Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

1yXk3gN.png

Minimalno korišćenje usluge od 12 meseci nakon isteka probnog perioda.

Onda su promenili ugovor. No nema veze.

Ako telekom daje 5 meseci free izadje 2700 sto je i dalje povoljno ako se poredi sa 100/2 paketom...

50% brzi download, 10x brzi upload za 300 din vise.

Pretpostavljam da ce i za Box pakete ici pogodnosti, dodatni paketi za TV i slicno, u zavisnosti od cene paketa.

Poslednja izmena:
^
Bas to takodje imam od pocetka 50/2 vdsl i 100 bez veceg UL mi nista ne znaci, a imam mogucnost za 100, ali ne zelim.

Sent from my Tapatalk

Mislim da je mts-u 150/20 los odnos, sta im fali 100/50 ili barem 90/30 ili ako su bas stipse da ponude 100/20 pa onda naredne vece pakete... odnos 7,5:1 je bas, bas, bas mizeran.
Cene su prevelike pa neka daju i 6 meseci besplatno i nakon isteka ugovorne obaveze...
Nadam se da ste svesni da bi cena od 3400 ostala kada istekne UO?

Na zalost mislim da ce to biti te neke brzine.
Pogledajte kako se poceo "oglasavati RV" sa svojom optikom koja jos nije zapocela...
To mu dodoju nekako slicne cene kad izbijete malo DL ...
OPTIKA RV.jpg

Poslednja izmena:
Bez obzira koliko zaostajemo za "nazovi razvijenim zemljama EU"
Juce bio u Temisvaru bio u poslovnici DIGIJA
Secate li se 90 tih kod nas DIGI TV satelitska TV pa
je Total TV kasnije preuzeo primat.
Prosecne plate su im oko 600Eura takoreci, manje nego u Beogradu.u selima 400Eura.
Ima dosta privatnih kompanija i fabrika, zaposleni su svi koji su zeleli da ostanu, osim mladih koji su
odavno otisli kao i kod nas.
Neka je pala cena optike i neka nasi rade i osposobljavaju tih 11 gradova videcemo cene i
sta ce ostala mesta malo dobiti. Ja bi bio zadovoljan da sva gusto naseljena mesta imaju Optiku a sva ostala mala i sela VDSL 50/2.
Evo cenovnika na 60km od Vrsca.
Mesecno Opticki fiber 1 Lei je 26 dinara.
300/100 =29 Leja =754 dinara.
500/200 =39 Leja =1015 dinara
1000/200=45 Leja = 1170 dinara
Neka smo samo 3 puta skuplji od komsija to izgleda ovako
300/100 = 2260 dinara.
500/200 = 3045dinara
1000/200= 3500dinara
Vecina veliki gradova je pokriveno fiberom manja mesta takodje.
A sela imaju neograniceni 4G Net reklame na sve strane , sluzbena vozila...
Provericu cene u malim mestima jedino to nisam pitao.
Izvor http://www.rcs-rds.ro/
Digi fibre 1.jpg
DIGI-MOBIL-4G-1.jpg

^Svaka cast za info i poredjenje @peneda2009 !
Da smo "SAMO" 3 puta skuplji a nismo...

Ja bi bio srecan i sa 50/10.
I meni bi bilo sasvim dovoljno ali cu sledeci paket (optika kad stigne) uzeti da bude 100/xy i ne manji UL od 20Mbps.

.............

Neko je spominjao da operateri kada zakupljuju linkove uzimaju simetricne pakete.
Dakle kad zakupe ostane ima viska UL?
Znaci oni su platili UL ali nama ne daju maximalan ili se nesto jos placa pri koristenju tog UL pa nam zato ne daju max moguci UL da bi oni nesto ustedeli?

Poslednja izmena:
Neko je napisao da to čuvaju da prodaju firmama po višestruko većim cenama.

Zar daju firmama asimetricni paket gde je UL veci od DL?
Jednostavno ne shvatam ...

Poslednja izmena:
Hosting? Cist UL, maltene nula DL.

Mislim da neki preteruju debelo kada pricaju kako "vecini treba veci UL", a realno jedino ako samo ovaj forum racunaju celim trzistem mozemo reci da vecini (foruma) treba veci UL.
Treba da daju najnizi paket sa dobrim odnosom, a koji opet nema dovoljan UL da firme rade ko zna koji hosting (sem za sebe za neki omanji sajt, tipa moj, gde je 2-3 GB mesecni protok). Ali ne zato sto "vecini treba veci UL u najnizem paketu", vec zato sto je vecini to stvarno dovoljan paket. A ne treba vecina da subvencionise one kojima treba puno ;)

Neka je pala cena optike i neka nasi rade i osposobljavaju tih 11 gradova videcemo cene i
sta ce ostala mesta malo dobiti. Ja bi bio zadovoljan da sva gusto naseljena mesta imaju Optiku a sva ostala mala i sela VDSL 50/2.

Pratim temu vec neko vreme, ali ne uhvatih na kojih 11 gradova se misli, pa ako moze neko pojasnjenje/link. Hvala!

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Ja koliko znam Beograd, Novi Sad, Pancevo, Subotica licno video raskopavanje...
Neko je pustio info za 11 gradova. Nemam jos info gde se sve kopa...
Interesantno je veoma za Smederevo ! ! !
Gusto je naseljeno jer koliko znam nemate niti SBB.

Nasao sam i ja tu vest, ali misterija ostaje...
Nemamo sbb, pricalo se da ce krenuti i u Sd, ali nista.
Video sam na par mesta da se nesto kopa, ali nisam proveravao detaljnije. Hvala!

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Neka ponude simetrični internet a onaj ko ne želi da koristi upload punom parom, ne mora. Ako razmišljamo da nam ne treba brz upload postavlja se pitanje zašto nam treba optika i brz download, šta će nam sve preko 50 a to već nude (VDSL), ili 30 ili 100 mega? Sa tom brzinom možemo da gledamo Netflix u visokoj rezoluciji, da puštamo muziku preko Spotify-a, brzo skidamo filmove, serije, muziku, igrice....

Možeš sve to, ali samo ti i možda još neko. Ako u kući živim npr. ja sa ženom i tri deteta, pa još i brat sa svojom porodicom, 100 Mb je malo.

Neko gleda 4K video, njih nekoliko full hd, neko torentuje... Ode časkom.

To bre fudbalski tim, to extremno i toliko malo takvih ima da je u promilima, takvima ni 1Gbps je malo.

Sent from my Tapatalk

@gadafi

Kao što rekoh, potrebno je uvesti optiku sa velikim brzinama po pristupačnim cenama i obavezno simetriju, pa kome šta treba, a ne optika pa ograničenje. Jedni imaju potrebu za brzim dl-om, drugi za up-om, trećima treba i jedno i drugo. Imao sam NAS više puta i svaki put prodao. Nisam mogao da delim velike fajlove. Brat me pita da li može sa udaljene lokacije da pogleda film koji je na QNAP-u, ja mu kažem ne jer imamo mali upload. Na kraju je ispalo da NAS nema mnogo veću ulogu od eksternog hard diska kada nemaš brz upload.

Evo cenovnika na 60km od Vrsca.
Mesecno Opticki fiber 1 Lei je 26 dinara.
300/100 =29 Leja =754 dinara.
500/200 =39 Leja =1015 dinara
1000/200=45 Leja = 1170 dinara
Vecina veliki gradova je pokriveno fiberom manja mesta takodje.
A sela imaju neograniceni 4G Net reklame na sve strane , sluzbena vozila...
Provericu cene u malim mestima jedino to nisam pitao.
Izvor http://www.rcs-rds.ro/
Pogledajte prilog 236768
Pogledajte prilog 236769
Jedina razlika izmedju Rumunije i nas po ovom pitanju je sto su oni imali drzavnu strategiju i sproveli je do zadnjeg slova, a mi bauljamo po mraku cekajuci da se TS smiluje i "podari" nam optiku po paprenim cenama....

Ne bas tako, imali su novac od EU i EBRD-a bas za tu namenu kao i Bugarska.
Mesate ono sto ne moze da se poredi.
Jedno je da sam odvojis novac ili se zaduzis pa vracas a ekonomija ti nije bas najjaca, a drugo je da ti neko da xy $ ili € koje su oni dobili bas ciljano za tu namenu i nista vise.

Sent from my Tapatalk

Imali su oni mozak da dodju do EU novca i da ga pravilno upotrebe! A mi nemamo!

A ni mts nema mozga da napravi nesto normalno vec ce i dalje vecina ostati bez interneta. 95% ce i dalje moci samo ADSL (do 15-20Mbps), 10% VDSL (50-100Mbps) i jednog lepog dana (za 2-3 godine) 20-30% optiku (od cega ni 1% nece uvesti zbog cena). Dakle gde su bili - nigde,sta su radili - nista! Zali boze para, vremena i optickih kablova!

Prosecne plate su im oko 600Eura takoreci, manje nego u Beogradu.u selima 400Eura.
Prosecna plata u Beogradu nije ni blizu 600 eura.

Poslednja izmena:
@gadafi

Kao što rekoh, potrebno je uvesti optiku sa velikim brzinama po pristupačnim cenama i obavezno simetriju, pa kome šta treba, a ne optika pa ograničenje. Jedni imaju potrebu za brzim dl-om, drugi za up-om, trećima treba i jedno i drugo. Imao sam NAS više puta i svaki put prodao. Nisam mogao da delim velike fajlove. Brat me pita da li može sa udaljene lokacije da pogleda film koji je na QNAP-u, ja mu kažem ne jer imamo mali upload. Na kraju je ispalo da NAS nema mnogo veću ulogu od eksternog hard diska kada nemaš brz upload.

Pa da,a sta ce sa onih minmum 60% koji ce ostati na DO 20/2
Oni placaju 1700 din tako da optika nema sanse da bude ispod 2500
Telekonju su mnogo drazi ti kupci na DO 20/2,ulaganje zero a naplacuju 1700 din.

Ili sto bi se reklo,kako god se okrenes dupe ti otpozadi

Koliko obicno treba Telekomu da kontaktira kada kaze uskoro?
Sutra je 7 dana od kada su me ljubazno zamolili za strpljenje

"Poštovani,
Zahvaljujemo se na vremenu koje ste izdvojili kako biste nam se obratili.
Obaveštavamo Vas da ćemo uskoro da Vas kontaktiramo. Ljubazno molimo za strpljenje do poziva.
Zahvaljujemo se na razumevanju.
Budite slobodni da nam se obratite u vezi sa korišćenjem naših usluga.
Srdačan pozdrav,
Igor
"

Posto mi ugovor sa njima istice za nekih 16-17 dana a ne bi ostajao sa njima na 7Mb(btw u mail-u sam pitao za optiku posto je toliko reklamiraju)

Nazad
Vrh Dno