Pa namerno, objasnjavao sam pre neki dan, da zele svi bi presli, ne zele jer za te brzine uzimaju odredjenu svotu noqvca, da se prebace na ftth uzimali bi ISTU svotu novca samo bi dali vece brzine(konkretno UL) to sam objasnjavao jer sam pricao sa likom koji radi na gpon mrezi jednog operatera i kaze da su svi veliki razvukli optiku po celom gradu(verovatno i sire to me nije interesovalo pa nisam pitao jer me konkretno BG interesuje) i objasnio mi da samo hoce, sutra mogu da daju ftth i mts, sbb, orion, rv..., a sta oni rade oni iznajmljuju optiku malim opticarima kojih je svakim danom sve vise kao pecurke posle kise nicu, i oni odradjuju "last mile" .
S obzirom da ne mogu velikima da pariraju kad bi isli coax-om, njihova prednost je sto rade upravo ftth, ali i mana sto to rade na malim podrucjima, sto je opet razumljivo.
Eto ideja za biznis pa ko ima viska(ja cenim 10.000 €) evropljana moze uci u biznis sa iznajmljivanjem optike od velikih igraca i poceti na odredjenoj teritoriji razvijati sopstvenu mrezu kao sto to sad rade, digital1, gronet, medistar, verovatno ima i jos nekih, a i bice ih uskoro.
Sve u svemu velika pijaca, a kad je pijaca velika(puno prodavaca) onda mozes i da biras a bogami ce i prodavci da se bore za sto vise kupaca.
Tako je to na pijaci.
Ziveo fiber!!! [emoji2] [emoji2] [emoji2]
Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока