Šta je novo?

LC Power 6600

Ja imam LC 6600GP2 i radi skroz ok, Stvarno je tiho i hladno.
Masina je phenom 2 955, 4870, 2 HDD, 2 DVD nemam nikakvih problema, napon na 12 nije nikad pao ispod 11.97 cak ni nakon par sati krize.

vise je vazan procenat pada nego napon... po njemu ako je pad veci moze se zakljuciti da je napajanje na limitu optereceno...

Ja nisam zadovoljan

Dakle sinoć me je moje napajanje izneverilo. radi se o LC Power 6600 V2.2 kupljeno 09.09.2008. garancija PROŠLA mesec dana. Mašina iz potpisa. Uglavnom jedan HDD retko dva u isto vreme. Ja nisam baš potrefio pravi primerak.
Dogadja se sledeće računar počne da radi, ventilatori prorade diode na ploči SVE zasvetle zeleno, i zatim RESTART ispočetka. Stavio sam neko staro 400 W napajanje računar radi. zaključak CRKLO.
Dosta vremena provodim na laptopu tako da ŠTA REĆI ???

Nista, sledeci put uzmi neko kvalitetnije napajanje sa bar 3g garancije.

Nista, sledeci put uzmi neko kvalitetnije napajanje sa bar 3g garancije.

Bih ja tako uradio, ali onda već dolazim u situaciju da mi komponente u računaru budu vredne koliko i napajanje, ili bar približno toliko. Kad smo već kod šale a šta onda biva za godinu i 11 meseci? Sve komponente izlaze iz garancije a napajanje ne. "Nije u redu pa stvarno" što reče Kalimero

Kvalitetno napajanje sa dugom garancijom i dovoljno ampera kupis jedanput, a komponente menjas po potrebi.
6-7K dinara za dobro 500-600W napajanje uopste nije puno.

Kvalitetno napajanje sa dugom garancijom i dovoljno ampera kupis jedanput, a komponente menjas po potrebi.
6-7K dinara za dobro 500-600W napajanje uopste nije puno.

Ne bih da hejtujen, a mislim da nisam ni pristrasan jer iako imam lc6600, ali mislim da nisi u pravu.

Da si rekao za napajanje od 10000-12000 koje ima 700w minimum, pa ajde. Ali opet onda nema logike da napajanje bude pola cene kompjutera.

Za par godina svako moze da nagomila 4-5 hard diskova, da stavi jak quad procesor, i dve grafe ( ili jednu jaku koja trosi kao azdaja), i tada bi trebalo da menja to napajanje od 500w.

Ne razumem, covek uopste ne pominje highend konfu sa sli setupom, da bi morao pucati na 10K+ napajanje.
Za njegove trenutne potrebe i eventualni buduci upgrade na i5 i nove radeone/nvidie sasvim je dovoljno nesto tipa ovog chiefteca:
http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-cft-600-14cs-600w/comp_comp_powersupply/48/242
Kupovina tih low-end LC napajanja koja isporucuju bar 100W manje od deklarisanog je po meni greska, jer za malo vise para imas mnogo bolja napajanja sa duzom garancijom.

"kada nekog zmija ujede taj se i guštera boji" tako i ja, nakupio sam neku crkavicu za komponente, sastavio što sam hteo, zamislite iznenadjenje kada u toku rada čujete nešto iz kutije računara i nestane vam drugi HDD sa desktopa sa podacima i bekapom.
Da li jer bio u pitanju dotrajali HDD koji je radio skoro dve godine (pukla mu elektronika malo zadimila i pocrnela) ili "novo kung fu 450W napajanje uz kućište" ja glavno rešio da se osiguram. U to vreme je bilo problematičnih chifteka, a ovi LC su se probijali na tržištu. Treba da su kvalitetniji od istog takvog kupljenog danas.
Nije da kukam nad sudbinom, ali mnogo mi je lakše kada otkaže napajanje i SVE ne radi nego kada zbog napajanja zvekne neka komponenta. Još malo para se skupi i idemo opet sigurno dalje.
Uzgred zna li neko od Vas kako treba da se ponaša pin Power-Ok ili siva žica koja ide iz napajanja sa neke od nožica IC kola AS 339B. Šta ona treba da da neki impuls prema ploči ili... kod mene na toj žici NEMA NAPONA dok je povezan na ploču, zavrte se ventilatori, popali led diode na ploči, par sekundi, pogasi ventilatore i ispočetka sve, monitor ne stigne da se upali.
Kada je sve napolju otkačeno od računara ispitujem ga sa opterećenjem sijalica 24V/40W vezana na granu 12 V ili 5V svejedno unimerom konstatujem napon od 5,12V ali nikakvu struju ne dobijam. SVI OSTALI naponi postoje pod opterećenjem, Neki savet molim pre nego ga rashodujem to jest kupim drugo u kung fu koje je trenutno unutri nemam poverenja (jedan HDD)

Ako na sivoj nema napona onda napajanje ne prolazi internu provjeru. To bi trebala biti zaštitna mjera da se ploči ne dopremi neispravan napon i sl. Svakako nemoj vještački stvarati Power_ok signal dok je ploča prikopčana...

Reklamiraj

Dakle sinoć me je moje napajanje izneverilo. radi se o LC Power 6600 V2.2 kupljeno 09.09.2008. garancija PROŠLA mesec dana. Mašina iz potpisa. Uglavnom jedan HDD retko dva u isto vreme. Ja nisam baš potrefio pravi primerak.
Dogadja se sledeće računar počne da radi, ventilatori prorade diode na ploči SVE zasvetle zeleno, i zatim RESTART ispočetka. Stavio sam neko staro 400 W napajanje računar radi. zaključak CRKLO.
Dosta vremena provodim na laptopu tako da ŠTA REĆI ???

Pa LC ima 2 godine garancije... A LC nije nista losiji od Chiefa. Samo treba porediti modele iz iste klase. Cudno kako se poredi LC6600 sa CFT-600-14CS umesto LC8700 jer su skoro potpuno ista napajanja, gde prednost ide LC koje usput mnogo ozbiljinije izgleda.. :)

Pa LC ima 2 godine garancije... A LC nije nista losiji od Chiefa. Samo treba porediti modele iz iste klase. Cudno kako se poredi LC6600 sa CFT-600-14CS umesto LC8700 jer su skoro potpuno ista napajanja, gde prednost ide LC koje usput mnogo ozbiljinije izgleda.. :)
Tacno tako, treba porediti LC kome na nalepnici i kutiji oznaka 700W izbija oci, sa Chieftecom koji je uredno deklarisan na 600W, tj. 48A na 12V isto kao i LC.:S:

Khm ozbiljnije izgleda?!LC?Ne znam,meni daleko ozbiljnije deluje chieftec.Za razliku od LC-a,chieftec isporucuje tacno onoliko na koliko je deklarisan,600w,4x18A ili zbirno 48A,kao sto rece garson.

Nepitajte "KAKO" ali garantni list iz prodavnice kaže 12 meseci garancija, Grappolo sada daje 24 meseca garanciju a Sloveci i dalje 12 meseci, moja garancija u prevodu prošla. O striju 48A na 12v nema ni govora, postoji jedna grana sa 15A i druga sa 14A. Što više čitam i guglam po forumima SVE više mi liči na bolje obučenog kung fu borca.

Ne znam sto bi placao 20e vise LC8700, koji iako deklarisan na 700W daje isto snage ko CFT-600-14CS i ima godinu dana manje garancije i ako se ne varam Chief je modularan.

http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-metatron-hyperion-lc8700-700w/comp_comp_powersupply/204/159

Pogledah sad cene i ne znam ko bi pri zdravoj pameti dao ~95e na LC8700 kad je Corsair TX650 jeftiniji.

http://www.itsvet.com/proizvod/corsair-tx650w/comp_comp_powersupply/63/312

Poslednja izmena:
Ja sam imao vrlo lose iskustvo sa LC Power napajanjima, konkretno 6550 model 550W, u vreme kad sam ga ja uzeo ili 2005., bilo je dosta hvaljeno, u mojoj staroj makini radilo je nesto vise od 2 god. (abit nf7s v2, barton 2500@3200, 3 hdd-a, 2 optike, r9800pro/aiw x800xt, ss2) s tim sto je poslednjih 8 meseci ili vise pravilo probleme (power off je zavrsavao restartom, posle restart-a, beep code/problem sa memorijom, cupanje iste i test na drugoj makini koji prolazi bez problema) koje ja naravno ni u ludilu nisam hteo da pripisem problematicnom napajanju u koje sam se kleo, inace svi parametri su bili u ganicama normale tako da nisam uopste sumnjao, na kraju posle svih muka (navuko sam strah od restarta), da ne davim, probao sam neko chinese i sve je bilo ok, na moju zalost :(

Isto to napajanje preporucio sam ljudima koje znam, mislite da je jedno prezivelo? Najn! Crkavala su i na makinama koje su vukle mnogo manje snage nego moja, obicne makine sa jednim hdd i socijalnom vga.

Nisam ogorceni protivnik, pretpostavljam da je serija koja je stigla ovde bila problematicna, posto vidim da kod nekih to jednostavno sljaka.

Koliko vidim po postovima ja ću izgleda moje napajanje da rashodujem pre popravke, ionako IC kola AS 339P ovde u Beogradu na više mesta NEMA, a KA7500B neću da menjam samo njega nego oba. Izgleda da je i moj primerak iz te loše serije. Ali nije za bacanje može biti dobar ispravljač za neku drugu namenu.

Ja sam imao vrlo lose iskustvo sa LC Power napajanjima, konkretno 6550 model 550W, u vreme kad sam ga ja uzeo ili 2005., bilo je dosta hvaljeno, u mojoj staroj makini radilo je nesto vise od 2 god. (abit nf7s v2, barton 2500@3200, 3 hdd-a, 2 optike, r9800pro/aiw x800xt, ss2) s tim sto je poslednjih 8 meseci ili vise pravilo probleme (power off je zavrsavao restartom, posle restart-a, beep code/problem sa memorijom, cupanje iste i test na drugoj makini koji prolazi bez problema) koje ja naravno ni u ludilu nisam hteo da pripisem problematicnom napajanju u koje sam se kleo, inace svi parametri su bili u ganicama normale tako da nisam uopste sumnjao, na kraju posle svih muka (navuko sam strah od restarta), da ne davim, probao sam neko chinese i sve je bilo ok, na moju zalost :(

Isto to napajanje preporucio sam ljudima koje znam, mislite da je jedno prezivelo? Najn! Crkavala su i na makinama koje su vukle mnogo manje snage nego moja, obicne makine sa jednim hdd i socijalnom vga.

Nisam ogorceni protivnik, pretpostavljam da je serija koja je stigla ovde bila problematicna, posto vidim da kod nekih to jednostavno sljaka.

Da li je to tvoje napajanje bilo sa sufiksom "G" (nesto kao iz mog potpisa), ili...?

Posto vec polako strahujem da se mom kucnom ljubimcu ne desi nesto lose zbog LC napajanja (koje je bas napljuvano ovdje na forumu, bar u poslednje vrijeme)!
Jos moje uzeto polovno, sa kucistem... :S:

Poslednja izmena:
LC8700 (hyperion) ima tacno 700W i 56A (CWT based) i identican je chifu od 700w, model koji je deklarisan manje nije baziran na CWT-u i sad se nesecam koji je Prophecy ili neki slican naziv....

Da, da

Khm ozbiljnije izgleda?!LC?Ne znam,meni daleko ozbiljnije deluje chieftec.Za razliku od LC-a,chieftec isporucuje tacno onoliko na koliko je deklarisan,600w,4x18A ili zbirno 48A,kao sto rece garson.

Papir sve trpi... Mozda da ste se obojica, a i jos poneki prvo informisali pa onda navodili podatke. A ovako em sto iskazujete nepoznavanje ( manje vise sto sam siguran da ga nikad niste ni videli ) em sto vam podaci koje dajete nisu tacni. Slucajno ili namerno.. Kako god

LC8700 (hyperion) ima tacno 700W i 56A (CWT based) i identican je chifu od 700w, model koji je deklarisan manje nije baziran na CWT-u i sad se nesecam koji je Prophecy ili neki slican naziv....
Papir sve trpi... Mozda da ste se obojica, a i jos poneki prvo informisali pa onda navodili podatke. A ovako em sto iskazujete nepoznavanje ( manje vise sto sam siguran da ga nikad niste ni videli ) em sto vam podaci koje dajete nisu tacni. Slucajno ili namerno.. Kako god
http://lc-power.com/htm/download/metatron_series_handbuch.pdf
Ovde lepo pise na 12V 576W, ako znam dobro da racunam (a znam :)) to je 48A.:p

Poslednja izmena:
http://lc-power.com/htm/download/metatron_series_handbuch.pdf
Ovde lepo pise na 12V 576W, ako znam dobro da racunam (a znam :)) to je 48A.:p

hmmm nisam obracao na koliko W definisu kombinovane +12V grane, tako da sad ni meni nije jasno sta je tacno jer gore u tekstu pise da ima 56A na +12V grani sto znaci da je 700W identicno kao i chiftec CFT 700w dok tek model od 600w ima 48A na +12V grani
a i po guru3d su ga izlaistali kao 56A za +12V tako ko zna jer obe stavke nemogu biti istinite...

PS: cak su i na kutiji napisali da +12V ima 56A tako ako lazu ovo je bas nisko...

Poslednja izmena:

.Istina je da papir sve trpi,ali kako objasniti da na samoj kutiji napajanja pise da ima 700w i 56A,dok na linku koji je garson linkovao na samom napajanju uredno pise 600w i 48A.
http://upload.hardver-teszt.hu/imgs/tests/2009/197/blcpwa.jpg
http://images.google.rs/imgres?imgu...mages?q=lc8700&hl=sr&rlz=1W1GPEA_en&sa=N&um=1
I kako 4x18A na 12V mogu zbirno dati 56A?:wall:

Poslednja izmena:
.
I kako 4x18A na 12V mogu zbirno dati 56A?:wall:

moguce je, jer amperaza po grani znaci samo maximum koju ona moze dati (po EU standardu ne bi smela jedna grana da prelzi 20A), dok tek zbirna maximalna snaga pokazuje koliko A ima +12V a zbirna maximalna snaga se ne racuna sabiranjem vec nju daje proizvodjac u specifikaciji za CWT napjanje od 600w ono je 48A a za 700w model 56A, dok oba napajanja svaku granu imaju deklarisanu na max 18A

ono sto LC nije smeo da uradi a to je da laze o amperima na +12V jer tu nema pametovanja, dok se za celoukupnu snagu napajanja u W primenjuju razne formule koju narocito kinezi zestoko urnisu...

tako da i dalje ostaje pitanje koliko LC 700w ima ampera na +12V (combined)

Poslednja izmena:
moguce je, jer amperaza po grani znaci samo maximum koju ona moze dati (po EU standardu ne bi smela jedna grana da prelzi 20A), dok tek zbirna maximalna snaga pokazuje koliko A ima +12V a zbirna maximalna snaga se ne racuna sabiranjem vec nju daje proizvodjac u specifikaciji za CWT napjanje od 600w ono je 48A a za 700w model 56A, dok oba napajanja svaku granu imaju deklarisanu na max 18A

Hvala na ovo pojasnjenju! Nekidan sam se reaspitivao u jednoj drugoj temi u vezi te zbirne amperaze na 12V grani, ali nisam dobio odgovor!
Postavlja se pitanje kako se napajanje ponasa ako mu zakacis jace potrosace na sve 12V grane, cija zbirna snaga je veca od one koju isporucuje samo napajanje?

Kao sto rekoh

Nekima LC ne valja pa ne valja. Mozda zato sto nije los...
Na slici su dva identican napajanja od 700W, jedno je LC, a drugo je brand za koji se nikad nije reklo da laze u specifikacijama ;)

Prilozi

• Ima li ovde LC8700.JPG
    Ima li ovde LC8700.JPG
    117.1 KB · Pregleda: 230
Otvarao sam LC 6600 ali po ovim slikama ja ne mogu da provalim koje je koje, a snimatelj namerno nije snimio nalepnice da se vidi šta je šta

Da se pohvalim, zamenjeno kolo AS339 = LM339 i pored njega jedan elektrolit 4.7mf/50V .
Napajanje RADI kako treba.
Cena popravke 15+3.54 =18.5 dinara, a tolike mi probleme napravi i meni i drugima
Hvala svima na pomoći.

Poslednja izmena:
Da se pohvalim crklo lc8850, a garancija istekla :wall: vredi li nositi u servis ili prosto baciti?? (ima sve napone, a samo je 12v stabilan :S:)

Naravno da treba nositi u servis. Meni kad je pre 2 godine crkao Chieftec 360W, jedan serviser mi popravio za 600din (to je bila standardna cena). Napajanje i dalje sljaka, a za tih 600din ne bih ni najgoreg kineza mogao da kupim.

Da se pohvalim crklo lc8850, a garancija istekla :wall: vredi li nositi u servis ili prosto baciti?? (ima sve napone, a samo je 12v stabilan :S:)

Mada nije tema za popravku all.... Kako si merio napone sa opterećenjem ili bez, u računaru ili van njega, očitavanja u BIOSU ili unimerom? Možda možemo da pomognemo. Meni su pomogli drugi, pa možda ......prodješ kao i ja 600 dinara je mnogo više u odnosu na 18.54 i malo rada mada treba imati alat i volju za rad.

Vrh Dno