Šta je novo?

Kurirske službe

Koliko je sada usluga donosenja novca u AKS-u? Bilo je do skora 40 dinara, a cini mi se da su poceli da naplacuju 80 od pre 2-3 nedelje, ili je sto samoinicijativno od strane kurira :)

do pre koji dan ja sam platio 40 dinara...moracu da pitam kurira da li su podigli na 80din jer ako jesu ja od sada idem po pare kod njih

Da li je pouzdano slati tft monitor kurirskom sluzbom? Pre svega mislim na sigurnost pri transportu istog.

Pa otkud znam, bolje da pitam,nego da se posle ziv pojedem.

Da li je pouzdano slati tft monitor kurirskom sluzbom? Pre svega mislim na sigurnost pri transportu istog.

Ja licno ne bih to radio, jer jedan lik je kupio proc neki preko limunda znaci sve ok kupljen, kada mu je dosao proc bukvalno je na procu i onoj kutiji bio trag gume od automobila i sve lepo covek slikao, ja wtf. Licno ne bih na tvom mestu uzeo monitor preko kurirske sluzbe jer pod 1. firma od koje kupujes moze da ti uvali monitor sa 1 mrtvim pixelom tipa na sredini monitora i sta ces onda :). Nego lepo idi u neku firmu u tvom gradu, lepo trazi da ti otpakuju monitor, privezi ga lepo pogledas da li ima mrtvih pixela, ako nema kupuj, a ako kojim slucajem nece da ti otpakuje monitor ima druga firma :). Srecno !

Pozdrav!

Gile, ja sam slao napajanje, proc i maticnu,grafu,napajanje...sve bilo ok. Kupio napajanje ovde iz oglasa,sve bilo ok. A monitor nisam mislio da porucujem pa da mi dostave,vec sam pitao za svoj. Znam,da postoje razlicita iskustva pa sam hteo da proverim. Hvala u svakom slucaju na savetu!

Poslednja izmena:
Post expresu ide moj glas, za sad sve sto sam slao stiglo je u relativno brzom roku, mozda sam samo imao srece... :)

...

Gile, ja sam slao napajanje, proc i maticnu,grafu,napajanje...sve bilo ok. Kupio napajanje ovde iz oglasa,sve bilo ok. A monitor nisam mislio da porucujem pa da mi dostave,vec sam pitao za svoj. Znam,da postoje razlicita iskustva pa sam hteo da proverim. Hvala u svakom slucaju na savetu!

Drugaru je stigao ceo komp tako :)), ako saljes monitor, samo napisi na kutiji velikim slovima osetljivo, obratice paznju.

Pozdrav!

Post Express i samo Post Express, po meni. Bar kada je slanje iz BG-a u pitanju.
U svakom trenutku preko sajta postoji pracenje posiljke, profesionalnost je na najvisem nivou, cena slanja je u proseku UVEK manja od "konkurencije", a u slucaju otkupnine, novac stize za 1-3 dana maksimalno 4 ako zahvatite vikend.

AKS express..Nikad nisam imao problema, na vreme isplate, i nikad nije doslo do ostecenja robe.

ja sam slao TFT aksom. Nista mu nije falilo . Doduse, bio je zapakovan kako treba .

Uzelac Express je pukao. Ako je neko slao nesto sa otkupom preko njih trk u centralu na Altini dok im nisu sve odenli.
Mojoj firmi ostalo 40.000ak din otkupa kod njih.
Pre neki dan su im banuli iz lizinga i odvezli sve vozila.

Ja se pitam što se ne javljaju na telefon:zgran: Hvala Bogu pa nemam para kdo njih, ali sam redovno slao...

Posle vise nego dobre "saradnje" sa Post Expresom, juce mi je iz Nisa stigla narucena jedna spravica koja je bila sva izlomnjena. Displej je u milion delova, baterija od 9V savijena na pola, kuciste aparata izlomljeno. Kutija je izgledala kao da ju je bager pregazio. Zvao sam prodavnicu iz koje sam narucio, oni rekli ok, sad cemo zvati post express pa vas zovemo kasnije. Sve je ok proslo, dobio sam pare nazad isti dan, a posle 2 dana je stigao nov aparat, skroz ok (isti kurir).

Meni, tačnije sreki, je AKS unakazio Patriot memoriju, Svi češljevi su bili izlomljni i par polomljeni. Kapiram da ju je neko zgazio - iskrivili bi se, ali da puknu :zgran: Verovatno su se uklještili izmežu šarki od vrata, barem sam tako ja ukapirao. Da stvar bude još gora, ram je došao kod mene na reklamaciju, pa je čovek pukao 65E bzvz! Kurir, koga inače poznajem, mi je rekao da nema svrhe da piše reklamaciju, jer če verovatno i taj deo koji se reklamira da izgube i da mi neće uopšte vratiti pare - ukratko da samo gubim vreme i da nekom ne vraćaju pare. Pre toga sam zvao i centralu i šefa filijale i rekao mi je; "Pošalji, pa ćemo videti"... Moralo bi da se čeka mesec dana i jače. Naravoučenije, dobro zapakujte stvari koje šaljete, jer se sve kurirske službe prema paketima ophode bahato. To jednostavno nema veze sa samom kurirskom službom, već sa frustritanim ljudima koji rade tamo...

Poslednja izmena:
Ja sam poslao zvučnu, čoveku stigla sa probivenom kutijom.
Kada mi je vratio ispostavilo se da je nešto oštro probolo kutiju i umalo probušilo i zvučnu u samoj blizini čipa. Srećom stradao je samo 1 vod pa sam uspeo žicom da premostim taj prekid...

AKS se mnogo pogoršao u zadnjih 2-3 meseca, ja sam imao kurira u kraju koji je tu bio godinama a sada je dao otkaz jer su ga terali da pored osnovnog posla noći vozi međugradske ture. Ova 2 koja ga zamenjuju već uveliko kradu na poštarinama.
S' druge strane gledam City (komšija ih koristi već godinama) ja ne znam kako njihova vozila prolaze tehnički pregled - štopaljke porazbivane, dime ko "TAMići", dizne lupaju kao da puca neko sa poluautomatskom puškom ispod haube...
Katastrofa...

Poslednja izmena:
Ja sam stvarno verovao da je AKS korektna sluzba. preko njih sam vec imao 5-6 kupoprodaja,a danas mi stigla ploca M4A89GTd od korisnika neogeo,kutija na vrhu ulubljena,kao da su je bacali,a ko zna mozda i jesu :) Strasnooooo

ja sam za to da se i mi ophodimo prema kuririma kao sto se oni ophode prema nasim paketima!sta ostali misle o tome!?:smash:

nista, ti se ophodi kako hoces, mi cemo kako hocemo :p
nekad je AKS-u znacilo to sto se na kutiju napise LOMLJIVO i bolje su se ophodili sa takvom robom.. Izgleda to vise nije slucaj jer znam da je neogeo napisao na kutiji LOMLJIVO

Da apsurd bude veći - i ja sam baš na toj koja je probivena nekim "šilom". :)

Dali neko zna koliko kosta ptt sitijem ili a2b kurirsom ako kupac nece preuzeti paket?znam da PE naplacuje 2x postarinu...?

Poslednja izmena:
Ja sam danas zvao Daily kurira. Rekao je da ce stici kod mene oko 14h...videcemo :p

NE zanosi se :p Ja sam juče čekao post expres kurir 6 sati! na kraju je došao u 17, a rekli su "maksimalno do 14h"...

I ja mogu da potvrdim da se AKS pogorsao. Ali isto tako nikad nisam imao problem sa nekim njihovim paketom (a kupio sam i prodao dosta telefona).
Jedino sto su zabranili da se paket otvara.

Ja u poslednje vreme koristim usluge Daily Express-a i mogu vam reći da sam za sada zadovoljan. Kurir obično dođe pola sata do sat nakon poziva za preuzimanje paketa a prilikom isporuke nazovu ~10 minuta pre dolaska kako bi proverili da li sam kod kuće.
Paketi koje sam slao ili primao su uglavnom sadržali osetljive predmete, ali za sada problema sa oštećenjima nije bilo, da kucnem u drvo. :)
Mada, ako ću da zakeram, rekao bih da su im cene malo veće u odnosu na ostale, pogotovo kada je reč o paketima sa otkupninom. :D

Nazad
Vrh Dno