Jedno iskustvo od danas...
Kod mene su bili ugovori koje sam morao da dostavim danas na Vračar. Ali imao sam goste i nikako nisam mogao da izadjem.
Kreće zaplet
U 15:30h, dobijam poziv da te ugovore dostavim posle 17h, u pitanju je oko 20 papira A4 formata.
Okrenem postexpres, iako sam upoznat sa situacijom, rekoh ajde da probam.
Javi se ljubazna sagovornica...
Dobar dan treba mi isporuka danas za danas Stari Grad-Vračar. Kaže gospodine, ništa ne možemo da uradimo... ok, hvala.
Vidjam ovde po gradu automobile punto, kurirska služba Star. Često, vidim i da raznose hranu. Ukucam vidim da rade, i cena je 350 dinara. Znao sam i za potrčka, cena je tu negde ista, na kraju kao zadnja opcija je taxi, jednostavno mora da se dostavi.
U 15:50h odlučim da pozovom Star, javi se ljubazna dama.
Dobar dan, imam ugovore koje moram da dostavim sa Starog Grada na Vračar. Kaže, samo momenat. Ok, jel to može na skuter, rekoh naravno, ok doćiće u 17:00h kurir na adresu, u 18h je na Vračaru, rekoh super. Ostavim podatke.
U 16:05h zvoni mi telefon, da predam pošilju, stigao čovek sa puntom
Rekoh ovo mi je bitno, ali posle 17h, odakle se pojavi čoveče, kad si trebao u 17h ...Mislim tako su mi sami rekli.
Kaže nema problema, idem ja da točim gorivo... E sad čovek je dobio podatke u poruci gde, ali nema ni ime ni telefon, niti on mene pita... Rekao sačekaj molim te, vratim se u stan i sve lepo ispišem na papir, ime, adresu, telefon... Razlog za to je što je bitno, on nema ništa od onih aparata gde da ukuca. Predam ja to,platim, bez ikakve potvrde...
Da ne dužim više, priča se na kraju srećno završila, ugovori stigli.
Dal ću opet da zovem... videću