Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Danas tiglo SMS obavestenje da je Postexpress posiljka pristigla i da je očekujem u toku dana..
U toku dana niko me iz Postexpressa nije zvao.
Oko 17h stigla novo SMS obavestenje da predmet mogu podići u nadležnoj pošti u narednih 5 dana

Нешто се дешава у гпц-у, нема ко да обрађује пошиљке. Пратник размене нам данас рече да већ пар дана размену само одвезу и истоваре на рампи без овере приспећа итд. Јуче увече га је на рампи сачекала прва размена са наше поште коју су одвезли, нико је није разрадио. Прва размена је око 16, а друга око 20. А курири нам се распадају са по 100+ ПЕ и на све то јутарња размена касни по 2-3 сата.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Od paketa koje smo poslali preko PE 2.12.isporuceni su svi sem jednog, juče je čovek zvao poštu i rekli mu da može da dodje da preuzme. Bez SMS, bez onog papira, ali bar može da uzme paket.

Ljudi da li je realno da je posiljka sa AliExpressa stigla 02.12. a da mi jos nije dostavljena? Druga je pristigla po trackingu 12.12. isto ni traga? Pricam da su stigle u Zemunu u GPC.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Realno je. Juče vidim poštara na motoru koji mi je i ranije donosio pošiljke, kaže čovek ništa neće stići dok se ne podele svi računi. To je trenutno prioritet.

Svaka im cast, velika steta da bi oni dobili 3-4000, da su bar trazili 20.000 povecanje cekao bih jos mesec dana

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Rekao bih da je PE opet stao, par dana su mi pošiljke išle sve kako treba a od juče sve zaglavljene u BG

Stigla 2 paketa sa Myptotein.rs, za veći ostavio papirić, a drugi doneo, kad je već dolazio, mogao je oba doneti!
Postexpres je u pitanju, za ovaj manji paket na kojem piše "oslobođen carine" naplatio 100din, baš ću da pitam zašta kad budem u pošti.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Za "uslugu", to jest neuspesan pokusaj carinjenja. Tako i meni naplacuju od 100-300 dinara kada se *****u.

Rekao bih da je PE opet stao, par dana su mi pošiljke išle sve kako treba a od juče sve zaglavljene u BG

Ради ПЕ али имају гомилу нагомиланих пакета + сви нови пакети који су послати после блокаде ГПЦ Београд.
Пакети које сам ја слао углавном стигну у року, 8 од 10 послатих. Преостала два стигну али са закашњењем од 1 или 2 дана највише.

Poslednja izmena:
Juče sam naručio nešto, poslato PE i stiglo danas u 13:00h.

Prodjose racuni kod mene.

A meni je juče stigla jedna pošiljka, kupovina sa KP. Neka dečija igračka.

Velika koverta je bila od DailyExpress-a, na njoj je bila nalepnica Bex-a (i doneo je kurir Bex-a), a unutra, sam proizvod, bio je u još jednoj koverti, od PostExpress-a. :D

Prekjuce sam poslao nesto za ns juce nije isporuceno videcemo za danas.

Ako misliš na PE, Novi Sad ima problema i kada je stanje redovno.

Ja cekam 10 dana vec. Katastrofa.
Bukvalno nikad ne teba imati nista sa njima, ali nikad.
To je ukrao neki njihov radnik. Isto i u D expres se dešava. Ne znaju gde su im pošiljke (ukradene). Pokreni proceduru, ako je nešto vredno prijavi MUP.
Ispada da je bolje ne koristiti ništa od ostalih lopova, sačekati da se PE normalizuje.

Ne, već je samo AKS izuzetno problematičan za otkupne pošiljke. Ja ne znam ljudi što ne čitate temu - pa jedno pet zadnjih godina se govori da AKS uvek pravi problem sa vraćanjem otkupnine i da im uvek treba 7-10 dana da vrate novac...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni stoji posiljka poslata 16/12 za NS bez promene.

Garant su ih sve upregli da rade nesto drugo sto je okupatorima vaznije.

Poslednja izmena:
Upravo kupac javio da je preuzeo paket. Na statusu za posiljku jos nisu promenili, ali ce i to uskoro.

Сад баш гледам, све пакете које сам ових дана слао путем Пост Експреса, а иду кроз ГПЦ Београд,
нема у евиденцији да су изашли из ГПЦ Београд.
Само да су из ГПЦ Ниш отпремљени за ГПЦ Београд, и после се тек појави, на пример да су из ПЦ Нови Сад отпремљени у локалну пошту. Ни за један није евидентирано да је отпремљен из ГПЦ Београд.

Је л' то ови из ГПЦ Београд не скенирају пакете током размене?

U pošti su mi danas rekli da je reklamaciju moguće podneti samo ako ste platili poštarinu, tako da su to definitivno promenili izgleda.

To za moj slucaj vazi, jer sam ja reklamirao paket za koji sam platio postarinu.
Ali nigde na njihovom sajtu ne stoji koliki je period reklamacije.

Pošta je dužna da se izjasni o osnovanosti reklamacije, u roku od 8 dana od dana njenog podnošenja.

Neko je juce napisao da je pokrenuo par reklamacionih postupaka jos u novembru i da mu nisu nista odgovorili.

Nazad
Vrh Dno