Šta je novo?

Kurirske službe

A tezina?
Dajte neki kontakt.
Ja sam gledao preko Americkog postara i stvarno je preskupa postarina.
Razumem drugi kontinent atlantik ali sto je mnogo mnogo je.
Kakav bre kontakt da ti dajem, narucio na Ringke sajtu par artikala, spakovali, shipping 9.90usd,kakva sad filozofija, kao i svugde kad naducujes imas cenu dostave.

Znači poštin kalkulator je ispravno napisao iznose za pismo i paket a nije za Post Express (računao je dolazak kurira)? Nema dolaska kurira na adresu to je izbačeno iz jednačine.

Nema težih paketa, maksimum je 200-300g.
Za pismo sam takođe video da postoji otkup i mogućnost da se uplati na tekući račun (stoji kao opcije u zvaničnom kalkulatoru pošte), i moja pošiljka po volumenskoj zapremini od 200 gr uklapa se u pismo. Vezano za ovo što kažeš da otkup može da se veže samo za paket i za Post Express. Ali ako je pismo adresirano da ste donese onda očekujem da bude doneto na vrata a ne ostavljeno u pošti.

Razumeo sam da mi savetuješ da zaboravim na pismo i da imam samo dve mogućnosti, odnosno paket i Post Express. Za paket si mi već objasnio da važi sve kao za Post Express samo što nije isporuka danas za sutra nego obično traje dva dana.

Hvala ti puno na ovim savetima iz prve ruke i ljubaznosti da mi sve to lepo objasniš! 👍🏻☺️
Oprosti sto cu ovo reci, zaposlen sam u firmi i mozda gresim ali nakon mog visegodisnjeg iskustva tvrdim da ne postoji otkupno pismo! ne postoji usluga pisma 2kg sa otkupom! Znam da kalkulator pise svasta ali otkup moze jedino postojati na Post Express, CC i PostPAK..

Kakav bre kontakt da ti dajem, narucio na Ringke sajtu par artikala, spakovali, shipping 9.90usd,kakva sad filozofija, kao i svugde kad naducujes imas cenu dostave.
Mislim koje sve usluge postoje za slanje,na to sam mislio...
Ja gledam na sajtu Anerickog postara,postarina do pola kg kosta djavo ipo.

Znači poštin kalkulator je ispravno napisao iznose za pismo i paket a nije za Post Express (računao je dolazak kurira)? Nema dolaska kurira na adresu to je izbačeno iz jednačine.

Nema težih paketa, maksimum je 200-300g.
Za pismo sam takođe video da postoji otkup i mogućnost da se uplati na tekući račun (stoji kao opcije u zvaničnom kalkulatoru pošte), i moja pošiljka po volumenskoj zapremini od 200 gr uklapa se u pismo. Vezano za ovo što kažeš da otkup može da se veže samo za paket i za Post Express. Ali ako je pismo adresirano da ste donese onda očekujem da bude doneto na vrata a ne ostavljeno u pošti.

Razumeo sam da mi savetuješ da zaboravim na pismo i da imam samo dve mogućnosti, odnosno paket i Post Express. Za paket si mi već objasnio da važi sve kao za Post Express samo što nije isporuka danas za sutra nego obično traje dva dana.

Hvala ti puno na ovim savetima iz prve ruke i ljubaznosti da mi sve to lepo objasniš! 👍🏻☺️
Kalkulator racuna kao da kurir dolazi kuci kao i aplikacija, zato negde na kraju pise da se umanjuje 50din ako se predaje na salteru.

Oprosti sto cu ovo reci, zaposlen sam u firmi i mozda gresim ali nakon mog visegodisnjeg iskustva tvrdim da ne postoji otkupno pismo! ne postoji usluga pisma 2kg sa otkupom! Znam da kalkulator pise svasta ali otkup moze jedino postojati na Post Express, CC i PostPAK..

Постоји као ''вредносно писмо'' - VV пошиљка. Редовно шаљем и на тај начин, поред ЦЦ пакета и Пост Експреса.
Откуп може да стиже на било који начин, као и код Пост Експреса и ЦЦ пакета - на рачун, пост-нетом или поштанском упутницом. Иначе, вредносном пошиљком шаљем шта год може да стане а да је тежине до максималних 2 кг.
Од дискова, разних ручних алата итд.
*Поштарину за све писмоносне пошиљке плаћа пошиљалац.

Ево пар примера:

j1obZAG.jpg

IOWHZis.png

@sekula30
To je isto samo je dodata opcija otkupa, isto ima kod za praćenje V. Da li su razdvojili da ne bi pravili pometnju zaposlenima i korisnicima ili zbog rukovanja pošiljkom to pošta zna.

Ja sam pozvao upravnike par postaa i razgovarao sa radnicima na prijemu i niko za to ne zna tako da posta ne zna za to i pometnja postoji svakako.

Koliko sam ja razumeo, vrednosno pismo, sa otkupom, je zapravo otkupno pismo.

Službenici ga i dalje zovu vrendosno pismo, samo na zahtev dodaju otkup.

Tako je. Vrednosno pismo sa otkupom. VV.
Evo razjašnjenja a to kako zaposleni na prijemu su interno nazvali je drugi problem.

Otkupno pismo (otkupna pismonosna pošiljka)​

Otkupno pismo je registrovana pismonosna pošiljka sa označenom vrednošću, koja se uručuje primaocu, uz obaveznu prethodnu naplatu otkupnog iznosa u korist pošiljaoca.

@sekula30
U objašnjenju Poštanske usluge/Pismonosne usluge-Srbija/Rukovanje poštanskim pošiljkama/O usluzi je lepo razjašnjeno šta je preporučena pismonosna pošiljka, vrednosno pismo i otkupno pismo (otkupna pismonosna pošiljka) što znači da je to zvanična poštanska terminologija a to što zaposleni u poštama ne poznaju terminologiju je drugi problem, malo ko čita.

Hvala svima što smo konačno razjasnili šta može u pošti. ✌🏻😀
Trebalo bi i da je cenovnik usluga pošte sa sajta tačan osim u slučaju Post Expressa gde dodaju 50 RSD više na svaku uslugu jer računaju dolazak kurira.

Vidim da je kolega priložio da je koristio vrednosno otkupno pismo ali da je za to morao da popuni žuti listić rukom, što je ono što želim da izbegnem jer uključuje dva puta prepisivanje istih podataka koji već postoje u bazi podataka, em glupo, em mogućnost greške. Razlike u ceni i nisu tako velike. Mada sve računam na godišnjem nivou.

Probaću sledeći put da izdiktiram dolaznicu i da probam da pošaljem kao CC, i pitaću u istom trenutku da li se nudi još neka opcija slanja osim CC.

Danas sam poslao 10 paketa ,neke kao PE, neke kao CC, evo mog zaključka.

Kada se koristi dolaznica dobijena iz Android aplikacije može da se pošalje PE ili CC, ne i VV (službenica kaže da nema te opcije). Pre diktiranja dolaznice treba reći da li se šalje kao PE ili CC. CC se štampa na drugom obrascu i sadrži iste podatke kao i PE.

Ukoliko ima otkup razlika u ceni je oko 50 RSD (nisu bile iste vrednosti otkupa tako da zato stavljam oko). Bez otkupa razlika u ceni je 100 dinara za masu do pola kg.
CC pošiljka predata danas ujutru u 8:00 h napustiće poštu tek sutra, i biti u GPC sutradan uveče, a ne danas!
Ispratiću da vidim koliko je potrebno da stigne do novog sada i Kragujevca, i da li se na dan isporuke dobija sms od pošte kao za Post Express.

Kada sam video cene na priznanicama onda sam sve ostale pakete poslao kao PE.

Još ću uporediti sa poštinim kalkulatorom na sajtu da potvrdim da li se slažu dobijene cene. I da vidim gde je kritična masa za CC preko koje je viša cena, kao što je za PE polovina kilograma.

Konačni zaključak biće tek kada mi jave primaoci ko im je i kako doneo paket, i da li su dobili sms od pošte na dan isporuke.

Hvala svima koji su se potrudili da mi objasne CC proceduru. 🤗

Trebalo bi i da je cenovnik usluga pošte sa sajta tačan osim u slučaju Post Expressa gde dodaju 50 RSD više na svaku uslugu jer računaju dolazak kurira.
Dolazak kurira??? Da nije možda transfer novčanih sredstava kada je otkup i u kešu?

Kolega koji radi u pošti je objasnio da je pošten kalkulator napravljen tako da dodaje 50 RSD za svaku uslugu post express-a na ime dolaska kurira na adresu.
Prenos novčanih sredstava nije fiksan već je varijabilan (fiksan do određenog iznosa a onda varijabilan).

@zamzung
Za PE u kalkulatoru je po masi automatski uračunat dolazak kurira 50 din. bez obzira da li je označena vrednost i da li je otkupna pošiljka ili ne. Najjeftinija PE pošiljka bez otkupa i naznačene vrednosti je 300 din a kalkulator izbacuje 350. Otkupnina je posebno označena u napomeni i dodaje se na cifru koju izbaci kalkulator (ukupna cena poštarine). Do 5k din je 50 a preko toga raste kao kvasac.

Danas sam poslao 10 paketa ,neke kao PE, neke kao CC, evo mog zaključka.

Kada se koristi dolaznica dobijena iz Android aplikacije može da se pošalje PE ili CC, ne i VV (službenica kaže da nema te opcije). Pre diktiranja dolaznice treba reći da li se šalje kao PE ili CC. CC se štampa na drugom obrascu i sadrži iste podatke kao i PE.

Ukoliko ima otkup razlika u ceni je oko 50 RSD (nisu bile iste vrednosti otkupa tako da zato stavljam oko). Bez otkupa razlika u ceni je 100 dinara za masu do pola kg.
CC pošiljka predata danas ujutru u 8:00 h napustiće poštu tek sutra, i biti u GPC sutradan uveče, a ne danas!
Ispratiću da vidim koliko je potrebno da stigne do novog sada i Kragujevca, i da li se na dan isporuke dobija sms od pošte kao za Post Express.

Kada sam video cene na priznanicama onda sam sve ostale pakete poslao kao PE.

Još ću uporediti sa poštinim kalkulatorom na sajtu da potvrdim da li se slažu dobijene cene. I da vidim gde je kritična masa za CC preko koje je viša cena, kao što je za PE polovina kilograma.

Konačni zaključak biće tek kada mi jave primaoci ko im je i kako doneo paket, i da li su dobili sms od pošte na dan isporuke.

Hvala svima koji su se potrudili da mi objasne CC proceduru. 🤗
Paketi predati subotom idu isti dan kao kod PE i stizu u Ponedeljak ako nije sire dostavno podrucje ali i bi u tom slucaju i PE kasnio isto.

Da li moze da se posalje paket preko neke kurirske sluzbe bez da se ostavlja adresa?

Što mora masa da utvrdjuje ono što se zna, cena za PE ide do 0,5, 1, 2kg i redom a za CC do 3, 5kg i dalje.

@Miki_
Kurirska služba mora da ima podatke o pošiljaocu a ima ko ne lepi ništa na paket pa kupac kao ne zna adresu ali lako se to nadje po broju pošiljke ako je prevara.

Paketi predati subotom idu isti dan kao kod PE i stizu u Ponedeljak ako nije sire dostavno podrucje ali i bi u tom slucaju i PE kasnio isto.
A CC paketi predati u utorak pre podne?
Da li moze da se posalje paket preko neke kurirske sluzbe bez da se ostavlja adresa?
Naravno ako misliš na primaoca: navedeš njegovo ime i prezime i u koju poštu šalješ i ne treba adresa primaoca. To sasvim sigurno znam za Post Express, nekada je moglo post restant za pisma i možda i za pakete, ali ne znam da li ta usluga i dalje postoji. Znam da je postojala u glavnoj pošti u Beogradu.

Ako nećeš da ostaviš svoje podatke traži da ti primalac plati pre nego što pošalješ paket. Pošalji ga sa izmišljenim podacima. Pošto u tom slučaju neće biti otkupni paket nisi dužan da ostavljaš broj lične karte.

A CC paketi predati u utorak pre podne?

Naravno ako misliš na primaoca: navedeš njegovo ime i prezime i u koju poštu šalješ i ne treba adresa primaoca. To sasvim sigurno znam za Post Express, nekada je moglo post restant za pisma i možda i za pakete, ali ne znam da li ta usluga i dalje postoji. Znam da je postojala u glavnoj pošti u Beogradu.

Ako nećeš da ostaviš svoje podatke traži da ti primalac plati pre nego što pošalješ paket. Pošalji ga sa izmišljenim podacima. Pošto u tom slučaju neće biti otkupni paket nisi dužan da ostavljaš broj lične karte.
Bilo koji drugi dan CC paket predat do kraja radnog vremena poste, danas, krece sutra popodne ili uvece u zavisnosti od termina razmene.
Otvoris postanski fax u posti i saljes sa te adrese.

Ne mislim da saljem pouzecem,primaoc ima adresu ali ja bih bez moje adrese sa saljem ako moze.
Mada u posti traze.

Stavi bukvalno bilo koju adresu :) Doduše, tražiće ti ličnu kartu ako je paket sa otkupom, ali ionako na čipovanim ličnim kartama ne piše adresa...

Ma necu da lazem,mislio sam da li moze bez adrese.
Ne krijem nista nego hocu preko lalafo da probam da prodam nesta pa nebih da me cimaju razni ljudi
Ne znam kakvu sigurnost nude.

Da ne prodaješ "original" patike pa se plašiš da ti kucaju na vrata prevareni? :unsure:
Posluj pošteno. Ako ne možeš tako, uvek ima sezonskih poslova.

Nazad
Vrh Dno