U sustini Intel HX 14gen je copy-paste HX 13gen osim i7 14700HX koji je sa dodatnih 4E jezgara napredak u odnosu na 13700HX.
Poslednja izmena:
A zašto jednostavno ne bi stavio Mouse Move i resio si problem? Takođe se ekran ne gasi ako pustis 10h black screen na YT, recimoPosle malo dopisivanja po diskordu ustanovili smo da laptop ode u sleep mod kad se isključi ekran i jedino rešenje je podesiti ekran da se ne gasi a za OLED može se staviti crna slika preko celog ekrana kad se ne koristi a potrebno je da laptop radi neko duže vreme.
Takođe preporučuju PowerToys Awake utility.
Sad mi je palo na pamet da kupim onaj mali HDMI adapter što simulira da je povezan monitor pa da prebacim na Second screen only i tako isključim ekran umesto da stalno otvaram crnu pozadinu preko celog ekrana.
Imaš review od 16 minuta
Takidje,pre sam gledao samo Intel,Amd nije ulazio ni u obzir,sad je kontra,sve sa Intelom pored ovakvih Ryzena ne ulazi u obzirJasno.. ali baš im mnogo vremena treba da ga najave ili ne daj bože izbace Asus to mnogo brže radi od Lenova nažalost.
Inače taj 7i je meni idealan laptop što se tiče izgleda i dimenzija, samo ga taj Intel CPU "koči"
Koja je cena kod nas? Svidja mi se ovaj model bas zbog izgleda + neki casual gaming. Da li je ceo od metala-aluminiuma ili je ovo napred pored tastature plastika? PozdravDanas prvi put stigao malo da se igram i testiram laptop. Zaista fina masina, ali nista radikalno drugacije i bolje u odnosu na G14...neko poredjene i prednosti mane oba verovatno ispisem u skorije vreme. Probao malo undervolt preko throttlestop aplikacije i vidim primetan boost u cinebench r23 npr...sa 24k skok na 28k+ poena. Za sada me najvise buni i nervira sto mi je single score na tim cinebench 23/24 aplikacijama jako nizak...tipa na 23 je 1700 poena (treba oko 2100 da bude za 14700HX), dok je na 24 nekih 76 sto je opet dosta nize od 115+ koliko bi trebalo. Neka pomoc, savet, ideja?!? Napominjem da dok teram single core temp ne prelaze 65 tako da pregrevanje nije sigurno u pitanju. Probao sam i undervoltovano da teram single, nikakve promene nema.
Sto se same masine tice, sama razlika izmedju ove serije 7 i ranijih 5 koje sam imao i nije toliko velika koliko sam mislo...mada posle 2022 su modeli 7 prilicno osiromaseni kako bi napravili 9 mesta. U svakom slucaju lepa, brza i funkcionalna masina koja ceka da se nadogradi uskoro sa memorijom i storage-om.
Ako ima kakvih pitanja, tu sam.
Ima na Aliju (ne znam da li smeju da se postave linkovi), a da li su originalni ne znam. Svakako ću da rizikujem (pogledam broj kupovina i ocene pa ko se pokaže najbolji). Mislim da su ti adapteri rađeni za kinesko tržište a pitanje je da li će biti globalno dostupni...Moze link na ovaj 170w adapter ? Moze i na pm . Hvala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari