Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

Ajd' ako imate informacije uporedite default bios i ovaj sto ste flashovali od Sparkla, znaci razlike u napon za gpu, mem i ostalo (timing memare) !

Sta se desava sa revizijama, da li samo a1 radi ovako ili je neko probao i drugu (ako postoji).

pozdrav ....

Znachi 5 Kompleta za sada

PoisonFree je napisao(la):
e ljudi, od sinoc sam i ja ponosni vlasnik leadtek-a A6200! :) uzeo sam ga snioc, modovao, oc-ovao i sve to za nekih pola sata. sve radi super :)
oc na 550/670. u 3d marku 01 imam oko 15000, na konfiguraciji iz potpisa (stim sto trenutno imam 512rama, drugih 512 sam pozajmio devojci). sve prolazi bez ikakvih anomalija.
e sad malo par pitanja za vas iskusne korisnike doticne karte. koje temperature su ok? meni prijavljuje oko 60-65c.
e sad, posto sam ja veliki ljubitelj atija, nisam bas iskusan sa nvidia kartama. sto se oc-a tice, koristio sam systool 0.1, ali me zanima, moze li se sa nekim programom testirati maximalni overclock kao sto je to kod atija sa ati tool-om. a ne svaki put da pokrecem 3d mark.

btw, sto se tice hladnjaka i ja sam zainteresovan.
znachi 5 za sada,P.S. Ok su ti teperature!!!! Ali mora bolje hladjenje!!!!Memorija je skoro za kajganu :)

Ljudi, vidim u HH sobi GAINWARD 6600 agp 128mb .....125
Zanima me sledece :) Po kojoj ceni moze da se nadje taj Leadtek A6200, da bi bio konkurentan ovom modelu?
Koliko kapiram, kad se otkljucaju dodatna 4 pipe-a, i flesuje bios od 6600, dobije se TOTALNO ista graficka kao gorenavedena (naravno, podrazumevamo uspesno otkljucavanje i flesovanje)?
Po nekoj mojoj logici, sve preko 100, 105 evra nema smisla kupovati. Da cujem vasa misljenja.
Pozdrav!

animaN je napisao(la):
znachi 5 za sada
neka bude 6 komada, necu stavljati one moje. Da li mozete da mi sibnete do Sapca, a ja vama pare na tu i tu adresu?
p.s ogrebah sinoc mog bartona :cuss: , ne znam kakvi ce biti rezultati sa ovim sempronom kad stigne karta.
p0z

Ako ih nema u BG-u, onda se i ja prijavljujem za hladnjake (7. valjda). Studiram u BG-u, a imam gomilu drugova tamo, tako da su BG varijante OK.
BTW jel ima veze sto nemam 6200 ili je ovo ogranicena ponuda za vlasnike doticnih :d

Kada se bude znao tachan broj ugovoricemo mesto sastanka i josh jednom potvrditi broj kopleta pa bi bilo najbolje da se to poshalje Ivici pa da se sa njim nadjemo u gradu i platimo to lepo na ravne chasti i budemo zadovoljni!!!

A da sve to vazi ako se ne nadju isti ili slichni hladnjaci u BG
Pozdrav svima!!

Stormbringer_bg je napisao(la):
Zanima me sledece :) Po kojoj ceni moze da se nadje taj Leadtek A6200, da bi bio konkurentan ovom modelu?
Koliko kapiram, kad se otkljucaju dodatna 4 pipe-a, i flesuje bios od 6600, dobije se TOTALNO ista graficka kao gorenavedena (naravno, podrazumevamo uspesno otkljucavanje i flesovanje)?
Po nekoj mojoj logici, sve preko 100, 105 evra nema smisla kupovati. Da cujem vasa misljenja.
Pozdrav!
Pa kao što znaš cena joj je oko 125€, što zaista izgleda besmisleno, zbog recimo Asusa ili Gainwarda.
Ali... (uvek postoji to ali :D ) poenta je u tome da je do sada svaka A6200TD bila ustvari A6600TD sa nešto lošijim kulerom i "zakržljalim" biosem :D . Jednostavno to je bila ista karta (6600). E sad, ako gledamo iz takvog ugla, onda, naravno, jurimo karticu koja se najbolje OC (i GPU i MEM). Ovaj Leadtek se pokazao odlično, mada...Da je neko kupio tog Gainwarda, uradio OC ili flash BIOS-a + OC i onda postovao rezultate koji su bolji od ovih gore (7xxx u 3dMARKU03) verovatno bi sada svi pričali kako je Gainward 6600 best-buy.
Lično za ovog, sa moje strane, gore navedenog Asusa znam da ne "dobacuje" ove rezultate. E sad, da li je to zbog lošije/sporije memorije, ili zato što nije pod uglom memorija (referentni dizajn) već su je uradili u G varijanti, to već ne znam. Bilo bi lepo da neko istestira sve ovo pa da znamo na čemu smo. Mada ja sam svojom karticom zadovoljan. :D
Pozdrav. :wave:

@Moorhuhn
Koliko sam ukapirao, stvari stoje ovako:
Gainward 6600 AGP 128 MB je 125 evra.
Leadtek A6200 AGP 128 MB je 125 evra. Kada je otkljucamo, i flesujemo bios, dobijamo ISTO kao Gainward (uz neki procenat rizika da nece da se otkljuca, kao svojevremeno 9800SE@PRO).
Ali, razlika je u tome sto se Leadtek@6600 jos plus moze klokovati na neke vrednosti. Ok.
1. Koliko moze Leadtek da se klokuje vise od nekog 6600 modela (moze i Leadtek A6200@6600), i koliko se -realno- dobije?
2. Koliko taj Leadtek ima losiji kuler nego recimo ovaj Gainward, za istu cenu? Da li Leadtek i GW imaju hladnjake na memoriji?
3. Da li, kad flesujem bios na Leadtek, moram da menjam kuler (dok na Gainwardu ne moram)?
4. NHF, ali mi deluje da ste svi napravili neku famu oko ovog Leadteka, ali bez nekog razloga :( za razliku od 9800SE, koji je bio skoro duplo jeftiniji od 9800PRO, ali se relativno uspesno modovao.

@Stormbringer_bg ,fora je u tome shto 6600 i 6200 izgledaju fizichki totalno isto isti gpu (NV43) a neki 6600 modeli imaju sporiju memoriju (Leadtek ima 3.6ns i neki primerci guraju do 700mhz sa krajnja pristojnim hladjenjem koje svi mi jurimo ovde:)), ostali modeli kao shto ti je i objasnio Moorhuhn bar za sada nemaju taj overclock potencijal kao Leadtek i u tome je fora,jeste da koshtaju isto ali zato ako necesh da se zezash sa modingom i overclockom mozda je bolje da uzmesh taj 6600 model,ali kao hocesh da se malo potrudish a i uz to nauchish neshto a kao nagradu dobijesh bolje performanse od bilo kog AGP 6600 modela odgovor je jasan Leadtek A6200 TD,nadam se da sam ti pomogao
Pozdrav!!!

ali i taj 6600 moze da se klokuje, to ste saboravili.

ogovor!!!

@Moorhuhn
Koliko sam ukapirao, stvari stoje ovako:
Gainward 6600 AGP 128 MB je 125 evra.
Leadtek A6200 AGP 128 MB je 125 evra. Kada je otkljucamo, i flesujemo bios, dobijamo ISTO kao Gainward (uz neki procenat rizika da nece da se otkljuca, kao svojevremeno 9800SE@PRO).
Ali, razlika je u tome sto se Leadtek@6600 jos plus moze klokovati na neke vrednosti. Ok.
1. Koliko moze Leadtek da se klokuje vise od nekog 6600 modela (moze i Leadtek A6200@6600), i koliko se -realno- dobije?
2. Koliko taj Leadtek ima losiji kuler nego recimo ovaj Gainward, za istu cenu? Da li Leadtek i GW imaju hladnjake na memoriji?
3. Da li, kad flesujem bios na Leadtek, moram da menjam kuler (dok na Gainwardu ne moram)?
4. NHF, ali mi deluje da ste svi napravili neku famu oko ovog Leadteka, ali bez nekog razloga :( za razliku od 9800SE, koji je bio skoro duplo jeftiniji od 9800PRO, ali se relativno uspesno modovao.

1.do 400 bodova u 3Dmark03
2 i 3.Neznam kolko je loshiji od Gainward-a (poshto ga josh nisam video ali znam da su bar do sad Gainward-ovi bili poprilichno buchni) i nema potrebe da ga menjash,mi jurimo hladnjake za memoriju koja bi se lepila sa jedne i druge strane kartice a pozeljno je da se stavi i jedan fan sa strane da duva u istu (Igrao sam Far Cry oko 3 h bez ikakvih anomalija i greshaka sa klokom od 540/650 bez ikakvog hladjenja osim onga shto dolazi na kartu) jer tad mosesh da gurash klokove i dosta vishe uz vrhunsku stabilnost u radu i hladniji dosta GPU i MEM.
4.U vrema bar kad sam ja uzeo grafiku nije bilo nigde u gradu poshtenog 6600 modela(mislim na overclock)
Pozdrav!!!!

Poslednja izmena:
Ne znam zasto ste svi navalili na Leadtek a 6200td kad i moja graficka MSI 6200 td sasvim lepo radi i mod. i OC. Doduse nisam prebacio 7000 markova na 3D mark 03 ali mislim da ni 6800 markova nisu za bacanje, s obzirom da kosta svega 107 evra, s tim sto mislim da se ne greje tako
:smoke:

ceta je napisao(la):
Ne znam zasto ste svi navalili na Leadtek a 6200td kad i moja graficka MSI 6200 td sasvim lepo radi i mod. i OC. Doduse nisam prebacio 7000 markova na 3D mark 03 ali mislim da ni 6800 markova nisu za bacanje, s obzirom da kosta svega 107 evra, s tim sto mislim da se ne greje tako
:smoke:
Kolko se greje?
Negreje si ni Leadtek sa memorijom na 650 mhz mnogo ali ja jurim blizu 700 mhz
:type:
:)
P.S.sa tim MSI-em si imao srece nece bash svaki da se mod i klok(mada vidish ti imash dobar primerak) a i Leadtek je Leadtek(Jedan od najjachih NVidiinih partnera ako ne i najjachi i najkvalitetniji su mu primerci)

Poslednja izmena:
NiTro je napisao(la):
ali i taj 6600 moze da se klokuje, to ste saboravili.

A i kasnije moze da se proda po visoj ceni. Ja bih pre dao recimo 130 evra za 9800PRO, nego 120 evra za 9800SE@PRO. Ista analogija vazi i za 6600 i 6200@6600.

Poslednja izmena:
Storm sta ti znaci ono NHF? Mislim znam sta je LOL, WTF, itd. ali za to nisam cuo

Pa kao isto radi a skuplji je zashto?Nerazumem???!!!????Oni ljudi koji poznaju materiju a ima ih puno!!!!!!dace ti ok pare za nju uvek nezech biti oshtecen neboj se!!!a ako recimo platish neshto 120 eura i ono radi kao da je placeno 170,necesh vishe dobiti za nju ako je odmah prodajesh 120 eura nego bar 150,ako razumesh shta hocu da kazem ;)
I Bolje da negushimo ovaj thread onaj ko je zadovoljan trazi hladnjake i to nas sad zanima ako si za diskusiju no hart feelings ali otvori novi thread pa da chaskamo
Pozdrav!!!!

NiTro je napisao(la):
Storm sta ti znaci ono NHF? Mislim znam sta je LOL, WTF, itd. ali za to nisam cuo
No Hard Feelings ;)

@Stormbringer
Izgleda da se nismo baš najbolje razumeli. Ja uopšte nisam zauze "čvrst" stav po pitanju A6200TD. Na prvoj strani sam čak i napomenuo da je Pakom dobio one Asus 6600 tek nakon moje kupovine Leadteka. A ni u najavi kao što znaš ne daju cene, pa tako da kada sam ih video (a bilo je već kasno) mislio sam da će koštati više. Mada kasnije se ispostavilo da daju "jedva" pristojan OC. Za Gainwarda poštovanje, ali i njega nisam imao u cenovnicima do skoro :S: (Leadteka imam više od mesec dana). Znači jednostavno tako se zadesilo. A ova fama oko A6200TD je čisto zbog toga što ljudi koji su je u tom trenutku (ključna reč, pardon dve reči) kupili nisu baš "ovoliko" očekivali. ;)
Ja sam imao neke Prolinkove 6600 u prodaji i veruj mi da mi ih ponude za iste pare kao ovog Leadteka, ne bi ih uzeo. Jedva 5700 u 3DMarku03, i pritom usijana. :mad: Voleo bih da se taj Gainward pojavio ranije (ta firma je još od prvih gForce-va pružala extra)...ko zna? Sad bi verovatno svi pričali o njoj :D ...pod uslovom da se dobro OC. :d
Sve u svemu, tvoj savet je na mestu (@animaN: cenim da se nije raspitivao šta da uzme, već nam je ukazivao na nešto drugo...logičniju kupovinu). Ko neće da se zeza i od kuće pravi radionicu za OTO, uzme za približno iste (ili iste) pare 6600 i to je to. Ko voli sve ovo i ima viška slobodnog vremena samo napred... još jedan "kršić" tu i tamo, vaša soba neće ni osetiti. :crash:
PS:
Mada...vidiš šta ti je tajming. Da se dotična Leadtekova kartica pojavila samo 15-ak dana kasnije, pitanje bi bilo koliko bi bila popularna. A ovako, ima par Threadova o njoj i oko 200 postova, za samo 20-ak dana :zgran: . To od novogodišnje pomame za 9550GE/TD nije viđeno. ;)

Ah da još ovo...
Upravo sam pročitao Maxin test 6200TC vs X300SE HM. Videli ste skorove.
6200TC u odnosu na ove koje mi furamo (128bitne sa 128DDR) ne može ni da priviri. A cena? 90€ pa na gore. Po tome bi bilo logično da onda ove (naše) kartice koštaju tih 120€. Ali šta onda sa 6600? 150€?! Ne! Isti čip, malo lošija (sporija i jeftinija) memorija i automatski isti cenovni rang. Čini mi se da su oni (nVidia) malo zabrljali. nv44 nije bio spreman, a trebala im je kartica za najniži segment (ako ne po ceni, ono bar po oznaci-6200 :d ) i tako dođosmo ovde gde smo sada. Dosta zbunjujuće...ali, zamislite nekog ko će da da tih 100€ za 6200TC varijantu? To baš nema logike. :zgran:
Realno bi trebalo da bude nešto ovako:
50/60€ za 6200TC (32/64DDR)
90/100€ za 6200 (4ns/3.6ns)
120/140 za 6600 (3.6ns/BGA 2.8)
165/195 za 6600GT (DDR3)
i td...

Narode bio sam u Imtelu i PRIJAVLJUJEM SE I JA ZA ONU NOVOSADSKU varijantu :) Kome treba da posaljem adresu, jel bilo vec konkretnih dogovora?

Inace gorane ne mogu da ti prismrdim sa bodovima u 3D Marku... :bottle:

3d Mark 01 bez OC-a
9300
-||- overklokovana 450/630
10300 :wall:
i to joj je bio maximum jer je poceo da mi koci :bottle:

Uh, i to nije sve... ******* mi nalepili slicicu na jedan memoriski modul na karti, kao garancija i sad ne znam sta da joj radim. Ima li neko savet?
I na kraju slag... Kako da mi ne bude crna zemlja u Far Cry-ju? Negde sam gore procitao da se da se popraviti ali je izgleda odgovoreno na pm.

pomoc :wall: :bottle:

p.s. imam Athlon 2000+ koliko on utice na bodove u 3d marku... 7000 sam u minusu grrrrr

Pozdrav!

Malo sam "pogledao" specifikacije Gainward 6600 AGP i na jednom mjestu pise da ima memoriju 4ns, a na drugom 5ns :zgran: !!! Jos mi se cini da pise ono "GS"! Nemoguce da bude "Golden Sample" sa memorijom od 5ns. Ne znam, mozda je greska

crossfire je napisao(la):
Malo sam "pogledao" specifikacije Gainward 6600 AGP i na jednom mjestu pise da ima memoriju 4ns, a na drugom 5ns :zgran: !!! Jos mi se cini da pise ono "GS"! Nemoguce da bude "Golden Sample" sa memorijom od 5ns. Ne znam, mozda je greska

Moguće, moguće. Rekao sam da sam ih od skoro video u dilerskim cenovnicima...i ne budem lenj, pozovem danas i pitam za cene. Kada sam čuo dilersku šlog da me strefi...i to za GS (da, Golden je u pitanju i to dosta jeftiniji od A6200TD). Ali, (uh, to ali) odmah mi prijatelj iz magacina reče da je memorija 4.0 :S: . Toliko od mene, do nekog testa, gde se ta memorija ne pokaže kao super OC i pokaže svoje pravo lice u realnim aplikacijama (ovo je sve samo na papiru). Zato, hajde neka ponosni vlasnici dotičnih kartica (6600: MSI, ASUS, GAINWARD, PROLINK...) da postuju ovde neke rezultate i svoja iskustva sa istim...i da samim tim pomognu ljudima sa ovog foruma.

Evo bila je danas moja keva u toj firmi Pixel comp.. Rekao sam joj da kupi Spire hladnjake, ali nestalo. Sigla je karta, A1 chip. Jupii sad ce biti clockanja.

Moorhuhn je napisao(la):
Moguće, moguće. Rekao sam da sam ih od skoro video u dilerskim cenovnicima...i ne budem lenj, pozovem danas i pitam za cene. Kada sam čuo dilersku šlog da me strefi...i to za GS (da, Golden je u pitanju i to dosta jeftiniji od A6200TD). Ali, (uh, to ali) odmah mi prijatelj iz magacina reče da je memorija 4.0 :S: . Toliko od mene, do nekog testa, gde se ta memorija ne pokaže kao super OC i pokaže svoje pravo lice u realnim aplikacijama (ovo je sve samo na papiru). Zato, hajde neka ponosni vlasnici dotičnih kartica (6600: MSI, ASUS, GAINWARD, PROLINK...) da postuju ovde neke rezultate i svoja iskustva sa istim...i da samim tim pomognu ljudima sa ovog foruma.

Hmm, bas me zanima kako ce se i da li ce oc taj Gainward! "GS" bi trebao da ide ohohoo, ali... Nekada je barem tako bilo. Sada u top klasi kartice nose oznake "GLH"! Definitivno, ako neko "izmaltretira" :whip: karticu neka postuje "utiske".
:wave:

Evo mene:
Gpu 565mhz, mem. 700mhz, (mislim da moze jos ali sa hladnjacima)
3d mark 03 5903 bodova, 3d mark 2001 13836. Sve na granici :mad: , ali kad stignu kuleri za mem. prelazim na 6hiljada u 03 i 14hiljada u 2001. Kad budem nasao cd sa 3d mark 05 uradicu ga.
Nije mi jasno kako mi tako bezite u 3d mark-u 2003.
Radi odlicno :whip:

NiTro je napisao(la):
Evo mene:
Gpu 565mhz, mem. 700mhz, (mislim da moze jos ali sa hladnjacima)
3d mark 03 5903 bodova, 3d mark 2001 13836. Sve na granici :mad: , ali kad stignu kuleri za mem. prelazim na 6hiljada u 03 i 14hiljada u 2001. Kad budem nasao cd sa 3d mark 05 uradicu ga.
Nije mi jasno kako mi tako bezite u 3d mark-u 2003.
Radi odlicno :whip:
Cudno, sa tim taktovima trebalo bi da pravis dobrano preko 7000 u 3Dmarku03 :trust:
edit: Da, hladnjaka je na zalost nestalo. :S: Javicu kada stignu :smash:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno