Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

Evo probao sam sa 71.84 iz nv drivera za overclock i onda je smarao da testira i nije proshao test na 550/650 josh mora da se bunari!!!!:)

Kada koristim sys tools 0.1 i recimo kloknem na 500/600 3dmark 2001 se mi zabada i restartuje komp!!!
Probacu sa 71.89 driverima!!
Znachi ovo sam radio:driveri 71.84 pa onda instalacija RT 15.5,pa je otkljuchao 8p 3v,pa instalirao sys tools 0.1 pa tamo kloknuo na 500/600,pa pokrenuo 3dmark 2001se i kod testa sa ''ribom i zmajem'' :) low details,pri samom kraju istog crn ekran i restart
gde sam greshio?napominjem sa 350/550 je sve radili ok!!!!
Pozdrav!!!!

animan je napisao(la):
Evo probao sam sa 71.84 iz nv drivera za overclock i onda je smarao da testira i nije proshao test na 550/650 josh mora da se bunari!!!!:)
U Riva Tuneru u Power user postoji Overclocking/global, pa pise MaxClockLimit, upisi u polje pored npr 100, pa apply i OK, to ce ti omoguciti do 770/1410, ali ce i dalje testirati (ima tu i opcija da se namesti da ne testira, ali iz meni nepoznatog razloga ne reaguje na nju, pre dok sam imao 5900XT je radilo, ali to je bilo pre godinu i vise dana...), za izbegavanje testa moras OC sa SysTool, mada ni test drajvera ne laze mnogo, mozda 5%, tj. na 705MHz za memoriju imam tu i tamo neku anomaliju (sve je OK na 700), a drajver daje max 688Mhz, tj. razlika je 2%!!! Da bi Leadtek 6200 isao preko 460Mhz za GPU treba mu BIOS od Sparkle 6600AGP. Ja nisam mogao ni da testiram na 500Mhz u RivaTuneru, a sada radi na 550Mhz ;)

animan je napisao(la):
Kada koristim sys tools 0.1 i recimo kloknem na 500/600 3dmark 2001 se mi zabada i restartuje komp!!!
Probacu sa 71.89 driverima!!
Znachi ovo sam radio:driveri 71.84 pa onda instalacija RT 15.5,pa je otkljuchao 8p 3v,pa instalirao sys tools 0.1 pa tamo kloknuo na 500/600,pa pokrenuo 3dmark 2001se i kod testa sa ''ribom i zmajem'' :) low details,pri samom kraju istog crn ekran i restart
gde sam greshio?napominjem sa 350/550 je sve radili ok!!!!
Pozdrav!!!!
SysTool ne testira taktove (zato ti je i dao 500, dok ti drajver nebi dao nikako), a Leadtek 6200AGP sa def. BIOS-om ne moze na 500Mhz za GPU. Dakle treba ti BIOS od Sparkle 6600AGP, posto on ima veci napon za GPU i onda ima da pici ;)

Poslednja izmena:
Znachi u tome je fora ,zeza ga napon
Odkle da ga skinem(Sparkle 6600 AGP bios) i kako se to radi (mislim fleshovanje istog,to nikad nisam radio ali za sve postoji prvi put zar ne ;)) bilo bi pozeljno neka slika poshto bih probao,aj kad sam raspolozen da se zezam sa tim :)
Hvala GoranM!!!!!! Svi ste raspolozeni za pomoc shto je jako pohvalno!!!!!!!!!!
daj link odkle da skinem taj bios ili ga stavi ovde i shta mislish o onim hladnjacima, pa neka pici i treba da pici;)

animan je napisao(la):
Znachi u tome je fora ,zeza ga napon
Odkle da ga skinem(Sparkle 6600 AGP bios) i kako se to radi (mislim fleshovanje istog,to nikad nisam radio ali za sve postoji prvi put zar ne ;)) bilo bi pozeljno neka slika poshto bih probao,aj kad sam raspolozen da se zezam sa tim :)
Hvala GoranM!!!!!! Svi ste raspolozeni za pomoc shto je jako pohvalno!!!!!!!!!!
daj link odkle da skinem taj bios ili ga stavi ovde i shta mislish o onim hladnjacima, pa neka pici i treba da pici;)
Evo ti BIOS, skini NVFlash sa neta, iskopiraj ga na BOOT-abilnu disketu, kao i bios koji ti saljem i otkucaj kada se butuje sa nje
nvflash -4 -5 -6 sp.rom posle samo odgovaraj sa y na upite :)
Ovaj BIOS ti ima otkljucanu i mogucnost ocitavanja temperature ;) Flesovao ga je Ivica i ja, a ko zna mozda i jos neko sa foruma. sve u svemu provereno radi

Prilozi

• sp.rar
    41.2 KB · Pregleda: 215
Ok aj kad probam javljam ti obavezno shta sam uradio
Veliki PPZDRAV!!!!

Fleshovanje Leadtek A6200TD -> Sparakle 6600 temperature tweak BIOS:

Ovo je izvod iz jednog pm pa da ga ne menjam sad mnogo. Molim moderatora da stavi u Sticky u odgovarajucoj sobi i po potrebi malo izmeni, ako smatra da sam negde pogreshio.

Pazi, i meni je bilo prvi put da fleshujem BIOS za grafiku. Fleshovao sam BIOS-e za ploche i sl. ali za grafiku nikad nisam do sad. Prvi put je najteze bilo. Ubacivao sam Leadtek-ov 6600 BIOS i to po preporuci GoranM-a. Jedino shto sam ja primenio pri fleshu BIOS-a, a meni je izgledalo sigurnije je da sa boot-CD win98(Safe mode Command prompt only...zadnja stvaka na F8) ubootujem najosnovniji boot. Znachi nishta sem A:\ se ne ispisuje kad tako ubootujesh win98(se) ili njegovu sistemsku. Flesher i sam bios file, (dotichni Sparakle 6600 koga sam predhodno utweakovao da bi pokazivao temeraturu chipa kao kod 6600GT) sam stavio na fat32 particiju u dir npr. BIOS(shto krace ime dira da ne bi bilo problema ..ono 8.3 i slichno zbog DOS-a). Ovo je po meni bolje, tj. da sam BIOS File i flasher budu na HDD-u jer diskete su po meni nepouzdane. (moze se lako desiti da ti ne sachuvaju lepo orginal BIOS, ili da ne mogu da uchitaju novi, ali onda bi verovatno flasher javio greshku i prekinuo operaciju i ne pochinjajuci je.

E sad najpipavije:
Kad si podigao sistem sa sistemske i sachekao te je A:\(najverovatnije).

Znachi da ponovim josh jednom boot je najosnovniji i sem command.com-a ja mislim da nichega nema u ram-u. Ovakav boot disk mozesh da dobijesh i iz WinXp-a kad stavish da ti krejira sistemsku kod format opcije. Ili stara doba win98(se) disketa ali onda obavezno ici sa F8 onda i izbrati "Safe mode command prompt only"..mislim da je zadnja stvka.

Sledece:
Pronadjesh particiju na kojoj se nalazi dotichni BIOS dir i udjesh u njega...a onda obavezno komanda dir da vidish da li je sve tu.

I onda prvo odradish backup orginal BIOS-a sa komandom.
nvflash -b orginal.rom

(moze i neshto drugo za ime fajla ali poshtuj 8.3 pravilo)

E sad kad to odradi..mozda te pita neshto a na to pitanje odgovorish sa "Y". Nisam siguran sad...ma formalnost neka i sigurnosti radi.

Sledi glavno:
nvflash -4 -5 -6 sp-temp.rom

(moj BIOS koji sam ja ufleshovao)

Sad odgovorish na pitanje sa "y" i molish se Bogu da ne nestane struje jedno 10-tak sec. Sem ako imash UPS onda josh bolje...Ja ga nisam imao pa je rizik bio veci. Ne raditi operaciju dok grmi i seva...jer se rizik od nestanka struje povecava.

Posle toga ako sve prodje kako valja i javi se sl. poruka na engleskom...i izadje u prompt..onda sledi reset(hard/soft svejedno) i opet se molish Bogu da se pojavi slika na ekranu a ako se ne pojavi onda....objasnicu kasnije.

Ako dodje slika samo treab uci u Win i proveriti Riva Tunner-om da li i dalje stoji 8x1 i onda probati klokovati i testirati da li sluchajno u slici primetish neke anomalije..(mislim one ce se javiti ako preterash sa frekvencijama a koristish seter frekvencija koji ne testira iste..npr. Sys Tools 0.1). Mislim sve bi trebalo da prodje kako valja...samo ima jedna vazna napomena:

NAPOMENA: Obaveno probati da li se kartica uspeshno moduje u 8x1 sa riva tunerom sa orginalnim BIOS-om i tako testirati bez oc-a i sa oc-om.(prolazi u 99% sluchajeva) tek ako to prodje onda uradi flesh bios-a..mislim chisto da ne fleshujesh BIOS od 6600 ako nece da radi mod u 8x1. Mislim malo je verovatno ali ko zna.

U sluchaju neuspele inicijalizacije grafike i pojave slike na monitoru posle flesh BIOS-a...kao prvo ne panichi..a kao drugo trebash da imash jednu PCI grafiku. Ugasish mashinu i izvadish agp karticu i ubodesh onda PCI i udjesh u BIOS ploche i podesish da se prvo pali sa PCI pa onda AGP..ugasish mashinu pa onda ubacish i AGP grafiku koja se nije upalila. Onda upalish mashinu..(monitor povezan na PCI grafiku)...bootujesh sa sistemske opet i odfleshujesh sada sa:
nvflash -4 -5 -6 orginal.rom stari bios i resetujesh...ubootujesh sa sistemskom i onda zagasish mashinu..Izvadish PCI grafiku i monitor prebacish na AGP i onda se moli Bogu da radi. Posle eventualno u BIOS-u vrati da se prvo bootuje sa AGP-a.

Evo josh jednom zip-a sa BIoS-ima i obavezno prochitajte ReadMe.txt file.

Prilozi

• Flash BIOS.zip
    318.9 KB · Pregleda: 2,361
do koje vrednosti oc za memoriju ne trebaju hladnjaci?

i da li je na toj vrednosti memorija bash bash vruca ?? :)

shvatio sam da sa ovim modom 6200 dobija vise od 6600 kartice, a manje od 6600GT, znaci za 125e dobijas nesto sto bi kostalo oko 190e ... ili ipak nije tako, i da je bolje za 140e uzeti neku obicnu 6600 ??

Ja sigurno kupujem ovu kartu u ponedeljak (pogledajte sig. :d ).
Evo sad sam napravio odlicne hladnjake od starog box coolera za bartona. Jos mi je ostalo da ih ispoliram dole i bice cakum pakum. Sutra saljem slike, digitalac mi je kod druga

NiTro je napisao(la):
Ja sigurno kupujem ovu kartu u ponedeljak (pogledajte sig. :d ).
Evo sad sam napravio odlicne hladnjake od starog box coolera za bartona. Jos mi je ostalo da ih ispoliram dole i bice cakum pakum. Sutra saljem slike, digitalac mi je kod druga

Ajd neke fotke za te hladnjake shalji...Ja imam neshto i treba da isechem(2 al' 486 coolera) ali mislim da ce to biti malo...a mozda i nece. Ne znam samo kako to da zalepim na mem. Treba neka specijalna pasta. Ko zna mozda necu nishta ni da lepim. Vulcano 9 vezan je meni sasvim ok kad vrti na 4500rpm(ma ziva promaja..:D) mada bilo bi dobro da se sa hladnjacima smanji buka tj. pomenuti Vulcano 9 na nekih do 3000rpm a onda se ne chuje ali isto ima dobar protok vazduha.

A mogu da dam caletu da na poslu obradi ostatak od tog Vulcana 9(Al' deo) tako da mogu da ga stavim na memoriju..samo mnogo su mu dugachka rebra i mislim da ce biti pretezak za karticu. Ma to se da sve srediti.

Evo mog reshenja...Moze ovako svaki cooler(8-mica, 12-tica..itd) da se veze.
Ja sam kabal koji drzi kooler provlachio vertikalno kroz otvore a ne korizontalno. Znachi jedan kraj levog kabla je vezan gore levo a dugi dole levo. Isto vazi i za desnu stranu. Moze i horizontalno da se provuche, svejedno je. Samo treba posle naci mesto gde vezati i dobro zategnuti kabal, podesiti po potrebi cooler na odredjeno mesto i to je to.

Prilozi

• Vulcano9.jpg
    Vulcano9.jpg
    216.2 KB · Pregleda: 246
Poslednja izmena:
Evo jedne stare slike:
Fan mi vise duva na procesor nego na graficku, ali opet imam odlican protok vazduha jer ce 2 prednja fana ubacivati leden vazduh na gpu kuler.

Prilozi

• 000_0005.JPG
    000_0005.JPG
    47.1 KB · Pregleda: 268
Zaboravih, valjda cu moci da lepim hladnjake na memoriju obcnom pastom koju stavljam na cpu...
Ne vidim zasto bi skodila.

mitarus je napisao(la):
Sumnjam da ce se nesto spektakularno desiti kad budes stavio hladnjake. To sa OC-om je neko ovde na forumu opisao recima "kako zabodes". Evo linka do thread-a jednog lika koji ne moze da prebaci 500 MHz za jezgro, a provalite kako ga hladi. Sa druge strane memoriju ne hladi a ide i na vise od 700. Kako zabodes...

http://www.mvktech.net/component/op...view/id,13671/catid,10/limit,10/limitstart,0/

Pozdrav
Da ali sigurno svaka ide 500/650, a ja mislim da je to i vise nego sto se ocekuje od te karte ;)
edit: kad malo bolje pogledam vidim da covek uspeva na 520 ;)

Poslednja izmena:
Ma, slazem se 100%. Ja cekam Sparkle 6000 agp ni sam ne znam koliko dugo. Ova varijanta sa 6200 mi se jos vise svidja (ali samo cenovno). Evo linka koji sam postovao jos u martu. Jos tad se video pravi potencijal, samo sto ih jos nema.

http://www.overclockers.ru/lab/15940.shtml

EDIT: ***, na ruskom je, ali se vidi sta treba da se vidi

Poslednja izmena:
A da li mogu da hladnjak lepim na memorijski cip na grafi pomocu obicne termoprovodne paste koja se koristi za cpu (imam trenutuno cooler-master-ovu pastu)?

Ljudi bez overclock-ovanog procesora znachi sa modovanom karticom (dotichni Leadtek 6200) i overclockovanom karticom na 450/650 sam dobio 6220 markova u 3Dmark03 a 2463 markova 3Dmark05,znachi svaki test sam pushtao po par puta za redom chisto da bi kartica bila konstantno opterecena i da budem siguran da je overclock uredu (kad igrash neku igru po vishe sati pa da nezabode)
Medjutim kada pokrenem Far Cry sve na high boje su jako chudne i na samom pochetku kad izdjesh iz onih vrata u prelepu dzunglu zemlja je crna ali bukvalno a krovovi od trske su zlatni,e sad pitanje je: da li je to chuvena optimizacija za ATI o kojoj se prichalo u ovoj sobi?
A Half Life 2 takodje na high mi je restartovao komp a kolko znam i on je optimizovan za ATI mada ja imam neku beta verziju chesto mi izbaci AI Disable i slichno pa je mozda i zbog toga a mozda je i zato shto je ta beta nije zavrshena a moja sadashnja karta se pojavila kasnije ili mozda i lupam gluposti(jel ima neko full verziju da mi da da probam)
IVICE TEBI HVALA NEIZMERNO!!!!!
KAD MALO PROSTUDIRAM SHTA SI TAMO NAPISAO PA CU VEROVATNO IMATI I NEKO PITANJE :)
VELIKI POZDRAV

NiTro je napisao(la):
A da li mogu da hladnjak lepim na memorijski cip na grafi pomocu obicne termoprovodne paste koja se koristi za cpu (imam trenutuno cooler-master-ovu pastu)?

Paz', ovako. Imash ti neke termo provodne paste su i strujno provodne shto bash i niije dobro za mem...Sluchajno stavish malo vishe i kad stavish hladnjak i pritisnesh a ona ti iscuri sa strane i upadne medju one smd nozice....ode grafika za par MHz megalomanije i cifre od 700Mhz za istu, i onda...:wall:

Mislim da na su te strujno-termoprovodne, one koje sadrze neku dozu jedinjenja srebra ili nekog drugog metala u sebi.

Nije da te plashim ali, oprez.

Rece mi GoranM na pm-u da je dobro da umochish chachklicu u super lepak i onako na krajeve jako malo namazesh chip i stavish u sredini malo paste i to je to..Da bi drzalo. Ipak hladnjaci su teshki i ne bih bash voleo a ni ti da ti otpadnu usred rada oni pored kulera..poshto isti vise na dole.

Najbolje reshenje je da se nadje termoprovodna samolepljiva traka i da se lepo izreze koliko ti treba i to je to. Ali treba to naci u gradu. Treba se iscimati...

Ljudi nebacajte pare bezveze!!!!!!
I ja sam tako bio sumnjichav i probao Leadtek 6200 i skapirao da je prava stvar za te pare nema bolje(na kraju krajeva ako te chitaj neodushevi prodacesh je kao novu bez problema jer je mnogo ljudi juri),nisam imao vishe a i bratu je trebala grafika za komp moja stara dobra Ti4200,kolko je ova kartica bolja necu ni da pishem,jednostavno savremenija tehnologija izrade i podrshka za sve i svashta itd.ma pogledajte rezultate jednostavno;)
Ako ti treba svaki dinar da nekazem euro, kupite ovu kartu a ostatak para iskoristite za neshto drugo ja naprimer skupljam sada pare za novi kuler verovatno Vanesa s type

E do je*biga meni su obe particije dragi Ivice NTFS!!!!!

A i nemam PCI grafiku u sluchaju da neshto krene na loshe pa necu da radim nishta dok to ne nabavim ali ono shto si ti napisao totalno ima logike i josh jednom svaka chast!!!!!
Pozdrav svima josh jednom!!!!!

Evo slike:
Ostalo je da se smirglom srede ivice i bice super. Jos cu razmisliti kako cu ih lepiti na chipove.
:wave:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    75.2 KB · Pregleda: 358
Mnogo su ruzni ali ce i kolko su ruzni tolko dobro da rade posao znachi jako dobro ;)

Meni bas lepo izgledaju, neobicni su

shalim se:)
ok izgledaju totalno,nego samo ih ti spoliraj lepo i ima da rade ko zmaj ;)
a mozesh i da ih ofarbsh u recimo neku florocentnu boju pa ako imash neku neonku bila bi extra fora!!!!!

Drugari imam jedan problem,
Naime pretpostavljam da je do verzija HL2 i FC koje imam(obe su na po 3 cd-a) ali da se konstatujem sa vama
Problem je sledeci:Modujem i overclockujem Leadtek 6200 na 8p 3v 450/650 zavrshava sva tri 3Dmark-a po vishe puta za redom i nema nikakvih anomalija artifakta i sl a ikartica je poprilichno mlaka ali i kad je nemodovan i ne overclockovan Leadtek 6200(4p 3v 300/550) javlja mi se sledeci problem u FC-ju da mi je zemlja crna i krovovi zlatni kad se prvi put ulazi u zelenilo na pochetku (sve na high) skinem patch 1.3 za FC koji nece da se instalira mislim da je tezak oko 74 mb ,probam i patch sa Digital! diska a on mi kaze da prvo instaliram igru pa da onda patch-ujem a igrea vec instalirana na C:\Program Files\Ubisoft\Crytek\Far Cry shto je po def., a half life2 mi je u jednom trenutku na samom pochetku izbacio neshto kao grafika ti je prestara!!??!!!
MOLIO BIH NEKOG DA MI KAZE U CHEMU JE PROBLEM MADA PREDPOSTAVLJAM DA JE DO SAMIH VERZIJA POMENUTIH IGARA PA AKO BI NEKO BIO LJUBAZAN DA MI SE JAVI NA PM PA DA MI NEKAKO NEGDE DA BOLJE VERZIJE
VELIKI POZDRAV!!!!!!!!

Nisam probao da patchujem ni jednu ni drugu igru. Ali mislim da ne mozes da patchujes crakovan fajl npr. farcry.exe nego ti treba original exe da bi mogao da uradish patch.

Evo napravio sam mali test i odlucio sam da cu hladnjake lepiti termo-provodnnom pastom.
@kole Kao sto kazem nisam ni probao da ih patchujem, ali dobro je da ima neko da pomogne. :type:

Vrh Dno