Šta je novo?

LCD TV u funkciji Tv-a i monitora, kvalitet?

Stvar je u tome (verovatno) što LCD ne može da prikaže sve rezolucije, kao što to PC monitor može. Obrati pažnju koju rezoluciju si izabrao i imaj na umu da LCD TV može da prikaže tek nekoliko rezolucija, za razliku od PC monitora koji (u teoriji) može koju hoćeš ispod nativne.

Maximalna rezolucija na laptopu je 1280x800 (jedina max. glupa stvar koju sam uocio kod Toshibinih laptopova).
Da li to znaci da, ukoliko bih zeleo da imam istu sliku i na laptopu i na LCD TV-u moram da nadjem neku rezoluciju koju mogu da podrze i jedan i drugi ekran, a koja moze da bude samo manja od nativne rezolucije laptopa?
Ili to mogu da budu nezavisne rezolucije, posto kada pustim samo TV, moze da se podesi bilo koja rezolucija do 1920x1080?

treba prvo da stavis stari nvidia control panel,
potrazi na forumu pod 'stari control panel' , u registru promenis nesto sitno.
naci ces bez problema.

zatim treba da enejblujes 'nview options' , u okviru tih nview options da pronadjes
'allow different resolutions on separate monitors' ili vec nesto u tom smislu.

posle toga ces imati u tv opcijama, izbor rezolucije i refresh rate za svaki monitor ponaosob.

nisam bas bio najprecizniji, ali ovo sad kucam sa ati-ja.

Da li se kvalitet slike gubi sa LCD TV-om?
Uzeo bih 24" ali ja sedim na pola metra od monitora sada pa se plasim da "ne oslepim" ako uzmem LCD TV.
Nemojte mi zameriti ali ja nisam stigao nista da procitam od pre pa ako ste nesto rekli o ovome samo mi napisite.

Неко је лепо рекао да и најлошији LCD телевизор има бољу слику од најбољег LCD монитора :d. Нека ме неко исправи ако грешим.

Ја ретко користим 32" LCD телевизор за десктоп (с 2 метра раздаљине) али могу рећи да је милина (кад користим десктоп онда ми је слика у Текст моду, кад покренем игру или видео онда пребацим у Видео мод) ;).

Da li se kvalitet slike gubi sa LCD TV-om?
Uzeo bih 24" ali ja sedim na pola metra od monitora sada pa se plasim da "ne oslepim" ako uzmem LCD TV.
Nemojte mi zameriti ali ja nisam stigao nista da procitam od pre pa ako ste nesto rekli o ovome samo mi napisite.
Ako ti treba za filmove, igre i sl. da sam na tvom mestu uzeo bi' neki manji LCD TV, eventualno 32''. Ako ti je bitna visoka rezolucija zbog nekog ''ozbiljnog'' rada onda svakako monitor :)

Imam slican problem ,odnosno kako da pustim zvuk sa kopjutera na TV samsung ps50a550,Slika preko HDMI je savrsena ali zvuka nema nigde jedino ga ima na compjuteru, grafika na njemu je XFX 8800GT.Sa TV sam izvuko izlaz za audio i odveo ga na ulaz 5.1 sistema za zvuk tako da zvuk sa TV canala radi normalno dok zvuk sa komjutera nije uveden na HDMI cabal pa ga na TV i nema.Da li bi mogao da izvucem poseban kabal sa audio karte na compjuteru i odvedem ga na ulaz TV?
Ili postoji neki drugi nacin.
aj sada redom........
prvo mi nije jasno jedno kako si resio da na tolikom TV -u napravis pun ugodjaj gledanaj a da pri tome imas nameru da zvuk pustas na zvucnike koji su integrisani u samom tv -u jer opste je poznato da su zvucnici u svakom tv- jadni a cim si resio da pustas sliku sa kompa na taj TV logicno je da ces iz vuk pustti .Sad i bilo koji sistem zvucnika za komp bolje radi od zvucnika sa tv-a ........mislim .....al aj sad'' komplikujes stvari bez potrebe pusti zvuk na komp zvucnicima a sliku odakle vec hoces na tv i uzivaj:type:

Pa nisi mi bas pomogao zato sto se TV nalazi levo od mesta gde mi je compjuter konfiguracija jedno 6 metara

Cela komplikacija je zato sto je TV treba da pored njega ima svoj sys tem 5.1 zvucnika, a nema:wall:

Poslednja izmena:
Licno me zanima da li gubim nesto iz DVI u HDMI ili je opet bolji kvalitet slike cist HDMI u HDMI. Takodje me interesuje razlika izmedju v1.0 i v1.3 HDMI, ima li unapredjenja kvaliteta prikaza? Licno smatram da je pustanje zvuka preko jadnih TV zvucnika totalna glupost i zbog toga me interesuje razlika cisto kvaliteta slike DVI u HDMI ili cist HDMI u HDMI. Inace nisanim ovo da pazarim ali ne znam da li da sacekam jos mesec, dva mozda ce da jos malo cena ode na dole posle Nove :) . http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=817368

Licno me zanima da li gubim nesto iz DVI u HDMI ili je opet bolji kvalitet slike cist HDMI u HDMI.
Не губиш јер HDMI = DVI + звук (АTI-јеве графичке уз АTI-јев DVI кабел могу и звук да испоруче). HDMI кабел је елегантнији од DVI кабела и преноси звук. То је цела мудрост ;).

Значи, не губиш ништа у квалитету слике. :wave:

Неко је лепо рекао да и најлошији LCD телевизор има бољу слику од најбољег LCD монитора :d. Нека ме неко исправи ако грешим.

Mozes li da ovo argumentovano obrazlozis ili si rekao tek onako... Licno smatram da je to potpuna besmislica :)

Reci mi zasto ti treba 1.3 ? Imas standalone BD plejer/PS3, pustas originale sa Dolby TrueHD/DTS-HD MA zvukom i pritom ih bitstream-ujes na risiver koji ih dekoduje? Jedino tada je potreban. ;)

Hvala na odgovoru veoma si brz :) Tada sam mislio da 1.1 ne podrzava 1080p rezoluciju. Kao sto vidis iz mojih prethodnih poruka uzeo sam Rotronic u pakomu koji radi savrseno.

Mozes li da ovo argumentovano obrazlozis ili si rekao tek onako... Licno smatram da je to potpuna besmislica :)
ma pusti, nalupao se "vojvoda" za medalju :d
;)
Иоле квалитетнији LCD телевизор има бољу слику од најбољег LCD монитора барем при приказу видеа. Мислим, како јефтини TN панели (који су махом у LCD мониторима) да се носе са S-IPS, MVA и PVA панелима у LCD телевизорима :d? Или мени нешто промиче?

За текст нисам сигуран. Код мене Сони када прикључим лаптоп има два мода: текст и видео. Када сам на десктопу користим текст мод, али ме некако не импресионира. Али зато видео и игре у видео моду :smash:.

;)
Иоле квалитетнији LCD телевизор има бољу слику од најбољег LCD монитора барем при приказу видеа. Мислим, како јефтини TN панели (који су махом у LCD мониторима) да се носе са S-IPS, MVA и PVA панелима у LCD телевизорима :d? Или мени нешто промиче?
Ali zašto bi najbolji LCD monitori imali TN panele :D ne kažem da li se slažem ili ne sa tobom samo mislim da ti to što se paneča tiče nije najbolji argument :p

Danas ortak i ja gledamo u Imtelu Samsung T260 koji ima stvarno bruka prikaz, al' ja mu kažem da sam za skoro iste pare uzeo LCD TV 32'' i ko je onda u pravu ili je to samo lažna dilema.

Poslednja izmena:
da li je ovo samo kod mene problem ili je neko imao isti.
ubodem DVI-HDMI kabel na Samsung LE32S62BX i dobijem sliku kao jace nakompresovani JPG. znaci oko svakog pixela koji ima veci kontrast u odnosu na ostale, dobijem one male mrljice. na obicnom vga kabelu nemam takvih problema tako da mi je ostalo njega da koristim. DVI-HDMI kabel sam dobio uz tv i to bas neki skuplji model (3m).

da li je ovo samo kod mene problem ili je neko imao isti.
ubodem DVI-HDMI kabel na Samsung LE32S62BX i dobijem sliku kao jace nakompresovani JPG. znaci oko svakog pixela koji ima veci kontrast u odnosu na ostale, dobijem one male mrljice. na obicnom vga kabelu nemam takvih problema tako da mi je ostalo njega da koristim. DVI-HDMI kabel sam dobio uz tv i to bas neki skuplji model (3m).

Objašnjenje je jednostavno - ne koristiš native rezoluciju ili ti tv ne dopušta 1:1 pixel mapping preko hdmi.

Jedno pitanje, ovde ima razumnih i iskusnih ljudi. LCD vs. Plasma za sve znaci, desktop, filmovi gaming? Kvalitet prikaza realno, ostrina kontrast, boje, odziv? Koja tehnologija je generalno bolja i savrsenija?

Pogledaj samo specifikacije koliko su kod plazmi a koliko kod lcd i sve ce ti biti jasno. Ako je 1920x1080 toliko je i na jednom i na drugom, odziv kod plazmi ide reda 0,0001ms a kod lcd 4 pa na gore, kolicina prikazanih boja itd.... Ako pod savrsenijom razmatras koji daje lepsu i prijatniju sliku onda plazma.

Idealna kombinacija bi bila plasma (jak kontrast, nizak odziv, idealno za gledanje filmova)
plus jedan LCD (ostrija perpixel slika, daleko komforniji desktop rad) i problem resen :)

Idealna stvar ce biti Laser tv i OLED tv. Ali onda cemo imati laser vs oled diskusiju, i opet po starom.

Plazma klan zivi u proslosti i nece da prihvati da noviji lcd-ovi imaju odlican contrast i deep blacks i veoma zive boje. Takodje vecina ljudi ne zna kako da lepo kalibrishe lcd pa im je mozda zato slika previse "neprirodna".

Svejedno priznajem da plasma ima bolji overall picture quality ali ne toliko drasticno kao sto neki ljudi odavde pricaju. Prestanite da trazite savrsentsvo i uzivajte u svom tv-u.

Idealna stvar ce biti Laser tv i OLED tv. Ali onda cemo imati laser vs oled diskusiju, i opet po starom.

Plazma klan zivi u proslosti i nece da prihvati da noviji lcd-ovi imaju odlican contrast i deep blacks i veoma zive boje. Takodje vecina ljudi ne zna kako da lepo kalibrishe lcd pa im je mozda zato slika previse "neprirodna".

Svejedno priznajem da plasma ima bolji overall picture quality ali ne toliko drasticno kao sto neki ljudi odavde pricaju. Prestanite da trazite savrsentsvo i uzivajte u svom tv-u.

Jeste ali je dosada boljitak bio oko 11%, a ima tendeciju pada na 7% posto se nove generacije LCD mnogo savrsenije od PLAZMI cija ce prodaja u EU biti zabranjena od marta 2009.g.A zbog enormne potrosnje struje.Najnoviji standard za EU ce miti nesto manji od 300 w po modelu:smoke:

Kako si to izmerio 11% odnosno 7% prednosti???

LCD je danas savrseniji od plazme i to poprilicno. LCD ima jaci kontrast u stvarnosti i zivlje boje podosta, zaboravite na specifikaciju jer nije ista cifra na LCD-u i na plazmi. Testirajte svojim ocima pa zakljucite.

Poslednja izmena od urednika:
Posto zivis u ubedjenju da je LCD superiorniji ( i sam imam lcd ) zasto uopste postavljas pitanje ako ne zelis da cujes i drugi odgovor osim da je lcd bolji ?

Do sada je pisano 30 x bar o tome kako se ponasaju i lcd i plasma u razlicitim okolnostima . Vredjati nekoga samo zato sto ima drugacije misljenje nece te odvesti nikuda ;)

Poslednja izmena od urednika:
Mnogo ste bre ljudi besni i nezadovoljni lošim kvalitetom TV signala. :D
Plazma to malo bolje pegla, ali ne nešto preterano. Video sam, tj. malo gledao Braviu i to model od pre (bar) godinu dana i nije ništa epohalno lošija od plazme. Mislim na ghosting i to u igrama, ko to još gleda s metar u HD Ready.
Ali zato kad sam upalio Fallout3 na mom panasonicu bilo je crnje da ne može biti crnje :D
I neki strah da ne dođe do burn-ina, to svi vole da prećute ;)

Uglavnom, desktop na HD ready plazmi izgleda neupotrebljivo. Desktop, dakle da se nešto čuketa ili radi kao uglavnom na monitoru što se radi.

Jeste ali je dosada boljitak bio oko 11%, a ima tendeciju pada na 7% posto se nove generacije LCD mnogo savrsenije od PLAZMI cija ce prodaja u EU biti zabranjena od marta 2009.g.A zbog enormne potrosnje struje.Najnoviji standard za EU ce miti nesto manji od 300 w po modelu:smoke:

Prvo nemoj da iznosis netacne informacije, takav zakon nije planu i plazme nece biti zabranjene po direktivi EU vec ce biti nalozeno da ispostuju norme o potrosnji energije dalje citajte ovde. Nove norme se usvajaju sredinom 2009. a tranzicija pocinje krajem 2010. Proizvodjaci ce smanjiti potrosnju evo npr. Panasonic panel G11 (serija Px80) velicine 42" trosi oko 0.57kWh dok ce isti takav G12 trositi upola manje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno