4070 je za 10-15% bolja od 4060 a obe imaju stu kolicinu vram-a koja nije dovoljna za 2K geming. Obe graficke su predvidjene za FHD gejming sto se tice najnovijih igara. Po meni jedino ima smisla konfiguracija legion laptopa (makar polovna) sa i7-14700HX uz RTX 4080 12GB koj je za 50-60% jaca od 4070.Za vas koji imate 4060/4070 mobile gpu u Legionarima.koji fps dobijate u najnovijim igricama recimo u 2k rezoluciji,gledam neka dva legiona jedan sa 240hz osvezavanjem sa rtx 4060 a drugi sa 165hz sa rtx 4070 ,vidim da su obe grafike prilicno slabe u toj rezoluciji,prosek oko 50/60fps u testovima (pretpostavljam native bez dlss i Framegen),kad ukljucite na 2k ovu kombinaciju dlss i framegen. koji je neki prosecan fps,ovaj legionar sa 240hz ekranom mi je poprilicno besmislena kupovina to ni sa 4090 ne bi dobio
na kojoj rez?Apsolutno da. Prešao sam cyberpunk, robocop, hogwarts, days gone i horizon fw bez ikakvih problema (nešto početo na 3070ti prethodnom, završeno na ovom). Sve dok nisi ultra/extreme zavisnik + RT apsolutno ćeš biti zadovoljan.
@djape08 dobro predpostavljaš...sa dlss i fg računaj nove moderne naslove do 90fps (naravno ako ne koristiš rt). Edit: kolega iznad lepo objasnio...mada sam i ja pisao isto par strana ranije.
Ja juče prodao legion slim 5 (p.s. čestitam kolezi sa foruma na dobroj kupovini) pa sam sad u novoj gabili pošto kum za par dana ide u USA (neplanski se sve namestilo); voljan da mi ponese nešto (imam tu sreću u životu), pa sad obzirom na moju "bolest" umesto HP elitebook 840 zadnje gen koji sam meračio ovde na KP da uzmem, počeo sam da gledam, merkam i razmišljam izmedju novog Legiona 7i (onaj prelepi beli sa i7 14700HX i 4060; trenutno na akciji 1449$) i Yoga Pro 9i (I9 ultra 185H i 4060)...evo pametan nisam. Verovatno će presuditi šta bude aktuelno i na akciji u tom momentu kad bude tamo.
Razlika je pre 7-10 posto (retki slučajevi gde je 15), zato ni ne gledam 4070 modele jel su uglavnom 300+ dolara skuplji; totalno ne isplativo. Bar da ima 12gb pa bi bilo smisla. Legion pro 7i sa 4080 bi sigurno uzeo da nisam dobio bebu nedavno, ovako bi samo stojao i skupljao prašinu...manji i lakši bar mogu da koristim uveče na sebi za surf i gledanje filmova. Naravno odma računam i da ću ga prodavati vrv za par meseci pa i tu gledam na kom modelu mogu da ne izgubim (eventualno zaradim nešto).4070 je za 10-15% bolja od 4060 a obe imaju stu kolicinu vram-a koja nije dovoljna za 2K geming.Obe graficke du predvidjene za FHD gejming sto se tice najnovijih igara. Po meni jedino ima smisla konfiguracija legion laptopa (makar polovna) sa i7-14700HX uz RTX 4080 12GB koj je za 50-60% jaca od 4070.
Sve igram na externom asusu 27" u 2560x1440na kojoj rez?
Gledam naravno, mada mi je bestbuy trenutno jedina mogućnost, nmg da cimam čoveka previše.Ovde pogledaj koji su laptopovi na popusti u USA.Current Gaming Laptop Deals
Don't pay too much for your gaming laptop! We find the best laptop deals so you can get the best price with these sales!gaminglaptop.deals
Ako na toj rez sa 4060 sa dlss&FG guras do 90fps,zbog cega onda nije dovoljno 8gb vram za 2k?Razlika je pre 7-10 posto (retki slučajevi gde je 15), zato ni ne gledam 4070 modele jel su uglavnom 300+ dolara skuplji; totalno ne isplativo. Bar da ima 12gb pa bi bilo smisla. Legion pro 7i sa 4080 bi sigurno uzeo da nisam dobio bebu nedavno, ovako bi samo stojao i skupljao prašinu...manji i lakši bar mogu da koristim uveče na sebi za surf i gledanje filmova. Naravno odma računam i da ću ga prodavati vrv za par meseci pa i tu gledam na kom modelu mogu da ne izgubim (eventualno zaradim nešto).
Sve igram na externom asusu 27" u 2560x1440
Gledam naravno, mada mi je bestbuy trenutno jedina mogućnost, nmg da cimam čoveka previše.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari