Ma ako nestane struje u zgradi onda ti dzaba internet kada nemas struje i ne readi ti ni modem! :dpazi, centrala gde im je oprema ima agregate, ako padne napajanje, agregati se ukljuce. Ispravka, mozda i nisu agregati, nego vise uvezanih akumulatora.
E sad, ako razvodni ormar bude negde u zgradi, i on zahteva napajanje (nisam siguran) on moze da padne.
Uuups, moja greska.Nisam sve propratio!Nije u pitanju telekom,već Digital1 koji koristi telekomovu optiku.
Ovo stoji, ali sem Targa, tj. na NBG, niko da ponudi ista sto je za NET samo isplativijeĐžaba telekom i all ip i sva njihova čudesa kada deru za fiksni.
zivim van beograda...
par puta mesecno nestane struja.. cesto na minut, a nekad i na par sati.
mobilni mi je neupotrebljiv kad u selu nema struje jer telenor nije postavio nikakve baterije na baznu stanicu a oni jedino i imaju baznu stanicu u selu. tako da kad nema struje jedino fiksni mogu da koristim. bezicni. i on mi je bio povezan na taj "inprovizovani" ups..
poslato sa pejdžera
Kod vdsla,odnosno ako si nakacen na istureni stepen, kada nema struje nema ni fiksnog ni neta.Ranije na adslu kada nema struje imas fiksni i net jer centrala ima baterije vezane za bakarne parice.Ako vec imas recimo laptop,onda ti samo treba ups za modem i mozes da surfujes.imam ja par realnih pitanja:
1) koliko vas zivi van Beograda?
2) koliko puta se desilo da nestane struja?
3) pored mobilnih, zar je toliko bitno imati uvezan ont na ups, da bi eventualno neko nazvao?
Kod vdsla,odnosno ako si nakacen na istureni stepen, kada nema struje nema ni fiksnog ni neta.Ranije na adslu kada nema struje imas fiksni i net jer centrala ima baterije vezane za bakarne parice.Ako vec imas recimo laptop,onda ti samo treba ups za modem i mozes da surfujes.
Srbobran, Bečej, Bački Petrovac, Novi Kneževac, Temerin, Bačka Topola itd.. Uglavnom je sve Sat-Trakt ako se ne varam.
Imao sam priliku da radim sa njima pružanje kablova u mestu Gornji Breg i ako se ne varam pokriveno je skoro celo selo a ima svega 2000 stanovnika. Primera radi moje selo ima 9000 stanovnika i pokriveno je svega par glavnih ulica.
Telekom diže IS i dalje i ovde se svi raduju ili tome ili širenju kablovske mreže, optika će za jedno 5-6 god, ne ranije..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari