Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

@ruzno pace
ajde javi stvarno sta bi sa tom karticom, gde si je uzeo i koji je chip posto i ja planiram da je uzmem u narednih par dana.

GoranM je napisao(la):
Doom3
1024x768 high quality 8XAF............ 75.5fps
1024x768 high quality AF OFF......... 78.9fps
640x480 high quality 8XAF............ 106.6fps
640x480 high quality AF OFF......... 107.9fps
muka me uvati kada vidim ovakve rezultate na "niskobudzetnoj" kartici spram moje "zverke" R9800PRO :S:

ToxiC je napisao(la):
muka me uvati kada vidim ovakve rezultate na "niskobudzetnoj" kartici spram moje "zverke" R9800PRO :S:

Dobro, ali to je sa Sparkle BIOS-om. Aj probaj je (@goran) sa default taktovima (neka ga bios samo je d.clock-uj). Živo me interesuje koliko će da da (čitaj: koliko je igriva) ;)
Pozdrav. :wave:

PS. @nitro: Pa mislim da je vreme da promeniš sig. ;) Ili čekaš neki drugi ponedeljak. :D Šala mala. Aj neka ti je sa srećom (ono za čip).

Poslednja izmena:
Jedno pitanje (mada je slicno PoisonFree postavio ranije - na prvoj strani):

Zasto uzimati A6200-TD128, kada kosta samo 20EUR-a manje od A6600-TD128 (ili recimo 10EUR-a manje od Asus N6600/TD)??

Radost otkljucavanja mi DEFINITVNO nije razlog :smoke:
Takodje, mislim da treba uzeti u obzir i (eventualnu) kasniju prodaju kartice - sigurno ce 6600 imati dosta vrednost vecu od 6200 (vise od tih 20 EUR-a)...

Moorhuhn je napisao(la):
Dobro, ali to je sa Sparkle BIOS-om. Aj probaj je (@goran) sa default taktovima (neka ga bios samo je d.clock-uj). Živo me interesuje koliko će da da (čitaj: koliko je igriva) ;)

PS. @nitro: Pa mislim da je vreme da promeniš sig. ;) Ili čekaš neki drugi ponedeljak. :D Šala mala. Aj neka ti je sa srećom (ono za čip).
Pa racunaj ~41 fps (Nedja je dobio 41.5fps sa PCI-E verzijom, a Nikona Nesovic 40.9fps sa AGP verziojm, obojica 1024x768 bez AF), tako pise u Digitalu, a ja zaista nemam sada volje da restartujem windows. Ja imam 80.1 fps na 550/700 (ovo ovde je sa 550/688) dakle skoro duplo.
:-devil-:

Paja je napisao(la):

Zasto uzimati A6200-TD128, kada kosta samo 20EUR-a manje od A6600-TD128 (ili recimo 10EUR-a manje od Asus N6600/TD)??

Takodje, mislim da treba uzeti u obzir i (eventualnu) kasniju prodaju kartice - sigurno ce 6600 imati dosta vrednost vecu od 6200 (vise od tih 20 EUR-a)...
Obrni, okreni ja sam siguran da sada postavim u sobi Mali oglasi da prodajem ovu grafiku dobio bih glat 130e ;)

GoranM je napisao(la):
Obrni, okreni ja sam siguran da sada postavim u sobi Mali oglasi da prodajem ovu grafiku dobio bih glat 130e ;)

Uopste ne sumnjam, s obzirom da je to realna cena kartice - mislio sam na prodaju za par meseci...

Paja je napisao(la):
Uopste ne sumnjam, s obzirom da je to realna cena kartice - mislio sam na prodaju za par meseci...
Nista se ti ne brini, prodace se sve... a dosta toga se prodalo :D

E ja sam moju malo pre kaparisao, pa neka mi je laka zemlja ako dobijem cudo koje ne moze da se moduje... GoraneM spremi se za obaranje rekorda, vec sam narucio bakarne hladnjake za memoriju ;)

PoisonFree, narucio sam je u microsistems i kako oni kazu treba im jedan dan! Cena je 124 evrica, kako i pise na pcberzi...

Da ne zna neko koliko ide frejmova u Il-2 Forgotten Battles-u? Osecam da ce leteti perje kad se nakacim s'ovim cudom na server ratatatataaaaaa LOOL Pisem rezultate cim je ucackam!

Paja je napisao(la):

Pa na toj istoj prvoj strani ja sam dao delom subjektivne (1. i 3.) razloge, a delom objektivne (2. i PS). Sve u svemu do sad se ni jedna Asusova 6600 nije približila Goranovom i Ivicinom skoru. Ima nešto i u tome. Pazi meni je pre par godina bilo neshvatljivo da neko kupi GF4 MX440SE, a za iste pare je imao GF2TI po oglasima. Ne kažem da je ovde ista situacija, ali ko je terao Asusa da stavlja sporiju memoriju. :D

Moja revizija je A1

RuznoPace je napisao(la):
E ovako ljudi...
Lepo ste me naprzili da i ja uzmem tu Leadtek-ovu karticu ali... 'bem ti uvek neki feler da me strefi...procitah na jednom sajtu sledece:

"But there is a fly in the ointment, as usual. In this case, it a warning from the author of Riva Tuner regarding the difficulties in unlocking pipelines in NV43-based 6200 with А4 revision of the chip – judging by the response from owners of such boards, the card does not react to the attempts to change the pipelines configuration."

...inace adresa sajta je http://www.digital-daily.com/video/peredelki/index02.htm a detaljno je objasnjeno modovanje, flesovanje i overklokovanje iste i to sve na ENGLESKOM...hvala k...

Sad recite vi meni kako da pre uzimanja leadtek-a proverim koja je revizija chip-a. Jel da trazim da mi skine kuler pa da gvirnem chip ili... ? :) Mozda je neko obavesten da Leadtek ne stavlja te "nove" chipove! Ovi nasi u Bgd-u kako vidim nemaju kartice na lageru vec moras sve da narucis, a to znaci da je moguce da uzimaju TEK PROIZVEDENE karte, citaj "****** na vidiku" pa da ne dam bezveze tolike pare pa da skacem s' Pancevackog mosta...cujem da je najvisi hehehe

Citam vas vec dve nedelje i sve molim boga da dobijem kredit, al' ovi nikako da ga daju. Izgleda da smo ga dali za one poplave u Vojvodini samo nas jos nisu obavestili. :))) Elem ocekuje se sutra, prekosutra...max pet dana pa toliko i ja imam fore da provalim ovu "reviziju"...pls POMOC!

Moj Leadtek je A 1 revizija,slika je malo mutna ali me je mrzelo opet da slikam:) ,u svakom sluchaju na tom mestu ti pishe koja je revizaija a verujem da ce ti svako dati da pogledash kartu tj da otvorish kutiju koja se bez problema opet zatvori i zgleda ko netaknuta,pa reci onda prodavcima gde da gledaju,i da pitaju te likove od kojih naruchuju pre nego shto naruche!!!!
Znachi dovoljan je jedan pogled za provru:)!!!!!
Pozdrav!!!!

Skorovi

A evo i slike skorova 3Dmark-ova posle flashovanja biosa kartice (Sparkle 6600),ja mislim da su to dovoljni razlozi za kupovinu ove karte!!!!
A da,:) sve je bilo klokovano na 555/670 josh samo fale hladnjaci da se nadju neki dobri i fan da bije u nju i eto vrhunske stabilnosti i na vecim klokovima od pomenutih ali neka slika kaze:)
Pozdrav!!!!
P.S.Veliki Pozdrav!!!! za Ivicu i The pocetnika :wave: koji su mi pomogli:smash: nesebichno i bezuslovno da fleshujem gore pomenuti bios :)

Uh ljudi meni su izashao zulj na palcu(ja uhvatio pa ne znam da stanem) dok sam ishmirglao hladnjake koje sam napravio od TT CPU kulera. Ali izgleda da ih nikada necu zalepiti..ne znam gde da nadjem onu termo-traku ili shta vec..a nekako mi se ne lepi sa superlepkom. Prvo sam shmirglao sa nekom grubom shmirglom(270) pa sam onda uzeo shmirglu 1200 i sjaj dobio sa sshmirglom 1500. Stvarno bi bilo dobro kad bih nashao neshto sa cim bi to lepo i bezbolno zalepio. Sutra treba da mi stigne i ona shtangla Geil-a sa reklamacije a i CPU sam menjao...jaoj..singature..moram da menjam.

E da uspesno sam ufleshovao u nedelju AnimaN-u..karticu. Eno hvali mi se kako ima 7200 mark03 na 550/670 a treba da i on stavi hladnjake i cooler neki a i "Winch" nije clokovao. Ja sam sa Preshotom FSB533(doplata od Velje moderatora..e nisam mogao da odolim a da ne uzmem tu punokrvnu chetvorku) na 3,5Ghz i jednom shtanglom Geil-a dobio...malo loshiji rezultat...ali to je zbog *****og rama..:wall: ..7117 mark03...

Sad cu celu pcberzu da prevrnem za neke hladnjake...............

animaN je napisao(la):
A evo i slike skorova 3Dmark-ova posle flashovanja biosa kartice (Sparkle 6600),ja mislim da su to dovoljni razlozi za kupovinu ove karte!!!!
A da,:) sve je bilo klokovano na 555/670 josh samo fale hladnjaci da se nadju neki dobri i fan da bije u nju i eto vrhunske stabilnosti i na vecim klokovima od pomenutih ali neka slika kaze:)
Pozdrav!!!!
P.S.Veliki Pozdrav!!!! za Ivicu i The pocetnika :wave: koji su mi pomogli:smash: nesebichno i bezuslovno da fleshujem gore pomenuti bios :)

E sad ti je kartica cool.....Ptica je pushtena iz kaveza...i sad je pokazala koliki joj je raspon krila.... :banana:....samo josh avijaticharsko odelo(hladnjaci) i moze pravac u vazdushne okrshaje.....

Ja cu videti ako imam vremena sutra da procunjam malo po gradu da nadjem onu termo-traku ili cu da kupim one Spire ako naletim na njih...

animaN je napisao(la):
Pozdrav!!!!
Dobrodosao u klub zadovoljnih vlasnika Leadtek A6200TD grafike! :D

Hvala ,hvala:) na cestitkama al isvega ovog nebi ni bili da nije bilo tebe,nego jel ima neke shanse da nam ti poshaljesh te pasivne hladnjake sa termoprovodnom nalepnicom iz te tvoje firme u NS mi bi ti naravno platili (sve to u sluchaju da nenadjemo nishta u BG)
Pozdarv!!!

CoolerMaster 14W/mK, termoprovodni pad 360din
CoolerMaster 6W/mK, termoprovodni pad 220din

Mislim da je to to....Imtel Mega Store...Ako je to to...Termoprovodni pad ili traka...ajd neka potvrdi ili opovrgne neko ovo.

ivica je napisao(la):
CoolerMaster 14W/mK, termoprovodni pad 360din
CoolerMaster 6W/mK, termoprovodni pad 220din

Mislim da je to to....Imtel Mega Store...Ako je to to...Termoprovodni pad ili traka...ajd neka potvrdi ili opovrgne neko ovo.
To bi terbalo da je to!

animaN je napisao(la):
Hvala ,hvala:) na cestitkama al isvega ovog nebi ni bili da nije bilo tebe,nego jel ima neke shanse da nam ti poshaljesh te pasivne hladnjake sa termoprovodnom nalepnicom iz te tvoje firme u NS mi bi ti naravno platili (sve to u sluchaju da nenadjemo nishta u BG)
Pozdarv!!!
Ako ne nadjete u BG, saljem vam! ;)

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
http://www.coolermaster.com/product_common_images/a118c88c5f580959c21dac386e13a5db.pdf

E sad ako nije to ...evo pdf-a sa sajta coolermastera....Samo da ne ispadne da sam zaradio zulj za DZ. Ako je to to, samo ga isechem kako mi treba i lupim one hladnjake shto sam pravio.
Ne to nije to, ovo sto sam ja koristio izgleda identicno ali je samolepljivo, ovo nije, lepo pise da se moraju koristiti vijci... potrazi jos malo, blizu si
;)
edit: evo gledam sad u cenovniku PIxel-a iz NS, imaju onih Spire hladnjaka za memoriju, jedna kutijica je 243 dinara sa sve PDV-om, a ona je dovoljna za celu grafiku, jos ima da bude i otpadaka ;)

Poslednja izmena:
GoranM je napisao(la):
Ne to nije to, ovo sto sam ja koristio izgleda identicno ali je samolepljivo, ovo nije, lepo pise da se moraju koristiti vijci... potrazi jos malo, blizu si
;)
edit: evo gledam sad u cenovniku PIxel-a iz NS, imaju onih Spire hladnjaka za memoriju, jedna kutijica je 243 dinara sa sve PDV-om, a ona je dovoljna za celu grafiku, jos ima da bude i otpadaka ;)

Daj kupi celu "paletu" toga..i poshalji za BG ili josh bolje do mene, ja sam u Vojvodini pre ce da stigne....;) pa cu ja da razdelim narodu.

Mozesh i da ih iskrojish za one sa prednje strane da bude lakshe josh a za one sa zadnje samo da ih podelish na pola. Znachi da odradish kao sebi...kad otvorimo koverat...samo zalepimo. Mislim da poshtarina ne izadje skuplja od poshiljke..:wall: Poshto sam ja za ovaj Silicion Image RAID koji je ishao iz Sremske Mitrovice....pazi na 22000 (lokal bre) plato 200 Din poshtarinu.

Dacemo ti lepo adresu, ti samo stavish u koverat i shaljesh kao vrednosnu poshiljku valjda i to je to.

Ja cu sutra otici u Imtel Mega Store....mozda oni toga imaju ali nisu ni svesni....ili ga nema u cenovniocima i josh malo cunjati po BG.

Ajd dogovoricemo se sve za ovo. Ako ne nadjemo ovde u BG nema nam druge.

P.S. Ako te bash mrazi da ih obradjujesh....onda na barem reci kako si ih isekao onako polukruzno tj. chim si ih sekao.

ivica je napisao(la):
Daj kupi celu "paletu" toga..i poshalji za BG ili josh bolje do mene, ja sam u Vojvodini pre ce da stigne....;) pa cu ja da razdelim narodu.

Mozesh i da ih iskrojish za one sa prednje strane da bude lakshe josh a za one sa zadnje samo da ih podelish na pola. Znachi da odradish kao sebi...kad otvorimo koverat...samo zalepimo. Mislim da poshtarina ne izadje skuplja od poshiljke..:wall: Poshto sam ja za ovaj Silicion Image RAID koji je ishao iz Sremske Mitrovice....pazi na 22000 (lokal bre) plato 200 Din poshtarinu.

Dacemo ti lepo adresu, ti samo stavish u koverat i shaljesh kao vrednosnu poshiljku valjda i to je to.

Ja cu sutra otici u Imtel Mega Store....mozda oni toga imaju ali nisu ni svesni....ili ga nema u cenovniocima i josh malo cunjati po BG.

Ajd dogovoricemo se sve za ovo. Ako ne nadjemo ovde u BG nema nam druge.

P.S. Ako te bash mrazi da ih obradjujesh....onda na barem reci kako si ih isekao onako polukruzno tj. chim si ih sekao.

Ko je uopste rekao da su polukruzno :eyebrows: obive dve prave linije, ali sto blize oblini kruznice, pa malo turpija i to je to :D
Ajd videcu kako da to saljem za BG ili gde vec treba ;)

GoranM je napisao(la):
Ko je uopste rekao da su polukruzno :eyebrows: obive dve prave linije, ali sto blize oblini kruznice, pa malo turpija i to je to :D
Ajd videcu kako da to saljem za BG ili gde vec treba ;)

Ako sutra nishta ne nadjem....shaljem ti moju adresu na PM. Moze tako.

Ako ti je cim da stavljash u 3-5(a mozda i vishe) razlichitih koverti...i shaljesh na 3-5 razlichitih adresa..poshaljesh sve nrp. kod mene(mislim da sam ti najblizi)....a ja sve troshkove izdelim na ravne chasti i podelim ljudima. Nashli bi se negde u BG-u u odredjeno vreme i razdelio bih sve to a oni meni platili onoliko koliko je komplet+PTT troshkovi/broj kompleta svaki. Poneo bih koverat kao dokaz o visini poshtanskih troshkova. Nema lazi nema prevare. Mi smo klub ponosnih vlasnika Ledtek A6200TD....jel tako.

Ovo je dobro...jer je tebi lakshe i sve pare odjednom dobijesh....ja bih platio paket....i cenu paketa izdelio na onilko koliko koliko kompleta poshanjesh. Tako bi svakog isto koshtalo.

Sad samo da sachekamo josh zainteresovanih...Nek pochne prijava....;)
Ja se prijavljujem...broj kompleta 1 ...sad svako nek uvecava ovaj broj i kad prestane dojava....kupujesh i shaljesh.

Za sad je sve ovo u najavi..ali ako neko nadje u BG...onda nishta.

Pozdrav

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
Ako sutra nishta ne nadjem....shaljem ti moju adresu na PM. Moze tako.

Ako ti je cim da stavljash u 3-5(a mozda i vishe) razlichitih koverti...i shaljesh na 3-5 razlichitih adresa..poshaljesh sve nrp. kod mene(mislim da sam ti najblizi)....a ja sve troshkove izdelim na ravne chasti i podelim ljudima. Nashli bi se negde u BG-u u odredjeno vreme i razdelio bih sve to a oni meni platili onoliko koliko je komplet+PTT troshkovi/broj kompleta svaki. Poneo bih koverat kao dokaz o visini poshtanskih troshkova. Nema lazi nema prevare. Mi smo klub ponosnih vlasnika Ledtek A6200TD....jel tako.

Ovo je dobro...jer je tebi lakshe i sve pare odjednom dobijesh....ja bih platio paket....i cenu paketa izdelio na onilko koliko koliko kompleta poshanjesh. Tako bi svakog isto koshtalo.

Sad samo da sachekamo josh zainteresovanih...Nek pochne prijava....;)
Ja se prijavljujem...broj kompleta 1 ...sad svako nek uvecava ovaj broj i kad prestane dojava....kupujesh i shaljesh.

Za sad je sve ovo u najavi..ali ako neko nadje u BG...onda nishta.

Pozdrav

OK skupljaj ekipu...

Ja takodje,1 komplet(shto znachi da ih sada ima ukupno 2)
Idemo dalje!!!!!

Meni bi trebala 2 kompleta (znači 4 ukupno). Jedan za moje čedo (A6200TD), a drugi da se nađe. :D
PS. Kome da šaljem adresu na PM, Ivici ili Goranu?

e ljudi, od sinoc sam i ja ponosni vlasnik leadtek-a A6200! :) uzeo sam ga snioc, modovao, oc-ovao i sve to za nekih pola sata. sve radi super :)
oc na 550/670. u 3d marku 01 imam oko 15000, na konfiguraciji iz potpisa (stim sto trenutno imam 512rama, drugih 512 sam pozajmio devojci). sve prolazi bez ikakvih anomalija.
e sad malo par pitanja za vas iskusne korisnike doticne karte. koje temperature su ok? meni prijavljuje oko 60-65c.
e sad, posto sam ja veliki ljubitelj atija, nisam bas iskusan sa nvidia kartama. sto se oc-a tice, koristio sam systool 0.1, ali me zanima, moze li se sa nekim programom testirati maximalni overclock kao sto je to kod atija sa ati tool-om. a ne svaki put da pokrecem 3d mark.

btw, sto se tice hladnjaka i ja sam zainteresovan.

Bravo narode, ovakvu inicijativu nisam video jos od, od, od, od....kad malo bolje razmislim jos je nisam video! Svaka cast!

Danas oko 17 idem i ja da dignem moju kartu, usput cu svratiti i do imtel-a da vidim sta to oni imaju za hladjenje pa cu vam javiti. Sto se tice secenja alu-profila, pa cak i bakra, lako i super precizno mozete da radite sa testericom iz OTO-a (opste tehnicko obrazovanje)! Pici kao kroz puter, pogotovu ako je aluminijum. Ko hoce da malo koristi turpiju, neka uzme malo ulja, tj.(zeljtina) pa nek podmazuje dok secka i dobice extra rez. Eto tako... Zivim brzo, a hranim se lako LOL

Hvala AnimaN-u za pomoc... Stekao sam sliku gde treba da bude ;)

Vrh Dno