Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

ivanbo2003 je napisao(la):
Hehe pa sa strane,ona rebra pipnes(prvo dodirni na 3-4 sec napajanje da se "uzemljis",mada je i cooler u principu izolovan od elektronike unutar cipa).Ako su mlaka a temp monitor(onaj core recimo) pokaze 65 onda definitivno to nije za gpu temp pokazivac vec verovatno za Cpu.
One dve temperature T0/T1 su 99% relevantne
Evo finalni rezultati:

gpu/mem 502/703
3dmark03 6294
3dmark01 10670
(ovo je zbog cpu-a ne menja
se uopste maltene isto kao na 300/650)

Cak mi i cs-sorce ne daje bilo kakav napredak! :zgran:
E sad razladio sam prostoriju,posto je kod mene pakao i posle testa temp su bile 67/50/40 a fan na 4300 obrtaja,izgleda da ono checkiranje u Rivi zahteva restart!!? :d

Ja sam extra zadovoljan ,za sada necu vise da guram i ovo je dosta,ionako me kochi procesor i noname memorija,probacu kad nabavim 3dmark05 i naravno CoD2,FEAR,Quake4,FarCry...
sa pochetnih 4650 na 6300 mislim da je odlican napredak,hehe :banana:
poz

Poslednja izmena:
EVO REEEESEENJAAA ! ! ! !

Prvo, treba vam nvflash koji podrzava taj eeprom, sto ne mozete da znate, osim ako niste vidoviti, ili ne pise u read me file-u...

potom se unese:
nvflash -r ->skida zastitu ! ! !
nvflash -4 -5 -6 mod15vt.rom -> sa iskljucenim senzorima, ili ti 6600 monitoring trick!

I radi!!!

Sada me interesuje, zasto ne mogu da mu roknem u Riva Tuner-u force, mozda sam pogresio tab, gde se to tacno nalazi?!?

CamBieL je napisao(la):
EVO REEEESEENJAAA ! ! ! !

Prvo, treba vam nvflash koji podrzava taj eeprom, sto ne mozete da znate, osim ako niste vidoviti, ili ne pise u read me file-u...

potom se unese:
nvflash -r ->skida zastitu ! ! !
nvflash -4 -5 -6 mod15vt.rom -> sa iskljucenim senzorima, ili ti 6600 monitoring trick!

I radi!!!

Sada me interesuje, zasto ne mogu da mu roknem u Riva Tuner-u force, mozda sam pogresio tab, gde se to tacno nalazi?!?
Ako mislish na force performance3d,on ti je odmah ispod klizacha za memoriju,sredina prozora!
Kad skinesh zastitu jel prolazi test vgabios-a?

Poslednja izmena:
@Cambiel

Ima, na prethodnoj strani sam objasnio gde se ukljucuje tacno force 3D perf. level.
Sledi one upute sa prethodne 2 strane,malko si kasno uleteo u klokovanje,mi zavrsili(finaly :d ),naravno imao si objektivnih (citaj Inno3D ) problema ;)
Aj pa update-uj stanje sa Innom posto njih nije bilo do sada u threadu(cini mi se),markovi ,igre:)

Poz

Meni ona temp T0 ne mrda od 50stepeni,i pre i posle testa,eventualno 51
evo sad na 504/702Mhz 56/50/32 stepeni fan ~3600!
Ivane bas me zanima kad instaliras 15.8 tvoje vrednosti! :d
poz

ma ljudi te temperature su super (ako su tacne). meni je na leadteku isla do 75 sa giantom, sada na 6600gt ide i preko 80 ponekad i uzivam, nema nikakvih problema.

He he...
tako sam i mislio...
meni stoji na disabled i siv je..tacnije ne moze da se menja... sada cu da probam sa 15.7

edit: sto se tice clock-a...
sra*e...

nece da mrdne sa 396 631, kao sto je ranije bilo . . .

al bar pise 6600, a ne 6600 GO GT ,)

cisto da nje bilo za dzabe...

Poslednja izmena:
PoisonFree je napisao(la):
ma ljudi te temperature su super (ako su tacne). meni je na leadteku isla do 75 sa giantom, sada na 6600gt ide i preko 80 ponekad i uzivam, nema nikakvih problema.
Ej pazi meni je danas sa zatvorenim kucistem i paklom u sobi u jednom trenutku islo do 77,kako sam otvorio kuciste palo je za 10stepeni,nego je moje kuciste djubre najgore,komponente leze jedna preko druge! :crash:
Kad sam menjao napajanje covek je iz sazaljenja hteo po nabavnoj ceni da mi proda novo kuciste! :d

pa promeni kuciste... ne vidim da je to neki superioran trosak...

moje JNC kuciste, sa providnom stranom koja se ili dobije ili posebno kupuje, sa dva ventilatora, jedan bocno da ubacuje, jedan nazad da izbacuje vazduh, radi perfeto...
a jeftinija od tih kucista treba zabraniti ,)

ali, ako nemas novca potpuno te razumem...

edit:
ista stvar je i sa 15.7:

Force constant performance level: disabled

any sugestion?

Poslednja izmena:
CamBieL je napisao(la):

moje JNC kuciste, sa providnom stranom koja se ili dobije ili posebno kupuje, sa dva ventilatora, jedan bocno da ubacuje, jedan nazad da izbacuje vazduh, radi perfeto...

Trenutno finansije,isprsio sam se za graficku i dvd rezac,ali nije neki trosak za kuciste definitivno,bice i to uskoro! ;)

CamBieL je napisao(la):

edit:
ista stvar je i sa 15.7:

Force constant performance level: disabled

any sugestion?

U Power USer kartici ides na :
Riva Tuner 15.7 \Nvidia\Overclocking\ -----> Ovde sve osim EnableModeSetLoop stavis na 1(na svaku stavku desni klik pa na zutu sijalicicu)
Ovio ce da omoguci da forsiras doticni 3D mod.Na mestu gde se vrsi OC u Rivi ,ako zelis da sacuvas ides na Save,pa na Apply at sys.startup i takodje chekiraj i Use Alter. Startup daemon
Takodje u :

Riva Tuner 15.7 \Overclocking\Global\ desni klik na MaxClockLimit i unesi vrednost 200(to su procenti---->tj. to znaci 2 puta vise od dotadasnjeg maksimuma od 450 tj. postace 900 za Gpu :d ).Ovo cisto da izbegnes problem
sa maximumom moguceg kloka kroz Rivu od 450Mhz

Poz

PS E vala sta sam vam ispisao zasluzio sam Milku :eyebrows: ;)

Poslednja izmena:
FAJA...

Imas 300g sa celim lesnicima...

Samo da jos probam i javljam se...

Izgleda da nece biti mnogo vajde ali bar sam pokusao...

Hvala ti puno...

:) Hehe hvala Cambiel ,samo sam se shalio ;)
Drago mi je ako sam vam pomogao bar malo.Inace je cela stvar tricky do bola,znam samo kako sam se ja cimao dok sve nisam nabudzio(kako su me samo 81.XX drajveri zezali-nikako nisam uspevao da ih nabudzim).Kad sam nekako uspeo i to da prebrodim vise nista ne pipam :d .Sve radi lepo(dobro ide u grad :D )

Pozdrav care!

500/610 u 3d mark-u 2003 6500 i nesto...
2005 2850 i nesto...

nije loshe, ali ovo je najnize da bude bez artefakta...

napomena: samo game test...

sada cu odradim ceo test, pa cu da javim score;

proc moze jos nekih 10Mhz, Ali memoriju cim dignem daje artefakte u 2003, dok ovaj 2005 radi super...

ali nema veze, ako je ovo 100% stabilno onda mi radi posao :)

nije los upgrade za 10evra ,)

ivanbo, hvala velika jos jednom...
:bottle: :bottle: :banana: :banana: :wave: :wave:

Poslednja izmena:
500/610 u 3d mark-u 2003 6500 i nesto...
2005 2850 i nesto...

nije loshe, ali ovo je najnize da bude bez artefakta...

napomena: samo game test...

Odlicno! Ako se jave artefakti,smanji za po 10 mhz(memoriju mozes za 5 Mhz) unazad i vozi(testiraj obavezno).
UPDATE: Posto ste me podsetili na "igrarije" oko flesa ,evo cisto radi podsecanja sam "dodatno" doterao onaj mod15v bios sa 3D naponom od 1.5V,promenjen vendor iz leadteka u asus(kao da nesto znaci :p;mada ce mooozda posle toga meni da proradi ponovo asus smart doctor?!? da prevarim djubre ;) ) i tajminzima od sparkle ultre(mada nisam mogao sve tajminge da podesim identicno jer ultra bios ima 1 karticu viska za advanced memory timing menagment,a hex editor me smorio...).Elem,pokusacu(trenutno ne mogu ni Rivu 15.8 da instaliram jer skidam nesto preko DC++,ugrabio sam kvalitetnog usera sa dobrim share-om pa ga "deljam" :banana: ) verovatno kasnije ili sutra ujutro da instaliram "u paketu" Rivu 15.8 i novi modovani bios.Mada prethodno cu morati da ghostujem sadasnji C: za svaki slucaj :d ,da ne bude posle :crash: ).

@Somilic

Nesto sam gledao na netu veceras i (iako sam ranije znao da 6600 mogu da trpe do 100 stepeni C bez problema) nasao sam dodatnu potvrdu na :
http://www.digit-life.com/articles2/gffx/nv43-p01.html .Da citiram vazan deo:

"Yes, sometimes the core heated to 88 degrees, but as you know, this is not the limit for these chips (they can heat up to 100 degrees). It's interesting to note that the external cooler actually cooled only memory, because its removal did not lead to any core temperature rise. "

Znaci i da ti je ona temperatura 67 sto si navodio "prava" za GPU,opet je to OK(nece da skodi po digit life-u :);ja im verujem:) )
Inace,ona temp (T0 cini mi se) sto se uopste ne menja bi trebalo da je ambient sensor.

Poz

Poslednja izmena:
Ivane svaka cast na savetima i instrukcijama,milku si zasluzio a bogami i pivo, a siguran sam da bi ovaj deo trebao u sticky,nego je sve razvuceno na 30 strana,al dobro!!! ;)
Probacu detaljno dokle moze da ide gpu i mem ali prvo da nabavim 3dmark05 i neke igre sutra!
poz

A sto ne ubacite onaj Sparkle Ultra 500.rm bios i vozite na 500/700 ;)
Tako sam ja uradio, bez overclocka, samo bios.

illidan je napisao(la):
A sto ne ubacite onaj Sparkle Ultra 500.rm bios i vozite na 500/700 ;)
Tako sam ja uradio, bez overclocka, samo bios.
U koju karticu si ubacio?

@ilidian:
Heh...
meni memorija nece preko 600-630...

A koliko sam shvatio ivanu nece da radi ultra...

Meni je i ovo OK, ako neko ima neko resenje za memoriju, neka postuje...

inace, rezultati su:
500/610 3d Mark '03 -> 6935
500/610 3d Mark '05 -> 2842

niske rezultate dobio somilic...
bar po meni...

EDIT: Sada sam tek video da imas dva razlicita modula... idi bre menjaj tih 512 no name i uzmi 256 i drugo kuciste :eyebrows: :eyebrows:

To bi moglo da pomogne kod testova malo...

Poslednja izmena:
Somilic je napisao(la):
U koju karticu si ubacio?
leadtek 6600 agp

sorry CamBieL sada vidim da imas DDR od 4ns.

@ilidian: yep...

@svi ,) :

kako da citam temperaturu? jel moram opet da flashujem BIOS?
Posto sam iskljucio citanje temperature?
Mogao sam iz Rive ranije da vidim core, ali sad ni to...
Nemam T0 i T1 stavku...

Ne vredi ni fora sa ukljucivanjem pluginova...
Jos kada bih mogao da pratim temp iz everesta... e tad bi bilo idealno...
Ali u zivotu nista nije idealno, zar ne ,)

Hvala i PoisonFree-u, i on je pomogao...
Bar meni...
I hvala ivanu jos jednom...

Cekaj, jel si isao na hardware monitoring,pa na setup,pa stiklirao sve stavke?
Ja koristim 15.8 verziju,probaj sa njom,Ivan kaze da u 15.7 nema core stavka!!

Poslednja izmena:
Stavio sam ovaj mod15 bios na axle 6600 i ide mi do 550/680 (nikakvi dodatni budzeni kuleri). Da ne silim do kraja u rom-u sam stavio 530/670 ali opet, cudne stvari se desavaju. Prvo, rezultat mi je isti (3dmark03) ko sa default bios-om (oc na 460/670). I drugo, sve to lepo radi jedno sat vremena od kad upalim komp, a posle toga kece da se koci sto na kraju dovede do toga da samo reset (dugme) pomaze. What's wrong?
Inace, rivu 15.8 imam instaliranu ali nista u njoj nisam kliktao, jer je sve (u pocetku) izgledalo da radi normalno. Temperatura sa ovim bios-om je nekih 8 stepeni visa (u 2d) 55 (sa orig bios) naspram 62-64 sa ovim.

Poslednja izmena:
@kimi:
mhm... obori taktove?!?
Ukljuci sve lepo, pa probaj onda...

I ne moze sve lepo da ti radi, pa onda da zabode...
Obori klokove, pa strikaj CoD 2, na sto vecim detaljima i rezoluciji, pa pogledaj temperaturu... meni je zagrejala proc na 82 u peak-u, i po malo malo (znaci potpuno je igriva igrica) su texture pocele da baguju, pa cu da oborim na 490-480 GPU, pa da vidimo... I memoriju cu da spustim na 600 i svi mirni...

Ja sam bogami dobio dosta u 3dMark-u... misim, meni je to dosta...
Inace, ni ja nisam rekao da je ovo maximum sto moja karta moze, vec optimum na kome lepo radi...

ajd, pa javi sta si ucinio...

Evo, da mnogi koji moduju svog mezimca urade to bez problema, sastavio sam ovaj dokument od ivanbo2003 i mojih postova.

Ako neki moderator procita, neka mi javi gde sam pogresio da ispravim...

Jeste satavljen na brzinu, ali ce sigurno mnogima pomoci, i dodje mu kao neki update na ivicinu pomoc...

Prilozi

• Moding.txt
    4 KB · Pregleda: 173
Svaka cast svima na OC rezultatima,ubrazanje je i vise nego primetno(mozda i vise ili oko 40% u globalu po rezultatima testova) :)!
Znam samo kako sam se samo ja radovao (kao malo dete) posle svih muka sa budzenjima ;)
Samo jos to lepo istestirajte u igrama,da potrdite max stabilne klokove(kad ustekate kintu jedna "osmica" da duva poprecno u kartu,preko njenog rama,bi bila odlicna za hladjenje;ostaje takodje savet da zamenite pastu jer se u nimalo slucajeva desava da kuler ne naleze lepo na gpu,pa se karta pregreva-->i sam pcb pa i mem )
@Cambiel

Lepo sto si se potrudio da sve upakujes u jedan file,sigurno je da ce koristiti mnogima da rese slicne muke sa OC cheers (samo koliko sam ja vremena proveo na netu po raznoraznim forumima i site-ovima dok nisam proucio 6600 i njene "boljke" oko moda,strasno :p )

@Somilic

Lep je to OC,nece da se mnogo smanji rezultat ako smanjis na nesto nizu frekv. klokove.Samo istestiraj u igrama(meni je visoki klok mem. cesto pravio probleme sa zastajkivanjima i ocigledno nizem FPS-u u igrama,jer je karta ocigledno gresila;dobar test ce samo pokazati optimum :) )

@Kimi
Veliki si klok verovatno stavio(jos dodatno imajuci u vidu nedostatak molexa kod Axle-a,ispravi me ako sam pogresio).Moguce cak i da ti je napajanje slabija karika pa zato kad se sve optereti nekom jakom 3D aplikacijom on zakuje.Vozi oko 500(ili nesto nize) za GPU i sousti i mem za 10(ili slicno ) Mhz,pa sve ponovo testiraj.Inace lepo sto je kartica uspela da uopste prihvati navedene klokove,izadje da je firma koja ih prodaje(svi znamo koja) sa razlogom batalila uvoz doticnog modela(zarad skupljeg i "jaceg" modela iz MSI)

Pozdrav za sve i update-ovacu stanje !(posebno ako uspem da flesnem onaj poslednji izmenjeni mod)
:wave:

CamBieL je napisao(la):
@ilidian:

inace, rezultati su:
500/610 3d Mark '03 -> 6935
500/610 3d Mark '05 -> 2842

niske rezultate dobio somilic...
bar po meni...

EDIT: Sada sam tek video da imas dva razlicita modula... idi bre menjaj tih 512 no name i uzmi 256 i drugo kuciste :eyebrows: :eyebrows:
To bi moglo da pomogne kod testova malo...

Eh cambel,rado bi ja to sve menjao ali...
Nego meni je najvece kochenje procesor,to je palomino ,greje se preko 60stepeni,zakljucan mnozilac na 11 a magistrala nece preko 150Mhz,pa ti vidi,1.65Ghz maksimum,stara mi je ploca pa ne znam da li bi mogao neki drugi i da li se isplati uopste,bolje odmah i ploca i procesor,bice i toga za sada sam zadovoljan!
Uostalom kolko koche procesor i memorija vidi se u 3dmarku2001 gde dobijam 10000-10700 zavisno da li je na defaultu ili sam klokovao,smesno! :d

Koju ti imas konfiguraciju,ploca,proc,mem?

Cel D (Prescott, jel'te kupljen na Benchu) [email protected] (terao bih ga ja jos, ali je BOX hladjenje), 1Gb Kingstone 400MHz Value (2x512), Asus P4P800 SE, i cenjeni Inno3d 128Mb, Creative 5.1, i sve to u "prelepom" crnom JNC kucistu ,)

@ivanbo:
i ja cu za par dana opet da isprobam nesto sa bios-em, posto mi ovaj ne odgovora, moram da smanjim default sa 650 na 600, sada moram da spremam ispit...

Dakle, Axle ima molex i definitivno mi napajanje nije problem. A sto se tice spustanja klokova... Memoriju ne znam zasto da spustim jer sam je i sa starim bios-om drzao na 670 (ko sto rekoh, moze 680) pa ne znam sto bi sad to pravilo problem. A sto se tice core-a, kad sam rekao da ide na 550, znaci da je izvrteo nekoliko krugova 3dmarka bez problema. Na 560 nije hteo, pa sam ga stavio na 530. Al ajde, rekoste da probam da spustim, pa sam spustio na 500 i opet isto. Zabada na oko 6400 (koji poen gore dole) i sa def bios-om @460, i sa ovim @500 i @530. Pregrevanje ne verujem da je problem posto ne posle puno maltretiranja max sto je dostigao je 78 stepeni (a ovde je neko rekao da moze cak i do 100 da pici).

Proc je atlon@2giga, giga rama i msi kt333. Inace, ploca je agp 4x; kolko smeta to sto nije 8x?

kimi je napisao(la):
Dakle, Axle ima molex i definitivno mi napajanje nije problem. A sto se tice spustanja klokova... Memoriju ne znam zasto da spustim jer sam je i sa starim bios-om drzao na 670 (ko sto rekoh, moze 680) pa ne znam sto bi sad to pravilo problem. A sto se tice core-a, kad sam rekao da ide na 550, znaci da je izvrteo nekoliko krugova 3dmarka bez problema. Na 560 nije hteo, pa sam ga stavio na 530. Al ajde, rekoste da probam da spustim, pa sam spustio na 500 i opet isto. Zabada na oko 6400 (koji poen gore dole) i sa def bios-om @460, i sa ovim @500 i @530. Pregrevanje ne verujem da je problem posto ne posle puno maltretiranja max sto je dostigao je 78 stepeni (a ovde je neko rekao da moze cak i do 100 da pici).

Proc je atlon@2giga, giga rama i msi kt333. Inace, ploca je agp 4x; kolko smeta to sto nije 8x?
Imamo istu plocu! :d

Nazad
Vrh Dno