Šta je novo?

KupujemProdajem je postao preskup

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čekaj, ti očekuješ da KP svojom cenovnom politikom uredjuje i reguliše tržište? Da "štiti" manje trgovce od velikih "derikoža"?
To definitivno nije nadležnost KP-a, nego zna se čija.
Pozdrav
Država treba da štiti prodavce koji plaćaju porez državi,a ne da šverceri kolo vode na KP,i još pri
tome nude robu koju nemaju,oglašavaju robu koju treba da prošvercuju onda kada je vi poručite,pa u kojoj normalnoj zemlji to postoji????
Čak im i to nije dovoljno,nego još postavljaju hiljade plaćenih ogla
sa robe koja krši prava na žig proizvođača,pa ispada da ko plati takav oglas,da je legalizovao takvu nezakonitu prodaju.
Svako ko u bilo kojoj rubrici nudi više od 5 novih proizvoda,mora da ima registrovanu firmu i PIB,svaki oglas mora da ima pravu sliku sa brojem telefona preko slike,e kada to bude bilo,onda će normalno oglašavanje biti besplatno.

Poslednja izmena:
Ček sad, pa zar nije ekipa sa KP koja preprodaje robu iz inostranstva (aka šverceri, madjari, itd...), na ovom forumu (ali i drugde) hvaljena i uzdizana u heroje, zato što je omogućavala kupovinu tehnike i ostale robe jeftinije nego u maloprodajnim prodavnicama? "Uzeo sam nov TV sa KP, neću ovim derikožama iz Teh.../BigB/(upiši naziv prodavnice po želji) da dajem pare"?
A sad, država treba da štiti one koji plaćaju PDV?
A kad za TV, grafičku, telefon treba da se plati PDV - onda je "ne dam pare lopovima, uzeću robu sa KP"?
Odlučite se šta hoćete. Ne može i telefoni za male pare, prošvercovani, i zaštita prodavaca koji plaćaju PDV u isto vreme...
Ali za sve to, nije nadležan KP, nego zna se ko.
KP, ako ne posluje po zakonu, ili pomaže u kršenju zakona, treba da snosi zakonom predvidjene posledice. Ali ne treba da reguliše tržište. Postoji ko to treba. To, što taj to ne radi, to je druga stvar.
Pozdrav

Malo da skrenem sa teme i da pitam ove sto pljuju po svercerima i preprodavcima.
Jeste li vi zadovoljni sa vasim mesecnim primanjima?
Ako jeste ima neko ko nije i kome je sverc i preprodaja jos jedan izvor prihoda kako bi imali dovoljno za sebe i porodicu.
Nebitno koliko je to na mesecnom nivou, nekad ce biti manje, nekad ce biti vise, nekad nece biti nista ali im je dovoljno kao jedan vid dodatne zarade.
Dokle god zivimo u ovakvoj drzavi ja podrzavam svaki vid borbe za pristojan zivot, a da to nije oruzje, droga i tome slicno sto je zakonom zabranjeno.

@PJ godinama govorim da se Bench oglasi komercijalizuju, niko me ne slusa.... :D
Ja bih prvi odmah platio mesečno da mogu na Benč da stavljam bez brige, iako je broj članova nemoguće porediti sa KP-om. Ovde su ljudi mahom pravi entuzijasti, pravo je zadovoljstvo sarađivati. Na KP-u čega sam se sve nagledao i šta su me sve pitali za 15 godina koliko sam na platformi ne bi stalo ni u tri knjige.

Malo da skrenem sa teme i da pitam ove sto pljuju po svercerima i preprodavcima.
Jeste li vi zadovoljni sa vasim mesecnim primanjima?
Ako jeste ima neko ko nije i kome je sverc i preprodaja jos jedan izvor prihoda kako bi imali dovoljno za sebe i porodicu.
Nebitno koliko je to na mesecnom nivou, nekad ce biti manje, nekad ce biti vise, nekad nece biti nista ali im je dovoljno kao jedan vid dodatne zarade.
Dokle god zivimo u ovakvoj drzavi ja podrzavam svaki vid borbe za pristojan zivot, a da to nije oruzje, droga i tome slicno sto je zakonom zabranjeno.
Krijumčarenje robe je krivčno delo,ali se kod nas to smatra bezazlenim delom,odnosno legalnim dopunskim poslom.KP vrši promociju i podsticanje prodaje krijumčarene robe,bar za one oglase gde je to sasvim očigledno.

Poslednja izmena:
Па и шверц је законом забрањен. Јел' ви знате шта ово ради нашој привреди!?

Jeste sverc zakonom zabranjen ali dokle god se to pusta na granicnom prelazu nije zabranjeno.
Dokle god ljudi uvoze pun kombi ili kamion bilo cega, a znam ljude koji imaju nenormalnu kolicinu racunara i bele tehnike, sad su poceli traziti neki magacin da iznajme, dokle god im se to dozvoljava znaci da nije zabranjeno. Kad se budu poceli kaznjavate e onda mozete pricati da je zabranjeno.

Јел' ви знате шта ово ради нашој привреди!?
Za koju privredu kad mi sve uvozimo, nemamo nista svoje?
Samo znamo da naplacujemo poreze i nista vise ali samo obicnim gradjanima, ostali su zasticeni kao beli medvedi.
Ali nemoj da previse skrecemo sa teme oticemo predaleka, a bas mi se na ovom forumu ne ulazi u politiku i kriminal.

Па и шверц је законом забрањен. Јел' ви знате шта ово ради нашој привреди!?

Mi nemamo privredu, sve se uvozi, samo se kod šverca ne plaćaju dažbine.

Џаба ја и видео окачио са све временском ознаком...

Da li bi se smatralo i preko 10 oglasa mesečno i za polovne stvari preporodajom (siva zona)? Krivično delo osim šverca trebalo bi da je i rad na crno.
Ima tu i puno zvaničnog uvoza kineske robe verovatno iz Madjarske (bilo je iz Rusije ali ne zam da li sad funkcioniše) pa ko ima kombinaciju nabavlja od njih ili radi drop i eto zarade od bar 8% a na KP vrte veliku količinu. Najviše se bune oni koji rade AE i hoće da šamaraju cenu bar x2 ali su tu male pojedinačne količine u pitanju te je neisplativo koristiti obnavljač.
Da vam smanjim muke brojač oglasa se resetuje početkom kalendarskog meseca tako da ono što je ubačeno izmedju 24. i 30 odnosno 25. i 31. i prelazi u naredni mesec od prvog u narednom mesecu ne postoji u brojaču. U jedan oglas ubacite u tekstu par stavki iz iste kategorije te može da se vrti 3 nedelje po 15-20 stvari uz kombinovanje naziva iz stavki a uz pomoć strine, tetke, babe itd. eto pokrića za ceo mesec pa i za više proizvoda a svaki telefon danas ima slotove za 2 kartice.
Ispada da ovde kupcima sa AE i sličnih platformi koji kupuju za sopstvene potrebe a potrebe su za KP najviše smeta šverc i to je jedino krivično delo.

Ovo ja za period 2021. - 2023., dobit duplirana u 2023-oj u odnosu na 2021-vu.

Pogledajte prilog 482788
Ovo moze i ne mora uopste da bude tacno, mnogo vecih firmi fingira ove podatke a ne KP, ne bi me cudilo da im je neto dobitak sa jos jednom nulom...samo pogledaj neke mnogoo vece firme kod nas i sve ce ti biti jasno, prijave tj izlaziraju, ne 10 puta, nego 50 puta manju dobit

Kako se prijave laziraju, zivo me interesuje :)

Садржине итекако. Масно! Услуге разне, адвокати, чишћење, обезбеђење, ово-оно, транге-франге у инострано седиште фирме, ревизија-пасент, отањени бетони и асфалти, настрешнице разне, трошкова 'рпа? Кад има воље, нађе се и начин. :sneaky:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno