Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedan dan nakon isporuke paketa.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

E pa mozda u ponedeljak, moguce da subotom ne isporucuju novac.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

To sa tim zvaničnim uštogljenim stavom je počelo relativno od skoro... Sećam se ranije komunikacije na oglasima, svi na ti, popriča se, smajli neki ovo ono, neko vreme igrom slučaja nisam ništa ni kupovao ni prodavao, odjednom smarači na sve strane, persiranje, pojmovi poput "saradnja", lista nekih pravila i uslova od pola ekrana, kao da sam na sudu *** a ne na digitalnom buvljaku... Imam utisak da je sve to počelo od onog glupavog limunda

А како си успео да закључиш да мени неко брани културну комуникацију? Зар ниси приметио да је горе пример, осим ако следећи пут зарад бољег резоновања поруке морма да напишем "Ово је само пример комуникације", ето видиш како се лако пада на тесту, па није ни чудо што сви зову "Е, еееее, са брда на брдо јел ме чујеш, може замена", е то ти је твој одговор и класичан пример погрешно интерпретиране поруке (у преводу нашао се...)...

Ti izgleda nisi primetio da je to bio "primer" komunikacije finog prodavca i prostog kupca.

Ti mozes da biras kako ces da se ophodis sa nekim, ali ne mozes od nekoga da zahtevas kako ce on prema tebi da se ophodi.
Sve sto mozes je da ne saradjujes, ali i to je na tvoju stetu, jer i prosti kupci kupuju isto kao i ti kulturni.

Sve ovo vazi i u obrnutom smeru gde je prodavac prost a kupac kulturan :)

Licno mislim da nema nikakve potrebe glumiti neki nivo na pijaci kako pravoj takvo i virtuelnim jer tamo obicno posluje prost svet, cisto da bi te ozbiljno shvatili :)

Fanta spao na drugo mesto kp izloga.

Milepolovnestvari prvi. [emoji15] [emoji1]

Ti izgleda nisi primetio da je to bio "primer" komunikacije finog prodavca i prostog kupca.

Ti mozes da biras kako ces da se ophodis sa nekim, ali ne mozes od nekoga da zahtevas kako ce on prema tebi da se ophodi.
Sve sto mozes je da ne saradjujes, ali i to je na tvoju stetu, jer i prosti kupci kupuju isto kao i ti kulturni.

Sve ovo vazi i u obrnutom smeru gde je prodavac prost a kupac kulturan :)

Licno mislim da nema nikakve potrebe glumiti neki nivo na pijaci kako pravoj takvo i virtuelnim jer tamo obicno posluje prost svet, cisto da bi te ozbiljno shvatili :)

kakve veze ima sto je pijaca u pitanju?

hoces da kazes da je vaspitanje nesto sto se primenjuje selektivno?

pijaca bas ima takvu konotaciju kao sto kazes, jer jelte, ko ce da se napreze i bude uctiv na takvom mestu

onda ce da se pijaca pominje sa podsmehom i gadjenjem, a glavni razlog zasto je takva su upravo ljudi koji nece da je ucine boljom svojim primerom i ponasanjem

Odgovorio sam na to vec:

Svet oko nas je daleko od savrsenog, i dalje ima i prostih i nepismenih, to ne znaci da su neposteni ili gradjani nizeg reda

Poslednja izmena:
Ako nekome prodam nesto, to ne znaci da cemo da idemo na pice svaki dan I da cu da ga zovem na slavu/rodjendan pa da mi smeta kako me zove. Naravno dokle god taj nadimak nije pogrdan ja nemam problem sa tim. Lepo dodjes do mene, isprobas to sto kupujes ako si zadovoljan platis Ili ako ide postom, kad to stigne javis da je stiglo I posle par dana se opet javis da je sve u redu sa proizvod Ili nije. I to je to, nema tu mnogo filozofiranja, oslovljavanja sa gospodine I ostalih gluposti

Svako ima pravo da radi onako kako zeli, a ovo je samo moje vidjenje situacije.

Setio sam se nekad jedne izreke koji mi je usao u glavu kada sam bio klinac a sasvim je primeren i poucan diskusiji na temu:

Zašto Vi, koji ste ti, meni koji sam Vi, kažete ti, kada ja Vama, koji ste ti, kažem Vi?

Poslednja izmena:
niko ni ne govori o gospodinima i ostalom, ali osnovna kultura je nesto sto nedostaje gomili ljudi danas

Ne mora niko ga me oslovljava sa gospodine niti da mi persira ali ne volim niti želim da me oslovljava sa brate, sine i sličnim glupostima - meni je dovoljno i jedno obično ti i lično ću i to smatrati sasvim kulturnim...

prodajem i kupujem na sajtu, retko kada sam imao bas bas nekukturnog... ne znam sto ovoliko pisemo... nismo na Soteby aukcijama pobogu!!!!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

mozemo li zakljuciti sa kuRtulom??? da idemo dalje sa temom...

Kupio sam od ovog lika laptop https://www.kupujemprodajem.com/537363-1-nikolic-svi-oglasi.htm naravno oglas je obrisan , nebitno koji je , 7 tasteta na tastaturi nisu radila , narucio sam novu tastaturu , takodje 2 mrtva piksela ima na ekranu , takodje se greje , najverovatnije nije ko zna kad menjana pasta , trazio sam mu 2000 dinara da mi da za tastaturu nije hteo , jedva je pristao 500 dinara i jos mi nije poslao a trebao je u cetvrtak , mrka kapa da ce mi stici i u ponedeljak , on tvrdi da je se to u transportu desilo za tastaturu da su otkazali ti tasteri , pa i da se desilo u transportu ti si poslao duzan si stetu da nadoknadis kupcu.

ne kupuje se laptop tako... sam si kriv ipak

Čim vidiš da prodaje korišćene šporete i autodelove, kompIJUtere ne kupuješ od takvih (a pogotovo ne prenosive). [emoji1]

Poslednja izmena:
Ne bih uzeo nesto sto je osetljivo koliko i laptop polovan a da ga prethodno ne pogledam, jer slike malo znace, lako je da se sakrije neki takav kvar.
Treba to lepo da se proveri pre kupovine, cak i ako nije iz vaseg grada za jednu autobusku/voznu kartu treba 1000-1500 din da se ode i da se to lepo pogleda, osim sko tih 1000-1500 din ne igraju neku ulogu tj. Da laptop koji se kupuje ne kosta vise od 10-12k.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

mozemo li zakljuciti sa kuRtulom??? da idemo dalje sa temom...

A kakav zaključak očekuješ? Da li će ova diskusija ijedan % da išta promeni? Svako se ponaša kako hoće/može/zna/želi. Onaj ko je kulturan će takav i ostati a nekulturan će i dalje uživati u svojoj nekulturi

Evo ja juce dogovorim se sa likom koji prodaje novu Xperiu XA oko cene, sve ok, i u 3 jutros mu posaljem poruku da cu ili danas doci po nju ako budem isao u BG (posto sam iz NS) ili da mi posalje brzom postom u ponedeljak. U 10 ujutro mi stize potvrda - dogovoreno. U 10:40 stize poruka - javite mi do 14h da li mozete da dodjete, imam jos zainteresovanih za telefon. Ja sam to procitao tek oko 12:55 posto sam kasnije ustao, i odmah mu otkucam poruku da ne mogu da stignem do 14h posto je 13h vec, ali mogu do 15-16h da budem u BG, da mi javi adresu, a ako on ne moze od 15h nadalje da mi posalje brzom postom u ponedeljak kao sto smo se dogovorili. Lik u 13:20h procita poruku i ne odgovara. Posaljem mu poruku u 14:30 da mi javi da li da dolazim ili da mi salje u ponedeljak (da znam da se organizujem za ostatak dana ako ne idem u BG). Lik mi se javi u 16:30 i kaze da je prodao telefon da mu se nisam javio na vreme, iako smo se juce dogovorili za cenu i na sve je pristao... Vadio se kako sam hteo za malo para da kupim - ne znam ko ga je naterao da pristane (iako realno nije bilo malo para jer znam za koliko otkupljuju te nove kupljene u VIP-u), pa onda kako sam se vadio na akumulator (pomenuo da me zeza akumulator na kolima, da mogu da dodjem do 15-16h ali ne znam da li cu biti autom, vozom ili busom, pa da mi javi sto pre adresu da bi znao gde da idem), pa onda mi nudio neki drugi telefon da kupim (E5). Cisto da znate o kome se radi - (pre)prodavac pod imenom Goran - https://www.kupujemprodajem.com/776051-1-goran-svi-oglasi.htm

mozda bi.bolje prosao da si zvao a ne slao SMS ove???

mozda bi.bolje prosao da si zvao a ne slao SMS ove???

Da sam nazvao coveka u 3 ujutru?
Ili mislis da sam ga nazvao kada mi je po drugi put potvrdio da je ok sto sam javio da mogu sutra ili da se salje postom i da mu javim danas u toku dana sta sam odlucio?
Isto tako, posto je problem bio na njegovoj strani zasto on nije nazvao mene ako je bio nesiguran da cu kupiti stvar iako smo se vec dogovorili za cenu i dogovarali samo da li cu doci po telefon ili mi ga on poslati?

Ako nekome dogovoris prodaju preko neta i 99% ces slati brzom postom i nedelja je, zasto bi onda prodao nekome tu istu stvar iako ti je rekao mogu da stignem u 15-16h danas (nedelja) kod tebe (iako sam iz drugog grada) ili ako ti ne odgovara posalji mi cim budes mogao (a to je ponedeljak) i da ti posle toga prodas tu istu stvar... Izvini, ali ocigledno je o cemu se radi - neko mu je ponudio tipa 5 eura vise odmah tamo, a posto znamo kakvi su preprodavci mobilnih lik je naravno prodao i pokusao da okrivi mene.

Inace - nije SMS, vec KP poruke + iMessage (isti copy/paste - oba procitao). Zasto KP poruke? Zato sto u slucaju poziva, prilikom prevare taj poziv mozes okaciti macku o rep, a poruke dobijes uz potvrdu od strane KP prilikom prijave prevare (sto sam vec jednom radio) i upotrebljivo je na sudu. U ovom slucaju naravno, nije nista ilegalno uradjeno, vec je samo covek bez obraza. Ajde da je bar rekao - e izvini, lik mi je ponudio vise, hitno mi trebale pare, a ne da izmislja neke price o tome sta sam ja rekao kada moze lepo da pogleda prethodne poruke... Zato sam i postovao ovde - ako narucujete od njega nesto da znate iako se dogovorite da mozda nece ispostovati dogovor...

aaa 3 ujutro, sorry, nisam shvatio.. svakako neozbiljno od prodavcA

Malo pre ponoci dogovorili se za prodaju. U 3 ujutro danas mu poslao da mozda vec danas mogu da pokupim, da se ne bi cimao sa brzom postom, a on mi jos jednom potvrdio u 10 da dogovor vazi, a u 10:30 da ima zainteresovane kupce i da dodjem do 14 da pokupim. Kada sam napisao u 13 da mogu u 15-16 procitao i nije odgovarao, tek posle druge poruke odgovorio da je prodao... Nadam se da je sada jasnije :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imam ih ja već 5 - 6 godina, jako dobri zvučnici specijalno za te pare a to malo udubljenje em ne smeta ništa. em može lako da se izvuče. Dobio sam ih od brata iz švajcarske, oko 50-60 CHF bili tada. Ako je ostalo ispravno, to je odlična kupovina.
Jedina mana po meni je što nije pravi 2+1 nego samo stereo sa wooferom pa woofer nema svoj ulaz i ne može softwerski da se podešava.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno