Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Jel to ja nisam džabe pisao romane u pixel temi? [emoji2] [emoji2] [emoji2]

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ja da se javim. Instalirao sam neki rom na koji sam naisao na nekom forumu, misleci da cu se kasnije preko beckupa vracati i menjati romove. Medjutim, kada sam skinuo cuco92 i pokusao da ubacim nije moglo - ne mogu da udjem u TWRP. Sta dalje da radim? Ili da jednostavno batalim sve :)

ede4c1e24e1988b9eddbc295a192c2e1.jpg

Ovaj rom sam instalirao

Stavio si sigurno neki stock rom koji ti je zamenio twrp sa stock recovery.Imaš postupak vrlo je prosto da vratiš twrp.

Sent from my Le X820

Jel to ja nisam džabe pisao romane u pixel temi? [emoji2] [emoji2] [emoji2]

Ne gledam za sebe. Nemam ja ništa protiv "manje poznatih" Kineza... Zadnja dva telefona koje sam naručio za bližu i dalju rodbinu su bili Kinezi, na moju preporuku... [emoji4] Nisam ni u jednom komentaru rekao da sam protiv tih telefona jer najviše nude za uložen novac, pogotovo za manje zahtevne korisnike kojima su neke sitnice totalno nebitne... Ja bih pre pazario htc 10 ali mi se ne isplati prelazak... [emoji12]

Šalim se malo, naravno, svako bira ono što misli da će najbolje da mu leži...

Ma naravno, bitno je imati normalnu konverzaciju i uvažiti tuđe mišljenje ako je ispravno. Nisam ni jednog trenutka rekao da to što ti pričaš nije tačno, već da neke stvari mogu drastično da utiču na cenu. Na kupcu je da sam odluči da li te stvari opravdavaju tu razliku ili ne... Kada sam uzima 6p, on mi je opravdavao tu cenu dok trenutno ni jedan flagship telefon ne opravdava. To je sve subjektivno...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Svakako. Mene jedino iritira kada neko sa predrasudama dođe, nije ni pročitao test, pogledao YT a kamoli probao ali "zna"... Ko zna u kom pravcu će tržište da ide ali je neverovatno koliko brzo neki njihovi brendovi napreduju... U svakom slučaju, podržavam sve što će da dovede do manje cene a boljeg proizvoda za nas.

Koga zanima, za sat-dva novi Mokee release.

Izašao je i unofficial MK71.1 ali naravno kamera... Čekamo zvanični Nougat za to.

Ne znam, trebalo bi da je u beta testiranju a priče kažu Q1 2017...

Svi nešto pominju mart... Onaj Grk koji je kao beta tester i još neki na xda

Sent from my Le X821 using Tapatalk

Da ali sasvim sigurno će pre da se pojavi neka beta. A to je dovoljno da kamera proradi na Lineage/Mokee... EUI me ne zanima :)

vrlo vjerovatno.. provjeri..

from my Le X720 on TT

Probao i nije ni do kartice. Sinoc sam mu izvadio obe kartice, instalirao opet Chamletov ROM sto mi je mitar poslao i od aplikacija instalirao samo BBS. Na WiFi se nisam ni povezivao (znaci nisam unosio sifru), a kartice nije imao i opet je preko noci skinuo 40% baterije. Awake je bio oko 10h i na vrhu ona tri servisa kao i uvek. Znaci nije do WiFi-a, nije ni do kartica, a nije ni do aplikacija. Sta mu se desilo ja ne znam i vise me glava boli od pretpostavki. Sve sam probao i nista nije pomoglo. Tako da mi je jedina opcija da stavim Flyme OS na kom nisam primetio da ima tog problema ili da stavim CyanogenMod 12.1 koji jos nisam probao, ali na njemu je dosta losija baterija nego na EUI-u (ne racunajuci ovaj problem sto trenutnu imam; kada sam tek dobio telefon probao sam CyanogneMod i trosio je dosta vise baterije i grejao se, pa sam ga iz tog razloga batalio).

Steta za ovaj telefon. Ima odlican hardver, a nikakvu softversku podrsku. Ja koji kod da uzmem telefon ostanem na onom ROM-u koji je dosao uz njega. Prosli mi je bio Gionee Elife E7 koji je takodje imao nula softversku podrsku. Sledeci telefon kada budem uzimao prvo cu gledati da to bude telefon za koji ce biti neka azuriranje i novije verzija sistema...

Da ti nije flyme promenio modem, pa da se nešto ne miriše sa EUI?

Sent from my Le X821 using Tapatalk

Ma nije. Stavljan je i pre. Ali ovo je pocelo da se desava mnogo kasnije nego sto je taj Flyme ROM proban. A i kada flesujem ROM (Spanjelijev ili Chamletov) onda formatira sve particije na telefonu i flesuje ih ponovo. Tako ako ima tako neki problem, ili ima neki virus, flesovanjem i formatiranjem svih particija se to resava. Nesto se desilo telefonu. Vidim na XDA da se jos jedan javio sa tim problemom i niko mu nije ponudio resenje. Ma samo neka na Flyme OS-u radi sve kako treba, kamera nije losa, ali mi se cini da nije kvalitet kao na EUI, a mozda je to i do stock kamere pa cu probati Open Cameru instalirati (ako neko ima preporuku za neku aplikaciju za kameru neka kaze).

Ima za ove EUI-jevce :D

Mi pravi koristimo CM a tu nema šta da se popravlja :D

Alo ekipa, evo da se javim malo nakon nekog vremena.. Vidim još se čeka Nougat!
Trenutno koristim iphone 7, pa možda da napišem neku usporedbu s x820 ako kome bude zanimljiva.
Dakle stvarno da kupujem za svoje pare nema nikakve šanse da bi kupio iphone, pa čak ni samsung. Razlog je jednostavan, a to je da su Kinezi došli toliko blizu, ako ne i prepišali ove velikane mobilne industrije.
Iphone 7 konkretno ima samo dvije prednosti u odnosu na lemax: bolja softverska podrška i bolja kamera, ostalo je sve slično ili bolje na lemaxu.
Brzina: usporediva
Ekran: nisam stručnjak ali tu su negdje
Baterija: iphone iznenađujuće izdržljiv, ali nedostaje brzo punjenje
Dizajn: stvar ukusa, ali realno bi moglo bolje naročito kod ajfona
Cijena: no contest :d

Ako vas još nešto zanima slobodno pitajte, ja ću navratiti tu i tamo na forum.
Veliki pozdrav lemax ekipi.

ResurrectionRemix-M-v5.7.4 (lastbuild 20170130)

ROM Updated: https://drive.google.com/open?id=0B-...nNmTGxWM1U5ZHM
* Video recording work
* Camera2Api work, set by default, you can use RAW in OpenCamera or Camera FV-5 etc.
* RIL fixed, who has problem with no signal/bad signal, no incoming on LTE, please test.
* Some small fixes
PS About CVE (system patch level), i know it old, will update soon.

Prvi put da planiram da napustim Mokee :) Samo da probam i da vidim da li camera2api stvarno radi. To je jedina mana na Mokee.

nama ga je napravio taj spanjolac i izgleda da je bolji od CM od Superliminala..
ako probas javi da vidim sta ti velis..

from my Le X720 on TT

Odličan je RR. Radi camera2api konačno na nekom neEUI romu. Baterija za sada super. Nema wifi-bt bug. U principu nisam našao zamerku za sada.

Pozdrav svima, imam ovaj telefon ali od danas mali problem. Telefon sam kupio sa cuco92 romom, resio sam da ga promenim i instalirao neki stariji EUI koji je obrisao TWRP. Medjutim danas resih da instaliram neki drugi Mokee ili ovaj poslednji EUI koji je darko1290 postavio ali pre toga sam pokusao da instaliram twrp. Skinuo sam twrp.apk i pokrenuo preko Flashify aplikacije. Sve je islo super dok me nije pitao da se resetuje. Od tada ne mogu da ga upalim. Zavibrira na krato i pise LeEco a ispod recovery. I nikako ne mogu da pokrenem telefon normalno. Drzao sam power+volume UP upali se pola dipsleja zelene boje, tako bude na trenutnak i od tada black screen. Stvarno ne znam sta vise da radim, molim vas za pomoc.

Takodje kada drzim power+volume down udjem u Fastboot Mode. Ali odatle samo mogu da izadjem kada dugo drzim power. Nista se ne desava. Na osnovu svega sam zakljucio da sam verovatno obrisao recovery mode ili da sam instalirao neku verziju koja nije putpuna (jer cim udjem u recovery pojavi se onaj zeleni screen na pola sekunde, telefon zavibrira i restartuje se).

Poslednja izmena:
Instaliraj oficijalni twrp iz fasboot moda.
Sve je ovde objašnjeno.

https://twrp.me/devices/leecolemax2.html

Posle iz command prompt-a odradi adb sideload rom-a koji hoćeš da instalira.
Isto sam prošao neki dan kad mi je stigao telefon :D

Poslednja izmena:
Hvala, na poslu sam trenutno pa nemam kabl. Cim budem stigao kuci probacu pa javljam sta sam uradio. Hvala

Samo jedno pitanje, izvini ako sam dosadan. Prvo skinem Android SDK i instaliram ga na kompu, zatim twrp za max 2 sa njihovog sajta i na kraju radim sve po uputstvu sa linka koji si mi poslao, tacnije jedino sto mi preostaje posle je:

You should now be in fastboot mode.

Download the correct image file and copy the file into the same folder as your adb and fastboot binaries. Rename the image to twrp.img and type:

fastboot flash recovery twrp.img

fastboot reboot

Jesam li u pravu? :)

Izvini ovo mi je prvi put da radim ovako nesto, stvarno nemam nikakvog iskustva.

Nazad
Vrh Dno