Šta je novo?

Kurirske službe

Evo dela iz dopisa koji smo dobili: "У Ценовнику Пост експрес услуга у унутрашњем поштанском саобраћају, цене се нису мењале осим у делу који се односи руковање пошиљкама (повратница, откупна пошиљка, пошиљка са личним уручењем). Такође, уведена je нова услуга - Чување пошиљака ради испоруке у пошти-лежарина и утврђена je цена која се до ступања на снагу Закона није наплаћивала за Пост експрес пошиљке;"

Bas sam danas primio posiljku od D Express, svidja mi se kako te obaveste preko vibera u vezi posiljke. Isti slucaj i sa City Express-om.
Baš dođoh da pitam u vezi ovoga.

Čekam dva paketa, jedan od Dexpressa koji je ostavljen na paketomatu i za koji treba da dobijem kod sa kojim mogu da podignem paket.
Kod nisam dobio ni na sms ni na viber ali se vidi na sajtu da je paket ostavljen u paketomatu

A City Express mi je kurir rekao da je odneo paket negde u njihov centar preko puta Soko Štarka, pošto nikoga nije bilo kod kuće (iako sam naglasio prodavcu kada da pošalje paket) a meni izbacuje da im je centar u Surčinu.
Nemam nikakav kod za praćenje niti sam išta dobio.

Jel te kodove dobijaju pravna ilica ili važi za sve?

Ako imaš Viber proveri da ih nisi blokirao na Viberu ili ako ti stigne Viber business poruka, viber zna da ne izbaci notifikaciju za takve poruke, nego će samo da stigne i bude nepročitana u viber porukama.

Čujem juče da su svi podigli cene na 500 + dinara.

Ako imaš Viber proveri da ih nisi blokirao na Viberu ili ako ti stigne Viber business poruka, viber zna da ne izbaci notifikaciju za takve poruke, nego će samo da stigne i bude nepročitana u viber porukama.
Ne, nema ništa.
Uključeno mi se da primam biznis poruke u viberu

Možda je nešto od ovoga što je naveo neki od ranijih korisnika, da nije pogrešan broj telefona unešen u podatke. Ima dexpress onaj čet na sajtu, pa ih pitaj, daj im kod pošiljke, sigurno mogu da nađu.

Dexpres sam kontaktirao i dobio kod.

Sad još samo da vidim ovo za City Express da rešim.

Imaju i magacin preko puta soko štarka, Vatrosprem. Pozovi i njih ili im šalji mail, moraju da daju neki info.

Da, da, poskupeo Post Ekspres. Viša je cena poštarine i viša cena poštarine za otkup.
Ono što je nekada koštalo ispod 250din sada je tačno 300din (mala pošiljka sa otkupom 2.500din, na primer).

Mozda je malo poskupela naknada za prenos novca.
Fiksne postarine (kad se salje bez otkupa) nisu poskupele.

Tako je. Poskupela je postarina za otkup sa minimalnih 45 na 50 din.
Pisma, preporucena, vrednosna, paketi..
Takodje i provizija na uplatu vise nije 45 nego 50 din..

Evo dela iz dopisa koji smo dobili: "У Ценовнику Пост експрес услуга у унутрашњем поштанском саобраћају, цене се нису мењале осим у делу који се односи руковање пошиљкама (повратница, откупна пошиљка, пошиљка са личним уручењем). Такође, уведена je нова услуга - Чување пошиљака ради испоруке у пошти-лежарина и утврђена je цена која се до ступања на снагу Закона није наплаћивала за Пост експрес пошиљке;"
Ovo za ležarinu su masno slagali, naplaćuju je bar 6 meseci, jedino što su priznali da su do sad to radili nezakonito...

EDIT: Samo napomena ako neko nije primetio, osnovna PE usluga - danas za sutra do 19č - za manje od godinu dana je sa 150 poskupela na 250 dinara...

Poslednja izmena od urednika:
osnovna PE usluga - danas za sutra do 19č - za manje od godinu dana je sa 150 poskupela na 250 dinara...

Bogami nije.
Do 500 gr je 200 din, od 1-2 kg je 250 din.

Обрачуната поштарина

Укупна цена је: 200,00 динара

Jeftinije nego AKS. Juče poslao nešto bez otkupa, 0.3kg ravno 350din.

Ja koliko vidim da je otkupnina malo porasla. Pre neki dan sam slao paket od 0,150 kg, otkup 350,00 dinara i kostalo je 242,00 dinara. Sada sam izracunao koristeci njihov kalkulator i ove iste cifre i postarina bi izasla okruglo 250,00. Adresnica nije ukljucena u cenu :)

Ako me secanje dobro sluzi, rukovanje otkupnom pošiljkom je bilo 22 dinara a sada je 30. Nemojte me drzati za rec :)

^
Izaslo bi tacno 275din, mislim da je to minimum.

Ja sam slao pre neki dan paket od 200g otkup 600din, iznos postarine je bio 275din isporuka do 19h

paket 200+50 uplata +min 20din na novac ali onih 5 mi je misterija, verovatno popunjavanje adresnice (sam sam je popunio)

I ako kalkulator izbacuje da je cena za ovo 250din ja nikako ne mogu da dobijem tu cenu.

Zavisi kako je isao novac ka tebi, da li na racun ili postanskom uputnicom ili postnet uputnicom.
Ne moze da omane kalkulator nikad :)

na racun kao i uvek.

kalkulator daje 250, web aplikacija 275din.

na racun kao i uvek.

kalkulator daje 250, web aplikacija 275din.
Bome ako je tako onda su dosta podigli, da naplate cekanje u redu... 6 saltera i samo 1 radi, mala posta pa kad se naguramo onda disemo jedni drugima za vrat... Pre par nedelja udjem kad ono 4 saltera radi i jos par ovih iz osoblja stoji iza i setka, mora da im je bila neka kontrola u poseti. Smesno ali istinito.

postexpress je i dalje najbolji zbog dostupnosti, pakete ostave u postama (koje nisu u nekim magacinima ko za gde) , dostavljaju subotom. Ostali su postali haos bezobrazni. Nece ni da dostave do naznacene adrese nego da ih juris po ulici...

Ja i dalje ne znam o kakvom vi poskupljenju PE usluga pricate, nista nije poskupelo ( bar kada se predaje u Posti ), sem sto sam naveo postarine za otkup tako da sada recimo ako saljete posiljku tezine 300 grama i vrednosti 1000 din a pritom je naznacena uplata na racun vise nije 295 nego je 300 din cena..

Pa poskupele su samo te provizije, na racun, ptt i postnet uputnica.

Jedno pitanje verovatno neko zna, poslao sam paket postexpressom i lik nije stigao da preuzme danas posiljku, jel se ona meni vraca odmah sutra ili je zadrzavaju neki dan u magacinu? Posto kod bex,aks itd ako se ne preuzme bude odmah vracena?

Kod privatnika ne bude odmah vracena nego kurir (ako prati propise svoje firme :) ) pokusava dostavu sledeci dan.
Ja sam Beksom poslao nekoliko paketa pre neki dan i vidim da jedan nije preuzet.
Dosao kurir sledeci dan i doneo paket.

A sto se tice Post Ekspressa, stoji u posti 5 radnih dana (dakle svi dani osim nedelje se racunaju) i placa se neka sitna suma novca za lezarinu po danu, nesto oko 20 din il malo ispod.

Da li Post Ekspres i dalje radi isporuke subotom? Ako ne, radi li neka druga služba isporuke subotom?

Samo Post Express radi subotom.

Од данас поново раде поште које се налазе у тржним центрима.

Nazad
Vrh Dno