Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

evo danas jedno katastrofalno iskustvo sa post expressom.

posalje mi jedan clan nesto za 11k,kaze postarina ti je oko 350din.

ja mu kazem,nece biti toliko,znam iz licnog iskustva,bice oko 500,550 dinara,imaju bolesne provizije.

stize meni jutros paket,kad ono,postarina 700 dinara :mad:

znaci,ovo je poslednji put da mi je neko nesto poslao preko post expressa.

...ako si hteo da kazes za 11k, 11kg, nije cudno za cenu, jer od 10-20 kg cena postarine je 630din., i ako je uz to postojala i otkupnina, eto dodje cifra od 700 din.:wave:

Mani... i meni su danas uzeli 780,00 za 7,84 kg... nisam imao vremena da se natežem po onoj mećavi sa budalom, ali sam ih isprozivao na mejl... baš me interesuje šta će i da li će uopšte nešto da mi odgovore.

Edit: Lažem, City Express je bio u pitanju

Poslednja izmena:
...ako si hteo da kazes za 11k, 11kg, nije cudno za cenu, jer od 10-20 kg cena postarine je 630din., i ako je uz to postojala i otkupnina, eto dodje cifra od 700 din.:wave:

radi se o otkupu od 11000 dinara,pa ja to skratim na 11k.

u pitanju je graficka kartica.

znam ja zasto su im tolike postarine,prosli put kad mi je bio postar,sve mi je objasnio lepo,neki prijatan covek i savetovao da je bolje da uvek tom ko mi salje uplatim pare post netom jer me onda postarina izadje onoliko koliko zapisu pred ocima posiljaoca.

kad se salje pouzecem,u ukupnu cenu postarine ulazi sledece:
-cena transporta paketa
-nekih 30-40din zaboravio sam za sta
-povracaj novca ka posiljaocu paketa,ta usluga kosta oko 150-300din,sve zavisi
-i valjda vrednosni paket,pa i tu uberu koji dinar

tako da od cifre 350din koliko mi je decko javio da ce ispasti,mene izaslo 700 zbog tih dodatnih troskova.

pokazao mi cak i taj papir gde su sve te cifre i objasnio sta svaka znaci,ali nisam ga skontao jer je zurio,ali eto,nesto sam upamtio.

evo jos nesto zanimljivo sto sam nasao pre.
slika

Pa da, ali zato kad zatražiš prvo upatu, onda osuju drvlje i kamenje po tebi, kakav je to način ....

radi se o otkupu od 11000 dinara,pa ja to skratim na 11k.

u pitanju je graficka kartica.

znam ja zasto su im tolike postarine,prosli put kad mi je bio postar,sve mi je objasnio lepo,neki prijatan covek i savetovao da je bolje da uvek tom ko mi salje uplatim pare post netom jer me onda postarina izadje onoliko koliko zapisu pred ocima posiljaoca.

kad se salje pouzecem,u ukupnu cenu postarine ulazi sledece:
-cena transporta paketa
-nekih 30-40din zaboravio sam za sta
-povracaj novca ka posiljaocu paketa,ta usluga kosta oko 150-300din,sve zavisi
-i valjda vrednosni paket,pa i tu uberu koji dinar

tako da od cifre 350din koliko mi je decko javio da ce ispasti,mene izaslo 700 zbog tih dodatnih troskova.

pokazao mi cak i taj papir gde su sve te cifre i objasnio sta svaka znaci,ali nisam ga skontao jer je zurio,ali eto,nesto sam upamtio.

evo jos nesto zanimljivo sto sam nasao pre.
slika

Obavezno plati postarinu odmah pri slanju i trazi novac od otkupnine postnet-om.
Najbrze ide tako i najmanje kosta, imas na njihovom sajtu cenovnik koji je tacan (doduse kalkulator vise ne radi nego sto radi pa moras da sednes sam da sracunas).
Obavezno stavi pravu vrednost (ne povecava mnogo cenu) jer ce jedino u tom slucaju da ti isplate pravo obestecenje (i najmanja je verovatnoca da izgube paket).

Obavezno plati postarinu odmah pri slanju i trazi novac od otkupnine postnet-om.
Najbrze ide tako i najmanje kosta, imas na njihovom sajtu cenovnik koji je tacan (doduse kalkulator vise ne radi nego sto radi pa moras da sednes sam da sracunas).
Obavezno stavi pravu vrednost (ne povecava mnogo cenu) jer ce jedino u tom slucaju da ti isplate pravo obestecenje (i najmanja je verovatnoca da izgube paket).

nismo se razumeli.
taj paket nisam ja slao,nego je jedan decko taj paket slao meni.
ja inace narucujem i saljem samo aksom,ali posto nije bio u mogucnosti da mi posalje aksom,morao je post ex.

Zvao sam PE i ovako su mi objasnili:
za otkupninu se na cenu usluge dodaje 40 dinara + 1% od vrednosti otkupnine.

City Express

Meni je City Express ukrao dva aparata ali su mi uz neke komplikacije ipak isplatili.
Ja i dalje saljem preko njih.
:smash:

Skoro sam preko PE slao memoriju sa otkupninom 1200 dinara, kupac je platio ~1550 dinara. Na priznanici za postarinu stoji iznos 192 dinara (150 + 42(?)). Preko je naplaceno za troskove uputnice za novac i mozda za osiguranje. Uklapa se ovo sto je bojanh napisao...

naravno da se uklapa,ne bih slagao ili izmislio nesto sto se i meni samom nije desilo.;)

lopovcine obicne.

sve isto to odradi i aks samo za dosta manje para,uz malo kasnjenje novca u zavisnosti od grada do grada,tako da onaj ko prima pakete preko post expressa,tesko njemu :)

Imao sam samo preporuke za AKS, prošle nedelje mi je stigao pa ja mislim da je frižider pao na paket, heatpipe kuler skroz iskrivljen i spljošten. :(
Bio je zapakovan u kutiju od patika.

Jel kod City-a obavezno da pošiljalac plati poštarinu?

Da li neko moze da potvrdi da je AKS podigao osnovnu cenu dostave na 300din jer, po recima lokalnog kurira, "moraju da se ODBRANE od ovih sto trguju preko interneta"!?! Mogu da razumem eventualne probleme u kapacitetu zbog naglog uvecanja obima posla, ali nikako da shvatim da se neko BRANI od povecanja posla!?

kakvo *****sko rešenje .....

kao jedna moja prijateljica, plaća PDV na 3 meseca, i zatvoriće radnju na 20ak dana, da ne plati mnogo PDVa ..... pa hebote, to ti je PDV na razliku u ceni, što više ga platiš, znači da si napravio i veće razlike u ceni, veći obim, veća zarada ... misim ....

Slao sam u ponedeljak, 200din je bilo,

Pa kapiram da nekom sicom od robe, poput tih stvari cija isporuka kosta 200din tesko da mogu da se zakrpe. A ako njima transport takve robe skoci za 400% onda je jasno da se gubi na zaradi.
Po svim komentarima lako se dodje do zakljucka da je AKS najbolji. I cenovno i sto se tice brzine isporuke i sl.
Meni je licno draze i da skoci cifra za 300din nego da krenu da jajare. Mada i dalje nisu povecali, rekoh vec da sam slao.

AKS u svom cenovniku nema cenu od 200 dinara:
0,5-1 kg je 150 dinara
1-2 kg je 250 dinara

Pa ja baš tu mislim da im leži kinta, nema cimanja, mali paketići, pa po 200 dindži .....

0,5-1 kg je 150 dinara
1-2 kg je 250 dinara

pre par dana...sam slao nesto na udaljenost od ~50km...na priznanici...zaokruzena postarina od 200 a usput sam kuriru dao nesto i za udaljenost >200km...na drugoj priznanici zaokruzena vrednost 300
e sad ...oba paketa su bile priblizno iste tezine koja nije ni merena..mozda im veze ima udaljenost...ko ce ga znati...

Nema veze udaljenost, samo tezina.

Joker je napisao(la):
0,5-1 kg je 150 dinara
1-2 kg je 250 dinara

Znaci ladno me uradio :d hahaha Mogu da uslikam priznanicu, jos je kod mene i bas da vidis da pise 200 dindzi. Tj. nije ni uradio mene nego coveka kome sam poslao.
Cena je ustvari 150 + pdv= 177 dinara
Tih 23 dindzi razlike je zasluzio za trud i ljubaznost svakako ;)
A tih 250 din je s pdv-om 295din ustvari...

Meni sve to pocinje da lici na najbezobraznije konobarsko klepanje... onako, tarifa u zavisnosti od raspolozenja kurira. Samo me zanima da li gazda to odobrava?

Nema veze udaljenost, samo tezina.

Netacno, gabariti takodje igraju ulogu, slao sam, i slano mi je, par puta nesto lagano (stap za ribolov=200gr) ali zbog velicine paketa postarina je bila 350-450 dinara!
Pozdrav ,)

Kako misliš ne tačno ? Ko je spominjao gabarite ? Ako pročitaš post na koji sam odgovorio videćeš da je pitanje bilo postavljeno da li cena zavisi od daljine. Možda nepotpuno, jer sam smatrao da je to ipak ređi slučaj, naravno da imaš cenovnik za nešto što je lako a velikih gabarita.

post express je najgori ubedljivo.
City mi naplati 200din prosecan mali paket i
mislim da su zbog novog sistema rada od
skoro najpouzdaniji ili bar u vrhu.
Sve mi je stiglo na odrediste

Ja stalno koristim usluge AKS i mogu reći da su korektni samo po neki put znaju kuriri da budu bezobrazni . Ja često ostavim kevi da pošalje neke stavrcice i ona se žali, da stalno žuze i nemaju vremena ni da ona pregleda naprm. šta sam dobio i tako :)

Ali što se tiće finansija ikad problem

e da zaboravih a AKS nosi li u Jagodinu iz Bg-a ?

Naravno danosi ......

I naravno, prvo razočarenje u AKS, niko nije savršen .... u petak pošaljem čoveku sa foruma paket, i ne stigne u subotu ... preko centra saznam kurirov broj, pozovem ga, kaže, zvao sam ja njega, dogovorili smo se za ponedeljak ..... a ja, em sam se pre toga čuo sa čovekom, bio kući ceo dan, neke svoje obaveze preskočio da bi ga sačekao da ne poljubi vrata, em sam pogrešno upisao broj njegov, tako da nema šanse da ga je zvao ... lažu , brate, pa samo puca .... mrzelo ga valjda da ide ....

Vrh Dno