Šta je novo?

LC Power 6600

Sta da pogledam? Po tebi recimo ista CWT platforma sa 105C kondenzatorima je mnogo bolja od one sa 85C?:trust:
Lepo, kondenzatori nikada nece prici ni blizu tih 85C, mozda dodju do 50C plafon. Sto ce reci da je razlika u kondenzatorima samo u toj temperaturi.
Imas o svemu tome recimo na jonnyGURU forumu.:)

Sta si ti studirao?
Razlika u kvalitetu je velika, tj izdrzljivost je veca.
U cemu je razlika izmedju P5Q-E i Maximus Formule?

Sta si ti studirao?
Razlika u kvalitetu je velika, tj izdrzljivost je veca.
U cemu je razlika izmedju P5Q-E i Maximus Formule?

Kakve veze ima sta sam studirao i razlika izmedju P5Q-E i Maximus Formule? Jel mozda P5Q-E ima 85C kondenzatore a Maximus 105C?:trust:
Razlika u kvalitetu je mizerno mala.;) Izdrzljivost na sta? Temperaturu?

@FIREBIRD:

Neki stavljaju spojler na Yuga, upotrebna vrednost je diskutabilna :)

Ako se sutra pojavi PSU sa 125c kondenzatorima, znacemo da je najbolje, je l' tako?

Cenim ja Corsair, ali ti vec preterujes. Narocito sa tom pricom o kondenzatorima. Pre su cene bile nize, izmedju ostalog tada si i ti kupio ta napajanja.

Primer dve CWT platforme:

Corsair TX750 - 125e (nije modularno)
Chieftec CFT-750-14CS - 95e (modularno)

Oba imaju 60A na 12V. Posto su tebi bitni kondenzatori, isao bi na Cors verovatno. Ostala raja ce dobrano razmisliti da li vredi razlike u ceni, jer kao sto vidis nije samo 1000din razlike...

EDIT: Cisto da se zna, da kostaju isto bih uzeo Corsair iako nije modularan :type:

Poslednja izmena:
Cena je veca zbog svih komponenti koje su deklarisane na 105c, koliko to vazno znace se posle 4-5god koriscenja napajanja.
Inace zasto je Tigar Winter1 jeftinija od Michelin Alipin? To je ta razlika u kvalitetu.
Za 1000din razlike uvek bih uzo kvalitetniju komponentu.

Nije sve tako, cena je veca kod nas drasticno jer je tako kako je, a u ino je malo visa od proseka... radi se o vise komponenti.

Izmedju toga se ne moze povuci paralela, Tigar je u posedu Mislena, Tigar je ogranicen sto se tice proizvodnje dimenzija i postoje trzista gde uopste nije plasiran, primera radi taksisti u Londonu, gomila njih vozi Tigar, ne zato sto je jeftiniji vec zato sto nudi vise za dati novac! A kod njih ima daleko veci izbor pneumatika nego kod nas pa i uporedjenju sa nekim znatno vecim trzistima.
Drugo za taj Mislen treba imati i bolji automobil, i naravno treba imati na umu da je temp na ispod 8c (ispod koliko je preporucljivo koristiti zimske pneumatike) u malom periodu godine kod nas. + Kada se i uporede Alpin i Wintera razlika je mizerna da se visa cena mozda opravdava nekome kome je preko potrebna! Da ne duzimo...

I naravno ono najbitnije je da je Cors preko tih 1000din razlike u odnosu na ostale i jos bitnije je da ne mozes sebe uzimati za reper svega i svacega jer se potrebe svih nas koliko toliko razlikuju kao i mogucnosti (ili volja da se pukne kes na nesto sto nam nece biti od preke potrebe).

:)

Uskoro ce GP biti zamenjen

Naisao sam na dva LC 6600 napajanja.

Jedno je LCPOWER LC 6600 SuperSilent 600W a drugo LCPOWER LC6600GP SilentGiant 600W.

Koliko sam mogao da vidim razlikuju se samo po 6-pinskom PcI Express konektoru.
Drugo napajanje ima 2 a prvo samo jedan.

Da li neko zna,da li je to jedina razlika,ili se jos razlikuju i po buci koju prave.
Mislim,ono silentgiant mocnije zvuci od supersilent!

Tacnije izasla je revizija GP2. Po prvim informacijama treba da bude najbolje napajanje u serijama ispod Metatrona.
Ova informacija je bila vise da bi se "razmazala" nepotrebna rasprava o kondenzatorima i gumama

@ laca

Daj jos neki info, hoce li biti i Silent Giant verzije?

Poslednja izmena od urednika:
Firebird je mislio na to da taj cors ima jako bolje filtriranje napona i da ima manji sum pa da zato trebaju manji naponi da bi masina radila oc-ovana.

Iskreno mislim da covek preteruje sto se tice nekih stvari (kao sto bi moj deda dupe dao za golfa pored svih mogucis novih automobila sa svom sigurnosnom elektronikom, zato sto jelte golf "Je** Kevu"); to je ranije imalo veze kod stare k7 platforme (ja sam tada to imao) gde nf7-s hoce da brljavi i obara frekvencije koje su inace stabilne zbog lose filtracije. Tada je zakon bio secam se chieftek ili tt 420w koji je imao 2 8-ice i kostao oko 95e, posto sam ja jelte tada bio na caletovom budzetu trazim ja njemu za napajanje te pare; ali se on uvek raspitivao pre nego sto mi da bilo sta, pa je njemu neko preporucio tada nepoznati LCPower lc5550 silent, bez "giant" i ostalih sufiksa koji je kostao nekih 65e.

Posto iskren receno 95e je meni tada stvarno bilo mnogo odlucio sam se da rizikujem sa LC-om i kada sam ga stavio u oicetku nisam mogao da se naviknem na osecaj da mi nista ne puca i trokira, naponi su tada bili jako dobri i malo su oscilovali (masina je bila nf7-s athlon 2000+ na 2200mhz, znaci 3200+, fx 5200, 2 hdd-a optika i ostale gluposti), sto je najgore nisam mogao da verujem da mi je temperatura u kucistu opala za 15-20c a na proc oko 15c.

To napajanje mi je teralo kasnije e2140 na 2,4Ghz(2,4 je bilo zbog tisine i temp a ne zbog granice, proc se palio na 3,52 kolko se secam), 2 gb rama, 2 hdd-a, x1600pro, x800gto i povremene gluposti koje sam testirao, NIKAD se nije desilo da mi nesto prsne ili ne radi.To je inace posle jedno 4 godine od kada sam ga kupio.

Tako da sto se tice tih prose**vanja kondenzatori od zilion stepeni, jeste to sve lepo ali ovde ljudi ili ne ovde, nego bilo ko ko se ozbiljno bavi ovime menja napajanje posle 2-3 god i na kraju krajeva i ako ima tih 85c neka ga ima, dok god to radi stabilno i tiho, inace za te pare stvarno je bilo onda a i sad ovo od 600w jako isplativo, cors spada u visu kategoriju i on se meri sa matatron i hyperion serijom nevezano za W-azu.

Malo informacija za sad

@ laca

Daj jos neki info, hoce li biti i Silent Giant verzije?

Za sad samo imam informaciju da ce imati akticni pfc i 2 pci-e grane. I da testirano je ( u Nemackoj ) sa GTX295... Treba da se pojavi ( kod nas ) do kraja februara.

Moj komp lepo radi sa ovim napajanjem, danas sam uzeo jacu graficku i gura bez problema :)

:zgran: ??? Tema je mnogo stara! :zgran:

Stvarno nema potrebe da bilo sta overklokujem, sve sljaka kao ludo...

:(

Kah kah
Napajanje mi je izgorelo :(

Sve ostalo je prezivelo, a zasto je moja krivica, normalan rad nista nije overklokovano...

Sve ostalo je prezivelo, a zasto je moja krivica, normalan rad nista nije overklokovano...

pa napjanja do 50e na konfe od ~1000e?

taj LC bas kao i 6550 model nije za veca opterecenja blizu njegovog limita na +12V grani, vec je objasnjeno da ukupna snaga kineza i starijih modela jedonstavno nije za nove GPU karte koje vuku svu struju sa +12V za koja ta napjanja nisu konstruisana da daju vecinu ukupne snage...

Tvoja krivica normalno, stavio si super komponente na KRS-h napajanje!
Za tvoj kom treba neki TT 700-800w i miran si na duze staze.

Pravo da ti kazem kada sam kupovao komp nisam ni obracao paznju na napajanje, oni su mi ga preporucili, a valjda ako sam dao tolke pare na komp nisu trebali da skrtare na napajanju, niti sam im ja rekao da se uklapa u neku cenu ni nista. Zato vise lepo ne kupujem nista kod njih, posto su odbili da mi zamene za jace napajanje. Narucio sam iz druge radnje cft-750-14 cs, trebalo bi da stigne popodne... Citao sam raznorazne testove dosta ga hvale i valjda ce lepo raditi.

Pravo da ti kazem kada sam kupovao komp nisam ni obracao paznju na napajanje, oni su mi ga preporucili, a valjda ako sam dao tolke pare na komp nisu trebali da skrtare na napajanju, niti sam im ja rekao da se uklapa u neku cenu ni nista. Zato vise lepo ne kupujem nista kod njih, posto su odbili da mi zamene za jace napajanje. Narucio sam iz druge radnje cft-750-14 cs, trebalo bi da stigne popodne... Citao sam raznorazne testove dosta ga hvale i valjda ce lepo raditi.

Pa ako su ti oni prodali celu konfiguraciju i jos preporucili to napajanje po meni hitno bi morali da ti daju drugo jace/bolje... i to da je ovo normalna zemlja cak ti ne bi smeli traziti kes za tu zamenu!

PS: sve pod uslovom da im ti nisi kukao da oces jeftino napajanje...

Poslednja izmena:
Nisam im kukao, ali oni kazu da ne moze da se zameni za drugo... ma poludeo sam danas sa njima. Posto mi je prvo jedan radnik rekao da mogu da menjem, da nema problema, i hteo sam da uzmem neki cooler master koji su imali u radnji za 12000. Posle je dosao sef njihov sa kojim sam se raspravljao pola sata i rekao da ne moze. Otisao sam lepo u radnju preko puta i narucio drugo napajanje nisam hteo da uzmem kod njih. A ovaj LC power kad mi donesu novog stavicu ga u oglas i prodacu ga, valjda cu moci da uzmem 4000.

Nisam im kukao, ali oni kazu da ne moze da se zameni za drugo... ma poludeo sam danas sa njima. Posto mi je prvo jedan radnik rekao da mogu da menjem, da nema problema, i hteo sam da uzmem neki cooler master koji su imali u radnji za 12000. Posle je dosao sef njihov sa kojim sam se raspravljao pola sata i rekao da ne moze. Otisao sam lepo u radnju preko puta i narucio drugo napajanje nisam hteo da uzmem kod njih. A ovaj LC power kad mi donesu novog stavicu ga u oglas i prodacu ga, valjda cu moci da uzmem 4000.

moces bez problema 4000..
ako je sef bio nekultran slobodno napisi koja je prodavnica u pitanju

moces bez problema 4000..
ako je sef bio nekultran slobodno napisi koja je prodavnica u pitanju

Gigatron, znas kolko sam samo komponenti uzeo od njih, nije ovo prvi put da uzimam cesto menjam racunar, kolko sam drugara vodio tamo da kupe, znas kada cu vise da im odem... Nikad

Moje iskustvo sa tim vecim lancima prodavnica da im je prodajni kadar KATASTROFA!
Na prvi pogled svi su ulickani, prefinjeni, kulturni, dok se ne javi problem ili losa procena kad se takvi majmuni pocnu praviti ludi... doduse ovo je iskustvo sa winwin-om ali verujem da i gigatron zaposljava po slicnom kriterijumu

Da li verujes da kada sam narucivao, pitali su me sta je "i7"

Ljudi naucite konacno da su kod kompa najvazniji monitor, jer u to gledaju vase oci koje se ne mogu zameniti, periferije (mis i tastatura), jer na tome stoje vase ruke koje ce vam trebati celog zivota i napajanje, jer napaja celu tu masinu i od njega jako mnogo zavisi. A da li je procesor na 3 ili 2.2 GHz, da li imate 2 ili 4 GB memorije, ovu ili onu grafiku - nije uopste vaznije od ovoga :)

Da li je neko možda probao napajanje LC 6600GP2 v.2.3 i LC 6650GP3 v.2.3 uzeo bih jedno od ova dva da gura konfiguraciju iz potpisa? Samo za ovo drugo napajanje nisam našao karakteristike na zvaničnom sajtu, ali ga ima u prodaji u ATOM-u

Ja jedino sto sam nasao na netu je da 6650GP3 ima po 19A 12V granama.

6600GP2:
12V1: 17A
12V2: 19A

6650GP3:
12V1: 19A

Oba ce gurati konfu iz potpisa.

Poslednja izmena:
Ja jedino sto sam nasao na netu je da 6650GP3 ima po 19A 12V granama.

6600GP2:
12V1: 17A

6650GP3:
12V1: 19A

Oba ce gurati konfu iz potpisa.

Hvala

A da li znaš možda koja je razika između GP2 i GP3?

Nazad
Vrh Dno