Šta je novo?

LeEco Le Max 2

@Darko, isto. Osim toga bio i i servisu, covjek probo sve vatijante.
@Dwayne Wade ima fora da ga skroz ispraznis i stavis ugasenog punit jedno 2 dana, onda se napuni donekle, ali i dalje ne puni kako treba nakon toga, tocnije ne puni nikako

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ok a reci mi još kakvu signalizaciju daje LED kad ga spojiš na punjač? I kad je upaljen i kad je ugašen.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ona narancasta lampica dva put trepne i u tom trenu kao pocne punit, nakon toga niti puni niti led ne gori. Kad je ugasen isto, trepne pa nista dalje

90% sam siguran da ti je softver u pitanju jer sam prodao i posedovao mnogo letvi, od kojih su 3 bile le max2 i niko mi se nije požalio na takav problem.
Sad videh da mnogo često flešujes tel pa sam siguran da ti je problem uzrokovan time.
Možeš da probaš sledeće...
1. Da držis dugo power taster dok se ne ugasi, pa onda probaš da punis dok je ugašen.
2. Da instaliraš stock kineski eui 5.5 pa da vratiš stock recovery pa da se updateuje na eui 5.8
3. Da staviš neki stock preko qfil-a formatiras sve particije.

Proveri i da li je konektor ok i probaj drugim kablom i malim adapterom koji si dobio uz tel.

Hvala Spanjeli, konkretni savjeti, volio bi da nesto pomogne! Ovo pod 1 sam probao i nista. Stock sam stavio 5.8 18s, s njim je i recovery bio stock i nista se nije promijenilo po pitanju punjenja. Ima li smisla probat s 5.5?
Ovo pod 3 mi molim te pojasni, malo sam nov u svemu ovom.
4) je valjda probao ovaj u servisu, a ja sam doma isprobao isto s raznim punjacima

Puno hvala svima

Izvini, zaboravio sam da ne postoji eui 5.5 za le max2, tako da probaj sa nekom 5.6E (engineering) verzijom.
Moraćeš malo da se potrudiš, nemam vremena da sada tražim umesto tebe 🙂
Što se drugog dela tiče, qfil je softver za flashovanje svih tel sa qualcomm chipsetom, nešto kao sp flash tool za MTK chipset. Potrebni su ti drajveri i potreban ti je firmware za tvoj tel ali prilagođen za takav način flashovanja. Smernice su ti www.letv.re i xda forum pa probaj.
Naravno, ne garantujem da će proraditi ali sam siguran da će otkloniti svaku sumnju da li je problem softvera ili hardvera.
Letv/leeco su se pokazali kao jako kvalitetni telefoni sa proverenim komponentama, tako da mislim da si ga ti ubio preteranim igranjem sa custom romovima.

Ja sam imao cudan problem na x600. Baterija nije dobro pokazivala procente i gasio se na 60%. Pokazivao je da je stalno awake. Probao da mijenjam druge romove, nista nije pomoglo. Mislio sam da je baterija pokvarena. Na kraju je bio problem u lose instaliranom recovery koji sam instalirao preko kompa koji je imao problema sa drajverima.
Probaj da reinstaliras recovery kroz flashify ili kroz TWRP mozda pomogne. Pozz

cm-14.1-20161112-UNOFFICIAL-le_x2.zip

Ne radi jedino kamera za sada...

Citam ruski forum i uglavnom se zale na otisak prsta koji ili im ne radi od starta ili prestane da radi.Neki smatraju da je to softverski bug i da moze da se resi tako sto se ubaci 015s http://forum.le.com/in/eui_detail.html?euiid=204 i onda da se dva puta restartuje i trebalo bi da proradi .
Problem sa punjenjem izgleda da je vezan za brzo punjenje gde se telefon pregreje i crkava neki modul punjenja a u vezi samog punjaca koji daje 7V izlaz a treba 5V.
https://ru.aliexpress.com/item/Back...a6467fe0e43cf065-1478967860725-03541-VnYZvQVf
nije jeftin ni senzor otisaka
https://ru.aliexpress.com/store/pro...-2-5-7inch-x821-X820/2296018_32744345420.html
https://ru.aliexpress.com/store/pro...icrophone-For-Letv-1/2296018_32703710812.html
koristiti prevodilac
Nekolicini je zakazao originalni kabal za punjenje te promenom istog je proradelo punjenje
još jedna preporuka za skener otisaka: 1) calibrate the sensor
2) removes all passwords
3) disable Smart Lock
4) turn off
5) Includes
6) caliber
Bottom line:
adds a typo and it works, if you do not include the Smart Lock.

Ovo sam nabacao sa ruskog foruma i 90% problema je sa skenerom ,promeni kabal od punjaca i stavi kvalitetan i probaj.
Ja bih na kraju pokusao i da flesujem telefon sa nekim alatom za SD kao sto je za mtk flash tool i da se vrati sve na fabricki jer ko zna sta se sve tu zabrljalo.

Poslednja izmena:
Hvala momci, pokusat cu sve veceras, sutra javim jel ima pomaka

Izgleda da je ipak do punjaca i kabela. Mora biti kvalitetan kabel, koji podrzava brzo punjenje zato u servisu nije radilo. Citao na htcmaniji da je tip isti problem rijesio s punjacem od mi5, pa sam nabavio od Samsunga punjac kabel i adapter original za note 7. Za sad radi, vidit cemo dalje. Mislim da je jeftin i los EU adapter u**** punjac i kabel. Vidit cemo oce ovi iiz Grossa poslat novi..

Lepo sam ti napisao da je to mogući problem jer na novim mobilnim telefonima moraš da imaš odgovarajući punjač i kabal.Tablet npr neće da mi puni ako nije punjač od 2A,otg ne radi ako nije kvalitetan adapter na usb-C npr kupio sam 5 kom. i to jedan skuplji i metalni i još 4 koja su zajedno cenovni kao onaj skuplji i na svima mi radi punjenje a samo na onom jednom i OTG.
USB Type C Cable,Ugreen USB C 3.1 Type-C Fast Sync
http://s.aliexpress.com/nmuM3uQN
(from AliExpress Android) naručio sam ovaj kabal a punjač planiran nešto ovako
CRDC Qualcomm quick charge 3.0 5 Ports Smart Mobile Phone Charger Desktop USB Charger for iPhone Samsung Xiaomi
http://s.aliexpress.com/v6r6fYBf
(from AliExpress Android)

Sent from my x600 using Tapatalk

Ma ja sam jos među prvim postovima pisao da mi se cini da je kabel, al vjerovao sam ovom iz servisa

Ostaje od pritužbi još skener otiska,kako vama radi?Žale se da prestane da radi posle nekog vremena.

Sve ok, u trenutku otkljucava. Jedini problem sa FP senzorom sam imao na Cuoco 017S i to gde kad telefon ode u standby onda ne reaguje senzor ali to je on nesto zeznuo, kazu da je ispravio u sledecoj verziji ali nisam probao. Ovamo na CM/Mokee sve kako treba.

Radi i meni odlicno. Kad je duze zakljucan samo treba ostaviti prst na skeneru koji trenutak vise nego kad je u "aktivnom" stanju.

Nisam probao, ima vremena, nek sredi kameru i da to sve radi kako treba pa onda.

lukam jel si ti sada na eui 21s? jel ti stabiniji od mokeea?

inace jel ffboy2009 radio rom? posto cujem da je prodao telefon i da vise nece raditi

Poslednja izmena:
lukam jel si ti sada na eui 21s? jel ti stabiniji od mokeea?

inace jel ffboy2009 radio rom? posto cujem da je prodao telefon i da vise nece raditi

Sad sam na 18s china, od tog sam imao neki backup. Svaki custom EUI je neka "win some, lose some" varijanta, najbolje sam zamrznut neke aplikacije na stocku, ako ti pase EUI.
Ako ne volis EUI, najbolje ic na mokee za sad, iako i ovaj unofficial CM14.1 izgleda obecavajuce. Citam na letv.re da ce bit i OTA 2 puta tjedno. Radi ga jedan developer na device tree od ffboya, mislim da je u planu i da se steve_mars ukljuci.
Ffboy je navodno baniran s xda i prodaje svoj lemax.

Nije prodao, "prodace". Mislim da drami malo bez potrebe jer se nasao uvredjen i to je to. Nije banovan, to mu je stari nalog.

0604122d3fbfe13832f00c4151b7b9c9.jpg

X820 je evo poslala mi svastika sliku

Mislim da je svemu kumovalo lose poznavanje engleskog i neka nepisana "pravila" koja nekima znace puno, a neki se ne opterecuju toliko. Malo su se natezali napred natrag, da je malo rakije bilo sve bi se srrtno zavrsilo..
@rista cestitam, i hvala ti jos jednom na trudu i stavljanju onih linkova

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno