Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

***, zavisi od kurira izgleda. Ali generalno, svi problemi koje sam i ja iskusio i ljudi koje poznajem, dešavaju se u tom famoznom NS...

Inace, cisto ovako, imam poznanika koji radi u CityExpressu, i covek mi je rekao da lomljive posiljke apsolutno nemaju nista bolji tretman od obicnih ako se salju na dalje destinacije, jer se sve stavlja na palete pa u kamione. Pri tome im se desava da im se paleta sruci ili odveze, pa sve lepo rokne (komsija prisustvovao kada im se u magacinu jedna paleta prevrnula, a druga bila lose utegnuta, pa se sve rasulo, i to u roku od pola sata).

Od sluzbi sam dosad slao post i city expressom, bez vecih problema, mada sam svaki put morao da se jurim sa kuririma posto "nikad nikog nema kuci" (nemam zvono, pa je to znak da tu i ne staniuje niko...).

koji su ovi mangupi :D
ja ne razumem zasto postexpress naplacuje takve cene...bas su lopovi...npr, ptt je 600din,a ti jos moras paltiti nekih 200dinara kao porez ili veckako se zove...

Interesantno za PE da ako platis odmah pri slanju sve dazbine izadje mnogo jeftinije.

Recimo, paket 4kg, otkupnina, vrednost, Nis - BG, izlazi 360 din ako platis kada predajes posiljku.
Ako placa primalaca izadje odokativnom metodom izmedju 450 i 700 din :d

Interesantno za PE da ako platis odmah pri slanju sve dazbine izadje mnogo jeftinije.

Recimo, paket 4kg, otkupnina, vrednost, Nis - BG, izlazi 360 din ako platis kada predajes posiljku.
Ako placa primalaca izadje odokativnom metodom izmedju 450 i 700 din :d

oni su danas-juce zasrali sve..
poslao mi jedan clans a foruma jedan mkontroler...danas-za sutra, al ***, kupusina nije na nekom listu i nemaju obaveze da mi donesu paket...majku im krvavu:mad::mad:

Post express - ne dolaze po paket,ne donose ti otkupninu vec papiric pa sam ides da cekas na salteru i najskuplji su + kraduckanje. Ali su pouzdani - mora se priznati.

AKS - dodje na adresu po paket (malo se saceka), donose otkupninu na adresu - ako nisi kuci oni te UVEK POZOVU na kontakt telefon i to kosta UVEK 40din. Dakle nema nikakvog setanja. Mana - ponekad (naglasavam ponekad) paket luta 2-3 dana i otkupnina se ponekad ceka 3 dana.

Par malih ispravki, iliti suprotnih iskustava, meni je otkupnina UVEK 50 dinara, pitao sam bas kurira jel 40 ili 50 bese (kao ne secam se) i on kaze 50 dinara, a vise vas kaze da je 40 dinara i sad ne znam ko koga zeza, verovatno on kraducka malo, sto uz cinjenicu da je nekulturan i da cesto kilavi kad je otkupnina u evrima (cekam i po 10 dana) ne daje AKS-u dobar glas od mene, sto se tice Nisa, Jagodinska iskustva su mi nesto bolja!

Firmu u celini moram i da pohvalim i da pokudim, pohvala jer mi je tip poslao stap za ribolov (t.b.10-35gr sto ce reci jako tanak i nezan) i zapakovao je u kartonsku kutiju na kojoj je napisao LOMLJIVO, ja sam bio veoma prijatno iznenadjen kad je on stigao skroz naskroz CEO iako je kutija bila najobicnija ali sam za svaki slucaj zamolio kurira da cim krene na teren prvo meni donese, i bolje jer kad sam video da unutra ima 10-ak sudopera IZA kojih je bio bacen moj stap zahvalio sam bogu sto nema znatnih uzbrdica do moje zgrade jer da je samo jedna od onih sudopera skliznula na njega... :S:

A na istom tom forumu prodam neke voblere za ribolov i u cetvrtak ih posaljem decku, ali on meni pri slanju podataka iste posla preko neta i ja kuriru procitam naravno broj sa kog mi je stigla poruka kao broj telefona tog decka (nije u poruci napisao drugi), i u utorak me decko zove da pita jesam poslao, kad cu da posaljem... kurira je ladno mrzelo da ode u Bolec, koliko znam mesto velicine Despotovca pa nije bas neko seoce, jer nije mogao da ga nazove da mu kaze da ima paket, sto mi je posle ovaj decko potvrdio da znaju da rade, nazovu njega da DODJE po paket! :wall:
Pozdrav ,)

Danas druga zovu iz AKS-a i kazu da ima otkupninu, a bilo vec 2 i mi krenuli u ribolov, i on kaze da mu ostave otkupninu kod brata i pita koliko treba za povracaj i kazu... 50 dindzora!! :mad: :smackbum:
Pozdrav ,)

Danas druga zovu iz AKS-a i kazu da ima otkupninu, a bilo vec 2 i mi krenuli u ribolov, i on kaze da mu ostave otkupninu kod brata i pita koliko treba za povracaj i kazu... 50 dindzora!! :mad: :smackbum:
Pozdrav ,)

pffff, od mene prosle nedelje kurir uzeo 40din..mada ja uvek dajem 50. treba da mi stize paket ove nedelje, videcu...

Ja definitivno više postekspress neću da koristim ... hebote, Daily mi doneo dva fara i dva žmigavca, paketčina, na otkupninu, lomljivo, ja reko , izvini, samo da otvorim ispred tebe da vidimo da nisu slomljeni farovi ili migavci .... (imao sam jednom slučaj) otvorimo, sve OK, otkupnina za dobavljača toliko, za Daily 359 dinara (znači doprema i vraća pare ... )

Juče mi iz postekpressa stigne paket, 3 puta manji zapreminski, nema ga kilo, isto na otkupninu, 485 dinara mi uzeše za uslugu ....

Bagra bre ...

Samo treba juriti nove, pojavljuju se, rade mnogo pažljivije i za manje pare, jer se tek probijaju .. kada najem sajtove, postavljam ....

Danas sam trebao da posaljem paket AKS kurirskom sluzbom, iz Subotice, disk je u pitanju. Zvao sam AKS jer je kupac izrazio zelju da ne koristim post ekspres. Firma je skroz neozbiljna, zovem ih kazem imam paket bla bla, oni kazu ne znamo kad cemo doci po njega moze da bude danas u 2,3 ili u 6,7 ili uopste da ne dodjemo. Najbolje je vi to da donesete u nasu firmu. Ozbiljni su do mojega. Do sad sam koristio samo post ekspres, jeste da su manje vise skupi, ali uvek dodju istoga dana, i ne zavlace me sa glupostima, pare od pouzeca mi dodju za 2 dana, a preko ovih ko zna za koliko ce da dodju.

juce zovem aks kurira od 12 do 13h,jedno 20-ak puta,ne javlja se covek.

javio se jednom i samo cutao,valjda je slucajno upalio mobilni.

posle toga ga zovem i odbio mi poziv...

zovem ga danas opet,ne javlja se.

nazovem njihov centar,kazem odakle sam i kojeg kurira sam zvao i operaterka kaze,dajte mi vase podatke i ja cu ga poslati.

bas neozbiljno od kurira,videcu sta ce reci kad ga budem pitao otkud se ne javlja.

Trebao bih nesto da posaljem u Vrsac preko neke kurirske sluzbe i vec 2 sata citam vasa iskustva...cini mi se da je najbolje da natocim rezervoar do vrha i da odem licno i odnesem :D

Trebao bih nesto da posaljem u Vrsac preko neke kurirske sluzbe i vec 2 sata citam vasa iskustva...cini mi se da je najbolje da natocim rezervoar do vrha i da odem licno i odnesem :D

Ako nisi stigao sve da procitas, sustina je: najpouzdaniji su Post express ali i najskuplji, ostali privatni kuriri, su dobri i povoljniji sa cenama, sve dok ne osvoje trziste, onda se opuste i kvalitet opadne, tako da biraj sta zelis, jeftino i kuso ili skupo i solidno, savrseno je izostalo:wave:

Danas sam trebao da posaljem paket AKS kurirskom sluzbom, iz Subotice, disk je u pitanju. Zvao sam AKS jer je kupac izrazio zelju da ne koristim post ekspres. Firma je skroz neozbiljna, zovem ih kazem imam paket bla bla, oni kazu ne znamo kad cemo doci po njega moze da bude danas u 2,3 ili u 6,7 ili uopste da ne dodjemo. Najbolje je vi to da donesete u nasu firmu. Ozbiljni su do mojega. Do sad sam koristio samo post ekspres, jeste da su manje vise skupi, ali uvek dodju istoga dana, i ne zavlace me sa glupostima, pare od pouzeca mi dodju za 2 dana, a preko ovih ko zna za koliko ce da dodju.
+1

ja sam danas trebao poslati nesto za surdulicu...pisem kuriru..zovem ga dali ce stici, kad on kaze javicu ti za sat vremena..evo cekam i sada...:-devil-:
Pa sta je sa ovim kuririma?jel zna neko kurirsku poput AKS-a?

Moje iskustvo:

CIty Express - Radi ko sat, sve stize na vreme, e sad jakoo lose iskustvo sam imao jednom da mi lik za posiljku tesku 200grama bez otkupnine naplati 280din kao tako to ide, ja mu kazem do sad uvek bilo 200 on kaze ne ne to je za pravna lica ne za fizicka. Ja zovem odmah sluzbu i oni kazu da 280din ne postoji u cenovniku vec je 280 bez pdv tj 330din sa pdv ali ako paket ima otkupninu. Ja to prijavim kazu kao docice kurir i donece pare, ma jok nista prodje 7 dana, ja odem u kumodrasku god glavnog direktora/menadzera za region beograda iznapljuvam sve i eto odmah dodje meni kuci kurir i vraca pare, a ovog su mi obecali da ce imati 30% manju platu jer mu je to prvi prekrsaj. A on kad je cuo da sma ga prijavio on brze bolje razduzio tamo 330din a uzeo od mene 280 znaci iz svog dzepa je dao 50 kinti da ne nadrlja, al za**** se jer moja posiljka nije imala otkupninu i morao je 200 da uzme. Ako nekom treba direktan broj od Slavoljuba iz citija nek se javi...

Aks - U principu stize sve na vreme osim para za koje ceekass ko zna koliko, i uvek deru 50din iako sam za otkupninu proverio u njihovom centru i 40din je...i ima jos jedna fora prave se ludi ako posiljalac plati troskove dostave oni opet trude se da naplate i primaocu desavalo mi se vise puta, uglavnom bude jaooo izvini nisam primetio i slicno...

A2B - ne dao ti bog ovo, narucio vise puta i uvek kasne bar 1 dan a nekad i 2, bas sam iz bench housa uzimao i uzas cekao celu nedelju...a lik na kraju dolazi auspuh mu pokidan i vuce se po putu kaze ovaj rekli mi ili vozi ili idi kuci i nikog to ne zanima...

Uzelac - neki novi, kasne isto dan dva duze nego sto treba...imali guzvu ..kao da mene to interesuje...

Daily express - auuu kablic od 100grama kad mi rekose 560din usluga samo sam odbio posiljku...toliko o tome...

Poslednja izmena:
A2B - ne dao ti bog ovo, narucio vise puta i uvek kasne bar 1 dan a nekad i 2, bas sam iz bench housa uzimao i uzas cekao celu nedelju...

Isti slučaj, i isto sa benchom :):):):) jedan ketridž ... 5 dana smo se ja i Chinaski dopisivali dal je poslato, nije, jeste... mislim, pre ću njemu da verujem nego kuriru ... i šta se dešava , dolazi kurir, donosi OTVORENU kutiju, kaže mi, EVO TI KETRIDŽ KOJI SI NARUČIO, iako nigde spolja nije označeno šta je unutra, ostavi ga na stolu, izadje, niti je naplatio, niti sam mu potpisao ..... šta su radili, bem li ga ....

Isti slučaj, i isto sa benchom :):):):) jedan ketridž ... 5 dana smo se ja i Chinaski dopisivali dal je poslato, nije, jeste... mislim, pre ću njemu da verujem nego kuriru ... i šta se dešava , dolazi kurir, donosi OTVORENU kutiju, kaže mi, EVO TI KETRIDŽ KOJI SI NARUČIO, iako nigde spolja nije označeno šta je unutra, ostavi ga na stolu, izadje, niti je naplatio, niti sam mu potpisao ..... šta su radili, bem li ga ....

pa jesi li uopste paltio za dostavu ili za kertidze?:trust:

posto sam prvi put slao nesto preko post expressa u cetvrtak, u petak je dostavljeno. interesuje me kad mogu da ocekujem kurira sa lovom?

Garant je već "dolazio", bolje da odeš u poštu da ne bude "ja sam bio, nije bilo nikog kod kuće još sam i obaveštnje ostavio"...

evo da ne bude da nisam hteo da pohvalim. stigla lova malopre ali iz nekog razloga po mom standardnom postaru a ne po kuriru.

zadnji put kad sam nesto slao postexpress-om lova mi je uredno stigla dva dana nakon slanja paketa!cini mi se da je sa te strane postexpress najpouzdaniji,tj. najbrze ti dostave pare.

Sta se desava kada primalac ne preuzme paket? Sta posiljalac placa onda i gde preuzima paket?

Valjda je placanje postarine duplo - do tamo i nazad. Najbolje je da pozoves korisnicki servis i pitas...

evo danas jedno katastrofalno iskustvo sa post expressom.

posalje mi jedan clan nesto za 11k,kaze postarina ti je oko 350din.

ja mu kazem,nece biti toliko,znam iz licnog iskustva,bice oko 500,550 dinara,imaju bolesne provizije.

stize meni jutros paket,kad ono,postarina 700 dinara :mad:

znaci,ovo je poslednji put da mi je neko nesto poslao preko post expressa.

Vrh Dno