Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Nemam pojma pošto je ćale moj slao nešto dva puta i na njegov račun je išlo, znam samo da su mu oba puta uplatili na račun i da je on fizičko lice :)

Jel se dešava još nekom da kad pošalje nešto preko post express paket stigne tek za dva-tri dana ili kurir ostavi samo ceduljicu u sandučetu? Počelo je sve češće da mi se dešava i jako nervira "klijentelu" koja posle meni skače po ganglijama.

Ovi iz Post ekspresa su najveci lopovi. Pre par dana mi stigao paket, posiljalac platio postarinu 620 din, plus sam ja morao da platim 850 din zbog usluge "vracanja novca", jer je otkupna posiljka u pitanju.... Manje bi me izaslo da sam seo u auto i otisao u BG po paket....

Zato je najbolje ne stavljati otkupninu nego uplatiti novac na neki drugi način.

Svakako ima provizija na uplatu, osim ako se plaća u banci čiji je račun na koji se uplaćuje.

Ta provizija je sigurno manje od onoga koliko se plati za uslugu vraćanja novca.

Ako izabereš da ti se novac uplati na tekući račun ista je provizija kao da ti je kupac uplatio na račun. Ako izabereš da ti poštar donese novac na otkupninu od npr. 2000 dinara razlika je oko 27 dinara.

Svakako ima provizija na uplatu, osim ako se plaća u banci čiji je račun na koji se uplaćuje.

Nece biti bas, mozda od banke do banke zavisi, meni uzese neki dan 1% u Intesi za avans na nesto sto sam porucio kod jedne nase firme, a koja ima tekuci racun u Intesa banci...

Nece biti bas, mozda od banke do banke zavisi, meni uzese neki dan 1% u Intesi za avans na nesto sto sam porucio kod jedne nase firme, a koja ima tekuci racun u Intesa banci...

uplata za pravna lica nije isto kao za fizicka, samo uplate na racun fizickog lica su oslobodjene provizije...naravno ako uplatu radi fizicko lice i obrnuto.

Da, kao što je goxxxy napisao, ja sam mislio na uplatu na račun fizičkog lica.

Ja do sada nisam imao problema ni sa jednom kurirskom sluzbom, 90% sam saradjivao sa Aksom, 5% sa Beksom, 5% sa Post Ekspressom.

Ali na osnovu tudjih iskustava, najvise kukaju na Aks, nesto manje na PE.

Lokalni kurir = kurirska sluzba :).

Osim u sluxcaju postovanja pravila, propisa, ugovora, tu dosta kukaju na Bex.

Ko sada dozvoljava proveru paketa? Zvao sam Bex posto je kod njih moglo i kazu da vise ne moze

kolko je meni poznato, niko. Sem ako nisi na "prst u dupe" sa kurirom. Ja sam probao na pošti da nagovorim onu žensku da otvori paket pre plaćanja ali nije htela prst, ovaj, da otvori paket :D

Niko te nije sprecavao da na salteru otvoris ti, ako nije ono sto je trebao da ti posalje kazes joj da momentalno stornira otkupninu, to mogu da urade u nekom kratkom roku, meni jednom pogresili racun za uplatu i samo 15-20 minuta kasnije sam reklamirao i mogli su da isprave jer jos nije "proslo"...

... ili mogu da kažu "ne znamo mi da li ste vi nešto izvadili iz paketa pa sad vraćate!..." i otkače te za sekund...

Jel se dešava još nekom da kad pošalje nešto preko post express paket stigne tek za dva-tri dana ili kurir ostavi samo ceduljicu u sandučetu? Počelo je sve češće da mi se dešava i jako nervira "klijentelu" koja posle meni skače po ganglijama.

meni se desilo obrnuto sa D-Expresom. narucim juce hard disk, umesto na adresu firme koja je i upisana na nalogu vozac ode do naseg magacina koji je udaljen na 5 minuta od nas. posto ga je mrzelo da se vrati, pozovem njihove dro*e da vidim gde mi je paket i 'ladno kazu da je on prosledio to svom kolegi koji ce mi tek sutra doneti. rekao sam im da vrate hard i da njihovi vozaci nastave da idu po navici gde hoce i izvinio se radnji iz koje sam narucio.
moracu veceras sam da kupim hdd jer stvarno nemam vise zivaca...

ti se radnji izvinio a njih ce da oderu za postarinu, lepo od tebe

hvala sto napadas ovako napamet. nije neko dranje, postarinu od 700 din cu platiti ja. to je prvo sto sam i rekao kad sam zvao jer sam do sada imao ok iskustva sto se radnje tice. no nebitno, veruj ili ne moras...

Ako je kurirska sluzba u pitanju, i placas da ti donesu na kucna ili poslovna vrata, svejedno, sta ces Lomnice na salteru poste ???

Naravno desavalo se i meni da bahati i lenji kuriri ne zele da donose paket, nego samo ostave onaj papiric u sanduce, iako uvek nekog kod kuce, pa mora da se ide u postu, ali im uvek to skresem, cak i tamo nekom sefu, ali bez ikakvih rezultata, kuriri i dalje rade kako im se svidi.

Sto se otvaranja paketa tice, niko nece da dozvoli, osim u slucaju da su vidljiva spoljna znacajna ostecenja ambalaze. Onda po pravilu bi svaki kurir trebao da dozvoli uvid sta je sa sadrzinom paketa, upravo zbog toga sto je ostecena ambalaza i sto je moglo doci i do ostecenja sadrzaja. U drugim situacijama, kada je spolja sve u redu, niko nece hteti da otvara, od kurira.

hvala sto napadas ovako napamet. nije neko dranje, postarinu od 700 din cu platiti ja. to je prvo sto sam i rekao kad sam zvao jer sam do sada imao ok iskustva sto se radnje tice. no nebitno, veruj ili ne moras...

sve se mislim da ces da platis, jak si mi ti dasa kad imas para da bacis 700din i ispalis neku firmu koja je narucila i poslala ti paket jer si gospodin covek ljut na kurisku sluzbu, da si nekad ostavio po 50, 100din kuriru ne bi imao nikakvih problema, kod mene kurir kad ima vremena popije i kafu, sok, pojede kolace, tortu nekad i prasetinu, pa svi smo mi ljudi.

Poslednja izmena:
Druze, ne poznajes me tako da ono...
Pritom, nije prvi put da se desava nesto ovako pa sam eto cisto onako napisao.
Da je u pitanju neka bezazlena stvar nije problem da sacekam kao i stvari od preko ali ne bih da razmisljam sta neki vozac radi sa mojim hardom a pritom je bio bezobrazan i nije se vratio na adresu isporuke a bukvalno je tom ulicom morao da prodje. Mogao je makar da pozove, izasao bih do nekle.
Nije kriva radnja i ne sekiraj se ti za njih, kriv je d-expres.

Čuj, podržavam to što si uradio, nećeš sad da spremaš još i prasetinu za kurire... Kuriri tako rade jer većina ljudi prihvata da ispadnu ljudi pa onda ovi mogu da hvataju krivine.
Kada sam video da se u Aksu niko ne javlja na telefon zvaničnog centra, niti na regionalni telefon koji pokriva moj grad, niti odgovaraju na mejlove, ja nemam šta više da sarađujem sa njima. Ne daj bože da sam nekome obećao slanje preko Aksa a da ne mogu da ih nahvatam. Ili da mi poštar priča tužne priče i traži da se sastajem sa njim u gradu da mi preda pošiljku.
Uvek proverim kojom službom firme šalju robu pre poručivanja. Ali ako je u tvom slučaju samo problem sa pojedinim kuririma a ne i službama, svakako probaj da isteraš to. Ili još lakše, kupiš kecelju i kreneš da im mesiš kolače...

Poslednja izmena:
e *** kad mu posaljes 50 paketa dnevno i tako godinama brate ima da ga castis i prase celo jer si covek a nisi jajara i ima da dodje i u 9 uvece po paket ako treba kao sto kod mene i dodje...

Druze, ne poznajes me tako da ono...
Pritom, nije prvi put da se desava nesto ovako pa sam eto cisto onako napisao.
Da je u pitanju neka bezazlena stvar nije problem da sacekam kao i stvari od preko ali ne bih da razmisljam sta neki vozac radi sa mojim hardom a pritom je bio bezobrazan i nije se vratio na adresu isporuke a bukvalno je tom ulicom morao da prodje. Mogao je makar da pozove, izasao bih do nekle.
Nije kriva radnja i ne sekiraj se ti za njih, kriv je d-expres.

Znaci, ti si "kaznio" kurirsku sluzbu tako sto ce dobiti duplo vise para nego sto su trebali? :lupko:

Znaci, ti si "kaznio" kurirsku sluzbu tako sto ce dobiti duplo vise para nego sto su trebali? :lupko:

Čekaj kurirska će iovako od nekog uzeti pare. A da smo normalna zemlja, ovo bi ih skupo koštalo. Nažalost svi imaju ovde obraz kao đon, zato nam i ide tako lepo......

uopste se ne radi o postarini za koju ste se uhvatili, nisam ja nikoga hteo da kaznim, sto bih se ja bavio time kad vec drzava nece... pa hdd kosta x puta vise od toga. jeftinije mi je da u startu regulisem troskove postarine jer sam ja odlucio da otkazem porudzbinu nego da me kasnije mnogo vise kosta reklamacija i cimanje oko npr. ostecenog harda. poprilicno novca dajem na tehniku tako da imam neke svoje principe i da se ovo ponovi potpuno bih isto uradio.

Čekaj kurirska će iovako od nekog uzeti pare. A da smo normalna zemlja, ovo bi ih skupo koštalo. Nažalost svi imaju ovde obraz kao đon, zato nam i ide tako lepo......

Uzmu valjda duplo kad posiljaocu vrate neisporucenu robu, a s obzirom da nigde ne postoji "normalna" zemlja, to ne moze da bude ni Sirbistan.

uopste se ne radi o postarini za koju ste se uhvatili, nisam ja nikoga hteo da kaznim, sto bih se ja bavio time kad vec drzava nece... pa hdd kosta x puta vise od toga. jeftinije mi je da u startu regulisem troskove postarine jer sam ja odlucio da otkazem porudzbinu nego da me kasnije mnogo vise kosta reklamacija i cimanje oko npr. ostecenog harda. poprilicno novca dajem na tehniku tako da imam neke svoje principe i da se ovo ponovi potpuno bih isto uradio.

Kapiram ja da nisi hteo da ti bespotrebno vozaju i cimaju HDD, ali sto si ga uopste narucivao preko kurira ako brines za ostecenje?

Kapiram ja da nisi hteo da ti bespotrebno vozaju i cimaju HDD, ali sto si ga uopste narucivao preko kurira ako brines za ostecenje?

pa kapirao sam da ce stici normalno sutradan jer je radnja u Bgd-u a ne da se neozbiljni vozaci ovako dodaju medjusobno. otkud znam da li je ponovo vracen u centralni magacin, gde je prenocio, da li ga je vozac stavio kod sebe u kabinu ili se pretura po kombiju sa ostalim traktorskim gumama i buradima, na kojoj je temperaturi bio... fizicko ostecenje ne mora ni da se vidi golim okom da bi me posle koji dan docekalo brdo bed sektora... sa hardovima sam i previse pazljiv.

svakog dana prelazim most do posla i izbegavam da idem do centra i uopste do starog dela grada da me ne uhvati guzvetina a parking mesto necu ni da spominjem...
vec duze vreme ne idem do radnji nego zovem telefonom i kupujem preko neta.

A jel mu das i da ti poj**e zenu kad ima vremena?!?

uahhahaha :D:d:D

Nazad
Vrh Dno