Šta je novo?

Kurirske službe

@PJ
@marinko98

Sve ovo nam se desava zbog menaDJera sa raznih "sega-mega univerziteta" na rukovodecim mestima.
Sede pored bojlera i izmisljaju kako da dobiju toplu vodu.

Sve vec postoji i testirano je "na terenu".... I aplikacije za kurirske sluzbe i sistemi evidentiranja i
pracenja posiljki u posti.

Znaju se koordinate klijenta - znaju se koordinate kurira ( GPS na vozilu je stalno aktivan )
Kada kurir krene "na teren" aplikacija sa nekom vecom tolerancijom ispisuje predvidjeni termin
dolaska kurira na adresu ( npr. od 10:30 do 11:30 )
Ako se dese nepredvidjene okolnosti ili dodje do promena na ruti aplikacija izbacuje obavestenje i pomera termin.
Kada kurir dodje u mesto-reon onda se ispisuje broj "koraka" do adrese klijenta.
Na 2-3 "koraka" od adrese klijent dobija tacan termin ( sa tolerancijom od par minuta ) javljanja i dolaska kurira.
I kurir i klijent mogu da posalju poruku na osnovu koje pod odredjenim uslovima moze da se menja plan
primopredaje posiljke.

- - -

Posebna prica je pristup pojedinim lokacijama u gradu
i broj saobracajnih prekrsaja koje kuriri svakodnevno prave zbog "ludackog" tempa tokom obavljanja posla.

Kakve kordinate, pa ne ide kurir do klijenta kojem je najbliži niti mu je unapred određeno kome prvo nosi, to čovek na terenu odlučuje na licu mesta i zavisi od trenutnih uslova.

Interna PostExpress aplikacija koja se koristi za praćenje kurira i slično, ako dobro shvatam.

@sasa022 jesam li u pravu?

Slatko me je @sasa022 nasmejao... Znaju u korak kad će biti dostava. Imaju internu aplikaciju koja "funkcioniše besprekorno", to što niko - ni organizator posla, ni kurir, a pogotovo ne primalac pošiljke nema apsolutno nikakve korist od toga nije bitno, nije bitno što njena implementacija u praksi ne postoji, bitno je da je interna aplikacija tu, da teorijski radi, da je lepo plaćena, i da se i dalje svake godine plaća njeno održavanje...

@sasa022 aplikaciju poseduje neka naša kurirska služba ili postoji rešenje samo ga niko od naših nije implementirao?

Neka kurirske sluzbe pocnu da rade kao DPD u Sloveniji ,
a Posta Srbije kao Posta Makedonije.

Vozila kurirskih sluzbi imaju GPS pracenje
Svaki GPC i svaka lokalna posta je opremljena bar kod citacem.

I onda nas pored svega toga ubedjuju kako nemaju pojma kada ce kurir da dodje
i kako nemaju pojma gde se nalaze neregistrovane posiljke.

Pratite sta se pise.....

Sa aspekta onoga koji je poručio pošiljku nema logike da tvoj šatro uslužni kurir pokušava da uruči sve ujutro, jer većina ljudi radi ili bar nije u stanu do poslepodneva, pa uručenje neće biti moguće,...

Veći broj kurira bi svakako popravio stvar, ali ne bez poboljšane logistike, kao što i sam kažeš.

Kurir kog sam pomenuo je prinuđen da ujutru razdeli pakete, jer nema gde da ubaci nove pakete. I generalno ujutru je manji broj prijavljenih paketa za slanje.

Post Express u Beogradu ima posebne vozače koji skupljaju i koji raznose pakete, ali im sistem neoptimizovan. Ovi što skupljaju pakete od 14 do 18 više bleje nego što rade. Mogu doslovce da im dupliraju reone.

Rade li sutra Poste i PE isporuka paketa zna li ko ?
Rekose mi drugari malopre da radi samo prehrana, apoteke i pumpe..

Ja sam u 18h zvao moju dostavnu postu i pitao da li sutra rade na sta sam dobio odgovor da rade i da im nista nije stiglo ( do tog trenutka pretpostavljam )..
Pa mi nista nije jasno.

A kada su počinjali pre nekoliko godina kurir iz aksa koji je vozio za reon gde ja živim svratio kod mene i ubedjivao me da ja Royal expres nova kurirska služba i da će on preći kod njih da radi i da ja počnem slati pakete preko njih. Ali nekako okolnosti slučajne ili ne se desile da i dalje nastavim saradnju sa aksom i eto ispade da je i dobro ispalo. A radnici iz aksa kao da su saznali za priču i kada odem u njihov magacin uvek me lepo ispoštuju jer saradnju sa njima nisam prekidao. Preko njih šaljem cveće i uvek sve u redu.

Mislim da je radila dostava, odnosno 100% sam siguran da su kuriri radili.

Ali da nije bilo moguce uci u samu postu, predati paket ili otici na salter ?

Da sam znao da je trebalo mogao sam ti slikati kako caskam sa salterusom :ROFLMAO:
Mene je zvao kurir, rekao sam mu da paket ostavi u posti, otisao u 14:30 i preuzeo, radile su poste bez problema..

Juče nisu radili tržni centri i prodavnice osim prehrane a ostalo gde nema zadržavanja radilo normalno (pošte, obućari i taj fazon)

Радиле су поште у суботу најнормалније (и достава и сви шалтери у пошти), осим пошта у трговинским центрима које нису радиле. Радиће и данас.

E vala nedeljom ne radi nijedna posta :)

Radi ona u Takovskoj u Beogradu? 🤔

Ona da, kao dezurna posta.
Ali ona ne znaci nista za 95% korisnika u Srbiji, jel tako.

Pri tom nisam siguran da primaju PE posiljke, mislim da rade samo salteri za uplatu/isplatu.

Radi posta 11078 nedeljom do 16:30.
Radi posta 11101 nedeljom do 19.
Radi posta 11000 nedeljom do 19.

Ne znam da li primaju, za praznike nam stigne obaveštenje da primaju. Ali to je manje važno, jer je većini nas beskorisno daleko. Ali ipak radi ;)
Radi i ona u Merkatoru, ali nisam siguran da li primaju pakete vikendom. Mislim da na sajtu piše da ne primaju, a da sam subotom ipak slao odande.

У Нишу недељом ради Пошта 18101, до 14:00.

Ok, u vecim gradovima (BG, NS, Nis i mozda jos neki KG ?) rade glavne poste nedeljom.

Al opet, moras nositi na salter, a to su ipak veliki gradovi pa se nikom ne isplati vucarati pakete tako.
Osim ako je neko bas u komsiluku.

Од 17 до 21 марта поште у затвореним и отвореним тржним центрима неће радити,
због нових мера донетих од стране Владе Србије. Остале поште радиће по уобичајеном радном времену:

Мени најближа пошта је управо у тржном центру, тако да ћу морати да шаљем пакете из поште која је мало даље.

Pitanje za City Express, retko kad dobijam nešto od njih pa ne znam...

Ujutru dobijem info o porudžbini i ono kao "isporuka tokom dana"... Niko me nije zvao, malopre pogledam status piše "primalac odsutan"... U čemu je fora, jel to znači da nisu stigli danas da isporuče pa automatski status neki ili je neka zezancija?
I meni sad upravo isti slučaj, i to piše da je prvi put pokušao u momentu kad sam bio kod kuće milion posto. Samo da bude sjutra neki problem, spaliću ih, pošto je hard disk u pitanju...

Stice ti danas garant...

Ta poruka tebi stigne kada otpreme posiljku, medjutim cesto kuriri ili ne stignu prosto da isporuce, ili im taj dan bas nema puno porudzbina za neki deo grada pa nagomilaju za sutra. A ta prouka da si odsutan je opet generic status koji se registruje kada poslijka nije urucena isti dan kada je otrpremljena.

Pozdrav svima :) Pre par meseci sam poceo pomalo da prodajem preko KP pa mi je dosadilo vise da svaki put sedam u auto i nosim pakete u postu, vise potrosim na gorivo nego sto zaradim :rolleyes: Odlucio sam se da kupim stampac i lepo sam sve popunjavam i zakazujem kurira i to sve preko Webexpress-a poste, jedino njih koristim jer su mi najsigurniji i najpovoljniji. Posto sam upravo sada po prvi put odstampao spisak u dva primerka i adresnicu jedan primerak zanima me da li je spisak potrebno potpisati ili nesto? Vidim da ima polje Predao pošiljke ali nisam siguran da li tu treba moj potpis ili ne? U ponedeljak cu otici kupiti A4 4/1 nalepnice jer sam sada odstampao adresnicu na obican papir cisto da vidim kako izgleda :) Samo se nadam da su ovi u posti upuceni kako sve funkcionise inace je sve sto sam uradio uzalud...

Hvala vam na odgovoru :) Znam da je pitanje malo glupavo ali bolje je da potrazim odgovore od ljudi koji imaju iskustva jer ja sve ovo radim po prvi put :)

Nazad
Vrh Dno