Šta je novo?

Kurirske službe

Nisam slao ali sam primao nekoliko pošiljaka preko njih, nedovoljno da tvrdim bilo šta ali ono što sam zapazio je da su rokovi bili ispoštovani, cena usluge znatno veća od konkurencije, uzimali su evre za otkup.
Pošto su u pitanju nestandardne pošiljke, ovo za cenu uzeti sa rezervom

Hvala na informaciji! Posto mi je hitno nemam mnogo izbora, nek je i skuplja postarina samo da se rok ispostuje.

Nisam slao preko Royal, ali sam primio jedan paket. Poslato u ponedeljak, u utorak se nisu ni javili, u sredu doneli paket I sa vrata je kurir rekao da je njegova greška, ne sećam se obrazlozenja. Tog trenutka nisam imao pojma da postoji Royal, tek narednih dana sa primetio njihove kombije po gradu. Doneli su dve dečije foteljice od sunđera, lagano, ali baš kabasto i transport je bio 250 dinara. S tim što mislim da pošiljalac ima ugovor sa njima, pa je povlašćena cena.

Pisalo se vec u prethodnim postovima ko stoji iza te Royal sluzbe, sto se mene tice najkorektniji je Bex, ali koliko vidim,jer vec dosta godina unazad saljem i primam pakete,sve to zavisi od coveka koji radi za tu sluzbu, ali sad kod bexa decko na termin uzme paket,odmah prekosutra pare su kod mene, kod aksa sam pare cekao po nedelju dana, nebitno od kurira,jer su se par njih menjali, dok je post expres ubedljivo najskuplji...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ako na slipu u polju vrednost piše iznos koji primalac plaća, dobićeš novac. Ranije je sa AKS bilo problema da se pare dugo čekaju, ali poslednjih nekoliko dana stiže bez greške. Doduše, jesu nam uredno sotavili jednu okupninu više, pa smo jurili čoveka po parkingu da mu vratimo. AKS neće da uplaćuje pare na račun ako nemamo ugovor sa njima. To mi je kod Post Express najjednostavnije, pošaljemo paket, pare nam legnu na račun i piše ime uplatioca. Kod BEX recimo ima neki poziv na broj, ali nema veze sa brojem pošiljke, pa kada imamo pakete ite vrednsoti, ne znamo koji je naplaćen, a koji ne.

Doneli danas oko 17h. Za ubuduce da znam da im je vrednost ustvari otkup.
Jeste PE imas tu odlicnu opciju da ne moram da sacekujem postara sutradan i ako nisam tu da se cimam do poste svaki cas da podizem novac i slicno, a i u 70% slucajeva novac legne isti dan na tekuci kada se i uruci tako da je i brze nego da se ceka postar jer on je uvek dan nakon urucenja, ili ako je urucenje recimo u petak onda tek u ponedeljak pare, dok je ovamo veca sansa da legne u petak.

dok je post expres ubedljivo najskuplji...

Na osnovu cega ova tvrdnja ?

stigla su oba paketa jutros preko royala i legle su pare preko pošte. royal ima bas jaku poštarinu, oko 600 din po paketu tako da cu max da ih izbegavam. u toku dana sam se našao sa onim likom i zamenili pakete pa je dobio svako svoj i agonija se završila.

Čekajte jel to gotov štrajk u pošti, hteo bi da šaljem nešto a kupac mi traži preko postekspresa pa ne znam ša da radim.....

Nije gotov strajk... Bice jos radikalniji.

znaci aks ili bex.... jel ovo u štrajku samo ta bg ispostava ili više pošti u Srb, kod mene vidi rade najnormalnije svi..

Poslednja izmena:
Pa pazi u sustini jeste poenta da se blokiraju najveci postanski centri za preradu posiljaka, BG,NS,NIS. Ljudi koji blokiraju centre to rade u slobodno vreme, oni koju su u radnom vremenu rade normalno jer posta kao preduzece od javnog znacaja ne bi smela da u potpunosti zaustavi svoj rad. Neka je prica da ce biti rigorozniji protesti i da ce se blokirati sad manje poste da vozila ne mogu da ih napuste i da idu prema vecim postanskim centrima ali aj videcemo... Najmanji je problem da sve stane ali zakonski se za to nema prava pa se sad traze rupe u zakonu.

• Like
Reagovanja: M J
Na osnovu cega ova tvrdnja ?

Post Express je najjeftiniji što se usluge transporta tiče i pored toga, njihova usluga se tretira kao "poštarina", pa prema Zakonu o PDV je oslobođeno PDV-a, što fizičkim licima znači dodatno nižu cenu.
Ono što je skupo kod Post Express, jesu pošiljke sa otkupnnom, jer se na svaku obračunava vrednosna pošiljka, otkupnina i rukovanje vrednosnom pošiljkom i isto to, samo za povrat otkupnine. Tako da za pakete sa otkupninom, PE već na vrednosti od nekoliko hiljada dinara psotaje značajno skuplji od drugih kurira.

Prednost vrednosne pošiljke saznaš kada se paket vrednosti npr. 30tak hiljada dinara izgubi pa ti kurirska služba isplati 10x ili koliko već poštarina, a ne i vrednost pošiljke. Kod vrednosne pošiljke dobijaš odštetu u vrednosti pošiljke + ne znam koliko poštarina.

Nakon jos malo analiziranja ipak sam odustala od rojala i odlucila se za PE, jer sa aksom i beksom imam bas uzasna iskustva, a ipak mi je bilo bitnije da stigne sigurno, bez gubljenja i ostecenja.

U posti me je sluzbenica obavestila da ne moze da garantuje da ce stici danas za sutra i da mora to da mi napomene,
ali eto juce poslat paket preko PE je danas stigao na odrediste kao da sve normalno radi.

Poslednja izmena:
Ja sam danas sreo kurira iz PE koji mi je rekao da šaljem preko aks ili bex jer oni tek isporučuju pošiljke od 1. novembra.... i ne garantuje da će stići pre ponedeljka ono što bi danas poslao.....

https://m.facebook.com/groups/petetejci/permalink/1530112563705307/
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Onda ocigledno svako daje drugaciju informaciju.
Ja sam poslala juce popodne i stiglo je danas oko 11h, sto je i brze nego inace posto je izabrana opcija do 19h.

Poslednja izmena:
Post Express je najjeftiniji što se usluge transporta tiče i pored toga, njihova usluga se tretira kao "poštarina", pa prema Zakonu o PDV je oslobođeno PDV-a, što fizičkim licima znači dodatno nižu cenu.
Ono što je skupo kod Post Express, jesu pošiljke sa otkupnnom, jer se na svaku obračunava vrednosna pošiljka, otkupnina i rukovanje vrednosnom pošiljkom i isto to, samo za povrat otkupnine. Tako da za pakete sa otkupninom, PE već na vrednosti od nekoliko hiljada dinara psotaje značajno skuplji od drugih kurira.

Covek je napisao da je ubedljivo najskuplji, sto apsolutno nije tacno skuplji je samo u nekim situacijama, ne u svim ali koliko nudi natrag uopste i nije skup. Recimo za posiljku koju sam ja konkretno slao preko Aks-a za sta sam i pitao ovde oko povrata novca situacija je da kupcu naplaceno za otkup od 3600 din na ime troskova postarine 343 din, masa ispod 500gr. Preko PE je 322 din, ali i 254 din preko isplate na tekuci racun.
Kod Aks-a recimo nema osnovne postarine bez otkupa ispod 220 din dok je kod PE 150 din. Mozete da birate rokove urucenja ( ne racunajuci sada ovu situaciju i strajk ) do 12 do 19h, dok kod Aks-a ako vam treba nesto ujutru recimo bar u mom slucaju uvek sam dobijao kada su mi slali daleko posle podne 14-17h... Tri vrste isplate, ubedljivo najsigurniji vid slanja, dobijanje odstete za pakete koji su prilikom transporta ostceni, dobijanje odstete za paket koji nije urucen u predvidjenom roku, recimo danas za sutra ( uspeo da naplatim ), mogucnost naznacavanja posiljke da je lomljiva, SMS obavestenja itd itd.

Znaci jeste skuplji u odredjenim situacijama ako se ide sa isplatom preko postanske uputnice, ali stavljanjem isplate na tekuci racun posiljaoca i to znatno spada pogotovo kod vecih otkupa, recimo masa 0.5 - 2 kg otkup 30 000 din, standardi troskovi su 1336 din a sa isplatom na tekuci su 863 din. Ljudi i dalje ne shvataju da je PE ubedljivo najsigurniji vid i nacin transporta posiljaka kod nas, kod kojih i mozes da se zalis i ako se desi da je problem nastao u transportu naplatices troskove u odedjenom iznosu, kod ostalih mozes samo da places.

Onda ocigledno svako daje drugaciju informaciju.
Ja sam poslala juce popodne i stiglo je danas oko 11h, sto je i brze nego inace posto je izabrana opcija do 19h.

I kod mene ista situacija, zavisi gde je slato. Ja sam slao u Nis i doslo je kako i treba danas za sutra do 19h a isporuceno u 10h. Beograd zeza kod njih je glavni i najveci zastoj.

PE je svakako najpouzdaniji, ali sad po tebi ispade da nije skuplji. Evo taj paket koji si naveo, preko AKS bi koštao 339 ili 389 dinara, zavisi da li je preko 1kg.

Što se termina isporuke tiče, u najvećem broju slučajeva nema nikakve razlike šta je zaokruženo, jer većina paketa bude isporučeno do 14h, a imao sam više puta slučaj da pošiljka naznačena do 12h stigne posle 13h. Penal za to im je da "refundiraju razliku u poštarini" tj. 20-30 dinara, zavisi od težine paketa.
Meni na posao PE paketi uvek stignu izmedju 9.30 i 10.30. Tako da nema svrhe zaokruzivati do 12h, kad je već uključeno :d

Zena slala Daily expressom, Apatin za Novi Sad. Napomenula je da primalac placa dostavu. Naplatili posiljaocu, nisu mu dali papir. Paket otisao u Kikindu umesto u Novi Sad. Sta reci

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Jedno iskustvo od danas...

Kod mene su bili ugovori koje sam morao da dostavim danas na Vračar. Ali imao sam goste i nikako nisam mogao da izadjem.

Kreće zaplet ;)

U 15:30h, dobijam poziv da te ugovore dostavim posle 17h, u pitanju je oko 20 papira A4 formata.

Okrenem postexpres, iako sam upoznat sa situacijom, rekoh ajde da probam.

Javi se ljubazna sagovornica...

Dobar dan treba mi isporuka danas za danas Stari Grad-Vračar. Kaže gospodine, ništa ne možemo da uradimo... ok, hvala.

Vidjam ovde po gradu automobile punto, kurirska služba Star. Često, vidim i da raznose hranu. Ukucam vidim da rade, i cena je 350 dinara. Znao sam i za potrčka, cena je tu negde ista, na kraju kao zadnja opcija je taxi, jednostavno mora da se dostavi.

U 15:50h odlučim da pozovom Star, javi se ljubazna dama.

Dobar dan, imam ugovore koje moram da dostavim sa Starog Grada na Vračar. Kaže, samo momenat. Ok, jel to može na skuter, rekoh naravno, ok doćiće u 17:00h kurir na adresu, u 18h je na Vračaru, rekoh super. Ostavim podatke.

U 16:05h zvoni mi telefon, da predam pošilju, stigao čovek sa puntom ;)

Rekoh ovo mi je bitno, ali posle 17h, odakle se pojavi čoveče, kad si trebao u 17h ...Mislim tako su mi sami rekli.

Kaže nema problema, idem ja da točim gorivo... E sad čovek je dobio podatke u poruci gde, ali nema ni ime ni telefon, niti on mene pita... Rekao sačekaj molim te, vratim se u stan i sve lepo ispišem na papir, ime, adresu, telefon... Razlog za to je što je bitno, on nema ništa od onih aparata gde da ukuca. Predam ja to,platim, bez ikakve potvrde...

Da ne dužim više, priča se na kraju srećno završila, ugovori stigli.

Dal ću opet da zovem... videću ;)

U cetvrtak poslata pošiljka Aksom za danas (petak) i paket nisam dobio, i ako sam dobio sms poruku da će mi biti isporučeno. Videcemo, da li će danas da isporuče...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne brini, nece ;)

Post express paketi predati u beogradskim poštama u četvrtak su i dalje u istim tim poštama. Paketi slati iz manjih mesta u druga manja mesta su stizali.

Call centar primi poziv, a onda malo kasnije zovu da kažu da ne mogu da preuzmu paket.

Koliko sam video, štrajk su sada najavili i veći sindikati Pošte.

AKS je svaki peti paket isporučio sa dan kašnjenja i za svaki je obrazlozenja "dat je pogrešnom kuriru", a zapravo imaju previše paketa i ne uspevaju sve da isporuče.

Prosto mi je neverovatno da je iskorišćenost resursa kurirskih službi u Srbiji na tom nivou da prestanak rada jedne kurirske službe dovodi do zastoja kod svih ostalih.
Meni to zvuči kao da se boje da investiraju u širenje posla.

• Like
Reagovanja: M J
Prosto mi je neverovatno da je iskorišćenost resursa kurirskih službi u Srbiji na tom nivou da prestanak rada jedne kurirske službe dovodi do zastoja kod svih ostalih.
Meni to zvuči kao da se boje da investiraju u širenje posla.

Nije prestanak rada jedne kurirske sluzbe nego najvece kurirske sluzbe... Ne znam kako funkcionise u BG-u rad drugih kurirskih sluzbi ali u ZR npr ako hoces da predas posiljke kurir dolazi po to i znam za jos neka mesta, ne mozes da odneses kao u postu i tamo da predas ne rade tako, pa zamisli koliko sad ljudi ne predaje paketa po postama kad je pad slanja preko post expresa veci od 60-70% samo za ono sto kuriri pokupe na terenu.... Na zoni koju ja radim je pad toliki da je dnevno bilo u popodnevnoj smeni 30+ adresa za pokupiti od 13:30h-17h a sada nema ni 15 pozivnica...

Све пошиљке предате од среде у Београдским поштама стоје у тим истим поштама јер је гпц у тоталној блокади. Ништа не улази и не излази, а возила су већ пуна јер пошиљке од уторка нису истоварене. За остатак не знам.

Генерални штрајк је најављен за 20.11 уколико влада не испуни све захтеве, од пет за сад је само један испунила. Сутра у 12 је заказан протест испред Поште у Таковској.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

A moje preporučeno čuči u Beogradu. Mogli su staviti 13.11. pa da se to već završi.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Meni jutros stigao paket, i kaže kurir da nije hteo da ga nosi u petak, jer je bio pun guma i da mi koja ne padne na paket i uništi ga [emoji23] A u paketu ništa lomljivo nije bilo, ali ajde....Inace kombi mu je bio do vrha pun sa paketima...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koja kurirska sluzba radi nedeljom posto treba da posaljem paket za drugi grad? Danas otisao do Poste da posaljem paket, kazu, ne mogu da garantuju za isporuku. Odem do AKS-a u bloku 70, zatovreno...

Nema takve službe. Možeš eventualno neki dil sa vozačem autobusa da napraviš pa da taj kome šalješ primi na stanici ali to je sve samo ne profi služba :).

Radio sam i nikada nisam imao problema, ali ne mogu sad da se cimam.

Nazad
Vrh Dno