google contacts? Mene to izludjuje na Xpreriama, posle update-a/reseta, pa nekad cak i obican reboota, mora da se opet proveri imenik :) (samo da se klikne na Done, ali ko ne zna - uplasi se!)

BTW, meni nije hteo da ponese instalirane aplikacije sa drugog telefona kad sam ubacio nalog (odmah pri prvom startu), niti imam lozinke za wifi-eve koje sam imao???

Bukvalno mi je sve stiklirano, tj nije se nista ni menjalo, samo je nestalo iz vidnog polja...da odlepi covek kad mu treba neki broj!

Iskljucio/ukljucio mob i proradilo..

Jedno tehnicko pitanje sto se tice telefona... Primetio sam da se takom punjenja napon baterije penje do 4.35V, pa me zanima koja vrsta LiPoly baterije se nalazi u telefonu? Vecina standardnih LiIon baterija se puni do 4.2V, no ova u telefonu daleko premasuje ovu vrednost.

Mala je razlika od kada je ovom telefonu pala cena na 260e kod domaćih prodavaca.

^ Već neko vreme je ta cena u WW. Ima mesec dana, otprilike. U suštini, dobra cena za P780 sa dve godine garancije i sa kojim nema problema sa mrežom. I koji je original, pošto ima i kopija.

Isprobao sam jutros Note 3 UI ROM, onaj "vijetnamski", posto sam uspeo da podesim TWRP kako treba pa rekoh ajde sad moze :)

Elem... extra lepo izgleda, Samsung UI mi se mnogo svidja i odgovara mi. Ali sam ROM je beba...treba da prohoda po meni tek :( SIM management za zvanje nije bez sitnih bagova, net nema uvek na wifi-u, izbaci neke poruike i slicno. Mnogo manje ima podesavanja od pravog Samsung ROM-a za S4, verovatno i za Note 3, ali iskreno se ne secam :)
Nije los za zezanje znaci, ali mislim da je gubljenje vremena da se stavlja na ovaj telefon. P780 je ipak ozbiljno dobro uradjen poslovni telefon, a ovaj ROM je daleko od ozbiljnog :)

Nazad
Vrh Dno