Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Pitanje je kada ce pustiti optiku kod tebe, a kako su posli.. nece skoro :(
Ne bi uzimao 100Mbit, posto mi nije neophodno, uzeo bi nesto ispod 2000 sa TV/fixnim, sta vec :)

Koji je to deo BG, da nema VDSL?
Pa Mirijevo, Ima uslova za vdsl blizu sam centrale al dobijam cuveni odgovor da nema slobodnih portova... Mozda da imam vezu..

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nije više to šifra, pisao sam već.

Cekaj optiku, moja preporuka, uskoro ce.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk
Ugovor mi istice 11.2018. Ako ne bude dotle optike (godinu dana od uvodjenja u zgradu )uzecu PTT net...

Poslednja izmena:
Ne radi ni jedna ponudjen sifra. *mjau**mjau**mjau* kako mogu da promene sifru tek tako !@#$%...

Inace, za one koji se pitaju, optika je vec krenula. A oni koji su na adsl ce imaju mogucnost (obavezu?) da se prebace na optiku... Bio lik na vrata da nudi... NBG

U sred leta, kada je izgleda 90% na odmoru.
Jos neko sumnja da SjBB & Co ne muljaju da Telekom mora igrati vezanih ruku?:)

Dobro, pa iste greške pravi SBB, juri ljude da prebaci na digitalnu televiziju, pogotovo one korisnike koje je dobio kupovinom drugih provajdera isto tako u sred leta.

Ugovor mi istice 11.2018. Ako ne bude dotle optike (godinu dana od uvodjenja u zgradu )uzecu PTT net...

Ok, tvoje pravo, svoje greske svakako ces sam placati.
Mislim da bi strebao da budes malo strpljiv i posle tvojoj sreci nema kraja.
Dobro, pa iste greške pravi SBB, juri ljude da prebaci na digitalnu televiziju, pogotovo one korisnike koje je dobio kupovinom drugih provajdera isto tako u sred leta.
Tako je, ja sam ziv primer, kupili me od drugih, pa me prosle nedelje "digitalizovali" kako oni kazu.

Za digitalizaciju ima mnogo vise korisnika, dok za optiku oni imaju izbor samo zgrada koje su prikljucili. Ima za to mesta kasnije.

A sa ovim cenama sigurno ih nece namamiti. Koliko nas ovde je spremno da plati i one cene sa 50% popusta prve godine za MTS optiku? Ni ja, osim da nemam alternativu. A sigurno imam u vidu VDSL brzina, da moze optika.

Jel postoje u nekim delovima Beograda privatnici koji daju optiku po povoljnijoj ceni.

Pa da. Beogrid (mada mali deo), SBB, Orion delom, Targo (vise nije aktuelan za nove korisnike valjda?), negde RV.
To nije bas uporedivo sa Telekomom, ali na mnogo mesta ima opcije, koja nije skuplja od Telekoma.

A sa ovim cenama sigurno ih nece namamiti. Koliko nas ovde je spremno da plati i one cene sa 50% popusta prve godine za MTS optiku? Ni ja, osim da nemam alternativu. A sigurno imam u vidu VDSL brzina, da moze optika.

Meni ovaj njihov cenovnik nema bas nikakvog smisla... Kao sto ti rece, ja prvi necu preci na MTS optiku po ovim cenama (cak i sa 50% popusta prve godine), iako su mi je uveli u zgradu nedavno, niti mislim da ce iko u zgradi preci na MTS

SBB sa trenutnom akcijom mi je neznatno jeftiniji od MTSa (sa njihovom akcijom) za paket od 150/8. Kod MTSa je 150/20, ali neuporedivo losija TV ponuda... Ne gledam TV cesto, ali kad gledam to je obicno sport klub ili koristim EON, a toga kod MTSa nema...

Meni je logika da je ovo prilika MTSu da preuzme veci deo trzista, jer ce imati najsiru opticku mrezu koju SBB sigurno nece ispratiti, i da ponude ono sto SBB ne moze. A sa ovom ponudom ne vidim kako investicija moze da im se isplati, kad evo ni mi ovde na forumu koji smo ipak vise zainteresovani za brzi internet ne zelimo to da platimo, kako ce onda prosecni gradjani...

Meni ovaj njihov cenovnik nema bas nikakvog smisla... Kao sto ti rece, ja prvi necu preci na MTS optiku po ovim cenama (cak i sa 50% popusta prve godine), iako su mi je uveli u zgradu nedavno, niti mislim da ce iko u zgradi preci na MTS

SBB sa trenutnom akcijom mi je neznatno jeftiniji od MTSa (sa njihovom akcijom) za paket od 150/8. Kod MTSa je 150/20, ali neuporedivo losija TV ponuda... Ne gledam TV cesto, ali kad gledam to je obicno sport klub ili koristim EON, a toga kod MTSa nema...

Meni je logika da je ovo prilika MTSu da preuzme veci deo trzista, jer ce imati najsiru opticku mrezu koju SBB sigurno nece ispratiti, i da ponude ono sto SBB ne moze. A sa ovom ponudom ne vidim kako investicija moze da im se isplati, kad evo ni mi ovde na forumu koji smo ipak vise zainteresovani za brzi internet ne zelimo to da platimo, kako ce onda prosecni gradjani...
Pa Mts nema EON i SK, jer je to vlasnistvo SBBa, ali zato SBB nema AS i mtstvgo, sto je ekvivalent sbb programu i servisu.
Ja cim zavrse prelazim sa 50/8 vdsl na optiku.
Po meni je povoljno pogotovu sa 50% prve godine.

Isto.

Umesto da plaćam SBB-u za TV, telekomu za telefon+vdsl(50/8) 3539 din., ja platim Box 3 telekomu optiku 150/20+tv+telefon sa 50% popusta prvih 12 meseci. Meni ta računica potpuno odgovara.

Pa Mts nema EON i SK, jer je to vlasnistvo SBBa, ali zato SBB nema AS i mtstvgo, sto je ekvivalent sbb programu i servisu.
Ja cim zavrse prelazim sa 50/8 vdsl na optiku.
Po meni je povoljno pogotovu sa 50% prve godine.

Isto je kao Koka kola i kokta:D. Izbor sporta na arenama je vrlo slab

Poslednja izmena:
Preskočio si prvi deo. SBB-u za TV.
1799 vdls(50/8 a ostvareno 40/7)+650 fiksni tel. + 1090 D3. 3539 din. ukupno.
A 5 meseci za dinar?:) VDSL+fixni izadju oko 2050 kada se uracuna da imas 5 meseci po dinar za UO24, znaci tebe taj combo kosta ~3100.
A realno, da uzimas samo SBB (TV+net), uz 5 meseci po dinar (sto mozes preko akvizitera valjda i kao stari korisnik dobiti) bi te net+tv izasao ~2300 (najnizi paketi).

Poznat sam da ne volim nesto SjBB, ali ne treba da se prihvataju povecanja cene, sto je slucaj kod Telekoma efektivno, za Optiku.

A zašto ne bih za 200 dinara mesečno više, povećao brzinu sa 40/7 na 150/20 i sve to preko najnovije infrastrukture?

A da igram lutriju sa SBB opremom i kablovima tek neka hvala.

Ja sam pricao o ljudima koji su na SBBu, koji treba da budu ciljna grupa Telekomu da ih preotme... Vi koji ste vec na ADSLu i vec placate telekomu ste nebitni jer vec dajete pare... Bitni su novi korisnici, a njih ne vidim kako ce dobiti sa ovom ponudom koja u startu nije bolja od konkurencije. SBB optika je i jeftinija i brzi su paketi vec sad...

Da li je nesto jeftinije ili skuplje zavisi od mnogo faktora.

Ssd u b&h photo je jeftiniji 30% nego kod nas ali mi treba jos soma evra do odem do usa i kupim.

Sbb optika je jeftinija ali je dostupna za 1000 korisnika ako i toliko... treba da se preselim gde je ima...

Svakako je bolji GPON od HFC Docsis3, mnogi na Docsis3 imaju problema na optickim cvoristima, dok kod ftth TS to nema.
Uvek bih pre bio(kao sto i jesam) na xDSL ili ftth tehnologiji umesto na Docsis-u bilo koje generacije.
Na kablovskom ima opadanja brzine ukoliko ima puno korisnika po cvoristu, sto Sbb i trpa, pa losa infrastruktura, kablovi vise udaraju, ostecuju se da ne nabrajam vise.
S druge strane sve kulturno ukopano, izolirano itd, itd.
Ja imam kako rece alfa SjBB za operatera, i nikada, ponavljam nikada ne bih useo njihov net pored VDSL-a i uskoro ftth-a.
Neuporedivo, pa makar i skuplje bilo, ja sam uvek za kvalitet, a on uvek kosta i ne moze svako da ga ima i ne treba.

Niko nece menjati providera ako mu radi! Sem ako ponuda nije mnogo jeftinija. Tako da postojeci korisnici drugih providera nisu target.

@filozof, da li ti radi odlicno VDSL? Sta ti znaci veca brzina? Zasto bi dao 200dinara ako ti nije potrebno to?
To su mogli da cede u doba kada je najnize bilo jako lose, a i najvise je nekima bilo manje nego dovoljno. Ali danas je 50/8 odlicno.
Ni za 50 dinara necu preci na novo, ako mi nije potrebno.

Danas mi ne treba 150/20 u odnosu na 40/7, ali sutra je novi dan.

Pre par godina mi isto tako nije trebalo 40/7, a sada ne bih mogao da funkcionišem bez toga. Ja sam isto pitanje postavljao pre nekog vremena kome i za šta bi trebalo 100/10, ali danas vidim da bi pogrešio kada bih to pitao.

Tako da ne vidim zašto bih potpisivao novi vdsl UO24 meseca za 40/7 i zaključao sebi opcije i brzinu sledećih 2 godine. Ako sam nešto naučio u IT-u to je da se za dve godine puno toga promeni.

Dobro alfa ti imas cudnu filozofiju, sa kojom se ja ne mogu sloziti, ali to je tvoje pravo.
Ja bih uvek dao tih 200 din za 3 puta brze u DL i preko 2 puta brze u UL, pogotovu sto jednim klikom mogu imati 10+ PUTA vecu brzinu ako pozelim da dam toliko para.
Na vdsl ce moci 100 i to ne moza nas 1% korisnika u Srbiji koji smo bas blizu centralama ili IS.
Jeste skuplje, ali mnogo veca brzina, moja filozofija je da gledam kvalitet i vecu brzinu u odnosu na manju iako mi mozda, ali mozda ne treba.

Nazad
Vrh Dno