A
animaN
Guest
Evo probao sam sa 71.84 iz nv drivera za overclock i onda je smarao da testira i nije proshao test na 550/650 josh mora da se bunari!!!!🙂
U Riva Tuneru u Power user postoji Overclocking/global, pa pise MaxClockLimit, upisi u polje pored npr 100, pa apply i OK, to ce ti omoguciti do 770/1410, ali ce i dalje testirati (ima tu i opcija da se namesti da ne testira, ali iz meni nepoznatog razloga ne reaguje na nju, pre dok sam imao 5900XT je radilo, ali to je bilo pre godinu i vise dana...), za izbegavanje testa moras OC sa SysTool, mada ni test drajvera ne laze mnogo, mozda 5%, tj. na 705MHz za memoriju imam tu i tamo neku anomaliju (sve je OK na 700), a drajver daje max 688Mhz, tj. razlika je 2%!!! Da bi Leadtek 6200 isao preko 460Mhz za GPU treba mu BIOS od Sparkle 6600AGP. Ja nisam mogao ni da testiram na 500Mhz u RivaTuneru, a sada radi na 550Mhz 😉animan je napisao(la):Evo probao sam sa 71.84 iz nv drivera za overclock i onda je smarao da testira i nije proshao test na 550/650 josh mora da se bunari!!!!🙂
SysTool ne testira taktove (zato ti je i dao 500, dok ti drajver nebi dao nikako), a Leadtek 6200AGP sa def. BIOS-om ne moze na 500Mhz za GPU. Dakle treba ti BIOS od Sparkle 6600AGP, posto on ima veci napon za GPU i onda ima da pici 😉animan je napisao(la):Kada koristim sys tools 0.1 i recimo kloknem na 500/600 3dmark 2001 se mi zabada i restartuje komp!!!
Probacu sa 71.89 driverima!!
Znachi ovo sam radio:driveri 71.84 pa onda instalacija RT 15.5,pa je otkljuchao 8p 3v,pa instalirao sys tools 0.1 pa tamo kloknuo na 500/600,pa pokrenuo 3dmark 2001se i kod testa sa ''ribom i zmajem'' 🙂 low details,pri samom kraju istog crn ekran i restart
gde sam greshio?napominjem sa 350/550 je sve radili ok!!!!
Pozdrav!!!!
Evo ti BIOS, skini NVFlash sa neta, iskopiraj ga na BOOT-abilnu disketu, kao i bios koji ti saljem i otkucaj kada se butuje sa njeaniman je napisao(la):Znachi u tome je fora ,zeza ga napon
Odkle da ga skinem(Sparkle 6600 AGP bios) i kako se to radi (mislim fleshovanje istog,to nikad nisam radio ali za sve postoji prvi put zar ne 😉) bilo bi pozeljno neka slika poshto bih probao,aj kad sam raspolozen da se zezam sa tim 🙂
Hvala GoranM!!!!!! Svi ste raspolozeni za pomoc shto je jako pohvalno!!!!!!!!!!
daj link odkle da skinem taj bios ili ga stavi ovde i shta mislish o onim hladnjacima, pa neka pici i treba da pici😉
NiTro je napisao(la):Ja sigurno kupujem ovu kartu u ponedeljak (pogledajte sig. :d ).
Evo sad sam napravio odlicne hladnjake od starog box coolera za bartona. Jos mi je ostalo da ih ispoliram dole i bice cakum pakum. Sutra saljem slike, digitalac mi je kod druga
Da ali sigurno svaka ide 500/650, a ja mislim da je to i vise nego sto se ocekuje od te karte 😉mitarus je napisao(la):Sumnjam da ce se nesto spektakularno desiti kad budes stavio hladnjake. To sa OC-om je neko ovde na forumu opisao recima "kako zabodes". Evo linka do thread-a jednog lika koji ne moze da prebaci 500 MHz za jezgro, a provalite kako ga hladi. Sa druge strane memoriju ne hladi a ide i na vise od 700. Kako zabodes...
http://www.mvktech.net/component/op...view/id,13671/catid,10/limit,10/limitstart,0/
Pozdrav
NiTro je napisao(la):A da li mogu da hladnjak lepim na memorijski cip na grafi pomocu obicne termoprovodne paste koja se koristi za cpu (imam trenutuno cooler-master-ovu pastu)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari