Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da nije bas prava tema za ovo, ali ne znam gde drugde.
Setam se po internetima jutros i naletim na winwin outlet. Rekoh, ajd bas da vidim sta se sve tu prodaje. Ovo je na nivou najboljih oglasa sa KP (ujedno i razlog zasto kacim ovde)
Primera ima jako puno, evo jednog od, meni, sokantnih
http://www.winwin.rs/laptop-outlet-...ore-4gb-500gb-intel-hd-glan-hdmi-6800816.html

Takodje jedan bezobrazan
http://www.winwin.rs/outlet-tastatura-usb-redragon-kumara-k552-mechanical-gaming-crna-6810219.html
Prodaju polovnu tastaturu (za koju je pitanje zasto je reklamirana i kako je prethodni vlasnik koristio) za 350din manje od nove.

ja juce za cenu tog unistenog asus laptopa koji prodaje winwin, kupio macbook 7.1 unibody iz 2010. godine u odlicnom stanju, a i hardverski je sigurno bolji i fleksibilniji od tog asusa

Osnovna pravila na KP:

-Ne kupuj od nekog ko nema bar nekoliko pozitivnih.
-Ne kupuj od preprodavca, izbegni kad god mozes.
-Ne kupuj od nekog kome je nalog relativno skoro nastao, nebitan broj pozitivnih.
-Ne kupuj od nekog ko ima vise negativnih.
-Ne kupuj robu kojoj se lako moze sakriti kvar na slikama(mobilni, laptop) bez licne provere. Ako se daje 300 i vise evra na polovnu stvar, 10ak evra je povratna karta do maltene bilo kog grada busom/vozom, ne kupujte macku u dzaku.

Ja iskljucivo kupujem od ljudi koji prodaju novo i bave se prodajom nove robe ili od nekog ko prodaje licnu robu.
Lako se moze videti da li neko prodaje svoju robu, prodjite prodavcu kroz ocene i ako je prodao 50 telefona, znaci da ne prodaje licni telefon. Analogno za sve ostalo.

Poslednja izmena:
Kakve veze što ne prodaje svoju ličnu stvar ako ti odgovara cena i stanje robe?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Pretpostavljam zato sto je veca verovatnoca da ne zna stanje robe a kune se u ispravnost. Nakupci/prekupci nikada ne ulivaju poverenje i vecina zeli da ih zaobidje u najsirem luku.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Ne rešava on telefon, već zarađuje pare.

Nisam se dobro izrazio, mislio sam na civile koji se svojih telefona rešavaju na takav način i održavaju lanac. Šta nekog sprečava da proda telefon preko oglasa. I što ne bi onda svi kupovali telefone kao nakupci kad nam treba a ne tražili od nekog ko prodaje normalno, stiče se utisak da i vremenski bolje prolaziš tako.

Da se nadovežem na onaj post i pitanje autentičnosti one garancije da sam i ja baš video taj oglas nedavno pa me zanimalo u svakom slučaju čim se neko pravi lud tako ja preskočim. Veoma se ljute ljudi kad ih pitaš za garancije i račune a kad imaju onda ne slikaju i pišu sumnjive opise, tvrdim da je jedno 40+% prevara ovako na slepo. Ko normalan ne bi slikao dokumente koji prodaju telefon. Imao sam šansu da uzmem skoro nov samsung j5 2016 sa garancijom operatera i računom za 140e ali nisam hteo, ne ide to tako. Trebao sam se videti sa čovekom pa da proverim ali svejedno možda ne bi bilo ni to dovoljno da se ogradiš od prevare, kao da je naročit poduhvat ištampati garantni list mislim da bi i ja to mogao za sat vremena uz dobar materijal za studiranje. Meni nije problem da su papiri izgubljeni ali ne volim kad neko laže, čak u većini slučajeva taj papir nema nikakvu upotrebnu vrednost ali to mi je jedini dokaz o poreklu starosti originalnosti telefona. Sad možda i preterujem jer i kopije te mogu biti dobre kao originali verovatno ali neću bez mog znanja da mi bude uvaljena. Malodušnost na kp level oko 99. To su oni ljudi kojima su u srednjoj lupali zauške i koji su pročitali ukupno 11,33 knjige.

Poslednja izmena:
Kakve veze što ne prodaje svoju ličnu stvar ako ti odgovara cena i stanje robe?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Ima veze, zato sto svaki put kad sam gledao sta preprodavci pisu to je bilo:

Za grafike lik sto prodaje, apsolutno svaka je tiha i hladna, odlicna jaka grafika.

Prodaje telefone, svaki telefon u perfektnom stanju.

Prodaje kondiguracije, svaka konfiguracija zver i pokrece sve titlove, a nigde veze.

Cast izuzecima i postenim preprodavcima. Zbog velikog broja nepostenih ja cu svaki put gledati prvo da li ima neko da prodaje licno njegovo i da ima nalog par godina uz vise pozitivnih, a da nisu sve od poslednjeg meseca, nego od preprodavca.

Pa ja nisam imao nijednu pozitivnu, prodao decku kuler u fabrickom stanju, lik se odusevio sto sam svaki sraf zapakovao kako je kupljen.
Eno, sada imam jednu pozitivnu, sa lepim recima ispod.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pa dobro, za takve stvari okej.

Nije to neki veliki trosak. Jel bi uzeo laptop ili telefon od 300-1000evra od nekog ko nema ni jednu ocenu, a nije iz tvog grada za licno preuzimanje, a da ne odes licno da pokupis?

Ja bih se dobro razmislio :D

Priprema se teren za prevare

Sent from my iphone using Tapatalk

Nije to neki veliki trosak. Jel bi uzeo laptop ili telefon od 300-1000evra od nekog ko nema ni jednu ocenu, a nije iz tvog grada za licno preuzimanje, a da ne odes licno da pokupis?

Tu se slazem, nije svejedno svakako.
Pogotovo bih *****ao ako kaze da ne moze licno preuzimanje i isprobavanje neke tehnike.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ako bi se ti i razmislio, tu vec nesto ne valja :)

Pa okači link tok oglasa da ne jurim po KP

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Imaš link par postova iznad.

Sada ima 5 pozitivnih.

Svi ti sto su mi trazili razmenu ocena su bivali banovani sutradan..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovde bi trebalo banovati i ove što su mu davali ocene.

Pozdrav,

Da li je neko kupovao telefone od Smiljane iz Novog Sada i Mobile isto iz Novog Sada?

Imaju dosta pozitivnih i to, ali ponovo, voleo bih da cujem da li neko mozda ima iskustva sa njima?

Hvala.

Mobile NS odlican prodavac po mom iskustvu.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

U poslednjih par godina, skoro sve od elektronike sam kupio praktično samo na 2 načina:

1. On-line
2. Od "mađara"

Razlog je to što ovde ama baš ništa ne dobijem za ono što platim.

Roba je uglavnom škart, garancija ili skraćena ili slabo ostvariva, izbor slab, cene manje više visoke.
Na žalost, naterali su me, iako sam zagovornik legalnih tokova, da odem u "ilegalu", pošto za svoj novac ipak hoću pametno da kupim, a ne da me prave budalom.

Ja sam imao drugacije iskustvo. Ja imam tu srecu da mi roba crkava - da li je skart ili moja sreca, ne bih znao sa sigurnoscu reci, ali cim mi je crkavala roba iz inostranstva rekao bih da je moja sreca. Desavale su mi se situacije kao sa lenovo laptopom gde kupim pa zamenim 3 komada u 2 nedelje jer je jednome neispravan display, drugome prsla graficka nakon par dana, treci se pregrevao cpu u idle, a na kraju kod cetvrtog je bila sj sarka ali vec to nisam mogao reklamirati. Gomilu delova poput gaming sluski, miseva, controllera (ne pricamo o onim 500-1000 rsd) sam takodje imao probleme i uvek mi je uvazena garancija jer je naravno sve bilo po zakonu (nisam nista fizicki ostetio, jednostavno je prestalo da radi), i naravno svaka reklamacija mi je uvazena i dobijao sam ili nov uredjaj ili ako nemaju, vratili bi mi kes pa bi kupio odmah ili nesto te klase, ili klasu iznad. Kod "madjara" se jedino secam da sam uzeo Yongnuo blic (bio oko 100 eur, na ebay oko 85 eur, kod nas u prodavnicama oko 250-300) koji je crkao, pa sam reklamirao i morao da cekam 2-3 meseca, pa me opet posle isteka te "garancije" isti poceo zezati. Poenta price oko "madjara" je da je sve to lepo sa cenama, ali kada ti posaljes nesto na reklamaciju, pa onda nemas nikakvu garanciju kada ces to dobiti nazad je malo problematicno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cuo sam da ta smiljana uvazava reklamacije i odma menja telefon. Nisam siguran da je smiljana ali neka zena, koja je popularna na kp, vrv smiljana. Bas sam se iznenadio pa mi palo na pamet da mozda ta smiljana ide tipa jednom mesecno u madjarsku pa nosi vise telefona sa sobom na popravku(ako imaju garanciju) pa se onda isplati svakome.
Herkul Poaro

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno