Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Apsolutno nisu ludi to si lepo rekao, i tu je ono malo "ali" sto devojci srecu kvari. Vrlo verovatno u ugovoru ima neka klauzula koja garantuje odredjen profit za taj ulozeni novac za odredjen broj vremena, a ako se to ne ostvari postoje odredjeni penali koje ce Telekom da snosi. Npr. braca kinezi dobijaju odredjen procenat akcija Telekoma kao penal, ili mozda cak i ceo Telekom uz jos neku nadoknadu ( i onda ih npr Telekom koji realno vredi lupam 2milijarde evra kosta recimo milijardu i 500 milki, onda oni to lepo prepordaju KKR grupi za miljardu i 750-800 miliona[solidan profit za skoro nikakav trud i znoj]) i voila, gleee, "etoooo odee Telekom igrom slucaja" . Al otom potom, zivi bili pa videli

U Srbiji uvek neke teorije zavere, Kinezi su Telekomu “dali” kredit verovatno po povoljnijim uslovima od sličnih komercijalnih jer su ih uslovili svojom opremom. Dakle KREDIT, koji Telekom treba da im vrati kako je definisano u ugovoru. Boli Kineze njihov mali tuki koliko će biti korisnika optike u Srbiji, dal će biti 5 ili 5 miliona.
Kredit se mora vratiti...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobro je da je krenulo po Novom Beogradu, jer mislim da bi trebalo odmah posle toga po Mirijevu jer su tamo takođe postavili sve još prošle godine.

Ušli su i izvukli vertikalu kod mene u zgradi na Staroj Detelinari u Novom Sadu. Nexans je podizvođač.

Ivane da li si uzeo i tv?
Ako si uzeo tv objasni kako to funkcionise, kako je sta spojeno, sta ima od aparature...
Da li samo jedan tv podrzava ili moze i na vise tv bez doplate d ase gleda?
Kojim kablom se ide od ONT do tv?
Sve do u detalje u vezi tv, za internet nam je vec jasno da dobro radi ali da cena korisniku mast vadi...

Da probam ja nisam kod telekoma ,ali je verovatno slicno_Od zida optika ide do risivera ,ili modema kako se vec zove,gde se razdvaja signal ,jedan kabl sa optikom ide u modem /huawei hg8546 kod mene/ ,a koksioni kabal ,ide do risivera i tv a.

Dobro je da je krenulo po Novom Beogradu, jer mislim da bi trebalo odmah posle toga po Mirijevu jer su tamo takođe postavili sve još prošle godine.

Da jos pocetkom decembra, otad gledam svaki dan u to u zgradi, tortura . :)

Postavili su cenu za NET1000.
1.png

Na kom linku ti pokazuje ove cene?
Kod mene na "internet paketi" nema cene za optiku...

Ja ne vidim ovaj cenovnik. A i nelogicno stoji taj najjaci paket a nema drugih paketa izmedju ?!? Verovatno su greskom postavili.

Nema vise.
Moja predpostavka je da su zbog ove recenice menjali stranicu i slucajno ukljucili i tu jednu cenu.
"Od 13. avgusta 2018. godine primenjivaće se nova cena zasnivanja korisničkog odnosa za internet uslugu, bez ugovorne obaveze, u iznosu od 6.000,00 dinara."

Al to ne bi trebalo da otezava raskid UO, jer to vazi za one koji se nisu obavezali da imaju UO.
Onaj koji je potpisao UO za njega ne vazi iako istu nakon par meseci zeli da raskine, jer je potpisao UO, a ova cena vazi za one koji nisu potpisali UO, nego su hteli bez obaveza internet po toj i toj brzini.
Lepo pise da vazi za one BEZ UO, vi imate UO, ali ste nezadovoljni npr. kvalitwtom usluge i hocete da menjate ISPa, i tad ovo ne vazi.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Poslednja izmena:
Сви су тражили да се дозволи раскид без пенала и добијено је ово. Сад ће сви да деру за уговор без обавезе, плаћаће се и ренте и прикључења и веће цене па ће многи да се вежу ... и опет ће да буде ... боље до краја УО него да плаћам онолике разлике у цени.

Telekom jedini nije imao "uvodjenje usluge", za ugovore bez UO, svi ostali jesu.
(ne racunamo naravno 1/1.2 dinara za "zasnivanje ugovorne obaveze" kao cenu, to je Telekom imao)

Nije imao TS, i realno ovo pogadja mozda 5% stanovnistva.
Poznaje i u kontaktu sam sa puno ljudi sa nekima imam i neke ovakve i slicne teme i niko, ponavljam niko od njih niti moje rodbine blize, dalje nije bez UO, svi su pod UO jer tad imaju neke benefite, a ljudi vole benefite to je cinjenica.
Tako da ja licno ne znam nikog koji placa full cenu bez nekog benefita u vidu finansija ili vise usluga, tako da realno ako pogadja 5% ljudi.
Nista strasno i ne treba paniciti sad i da o tome pisemo par strana, smatram da smo sad sve rekli povodom toga.
Bitno je da je sad lakse da se raskine UO.

Jutros sam video u Ratka Mitrovica neke radnike jos nisu ni pocinjali al pisalo na kombiju neki elektro inzenjiring nesto na taj fazon , pito ih da li je optika i oni da al samo ulicom za sada jos ne ide do zgrada

Баш тако, мислио сам да потражим старе верзије сајта или поруке овде од раније али је довољно и ово, сада је 1.200, биће 6.000. Све у циљу убеђивања да је УО добра варијанта а да је каснији раскид без пенала лоша.

Ovo neće da pije vodu, moraju da dokažu šta to košta 6000 DIN više njih pa da toliko naplaćuju “bez ugovora”. Naravno oni neće moći da odgovore na to pitanje, ovo pada na sudu 100% samo treba prvo neko da ih tuži :)

"Smaranje radnika" koje otpisuju ako se vezes :)

Ovo neće da pije vodu, moraju da dokažu šta to košta 6000 DIN više njih pa da toliko naplaćuju “bez ugovora”. Naravno oni neće moći da odgovore na to pitanje, ovo pada na sudu 100% samo treba prvo neko da ih tuži :)

Sto bi morali sta da dokazuju ,hoces ,ok ,neces ,trazi drugog ,jednostavno,nikakav sud tu nema sta da trazi.

Ne moraju da dokazuju sudu. Ali ako ih Komisija za zaštitu konkurencije vodi kao dominantnog operatera, onda moraju njima da argumentuju poskupljenje. Mada se KZK i nije pokazala kao neko zaštitnik do sada.

Meni stiglo u sanduce pismo na moje ime za promotivni period Posta NET , a MTS optika mi je uvedena na sprat, naravno jos nije prikljuceno.

Trenutno imam adsl od 10Mbita cekam na vdsl skoro 2 god. :(, sta raditi?

Da se strpim jos i cekam MTS optiku il da uzmem ptt net (pod uslovom da moze kroz centralnu antenu zgrade bez busenja...) od 100 Mbita na 2 god. za 3000?

Dotle optika mozda i pojeftini. :)

Pitanje je kada ce pustiti optiku kod tebe, a kako su posli.. nece skoro :(
Ne bi uzimao 100Mbit, posto mi nije neophodno, uzeo bi nesto ispod 2000 sa TV/fixnim, sta vec :)

Koji je to deo BG, da nema VDSL?

Meni stiglo u sanduce pismo na moje ime za promotivni period Posta NET , a MTS optika mi je uvedena na sprat, naravno jos nije prikljuceno.

Trenutno imam adsl od 10Mbita cekam na vdsl skoro 2 god. :(, sta raditi?

Da se strpim jos i cekam MTS optiku il da uzmem ptt net (pod uslovom da moze kroz centralnu antenu zgrade bez busenja...) od 100 Mbita na 2 god. za 3000?

Dotle optika mozda i pojeftini. :)
Cekaj optiku, moja preporuka, uskoro ce.

Nazad
Vrh Dno