Šta je novo?

Kurirske službe

Sa post i city express-om nikad nisam imao problema kada sam trebao da primim paket. Posto ja nikad nisam slao,samo primam pakete kad kupim nesto,uvek sam dobijao sutra dan.

Ovaj post ekspress poceo debelo da dere sa cenama svojih usluga.

Paket sa otkupninom od 9800din me izasao sa njihovim uslugama 10674din. Zvao reklamacije da vidim sta je to toliko, neljubazni zenski glas kaze to to to. I na kraju, gospodine Vi ne morate koristiti nase usluge i spusti mi slusalicu.

Na adresnici lepo pise 360 din, a na papiru koji potpisujem jos 514din.
Kad je u pitanju otkupnina uzimaju 2.5% i svasta nesto jos naplacuju.

Cena po masi: 514 dinara
+ po vrednosti: 245 dinara
+ prenos povratnice: 22 dinara
+ lično uručenje: 22 dinara
+ ponovna dostava ekspres pošiljke: 70 dinara
+ povratna dokumentacija: 130 dinara
+ pakovanje pošiljke: 20 dinara
+ popunjavanje adresnice: 5 dinara

Ponovicu opet... DailyExpress rodjo!!

Kod post expressa je jedini problem što ne iskazuju nigde jednu stavku, a to su troškovi povrata novca, ako je firma šalje paket onda je to provizija kao da primaoc uplaćuje opštom uplatnicom taj iznos u pošti, a ako fizičko lice šalje paket onda troškovi za poštansku uputnicu da bi pošiljaoc dobio svoje pare.
Cenovnik za poštansku uputnicu
http://www.posta.rs/dokumenta/cenovnici/Cenovnik transfer novca Srbija.pdf
Provizija za uplatu putem uplatnice
http://www.posta.rs/dokumenta/cenovnici/Cenovnik za uslugu placanja racuna.pdf

Joker, može i fizičko lice na nalog za prenos, ali izbegavaju.

Popuniš uplatnicu na kojoj je UPLATILAC onaj kome šalješ, PRIMALAC si ti, upišeš svoj broj tekućeg, i ne potpisuješ, to bi naravno trrebao on, pri prijemu paketa. Mada evo juče mi je jedan tražila da ja potpišem. Opet zavisi od šalteruše do šalteruše.
I ta uplatnica ide uz onu njihovu propratnicu.

E sad .... to je i najjeftinija varijanta za primaoca, "povraćaj" para je samo 35 dinara (ili procenat, ako je veća cifra) tj. kao da je uplatio uplattnivom u pošti na šalteru.

Iz tog razloga će pokušati da "vrdaju", jer poštanska je valjda 60-70 a postnet još skuplji.

Treba se praviti lud i insisitirati.. Mene probali da driblaju, ja zvao Beograd, kao "pa to uglavnom firme rade" Ja reko: Dobro, "UGLAVNOM", a da li je zabranjeno da to radi fizičko lice, gde piše da ne može. pošto na sajtu u kalkulatoru postoji opcija? -Pa nije zabranjeno, može i fizičko lice, ali to uglavnom firme rade ... (zna ona njenu priču)

I tako ...

Mada, ipak se ponekad desi da mi poštar donese, jer "ti tamo", posebno ako je manje mesto, pa nemaju takve slučajeve, iako ja pošaljem uplatnicu , "oni" znaju da to ne može, pa prekrste u poštansku uputnicu.
Baš mi se juče desilo to, posle mesec dana svih normalno uplaćenih.

I dobra strana toga, danas pošalješ, oni ujutru isporuče, i kada dodje kurir da se razduži, istog dana ti leže na račun.

BEX, poslato prekljuce pre podne iz Sabca. Nije stiglo juce, zvao ih kazu "kod kurira je, ocekujte do 19h". Zovem ih danas kazu sticice do 16h, posto je subota. Zovem ih u 15:30 ne javljaju se na telefon je kol centar radi do 15h kaze mi automat. Znaci, majmuni mi sjebali vikend najstrasnije.

BEX, poslato prekljuce pre podne iz Sabca. Nije stiglo juce, zvao ih kazu "kod kurira je, ocekujte do 19h". Zovem ih danas kazu sticice do 16h, posto je subota. Zovem ih u 15:30 ne javljaju se na telefon je kol centar radi do 15h kaze mi automat. Znaci, majmuni mi sjebali vikend najstrasnije.

Ja sam takav problem imao sa City express-om ali uvek uzmem broj kurira i zahtevam da donese u garantovanom roku pa me je jedan put preskocio ja zvao i on doneo uvece u 8pm :)
Isti slucaj jednom sa post expressom kao radovi na putu i on je specijalno za mene se cimao 20k da donese u 4pm posle radnog vremena :)

Nema lepe samo kazete da cete se zaliti i trazite odma mobilni kurira... za Bex neznam znam da kolega ima jako poztivne utiske sa njima ali ih ganja i ne bi dozvolio da isporuka kasni nikako....

Najbolje iskustvo imam sa BEX kurirom. Odes na njihov sajt, popunis formular, nazovu te iz kancelarije da potvrde posiljku, dodje covek kod tebe, zalepi papir koji mu posalju iz kancelarije(1 minut to traje), i gotovo.
City-jevci su najbolji definitivno. A najgori mi je AKS, najvise retardiranih ljudi tamo radi... Vozaci su nekulturni, neljubazni, teraju te da ih "castis" baksisom, a 2-3 puta su sami sebi uracunali baksis.

Jel dozvolkava postexpress pregled posiljki ore uplate?
I sta ako meni posalju crep-ciglu a ja dam pare kuriru?
A naravno tek onda otvorim paket?

Proveru pošiljke moraju da ti dozvole hteli to ili ne... A btw ima i fora da se naznači da roba može i da se testira i oni moraju da čekaju, što se plaća neki dinar više, ne mnogo.

Ko mora da dozvoli proveru pošiljki ?

Jel dozvolkava postexpress pregled posiljki ore uplate?
I sta ako meni posalju crep-ciglu a ja dam pare kuriru?
A naravno tek onda otvorim paket?

Proveru pošiljke oni rade u pošti pre slanja, dakle taj kad šalje mora da dođe sa otvorenim paketom...sad možeš da zamisliš šta bi bilo kada bi došao sa ciglom :D

Svaki dan predajem pakete postexpress još ni jednom nisam video otvoren paket. A šta je problem da pošaljem ciglu, možda čoveku nedostaje ta jedna da završi kuću ? :d Morate da shvatite da se post express bavi prenosom pošiljki. Njegovo je da prenese od pošiljaoca do primaoca paket i ništa više. Naravno osim onog što je zabranjeno u šta sigurno ne spada cigla.

Ne znam meni su uvek tražili da otvorim paket ako je bio zatvoren da vide šta je unutra...šta tako možeš da pošalješ antrax nekome :D A i to mi je lepo rekla ona žena što radi na prijemu paketa...(droga, zapaljive supstance, eksplozivi i sl.)

Eo meni stigo paket malopre, u vrednosti od 20 000din, bez ikakvih problema, kutija netaknuta (pazili je ko oči u glavi), pre plaćanja sam proverio da li je sve u najboljem redu, sve fer korektno i pošteno.
Inače je post express u pitanju.
Mada sam imao i loša iskustva sa AKS-om, gde sam dobio kutiju u blago rečeno raspadu, pokrivljenu i ulubljenu (moja pretposotavka od bacanja po prevoznom sredstvu)... Tako da ne znam šta da kažem sem vodite računa preko koje kurirske službe šaljete.

Morate shvatiti da nijedna kurirska sluzba nije generalno ni dobra ni losa.
Sve zavisi od pojedinog lokalnog centra (grada), a najvise zavisi od pojedinacnog kurira.

Ja sam godinama slao i primao pakete preko Aksa, od tipa 500 saradnji (90% slanja, 10% primanja), mozda se par puta (3-4) desio neki problem, kad su kupci dobili komponente koje nisu bile ispravne, pa su gotovo sigurno stradale u transportu jer sam ih ja poslao ispravne, ali kutije/paketi su bile neostecene. Tako da je to mizerni procenat ostecenja na toliko slanja.

A sa Poste Ekspressom sam slao i primao mozda 20-tak puta (primao mislim 5 puta paket), i od toga mi je 3 puta dosao ostecen racunar (tipa otpao hard disk sa lezista u kucistu, otpao kuler sa procesora tj. ploce), pa vi pogledajte taj procenat.

I sad bih ja trebao da pricam kako je Aks najbolji i da izbegavate PE, al to ne bi bilo realno, jer je to moje iskustvo, jer citao sam dosta negativnih iskustava oko Aksa.

Mislim da generalno (po mom misljenju) u skladistima daleko losiije postupaju sa paketima u PE, dok u transportu kombijima losije postaju u Aksu. Al ako neko prevrne koji paket u kombiju nije toliko strasno u odnosu na situaciju kada 'slazu' na oooorruuuk pakete po skladistima.

Poslednja izmena:
Ja moram da napisem svoje iskustvo od juce:

Posaljem pobedniku Limundo aukcije cizme. covek ne primi cizme iako me je pitao sta je sa posiljkom, ja sutra ujutru saznam od postara da je vracena meni.

Odem do poste da vidim sta je u pitanju, napisano na post ekspres izvestaju: nema te adrese, ne javlja se na mobilni. ia ja sad platim 550 dinara da bih preuzeo paket nazad.

pozovem decka da vidim sta je u pitanju, on kaze da je cak licno isao do poste da vidi gde je paket, i da je cekao kuci sve vreme znajuci da dolazi post ekspres upravo zbog tog paketa (kupio devojci cizme za rodjendan). I jos me zamoli da ne bude zabune da mi uplati u napred na tekuci racun i da ponovo posaljem, da bi mi garantovao da nije prevara i slicno.

Ja dodjem kuci sa paketom, tek da bi video da je kutija hirurski isecena skalperom, i sadrzaj proveren, odnosno neko ga pogledao.

Sobzirom da moj postar nije, jer su mi ovi iz poste poznanici dugi niz godina, nema ko drugi da bude osim nenormalnog kurira post ekspresa, koji je otvorio paket, video cizme i iz nekog nepoznatog razloga nije hteo da ih isporuci.

da li mu je u oko upala cena od 7000 dinara za cizme preko poste pa bio radoznao, ili je jednostavno bolestan, poenta je da poziv na 011/3607607 ne resava problem NIKAKO jer oni nece da provere kurira vec te maltretiraju da ides sa paketom u postu i napises izvestaj, kao da si hteo problem, kao da ti nije bilo u interesu da posaljes i onaj tamo primi.

to je to sto se tice post ekspresa - ja sam zavrsio sa njima. NIKOME ne preporucujem, jer je ocigledno u pitanju bolestan kurir koji je iz odredjenih razlgoa zasticen bilo kakve kazne na radu i moze laganica da vam upali graficku od 200 evra upaljacem, da vidi dal ce da se zapali.

Taj se bavi fetisom, mozda ih je lizao itd. :d...

@garancija

Procitaj moj prethodni post opet ;).

Ne mozes na osnovu jednog nenormalnog kurira da generalizujes kvalitet usluge kompletne kurirske sluzbe.

a ti pak procitaj moj post opet - bole me uvo ako jedan kurir uzme i poser*e se u moju kutiju, nije problem - problem je sto ja ne mogu da ga prijavim, odnosno PE ne zeli da se slucaj razresi i nadje uzrocnik reklamacije korisnika.

Problem je sto bi takav slucaj bio i u svim drugim kurirskim sluzbama.

jer oni nece da provere kurira vec te maltretiraju da ides sa paketom u postu i napises izvestaj

Isterati pravdu do kraja, za to treba vremena i strpljenja.

I ja se slazem da najvise zavisi od samih ljudi koji rade u kurirskoj sluzbi u vasem gradu, npr ja sve saljem AKS'om i nikada nisam imao problema, saljem cesto pa me znaju, cak mi i jave ako je nesto stiglo, Problema nisam imao nikada tako da ne mogu nista lose reci za njih.

^ Tacno tako. Sve zavisi kakav je taj sto nosi ili donosi paket. Saljem i primam pakete uglavnom aksom. Sprijateljis se sa kuririom, ostavis koji dinar baksis i nemas frke. Ne kazem da oni kojima ne ostavis dinar sutiraju pakete, ali normalno je da coveka castis ako cesto idu paketi preko njega.

Problem je sto bi takav slucaj bio i u svim drugim kurirskim sluzbama.

Isterati pravdu do kraja, za to treba vremena i strpljenja.

Mislim nemo' da se ljutis, sad ispada da ti ja udaram kontru, ali problem je u srzi te srpske birokratije na koju su svi zivi navikli, i u startu se pretpostavlja da za stetu nanesenu meni ja sad trebam i moram da idem "na saltere" i u krstaski pohod da bi isterao pravdu.

Ovakva stvar da se desi ne u zapadnoj evropi, nego otprilike BILO gde u svetu osim u Srbiji, NIKAKAV izvestaj ja nemam da pisem - automatski se pretpostavlja da je proces posiljke - das kuriru, kurir odnese, primaoc primi. BILO sta sto odskace od te prakse je automatski greska kurira, jer sigurno nismo niti ja niti primaoc ostetili robu od koje oboje imamo koristi. Dakle procedura je da post ekspres, firma koja zaradjuje pare od tih transakcija, pronadje kurira i ONA napravi izvestaj, a ne ja. sta ja imam da idem po postama i pisem izvstaje, jos i cekam red sa penzosima jer posta trenutno obavlja preko 100 obrazaca i potreba svih mogucih ljudi.

e iz tog razloga ja vise nijedan paket necu slati preko Post ekspres-a, i nasiroko cu da ih pljujem. sluzbenica kaze - "idi u postu, popuni izevstaj" < pa je*em te u oko TEBE sam zvao, popuni ga ti, okrenuo sam reklamacije, jel umes da pises !? reklamiram, zvao sam te, izvadi papir i pisi, to je tvoj posao a ne moj! osecam da bi mi trazila u datom trenutku da idem na suocenje sa tim kurirom .. dno dna. A da ne pricam sto ti nijedan salterski sluzbenik ne daje obavestenje o 40 dinara osiguranja koje NE moras da platis, a oni ga kuckaju automatski ...

Osiguranje ? Jedino ako misliš na 1% od oznacene vrednosti a najmanje 20,00 din. ? Nikada se nisam bunio za to. Da su ti izgubili te čizme od 7k dinara ti bi diobio njihovu vrednost i 10 puta poštarinu, a bez označene vrednosti na pošiljci dobio bi samo 10x postarinu, bez obzira koliki je otkup.

Poslat mi je paket juce Bexom i trebao danas da stigne, zovem ih malopre da pitam sta je u pitanju sto ne stize i kazu mi sticice vam sutra. Ne mogu da verujem kakvi pilicari, sa Post expressom mi se nikad ovo nije dogodilo.

Sto pilicari ?

Nekad se desi greska neka, paket ne bude spakovan u kombi il bude spakovan u pogresan kombi.

Desava se to u svim sluzbama, zar je bitno dal dobio paket za 1 ili 2 dana.

Nazad
Vrh Dno