Šta je novo?

Kurirske službe

Zakazao DExpress kurira u ponedeljak do danas se nije pojavio (paket već stigao preko Bexa kome je trebao).
Verovatno zavisi od dela grada. Zvao D Express i rekli mi da je najbolje da zakažem kurira dan ranije putem telefona ili tokom večeri za sutradan putem aplikacije.
Kako je u stvarnosti čitam u ovoj temi.
Zvali DExpress juce, kaze, ne primaju posiljke za Beograd zbog preopterecenja
I ja sam zvao juče i rekli su mi da normalno primaju pošiljke i to sam ih vrlo jasno pitao!!
Jel ovo vise ne moze online da se zakaze bex? Dobijam gresku "Dodavanje posiljke nije prihvaceno".
Zvao sam Bex i sami su mi rekli da do daljnjeg ne prihvataju pozive da preuzmu pakete ni preko interneta ni preko kontakt centra.

Aks navodno radi.

Najveći mi je problem što ne znam kog dana će doći kurir i u koje vreme i koju adresu da ostavim jer promenim više lokacija do 16:00 ili 17:00 h do kada kuriri zvanično dolaze na adresu da pokupe paket.

Meni paket zarobljen u magacinu Bexa u BG... Bolje da nisu ni primili.

Auuuu. Bex otpada. D Express deluje najsolidnije. Probaću njih u ponedeljak da pozovem glasom i pre ponedeljka da napravim pozivnicu putem aplikacije pa da vidimo šta će se desiti.

Zato su ih posetili policija i tužilaštvo. Samo nam još to treba, meni tamo negde čame čekovi od penzije a oni se igraju politike. Ako mi ne stignu računi na vreme, još ću i penale da plaćam a za struju gubim bonus za rano plaćanje.

D Express je u haosu. Poslao sam pozivnicu preko aplikacije i odmah je otišla na "Odložena". Zovem telefon - konstantno zauzet. Online chat nikad ne radi. Padne mi na pamet da probam društvene mreže - na Instagramu mi se javi fina osoba koja je odmah urgirala da se pokupi paket, došao je kurir za par sati. Proba da očita moju ličnu kartu za strance - ne prihvata, nisu napravili podršku u sistemu, mora supruga da izađe i očita svoju. Ode pošiljka, ali nemam nikakav status, obavještenje, ništa. Stigne kupcu u Beograd na vrijeme, sve okej, ali sad ja nemam nikakvu ideju kada će da i da li će da mi uplate otkupninu...
Kao šlag na tortu, poručim nešto u nedjelju, rok 2-5 dana, status praćenja "preuzeta" i onda ništa. I samo juče dok sam bio u gradu zove kurir, ispred je - nikakva poruka, najava kao obično, ništa! Jedva iscimah komšije da uzmu.

Zato su ih posetili policija i tužilaštvo. Samo nam još to treba, meni tamo negde čame čekovi od penzije a oni se igraju politike. Ako mi ne stignu računi na vreme, još ću i penale da plaćam a za struju gubim bonus za rano plaćanje.

Račun za struju možeš da skineš na portal.edb.rs
Jednostavna registracija i sve je pregledno. Samo ne pokušavaj da platiš kroz njihov servis, jer dodaju 0.6% bez obzira da li plaćaš karticom ili nalogom.

Struja je još uvek na ime mog pokojnog brata-

Nema veze.
Potreban ti je račun zbog potrišačkog broja i njegov matični broj i sve je dostupno.

Има ли неко неку информацију..? Мени се још увек не мења статус пошиљке, од 7.11 још увек стоји обрада у ГПЦ.

Meni je isti status jos od 1.11.

Prilozi

• Screenshot_2023-11-20-09-50-13-167_rs.assecosee.pttandroidapp-edit.jpg
    Screenshot_2023-11-20-09-50-13-167_rs.assecosee.pttandroidapp-edit.jpg
    244.2 KB · Pregleda: 26
U subotu isporučen PE paket u Temerin, poslat 30.10, a od 1.11. je stajao u GPC Beograd.

BEX не прихвата пакете који иду за Београд. Не може ни путем интернета да се пријави.
Срећом, AKS пакет шоп ми је у близини па ћу оно што иде за БГ да однесем тамо. Надам се да код њих откупнина може да иде на рачун и за физичка лица.

Hm, ja ujutru BEXom poslao iz Nisa za BG, nista mi devojka koja radi tamo nije rekla.

AKS пакет шоп ми је у близини па ћу оно што иде за БГ да однесем тамо. Надам се да код њих откупнина може да иде на рачун и за физичка лица.
AKS ne podržava povrat novca na T.R, samo da kurir donese novac za fizička lica. Zato sam precrtao AKS.

Nema racuna za kablovsku(supernova) i struju a u susednom naselju je stiglo , ranije je uvek kablovska stizala do 10 a struja do 20 u mesecu.

Kod koga preporucujes da pratimo tacne informacije i istinu?

Možeš ovako, kao ja, napraviš povremeno krug pored GPC. U 12.45 ih bilo 15-20, pola sata kasnije već preko 50. Taman je delovalo da su došli po naše pakete, kad oni samo stoje. I umnožavaju se.

S obzirom da su se štrajkači samoorganizovali, bez nekakvog formalnog sindikata ili tako nečega, da li se zna ko je pregovarač? Tj ko ih zastupa?
Bez obzira na zahteve, male ili velike, nema teorije da im ispune sve što traže. Ako zakucaju sve ili ništa, može večno da traje.

20231120_131420.jpg

То су ови што одбијају да раде из Београда дошли ту да састанче међусобно, јер су се за викенд расправљали ко је крив, ко ''буши'' ''обуставу'', кривили су међусобно једни друге из БГ-а и Новог Сада... Пратим по њиховим групама шта пишу.

S obzirom na nivo (ne)organizovanosti, štrajk već predugo traje.

Verujem da u tim grupama ima zilion poruka. A na prste da izbrojiš one razumne.

Upravo mi je bio poštar, dao mi račune i jedan paket bez praćenja.

Kaže GPC je blokiran i tako ostaje.

Sve vreme na spikerfon priča sa nekom ženom, rekao bih koleginica, deo štrajkača je bio kod Djordjevica i stavili neke uslove, manje od ovih zvaničnih i ovaj je kao nekoga pozvao i.... Poštar ode niz ulicu, nisam čuo dalje.

Ali onako, izmedju redova, izgleda da će te "pregovarače" neko da izpresavija.

Ако неко већ зна, био бих му захвалан, да напише (ако зна) да ли пошта на Карабурми у Патриса Лумумбе ради? Пре него што стигне до мене, пакет иде у ту пошту 38, а већ данима не могу да ухватим времена да скокнем тамо и проверим да ли је код њих пакет, а наравно нико се не јавља на тел.

Успео сам да скокнем до поште на Карабурми, ради. Кажу да мој пакет још није стигао, а за рачуне да су их покупили достављачи и испоручују. Ништа док ми све то не стигне, нисам сигуран..

Da li je neko zvao BEX danas? Pozvao sam kurira preko aplikacije 15.11. i jos uvek ga nema, odlazu svaki dan. AKS pozvan juce, danas se nije pojavio.

Imam 2 paketa od City Express videcemo ove nedelje hoce li stici.

Nazad
Vrh Dno