Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Da li ima vesti oko štrajka?
Mi smo danas sve paket poslali preko AKS. Sutra imamo malo više nego inače i deo kupaca insistira na Post Express, a ja ne smem da šaljem, da ne bude kao prošle godine kada su neki paketi putovali po 10 dana.

Ako kupac insistira kažeš "postoji mogućnost da zbog najavljenog štrajka poštanskiz radnika, isporuka paketa potraje znatno duže od očekivanog, da li prihvatate rizik? Ili da ipak pošaljemo drugom kurirskom službom?"
Ako i dalje insistira na PE ti zabeležiš na otpremnici pa ako kuka posle 5 dana što nema paketa ti imaš opravdanja, "tako ste tražili iako smo vas upozorili"...

Meni je i pred kasnjenja od 1 dana u opremanju lakse da posaljem xy komada direktno iz Poste preko broja dolaznice nego da se cimam sa drugima preko call centra i nazovi aplikacija i sajtova. Jedan mi trazio preko Rojala evo od petka nema kurira u call centru kazu doci ce ne brinite. I on ceka, trazio je. Ovima preko PE kazem dostava ce biti za 2 umesto za 1 dan, samo se 1 momak bunio i tražio broj paketa da podnese reklamaciju na produzeni rok dostave, ostali svi prihvatili. Ali da nije lepo nije, oni tu usligu naplate kao dostavili danas za sutra kao danas za 2 dana.

Без доставе и данас.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Koja je procedura za reklamacije?

Imam nekoliko paketa koje sam čekao za danas do 12, ja kao primalac plaćam poštarinu.

Neka me neko ispravi, ali mislim da posiljalac treba da reklamira to sto paketi nisu isporuceni na vreme.
Pa sa delom novca koji nekako dobije od Poste obesteti i kupca.

Koja je procedura za reklamacije?

Imam nekoliko paketa koje sam čekao za danas do 12, ja kao primalac plaćam poštarinu.

http://www.postexpress.rs/struktura/lat/kontakt/najcesca-pitanja.asp#14

14 i 15.

Ali vodi računa o ovome...

Pošta ne snosi nikakvu odgovornost i ne priznaje naknadu štete u slučajevima gubitka ili štete koji su izazvani:
krivicom pošiljaoca ili primaoca;
neadekvatnim pakovanjem pošiljaka;
nepredvidivim događajima izvan ljudskih objektivnih mogućnosti (nesreće, prirodne katastrofe, štrajkovi, blokade puteva i sl.);
zbog štete koja je rezultat same prirode pošiljke.

E sad, to je bio njihov štrajk, a ne štrajk zbog kojeg nisu mogli na ulici da prođu...

Саопштење за јавност радника Поште Србије!
Обраћамо вам се поводом обустављања рада РПЛЦ-а Београд. Покушали смо да контактирамо медије али нико осим Н1 и Блица није заинтересован да објави апсолутно ништа. Радници у РПЛЦ-у одбијају да раде све док се са оснивачем не договоре око повећања плате и обезбеђивања довољног броја извршилаца. Подршку им је пружио и велики број пошта који је данас на 1 час обуставио рад! Ово није организован протест од стране синдиката а камоли политичких партија, политика нас не занима али врло утиче на наше пословање с обзиром да не генерални директор поставља по политичкој основи а не по стручности, ово је протест радника који су на рубу егзистенције! Радника поште има око 15.000, од тога је 13.000 у технологији, од њих нико нема просечну плату у предузећу. А од републичког просека смо далеко за 15.000 динара. Овог пута нећемо одустати!

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

A zato meni stiže paket preko royal express i poštarina 500din. Na paketu piše 350 din (a do 19h) nema paket ni 100g. Službenica kaže na tu cenu je trebalo još 70din da se doplati a ne 150din. Gde je ta stavka na računu? Zagubila se negde.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Neka me neko ispravi, ali mislim da posiljalac treba da reklamira to sto paketi nisu isporuceni na vreme.
Pa sa delom novca koji nekako dobije od Poste obesteti i kupca.
Мислим да захтев за рекламацију подноси онај који плаћа поштарину.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Da li ima vesti oko štrajka?
Mi smo danas sve paket poslali preko AKS. Sutra imamo malo više nego inače i deo kupaca insistira na Post Express, a ja ne smem da šaljem, da ne bude kao prošle godine kada su neki paketi putovali po 10 dana.

Od sutra se neće ni primati PE pošiljke ( tačnije danas od 14h je obustavljen prijem ). Tako da neće biti kašnjenja u isporuci.
Drž'te gaće... :smoke:

Pa ništa, rade drugi. Evo danas ja poslah 20 preko Beksa umesto preko PE pa nek ide život :)

А од републичког просека смо далеко за 15.000 динара. Овог пута нећемо одустати!
Републички просек за јануар је ваљда око 54к, што значи да имају око 40к плату. Колика је плата у осталим курурским службама? Акс, дејли, бекс, ројал ... зна ли неко?
Да ли је курирска служба отприлике она која би могла да има просечну плату?

PE pošiljke poslate u ponedeljak i drugi dan su u GPC BG, nisu mrdnule, po trekingu bih već sada video da su krenule.

Kako da krenu, kada GPC ne radi..

Pa ništa, rade drugi. Evo danas ja poslah 20 preko Beksa umesto preko PE pa nek ide život :)

Da, sada će oni da pokrenu onih hiljadu dostavnih vozila, koja samo čekaju spremna i da pokriju reone..kada bi to tako lako bilo. Za dva dana će nastati kolaps.

@calexx
Druže, pa nije Pošta Srbije samo kurirska služba, niti su zapošljeni u GPC-u kuriri. Inače imaju 36.000 din. kao i 80% ostalih, rade noću, godišnje odmore koriste većim delom samo na papiru, takođe kao i 80% ostalih.. a taj republički prosek nemaju ni upravnici manjih pošta.

Poslednja izmena:
У Нишу данас у Поштама 18101 и 18106 нису примали ПЕ пошиљке (проверено).
Иначе најнормалније је радила и достава и слање (отпремане су пошиљке из ГПЦ Ниш вечерас, на време).

Видећемо како ће сутра (данас ~ већ је прошла поноћ) да буде.
Нису требали да обустављају пријем пошиљака, јер ако је блокиран ГПЦ Београд, зашто ја из Ниша не бих могао
да пошаљем пакет за Нови Пазар кад је и у току блокаде ГПЦ-а у суботу (а и 2017. год), стизало на време све осим
оних пошиљака које су ишле преко ГПЦ Београд?

Вероватно им је лакше да и не примају ПЕ него да после плаћају одштете,
приликом прошле блокаде, из 2017 године, мени су исплатили накнаду штете за кашњење пошиљке
за око 30 пакета.

Иначе, пошиљилац може да наплати одштету чак и ако није платио поштарину (као у мом случају).

Републички просек за јануар је ваљда око 54к, што значи да имају око 40к плату. Колика је плата у осталим курурским службама? Акс, дејли, бекс, ројал ... зна ли неко?
Да ли је курирска служба отприлике она која би могла да има просечну плату?

Kuriri PE imaju platu 36-37k... Toliko o tome. Toliku platu imaju i kuriri royala ( ali je veci putni trosak ( 3k ) ko je iz grada pa dodje na 40 k dok je u posti nesto ispod 2k putni trosak ). Stim da u royalu kuriri koji su tu malo duze mogu imati i 45 i 50k, dok u PE toga nema, svima je ista plata. U aksu je plata od 36-38k kko se ko dogovori ( to je za kurire koji su vec negde bili kuriri) . Za dejli nzm tacno ali kad sam pricao sa jednim od kurira on ima platu 45k... Za beks ne znam.

Mizerne plate za puno posla. Ok, od bakšiša to poraste, ali opet, osnovna plata bi morala biti veća.

Glupo je što samo pošiljalac može da reklamira. Logično je da onaj ko plaća poštarinu reklamira.

Ljudi, glupo je postu porediti sa bilo kojom kurirskom sluzbom.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Trebali su da, kad je krenuo strajk u GPC, istog dana ne primaju pakete.
Meni je sad paket zarobljen tamo vec dva dana.

Mogao je prodavac da mi posalje drugom kurirskom sluzbom kad je predavao paketu svojoj lokalnoj posti, da su ga tada odbili.

Ne moze se licno preuzeti paket u GPC Beograd ?

Најновија (проверена) информација:

У Поштама 18104 Ниш (Код Главне аутобуске станице)
и 18112 (Тржни центар ''Калча'') ПРИМАЈУ пакете.

Тако да, ако вам у 2 или 3 поште кажу да не примају, слободно тражите даље. Зависи од поште до поште.

Pa dzabe primaju recimo te poste, a ne primaju/dostavljaju lokalni GPC-ovi i dolazne poste primaoca.
Samo ce im paketi biti zarobljeni, kao sto je sad upravo meni.

Jurite druge kurirske sluzbe, Post Ekspress izbegavajte dok se ne zavrsi strajk.

Сви пакети су ми стигли на време (задња два дана преко 30 пакета). Колико знам, само неколико пакета који су отишли у ГПЦ Београд су заглављени. Јуче су почели из ГПЦ НИШ да испоручују директно и у ПЦ Нови Сад (обилазећи Београд).

Локални Поштански центри (барем већина) ради. А то што су неке поште обуставиле потпуно рад на сат или два је небитно. Ево слике једнод од мојих пакета од понедељка:

FjIJ04Y.png

Danas predao paket na šalteru u BG, rekli da primaju redovno samo za "do 19h" ili isporuku u pošti i stoji da vreme isporuke nije garantovano.

Неки радници су добили премештај у ГПЦ Београд на 45 дана. Тренутно се у ГПЦ Београд ради,
сортирају се пошиљке.

Ево слике од пре око сат времена из ГПЦ БГ:

qlIR5vV.png

25.03. Na salteru kod nas (okolina NS) primljen mi je paket, i dan danas je u BG zakopan (27.03), srecom covek koji je porucio ima razumevanja za cekanje. Razumem i njih jer sa tom platom za koju rade i ja bih isto postupio. Nadam se da ce naci resenje na zadovoljstvo svih njih/nas uskoro.

U Markatoru ne znaju kada će biti isporuka, primaju pakete. U Žarkovu u S. Vero stavljaju u napomeni "ne garantujemo rok uručenja".

Poslednja izmena:
@calexx
Druže, pa nije Pošta Srbije samo kurirska služba, niti su zapošljeni u GPC-u kuriri. Inače imaju 36.000 din. kao i 80% ostalih, rade noću,
Мислио сам да се штрајк односи само на курире ... добро, можда и оне који су директ у вези са њима. Ако се помињу само пакети у тој причи. А и даље нисам сигуран да је тај посао на нивоу просечне плате, ноћу раде и ноћни чувари и многи па не могу сви да имају републичку просечну плату.

Koji iznos potražujete kada reklamirate PE uslugu? Meni su uvažili reklamaciju dva puta, ali oba puta su mi vratili drugačiji iznos od onog koji sam zahtevao (tražio sam broj dana kašnjenja x poštarina)

У случају прекорачења рока за пренос пошиљке, добија се износ у висини петоструке поштарине
(*без поштарине по вредности пошиљке).

У случају потпуног губитка пошиљке, добија се износ у висини десетоструке поштарине + комплетан износ у висини вредности пошиљке.
На пример, ако сте послали неки пакетић вредности 90.000 динара, који је толико мали да се у свој овој гужви негде ''изгуби'', добићете обештећење 90.000 + десетоструки износ поштарине.

Nazad
Vrh Dno