Pazi sada, prošle nedelje moj drugar iz Beograda naruči 10 ajvara i 7 tegli salata.
Maja sve lepo upakovala, svaku teglu u novine, ajvare u jednu kutiju, salate u drugu, dupli karton, na kutijama krupnim slovima piše - LOMLJIVO...
Sledeći dan nazovem AKS kurirsku službu, ko ne zna proceduru, nazoveš ih telefonom, izdeklemuješ svoje i podartke od kupca, kažeš ko plaća otkupninu i poštarinu.
Pita ona riba koliko su teške kutije, ja rekoh desetak kila i to beše ceo razgovor.
Kasnije tog dana došao kurir, znam momka, stalno mi nešto donosi, predali kutije i čekamo "kešić" da stigne za koji dan...
Ali...
Sutra dan zove moj drugar, kaže nisam hteo da preuzmem, kutija slomljena, sve iscurilo, treba da platim otkupninu, a ne znam kakvo je stanje, tako da je nisam ni uzeo, vratiće ti sve nazad.
Već sam blago popizdeo, no rekoh sredićemo nekako, platiće se šteta.
Prolaze dani nit' ko zove, ni' se javlja.
Jutros ja nazvao AKS, objasnio šta se desilo, dao bar kod pošiljke i riba kaže, sad ću vas prebaciti u službu reklamacija. Znači, zvao sam deset puta, niko se na javlja,!!!
Ne vredi ni preko centrale ni direktno, slušalicu se tamo ne diže...
Po ko zna koji put sam nazvao centralu, da bi mi neka Marina rekla da će mi kurir danas vratiti pošiljku.
Pitam je kako ide dalje sa štetom, kaže ona:
- AKS ne snosi odgovornost!!!
Čuj ne snose odgovornost.
Pošto je ona tamo neki radnik, nema šanse dobiti šefa ili službu za reklamacije, ajd' rekoh da vidim šta će biti kad dodje kurir.
Eto i njega, dve kutije, ona manja sa salatama cela, sve u redu, a veća sva iskrivljena musava od ajvara, prelepljena nekim selotejpom...
Kaže dečko ima zapisnik iz Šabca (odatle je AKS), piše slomljene dve tegle.
Naravno pored mene je i Maja, jedva je obuzdavam, baš je bila ljuta.
Rekoh, ****š dve tegle, daj to 'vamo pa da završavamo ovu *******ciju.
Kaže Maja otvori samo ti tu kutiju.
Kurir otvorio, kad ono od 10 tegli ostale četiri!!!
ŠEST FALI!!!!!!
Pitam ga: - I šta sad?
On se zbunio, okreće telefone, odjebavaju i njega, zove tamo, zove vamo...
Vidim nema od toga ništa i rekoh: - Znaš šta, daj te kutije i pali i ti i AKS i jebali me ajvari, 'di sam i krenuo da ih šaljem...
Kaže on: - A, ne može tako, morate da platite poštarinu!!!!
EJ, JA DA PLATIM POŠTARINU, ONI SVE IZLOMILI, SJEBALI MI POSAO, NAPRAVILI ŠTETU I JA JOŠ DA PLATIM!!!!
Rekoh mu, vidi, nema teoreme, nego zovi reklamacije i sredi to ako ti se jave ili mi odosmo sa paketima, pa se ti slikaj, da ne kažem nešto drugo...
On kuka, kao onda mora da plati iz svog džepa, ovo - ono, nije on kriv...
Ajde, ajde, rekoh, samo ti njih zovi.
Na kraju tako je i uradio.
Za divno čudo, njemu su se javili i poštarina nije morala da se plati.
Šest ajvara "piši propalo", dva slupana iz zapisnika i četiri ukradena naknadno...
Na kraju, šta reći, **** 6 ajvara, nije važno, nemam ja vremena, volje, a ni živaca da se sa AKS-om *****avam.
Nije to neka lova oko koje se treba jediti.
Ali evo da sa vama podelim iskustvo, pa ako zovete neku kurirsku službu - AKS NIPOŠTO NE ZOVITE!!!
Kaže mi drugar, taj što smo im slali pakete:
- Svi kuriri su truba, ali AKS je DNO.
Baš je u pravu...
Ajd' uzdravlje...