Dobro je pocelo je nesto da se radi na temu optike, bar mali igraci.
Digital1 na Konjarniku, Gromet u Grodskoj(inace vlasnik digital1), i sad ova astrafiber, samo nek oni sire mrezu i nude optiku do kuce/stana.
Sad vam je jasno da veliki igraci(koji uzgred budi eeceno) imaju razvucenu optiku po celom gradu/drzavi, jednostavno ne zele da daju ftth, nije nista drugo razlog jer im se vise isplati da nas muzu za te male brzine nego da odrade do stana i puste vece brzine za isti cak i manji novac.
Nems tu nista drugo sto mi je potvrdio i ortak koji radi na GPON mrezi jednog poznatog operatera, koji vwc i nudi veliku brzinu.
Operateri sami sebi(naravno namerno)ne dozvoljavaju da napreduju tj. ne zele, mali kao ova tri gore pomenuta jedino tako ftth mogu da pariraju velikim koji su ceo BG prosarali optikom, sto mi je potvrdjeno sa vise strana.
I na kraju ce biti dok mts ne zavrsi all ip i uradi optiku do mnogih stanova do tad ce sbb i ostali furati voax, cim se odradi za par godina sve, eto ti svi na optiku, jadno i bedno sa strane tih velikih, a velika pohvala za male igrace koji vec sad nude ftth sa sve telefonijom i tv-om.
Velikim zelim da ne budu vise "veliki" i da propadnu, ja cu uciniti nadam se taj korak vec u Maju i svoje pare dati(a i vise nego sada) jednom malom operateru koji radi ftth.
Sad placam 3800, a njima cu placati 4500 paket sa svim(internet duplo brzi nego sad sto imam koji je samo limitiran sa njihove strane, ne i tehnicki sto bi se reklo da hocu da platim dobio bih 1/1Gbit, tv, i fix koji ni ne koristim u principu).
Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока