Šta je novo?

Kurirske službe

Ako budes imao srece za 3-4 dana, a moze da se oduzi i na 14-15 dana,sve zavisi od kurira, sad su u aks-u poceli da se menjaju kuriri cesto, pa dok nauce teren, dok se snadju ....
ako nema otkupnine kroz par dana nazovi ih i trazi direktno boj od kurira pa onda njega zvrcnes i pitas sta se desava.

Slao sam gomilu paketa Aks-om ali poslednjih 5-6 puta oni budaci od kurira su prevrsili svaku meru.SVI dolaze na vrata po paket ili da isporuce novac AKS ni jednom.I ona fora ajde dodji iza ugla auto mi stao ili satro nema parkinga.Čak tri puta su mi "zalutale" pare i kasnile po 2 nedelje pa sam morao da idem po njih do magacina i cekao par sati....I vrhunac seljastva pre neki dan zovem da dodju po paket oni meni da imaju neke "redovne" musterije koje salju tog dana pa nemaju vremena!?!?!?!!Jesu najjeftiniji ali platicu koji dinar preko za malo kulture i postovanja....Aks nikad vise..

Sarađivao sam sa vise kurirskih službi do sada.
Sa post express-om imam pozitivna iskustva u smislu ekspeditivnosti,brzi su,ali mislim da nisu fer po pitanju predstavljanja klijentima cene usluga slanja robe - u startu ti kažu jednu cenu (npr. 400 din.) a kad dođe do preuzimanja,ispadne mnogo više (neretko i duplo više od sume koju ti kažu).
Pozitivna iskustva sam imao i sa City-jem i sa "A to B",prema meni su uvek bili korektni.
Ali najviše sam koristio i dan danas koristim usluge isključivo AKS-a,cene usluga su im korektne,tačni su i brzi,veoma lako i brzo se nalazim sa njima kad je u pitanju i slanje i preuzimanje pošiljaka,novac dostavljaju dva puta nedeljno (utorkom i subotom)...prema meni su sasvim OK i krajnje pošteni!Svaka čast!

Ali najviše sam koristio i dan danas koristim usluge isključivo AKS-a,cene usluga su im korektne,tačni su i brzi,veoma lako i brzo se nalazim sa njima kad je u pitanju i slanje i preuzimanje pošiljaka,novac dostavljaju dva puta nedeljno (utorkom i subotom)...prema meni su sasvim OK i krajnje pošteni!Svaka čast!

AKS se pokazuje kao odlicno resenje za kupce, ali je dosta lose resenje za prodavce.

Naime, poslao sam nekih 3-4 paketa u razmaku od 2 meseca, i ni jednom me nisu ONI kontaktirali da mi donesu otkupninu, već sam svaki put morao ja da okrećem njihovu službu reklamacija i proverim kada stiže novac. Pošto sam uvideo da su dosta neažurni i da ne drže do reči (doći će kurir do kraja dana - zovem predveče da pitam gde je, kažu doći će sutra, itd. itd.), uvideo sam da je najbolje da otprilike 10 dana po slanju pošiljke odem sam do njihovog centra u BG-u u Vojislava Ilića i podignem novac.

Ja imam sve pohvale za saradnju sa AKS-om. Dosta paketa sam do sada poslao i primio i nisam imao ni jednu zamerku na njihov rad.
Sto se tice para tu cekam nekih 5-6 dana i uvek mi donesu na stan i to do 12h. Naravno uvek me prvo pozovu da vide da li sam tu.

Ja imam sve pohvale za saradnju sa AKS-om. Dosta paketa sam do sada poslao i primio i nisam imao ni jednu zamerku na njihov rad.
Sto se tice para tu cekam nekih 5-6 dana i uvek mi donesu na stan i to do 12h. Naravno uvek me prvo pozovu da vide da li sam tu.

Pih, kad bi leg'o takav kurir...sta nudis da se trejdujemo? :p

Ja sam do danas mislio da je Aks ok.Medjutim pre nedelju dana zovem bukvalno sve brojeve sa sajta svi nedostupni ili zvoni do kraja.Dobro pomislim ne rade ili nesto,posaljem ja city expresom. Danas treba da posaljem paket i covek mi je rekao aksom da mu saljem.Ja opet zovem nedostupni....dobijem nekako u Novom Sadu centar i kaze mi lik jos jedan broj ovih u Sapcu i kaze je*iga budi uporan :mad:
Ja zovem pet puta i konacno peti put posle 2 min se javi operaterka i da mi broj od kurira u mom gradu. Nazovem ja njega i on mi opusteno kaze nece ici u moj deo i nece stici a ako hocu da mu donesem paket na drugi kraj grada :mad::mad::mad::wall:
Zasto su oni kurirska sluzba kad ja njima treba da nosim paket,a njemu je tesko 3 km da produzi da bi pokupio paket.

Treba da se ide kod njih da se preda paket (tvoj slucaj), treba da se ide u centar da se podigne otkupnina (moj slucaj)... ma pukli su, definitivno.

Kakva su iskustva sa Daily Express?

Pohvala za City Express, pošiljka poslata u 12h, dobio je sutradan u 11h...

Treba da se ide kod njih da se preda paket (tvoj slucaj), treba da se ide u centar da se podigne otkupnina (moj slucaj)... ma pukli su, definitivno.

Kakva su iskustva sa Daily Express?

Ja sam 2-3 puta sa njima bio vrlo zadovoljan i pohvalio sam ih na forumu, ali, pre nekoliko meseci, kiks.

Posaljem mobilni coveku u Temerin. Sutra, oko 15h, covek me zove (nije otisao u Novi Sad, presedeo ceo dan kod kuce) i kaze da nisu dosli i, naravno, sumnjicav da li sam ja to uopste poslao i kaze mi da sutra mora u Novi Sad i da ne moze da ponovo sedi ceo dan kod kuce. Pozovem Daily Express i devojka me upucuje da zovem njihov centar u Novom Sadu jer misli da je posiljka tamo. Pozovem, niko se ne javlja. Zovem opet centralu u Beogradu. Ona me upucuje na Novi Sad. Ne moze da mi da broj mobilnog telefona kurira koji je trebalo da dostavi posiljku. Trazim da oni rasciste medjusobno gde je posiljka i da mi kazu kada nameravaju da je dostave. Dobijam obecanje da ce mi ubrzo javiti. Niko me ne zove, na poziv se niko ne javlja jer se, u medjuvremenu, zavrsilo radno vreme. Zovem kupca, molim ga da ujutro pozove centar u Novom Sadu i vidi sa njima da li je posiljka u Novom Sadu i kada nameravaju da je dostave. Hvala bogu, bio je neki normalan covek u pitanju pa je sa njima dogovorio da posiljka bude u njihovom centru u NS, a on je sutradan pokupio jer je i inace morao u NS. Otkupninu su dostavili dan nakon toga.

Mislim, ne bi bio problem ni da je rok za dostavu 2 dana ili 3 dana, ali da dostave kada kazu da ce biti dostavljeno. Pogotovo ne da se igramo gluvih telefona i da upucuju ljude da pozivaju njihove centre po Srbiji kao da nisu jedna te ista firma.

Cini mi se da, u principu, male, privatne kurirske sluzbe kada se malo razrade postanu manje zainteresovane za povremene posiljke fizickih lica i da je Post Express, u tom smislu, ponajbolja opcija za ono sto nama treba.

Ja sam do danas mislio da je Aks ok.Medjutim pre nedelju dana zovem bukvalno sve brojeve sa sajta svi nedostupni ili zvoni do kraja.Dobro pomislim ne rade ili nesto,posaljem ja city expresom. Danas treba da posaljem paket i covek mi je rekao aksom da mu saljem.Ja opet zovem nedostupni....dobijem nekako u Novom Sadu centar i kaze mi lik jos jedan broj ovih u Sapcu i kaze je*iga budi uporan :mad:
Ja zovem pet puta i konacno peti put posle 2 min se javi operaterka i da mi broj od kurira u mom gradu. Nazovem ja njega i on mi opusteno kaze nece ici u moj deo i nece stici a ako hocu da mu donesem paket na drugi kraj grada :mad::mad::mad::wall:
Zasto su oni kurirska sluzba kad ja njima treba da nosim paket,a njemu je tesko 3 km da produzi da bi pokupio paket.

oni za svaki reon imaju posebnog kurira, nego je mozda doba godisnjih ili su otpustili pola kurira :d

Поздрав свима.

Да ли неко можда евентуално има информацију где у Новом Саду могу да одем и да се информишем о Пост Експресу и уговорима са фирмама?! Значи звао сам онај њихов кориснички и дали ми само број, а не знају адресу!? Питао у 2 поште ни они немају појма... као негде су на Клиси, ваљда?!

Па ко зна, ако они не знају?! Као да су нека тајна државна служба...

Хвала унапред. :)

Poslednja izmena:
Post Express se nalazi pored Limanske pijace.. Tamo ima posta a sa druge strane objekta gde je posta je Post Express.. Pitaj u posti, objasnice ti.. A mozda najbolje je da ih batalis

Pohvala za Postu Srbije, poslao pismo obicno u 17h za 33 dinara i ono stiglo iz BG-a u NS sutradan u 10h... :D

Kaze ortak da se Daily iskvario, naplatili mu 500+ dinara za posiljku (par PS3 igara). Kao one cene na sajtu vaze za pravna lica, a za fizicka je 500+ dinara posiljka, bez obzira na masu

Hm.. Meni je Daily kutiju sa sve cpu-om i box kulerom naplatio 350din.
Post Express- kutija sa maticnom plocom(mala kutija) i stap rama unutra sa otkupninom od 9000din uzeo 740din. 380din pise na listicu, ali kao 1% na sumu i jos nesto. A sta je to nesto, kurir nije znao da mi kaze. U svakom slucaju cist bezobrazluk!

I meni su naplatili 350-400 din paket sa telefonom i otkupninom od 19.000. Ali to je bilo pre 2-3 meseca (tad su vazile cene sa sajta). Ortaku rekli - novi cenovnik.
PostExpress je bezobrazno skup, kad sam slao taj telefon, postarina + provizija bila oko 1000,00

Poslednja izmena:
Ja sam slao fon iz Beograda za Novi Sad, City Express, uz otkupninu od 8600 dinara.

Sve je bilo isporuceno kako treba i lova mi je legla na racun posle dva dana.

Usluga je naplacena 330 dinara.

Po meni je ovo skroz OK

Ja sam slao fon iz Beograda za Novi Sad, City Express, uz otkupninu od 8600 dinara.

Sve je bilo isporuceno kako treba i lova mi je legla na racun posle dva dana.
Usluga je naplacena 330 dinara.

Po meni je ovo skroz OK

City Express mi je ukrao dva foto aparata ali koliko vidim od kada su prodati nije ukraden ni jedan paket.
Meni su refundirali kompletan iznos ali sam se njakao nekoliko meseci ***.
Sada ponovo saljem preko njih i ok su :crash:

Moj glas ide Post Expressu... Rade super, državna firma, ne dao bog da se požališ njihovoj službi za primanje žalbi i sugestija, istog trenutka neko naj**e :) sve što zatražiš ispoštuju, jedino malo više pažnje obratiti kada šaljete osetljivije stvari tj dobro upakovati, lepo obeležiti i nema frke.

Nije AKS najeftiniji nikako... A to za (ne)dolazenje do vrata im je stara fora, jer kao ne smeju da se odvajaju od vozila...

Meni je AKS jedino do eggs-a jer moze otkupnina u evrima :D :D :D

Pre par meseci sam slao aks-om, i to je jedan decko jedno 5 puta dolazio do mojih vrata i kupio pakete,odnosno dlnosio pare,a pre mesec dana sam kupio napajanje od jednog decka sa foduma,i pajseri mi rekli da sidjem ispred zgrade po paket!!!
Posle sam jelte staro napajanje poslao post express-om, dosao decko, pokupio paket,naznacio da je osetljivo,i odneo. posle par dana mi postar na ruke doneo pare.
Ubuduce, ako mi trebaju evrici,zovem aks,u suprotnom post express ;)

Ma da, meni je Post Exspress najelegantnije resenje. Dodje ti kurir na vrata, sutra je roba isporucena, prekosutra meni postar pare na ruke :D

Lepo je kad ti saljes, al tebi nek neko posalje Post expressom pa da vidim dal ces tako reci.

Da podelim moje iskustvo sa PostExpresom. Dakle decko mi poslao paket 1kg....na stranu sto su naplatili transport 387din neko sam platio i neku CARINSKU DAZBINU 400din.......inace covek je slao od Sremske Mitrovice do Kg-a. Pa jedino ako smo dve drzave :mad::mad::mad:

ja sam do sad imao pozitivno iskustvo sa aks, kod nas je obrnut slucaj post ekspres je bio do skoro ocaj, zadrzavali su pakete, jednom su mi zadrzali 2 nedelje, kao jos nije stigao do njih, ja napljujem coveka sa limunda da mi nije poslao, a kad sam dobio paket, morao sam da platim "lezarinu" za dve nedelje, jer me kao, kurir nije mogao pronaci, tj. nikoga nije bilo kod kuce, hahahaha.... e sad se popravljaju, konkurencija cini svoje :D

Danas sam primio jedan paket Aksom uprkos tome sto nisam bio kuci kurir je par puta dolazio dok me nije nasao (pohvala) i neki srednji paket je naplatio 250, sto je sasvim ok :).

Pozdrav!

Citajuci raznorazne komentare, a i iz sopstvenog iskustva dolazim do zakljucka da je nemoguce slati nista AKS-om ako si iz Beograda. Jer im je konstantno zauzeta kurirska sluzba i prednost su im firme, pa tek onda ostali. Ja sam ih do sada zvao 4 puta, bezuspesno. Dobijao sam i telefone kurira sa terena da se sa njima dogovorim, ali avaj nista od toga.
E sada pretpostavljam da je suprotno u manjim mestima gde AKS i nema puno posla, pa je totalno obrnuta situacija.
Tako da sam do sada sve sto sam slao, slao preko Post Expressa i nije bilo nikakvih problema. Postarina za sve poslate pakete vrednosti do 5.000 din. sa otkupninom je bila oko 300-320 din., a sve je stizalo danas za sutra.

Uzelac Express je pukao. Ako je neko slao nesto sa otkupom preko njih trk u centralu na Altini dok im nisu sve odenli.
Mojoj firmi ostalo 40.000ak din otkupa kod njih.
Pre neki dan su im banuli iz lizinga i odvezli sve vozila.

AKS i za mene za sada samo AKS jer su jeftiniji od posta i city-ja jer dobijem pare za 3-4 dana i nikad mi nista nije stiglo osteceno,a ni onima kojima sam slao...post i sity ti naplate nesto sto me iznenadilo par puta i npr umesto 200din izaslo me 360dinara i jos jedna mana je sto ne moze da se plati u evrima...da li je neko koristio usluge A2B kurirske sluzbe jer sam cuo da nose paket za 170 dinara?

Nazad
Vrh Dno