Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Cao drugari, posla sam nesto danas prvi put posle poskupljenja, CC paket, masa 10,6kg otkup 10000din na racun i postarina mi iznela 1050din. Pre sam za tu masu i taj iznos placao max 600din, sad gledam i u aplikaciji, kalkulator kaze 748din. Jel me nesto zavrnuli ili je to to, znam da je poskupelo ali mi nesto mnogo ispalo...

Poslao sam paket za novu pazovu i 2 puta je pokušana isporuka post expresesom i nije hteo čovek da preuzme niti odgovara na poruke, poštarina je 800 dinara, jel će mi se vratiti taj paket pa ću morati 1600 dinara da platim, prvo će biti u njegovoj pošti 5 radnih dana beše?

Ja ne znam što sam uopšte slao liku koji ima 2 ocene na kp i ove godine se registrovao, ako je našao jeftinije trebao je da kaže.

Cao drugari, posla sam nesto danas prvi put posle poskupljenja, CC paket, masa 10,6kg otkup 10000din na racun i postarina mi iznela 1050din. Pre sam za tu masu i taj iznos placao max 600din, sad gledam i u aplikaciji, kalkulator kaze 748din. Jel me nesto zavrnuli ili je to to, znam da je poskupelo ali mi nesto mnogo ispalo...
Usluga lomljivo Ili glomazan paket se dodatno naplacuje.

Tacno, sad gledam u kalkulatoru, 300din se to naplacuje, tacno 1048 koliko mi je i naplaceno. I pre sam imao tu stavku, ali izgleda da mi nisu to naplacivali 😁

Da li bi ste mi preporučili poštom cc odnosno postexpress ili nekom kurirskom službom da pošaljem hard disk od 1tb za prokuplje

CC, 5.5kg, 9500din otkup, poštarina izašla 890din.

hvala za savjet

То што је ломљиво само вас деру безвезе. Нико од њих не гледа налепнице, само бацају пакете.
Ako je stiklirano automatski se naplacuje za cc, samo sto je promenim cena I ta usluga poskupela.
Sutra saljem jos dva paketa, iste mase i otkupa, necu da prijavljujem da je lomljivo, bas da vidim sta ce konacni kalkulator da kaze...😁😁

То што је ломљиво само вас деру безвезе. Нико од њих не гледа налепнице, само бацају пакете.
Apsolutno se slazem, jedino sto mozda kad je oznaceno kao lomljivo, a desi se lom/ostecenje, onda imas kakav-takav osnov da ti namire stetu (bar u teoriji).
Ali slazem se da je bolje potruditi se oko pakovanja nego bacati pare na ovo.

Apsolutno se slazem, jedino sto mozda kad je oznaceno kao lomljivo, a desi se lom/ostecenje, onda imas kakav-takav osnov da ti namire stetu (bar u teoriji).
Ali slazem se da je bolje potruditi se oko pakovanja nego bacati pare na ovo.
У суштини имаш право на надокнаду штете, али је то смарање без видљивог ефекта.

Tacno, sad gledam u kalkulatoru, 300din se to naplacuje, tacno 1048 koliko mi je i naplaceno. I pre sam imao tu stavku, ali izgleda da mi nisu to naplacivali 😁

Kurir nam je rekao da sada svakog pitaju da li je lomljivo i ako kažeš jeste, stave nalepnicu i paket tretiraju kao i svaki drugi 😁

U sustini ne mogu bog zna sta ni da urade, ako je nesto lomljivo a nije zasticeno kako treba, nece ta nalepnica da ga sacuva od loma :)

Tehnički, ako kažeš da je lomljivo, trebalo bi službenik/kurir da proveri ambalažu. Jer ako kažeš da je lomljivo, a doneo si nešto umotano u kesu i prelepljeno trakom, ne bi smeli da prime paket.

Кад већ узимају паре за то требало би и да се придржавају правила приликом манипулације са тим пошиљкама. И не само са таквим, ломљивим, има и других, рецимо да горња страна буде увек на горе, нити бочно нити наопачке.

Pa i pridrzavaju se, samo sto to rade sa svim paketima svejedno je li naznaceno ili nije, to je poenta.

Evo, malo pre poslao opet CC paket, iste kilaze, otkup veci, 12000din, i postarina 768din. Pitala me da li je lomjivo, nisam hteo to da stikliram, dobro sam ga upakovao i ustedeo 300din... Sto neko rece, isto mi se hvata, dal prijavio lomljivo ili ne,, ponasaju se isto prema svakom paketu...

Koja je razlika između "Zaduženo za dostavu" i "Zaduženo za isporuku" kod Post Expressa?

Zaboravio sam da stavim telefon osobe za koju sam poručio nešto s KP, i pošiljka je bila na praćenju na "dostavi" od jutros, a onda na "isporuci" od 14h. Garant poštar nije ni zvonio, niti ostavio papir, samo vratio u poštu, jer sigurno nije zvonio, čitav dan su kod kuće...

Kontaltiraj call centar i pokušaj da dodaš broj telefona.

Ili zamoli kupca da ode u poštu.

Ja sam juče kliknuo da ja paket otkupnina, a čovek uplatio pre slanja. Zove me jutros, da mi kurira, dogovorimo se da pošaljem mail tamo gde inače šaljemo za ispravke, pa će primalac paketa otići u poštu da preuzme. Odmah pošaljem mail. Sat kasnije, nisam dobio nikakav odgovor na mail (nikada i ne dobijem), kurir se vratio nazad i isporučio paket.

Do sad nikad sa Temu preko NS pošte nije stizalo, uvek BG.

Prilozi

• IMG_5681.jpeg
    IMG_5681.jpeg
    95.2 KB · Pregleda: 23
Izgleda da je post expres počeo da isključuje opcije vezane za staru aplikaciju.
U pregledu pozivnica ista se vidi međutim ne apdejtuju podatke o broju pošiljke, nema PX.....SR broja. Ranije se obično pojavio u roku od par sati.

Vrh Dno