Evo ako dozvolite, ja bih da vam ukratko napišem utiske koje sam stekao za ovo kratko vreme. Kao što sam već ranije rekao imam Box3 paket 150/200 koji plaćam mesečno oko 3.380 din. dve godine (kada oduzmem 50% popust prvih 12 meseci).
Brzinu možete videti, ona je konstantna.
E sad da krenem sa dodatnim pogodnostima koje ne pišu na sajtu i koje vam neće reći operateri kada se raspitujete za usluge. Ovaj paket oni vode pod premium, tako da su mi obećali dodatni STB uređaj za drugi TV (što me je jako prijatno iznenadilo), obećani su mi HD paket kanali (
https://www.mts.rs/privatni/televizija/mtstv/hdtv) i 72 sata u nazad.
Sve to su ispoštovali uz "mali" dodatak, a to je premium paket TV kanala kroz celokupan period ugovorne obaveze od 24 meseca. Znači svi kanali iz ponude koji se dodatno naplaćuju.
Instalaciju su radili jako prijatni momci, koji su radili sve što sam od njih zahtevao, a gledao sam da ih što manje deranžiram, jer sam već imao sve rupe probušene od starog kablovskog operatera. ONT mi stoji kod ulaznih vrata, tako da su kod mene morali samo da razvlače mrežni (koliko god sam hteo), a jednoj gospođi pre mene su isto tako razvlačili optički kroz ceo stan.
Morate biti strpljivi i spremni i na sitne problemčiće kada su u pitanju neke sitnice, kao što je puštanje dodatnih kanala. Oni to sve puštaju na daljinu, pa su još uvek malo nesinhronizovani sa ekipom na terenu. Desilo mi se i da ekipa koja je danima dolazila dole u prizemlje zgrade kod glavne razvodne kutije pre nego što su mi sve instalirali, ne poveže kabl za moj stan, već su morali da ekspresno dođu kada ih je njihov šef pozvao (završili su kod mene u subotu u pola 9 uveče). Internet su mi pustili "preko veze" u nedelju, jer im nedeljom nema nikog da to odradi, a televiziju i telefon u ponedeljak. Sve to deluje malo frustrirajuće ali vidite da se baš trude da izađu korisnicima u susret. Mogli su me o'laditi standardnom pričom i reći mi da čekam ponedeljak. Ipak je sve ovo u početnoj fazi i budite strpljivi i precizni šta tražite, šta vam obećaju, itd. kako vas ne bi "zaboravili". Meni se desilo i da nisu poneli drugi STB jer im niko nije preneo, čovek je doleteo momentalno sa dodatnim uređajem kako bi ga odmah ugradili, a ne ostavljali za neki dan kasnije.
Otvorili su i telefon 0800 100 150 za podršku na koji se odmah javljaju, nema kao kod drugih *******cija sa govornim automatima. Kada kažu da će nešto proveriti sa kolegama vezano za tehničke stvari, obavezno se jave. To važi i za puštanje dodatnih kanala, i usluga.
I da završim, nadam se da će ovo biti korisno nekima, a ja mogu da se prekrstim jer sam bio strpljiv da sačekam da dođu. Internet i TV nisam imao 5 meseci i malo je falilo da imam pobunu u kući. Orion me je zavlačio skoro mesec dana, obezbedio sam im ulaz u zgradu, dali mi saglasnost da imam uslove, najavili mi instalaciju za sledeću nedelju, pa za sledeću i na kraju kada su se sračunali, oladili me na keca, kao ipak nema tehničkih mogućnosti, ali htedoše da mi uvale wifi 20mbit (a ja se prijavio za 1000mbit internet...). I još nešto da kažem, jer Orion optiku 200/20 imam kod brata u stanu, razlika je velika u radu. Ovde ništa ne štuca, na Orionu smo morali 20 puta da zovemo da intervenišu jer su brzine i ping bile skandal. Televizija trokirala i secka, čim se poveže više uređaja na onaj njihov Eltex ONT sve pobrljavi...