Ja sam dobio odgovor na reklamaciju:
Poštovani,
Rešavajući podnete zahteve za naknadu štete za Post express pošiljke PE100418404RS i PE100418395RS5RS, inicirani neizvršenjem usluge, obaveštavamo Vas da je utvrđeno sledeće:
Pošiljke sa uslugom Danas za sutra do 19 časova, primljene su u pošti 11192 Beograd, dana 2.12.2019. godine, bez označene vrednosti i otkupnine, a uručenje istih primaocu pokušano je 12.12.2019. godine. Kako su primaoci odbili prijem pošiljaka, iste su vraćene i uručene Vama dana 16.12.2019. godine.
U periodu od 02.12.2019. godine do 13.12.2019. godine došlo je do nezakonite obustave rada dela zaposlenih u Javnom preduzeću „Pošta Srbije“, Beograd, koja je predstavljala objektivnu nemogućnost da se u ugovorenim rokovima izvrši prenos i uručenje pošiljaka koje su predmet Vašeg zahteva.
Uprkos radnjama koje je Javno preduzeće „Pošta Srbije“, Beograd preduzimalo u cilju obezbeđenja procesa rada u skladu sa propisima i opštim aktima, radi sprečavanja, otklanjanja i ublažavanja štetnih posledica nezakonitih i nepredvidivih radnji, došlo je do poteškoća u nesmetanom, blagovremenom i kontinuiranom pružanju poštanskih usluga.
Kod činjenice da je do prekoračenja roka za prenos i uručenje predmetnih pošiljaka došlo zbog radnje koja je protivpravna i izlazi iz okvira redovnih i predvidivih radnji i kao takva ima karakter više sile, što isključuje odgovornost Javnog preduzeća „Pošta Srbije“, Beograd, saglasno članu 83. stav 1. tačka 1) Zakona o poštanskim uslugama („Službeni glasnik RS“, broj 77/19), kojim je propisano oslobađanje poštanskog operatora od odgovornosti za naknadu štete ako je šteta nastala usled više sile, ovim putem Vas obaveštavamo da su Vaši zahtevi neosnovani.
Molimo za Vaše razumevanje nastalih okolnosti, na čemu Vam se ovom prilikom i zahvaljujemo, izražavajući nadu da ćemo kvalitetom pruženih usluga, za ubuduće, opravdati Vaše poverenje i nastaviti međusobnu saradnju, u obostranom interesu i na zajedničko zadovoljstvo.
-----------------------------------------------------------------
U martu sam uspeo da uzmem 5x vrednost poštarine iz istog razloga(štrajk) i sa identičnim mejlom. Jel su upravu što ne prihvataju ili da se žalim opet?
Sent from my MI 8 using Tapatalk