Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

Joj, svima jako zavidim sto su uzeli ovog otkljucavajuceg i overklokovajuceg Leadtek-a 6200TD-128 AGP. Evo, ja sam pre dva meseca uzeo Gigabyte Radeon 9600 Pro. Da sam znao da ce se kroz dva meseca pojaviti u istoj radnji za samo deset evra skuplja karta koja sisa ovu moju samo tako, nikada Gigabyte-a ne bi ni uzeo vec bih strpljivo cekao ovu. Jeste da sam hteo da mi ovo bude poslednji graficki upgrade za moju vec zastarelu masinu, ali da sam znao da sam mogao napraviti ultra upgrade ma makar napravio overkill ne bi mi smetalo. Ovako mi ostaje samo da vam se divim.

Ovo izgleda interesantno, mislim mali hladnjaci za memoriju, ne znam da li odgovara (22x8 mm), ali svakako opet mora da se budze oni sa strane gde je sadasnji kuler... prodavali su se na benchu pre godinu dana za 9e komplet... :)

NiTro shta mislish da li da lepim one hladnjake na memoriju (imash sliku na drugoj strani) ili da kupim neshto bolje?
Poz.

Ne verujem da ces ista bolje naci na nasem trzistu osim cm proizvoda (mislim na te male hladnjake). Stavi ili njih ili one sto je gorang dao linkove za njih...

Oni mali bi mozda mogli da stanu napred, pored gpu kulera na mem. chipove. Ali nisam siguran jer mi karta stize u ponedeljak. Pogledaj u radnji ili jos bolje pogledaj dimenzije na cm-ovom sajtu

Gde ih ima tachno u NS-u? (Spire hladnjaka)

Poslednja izmena:
Koliko ti hladnjaci utiču na overclock memorije (u MHz :))?

I ja planiram da uskoro prodam mog Radeona 9600Pro (teškog srca), i da pazarim Leadtek A6200. Ako ne bude htela da se moduje ubiću se :smash:

I da unapred pitam: kada flešujem bios od Leadteka A6600TD + temp tweak, odključam još 4 pipelajna (koliko mu to dođe ukupno? 8?), klokujem ga na 550MHz/688MHz, koliko je sigurno da će to da radi i koliko dugo? I koliko će mi trebati dodatnog hlađenja? Takođe me zanima koliko jako napajanje mi treba za sve to. Mašina je:

Celeron 2.0 @ 2.6GHz
MSI 645 Combo Matična (sa AGP 4x - valjda neće da smeta)
HDD WD 80GB
2x256 MB DDR RAM
Asus CD-ROM
napajanje je ono kinesko krsh ("300W")

kole89 je napisao(la):

I ja planiram da uskoro prodam mog Radeona 9600Pro (teškog srca), i da pazarim Leadtek A6200. Ako ne bude htela da se moduje ubiću se :smash:

I da unapred pitam: kada flešujem bios od Leadteka A6600TD + temp tweak, odključam još 4 pipelajna (koliko mu to dođe ukupno? 8?), klokujem ga na 550MHz/688MHz, koliko je sigurno da će to da radi i koliko dugo? I koliko će mi trebati dodatnog hlađenja? Takođe me zanima koliko jako napajanje mi treba za sve to. Mašina je:

Celeron 2.0 @ 2.6GHz
HDD WD 80GB
2x256 MB DDR RAM
Asus CD-ROM

Pazi ovako, ja moju drzim na 540/680 za svaki dan, i u 2D, to joj je sada default :)
Hladnjaci uticu recimo 20Mhz, ne vise, ali drasticno snizavaju temperaturu, tj. mozes je koristiti nekoliko godina (do tada ce biti pregazena vremenom i kostace 20eura), sto priznaces znaci. Bez njih memorija, pa recimo, pece... nije bas za kajganu, ali nije ni daleko ;)
Ja sam moje hladnjake kupio pre godinu dana u pixel-u u NS ( www.pixelcomp.co.yu za one koje mrzi da traze), tada su imali, a koliko znam imaju i sada. Cena je 2.5-3 eura za jedno pakovanje koje je dovoljno za jednu Leadtek A6200TD ili A6600TD. Leadtek u NS-u imaju Pin, koji ih uvozi, i dobar broj firmi koje kupuju od njih (u BG-u nemam pojma ko ih drzi), a moze se tu i tamo naci nesto tipa ASUS. Za njega nemam pojma kako se OC kada se otkljuca, ali uvek moze da se pokusa, zar ne ;)

Poslednja izmena:
Mnogi su trazili, pa evo i rezultata 3DMarka2001 na 550/688

18153.png

kole89 je napisao(la):

Celeron 2.0 @ 2.6GHz
HDD WD 80GB
2x256 MB DDR RAM
Asus CD-ROM

JOSH JEDNOM...OVOG PUTA MORAM DA VISHEM, JER NE PAZITE DOBRO!!!
550/688MHZ SE DOBIJA SAMO AKO SE ODFLESHUJE SPARAKLE 6600 AGP BIOS.(moze i onaj sa temperature tweakom..da ti lepo u drajverima pokazuje temp. samog chipa).

Sa Leadtekovim A6600TD Bios-om necesh nishta da postignesh sem otkljuchvanje verovatno nekih kompresija i sl. a max cesh moci 470Mhz za gpu i 670Mhz za memoruju.

Imash Bios, postovao sam najmanje 2 puta ako ne 3 puta.

Ljudi krenite od pochetka da chitate i sve ce vam biti jasno!!!!!!!

GoranM je napisao(la):
Mnogi su trazili, pa evo i rezultata 3DMarka2001 na 550/688

18153.png
Svaka chast GoranM-e!!!!!
Impresivno nema shta!!!!!! :-devil-: :-devil-: :-devil-: :-devil-: :-devil-:

Kako da promenim nick hteo bih da promenim sa animan na animaN????????

Posalji pm nekome od moderatora i oni ce ti promeniti...
@GoranM- Sta jos imas od masine?

NiTro je napisao(la):
Posalji pm nekome od moderatora i oni ce ti promeniti...
@GoranM- Sta jos imas od masine?
A64 3000+ S754 (Newcastle, tj. 512Kb kesa, bar da je sa 1MB...) OC na 2400Mhz (240*10), 2x512DDR500 na ABIT KV8pro ploci...

aj jedno pitanje,da ne otvaram novi tred

u pitanju je gigabyte 6200 pci...o/c ide 565/695....kad otkljucam svih 8pipe imam anomalije i ne mogu da menjam klok....idem sutra da proverim da nije do napajanja,posto koristim 20pinski chieftec,a neko je spominjao da je tih dodatnih 4pinova vezano za grafiku....e to je sto se tice napajanja...

citajuci vasa iskustva kapiram da bi mozda flesovanjem biosa graficke uspeo da resim problem...imam dodatnu pci karticu i sve sto treba....koliko kapiram,kad flesujem bios,ako nesto podje naopako uvek mogu da vratim njen prvobitni bios koji naravno prvo bekapujem...
sve sugestije i predlozi dobrodosli(tipa ciji bios i sl)

Tako ti je kod nekih proizvodjaca 6200. Citao sam u Digital!-u da se samo Leadtek i Club3d (nisam siguran za club ali ako treba pogledacu bolje) dali kloknuti i sa okljucanih 8 pajpovi. Ostali nisu ni micali, ili mozda za 5mhz...

Ako ti sad pravi anomalije i sa fleshovanjem biosa ce praviti iste,nek me neko ispravi ako greshim,neverujem da je do napajanja velika vecina kartica (6200) ili se klokuje ili moduje ali zajedno nikako ili kao shto napisa NiTro jako malo,na Leadtek se josh niko nije zalio da ne moze bar ne na ovome forumu stoga uvaljaj ti nekome tu karticu(tetki,komshiji koji zeli istu kao ti sad :) itd) pa kupuj ovaj Leadtek!!!
Pozdrav!!!

animaN je napisao(la):
Ako ti sad pravi anomalije i sa fleshovanjem biosa ce praviti iste,nek me neko ispravi ako greshim,neverujem da je do napajanja velika vecina kartica (6200) ili se klokuje ili moduje ali zajedno nikako ili kao shto napisa NiTro jako malo,na Leadtek se josh niko nije zalio da ne moze bar ne na ovome forumu stoga uvaljaj ti nekome tu karticu(tetki,komshiji koji zeli istu kao ti sad :) itd) pa kupuj ovaj Leadtek!!!
Pozdrav!!!

Ne znam za GA 6200..Mislim ko zna na koliko se on klokuje i sa kojim BIOS-om.

Treba juriti po netu....Ja sam tako nashao za Leadtek, ali konkretno za 6600 katicu a ne 6200. Shto znachi ako prodje 6600 velike su shanse da prodje 6200.

Call of Duty, v 1.4 Timedemo1
1024x768 sve na max AA i AF OFF................166.7fps
1600x1200 sve na max 4XAA 4XAF............... 52.85fps

Choveche stvarno smo se usrecili sa ovom kartom,neverovatna je i iz dana u dan me iznenadjuje a unedelju je dan-d fleshujem bios od sparkle-a a onda..........sreca,sreca radost,uzivancijaaaaaaaa:)

Evo nesto je iskrslo dobicu kartu tek u utorak, sredu, treba drug da mi poshalje iz NS-a nema je vise u BG :S:

Ma samo opushteno......ali zaboravicesh da si chekao kad stigne ,veruj mi ;)

E ovako ljudi...
Lepo ste me naprzili da i ja uzmem tu Leadtek-ovu karticu ali... 'bem ti uvek neki feler da me strefi...procitah na jednom sajtu sledece:

"But there is a fly in the ointment, as usual. In this case, it a warning from the author of Riva Tuner regarding the difficulties in unlocking pipelines in NV43-based 6200 with А4 revision of the chip – judging by the response from owners of such boards, the card does not react to the attempts to change the pipelines configuration."

...inace adresa sajta je http://www.digital-daily.com/video/peredelki/index02.htm a detaljno je objasnjeno modovanje, flesovanje i overklokovanje iste i to sve na ENGLESKOM...hvala k...

Sad recite vi meni kako da pre uzimanja leadtek-a proverim koja je revizija chip-a. Jel da trazim da mi skine kuler pa da gvirnem chip ili... ? :) Mozda je neko obavesten da Leadtek ne stavlja te "nove" chipove! Ovi nasi u Bgd-u kako vidim nemaju kartice na lageru vec moras sve da narucis, a to znaci da je moguce da uzimaju TEK PROIZVEDENE karte, citaj "****** na vidiku" pa da ne dam bezveze tolike pare pa da skacem s' Pancevackog mosta...cujem da je najvisi hehehe

Citam vas vec dve nedelje i sve molim boga da dobijem kredit, al' ovi nikako da ga daju. Izgleda da smo ga dali za one poplave u Vojvodini samo nas jos nisu obavestili. :))) Elem ocekuje se sutra, prekosutra...max pet dana pa toliko i ja imam fore da provalim ovu "reviziju"...pls POMOC!

Ma ja uzimam ovu kartu pa sta bude neka bude.

Doom3
1024x768 high quality 8XAF............ 75.5fps
1024x768 high quality AF OFF......... 78.9fps
640x480 high quality 8XAF............ 106.6fps
640x480 high quality AF OFF......... 107.9fps

Nije lose ;)

fx5200
Doom 3
1024x768 high quality 8XAF............ 000000.1 FPS
Nije lose a?

Nazad
Vrh Dno