Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^^
Uze mi rec iz usta.
Jos ce i kafu da mu skuva :)
Pare nemaju oci

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Vidi ti sad ovo, poceli da traze video snimak kao dokaz ispravnosti. Porouka doticnog glasi ovako :
Da li jos postoji onaj oglas za ps2 kupio bih ga da li radi ako radi posaljite mi video na viber.
Odmah je otiso na "ignore". Kao prvo necu da se mamuzam oko video snimka a kao drugo ne koristim Viber (nemaju svi pametne telefone). Imam 20+ pozitivnih ocena, prodao sam vec par tehnikalija i nikad nije bilo problema.

Poslednja izmena:
ovde je jedan clan trazio skajp video sesiju sa kurirom i kupcem, tako da ovo nije nista cudno

@Vegeta

Pa sobzirom koliko su se ljudi opekli ne treba nista da cudi sto traze razne dokaze, u poslednje vreme vise prevara nego valjanih kupo-prodaja, i ti da dobijes biber crep, trazio bi i ti dokaze za kupovinu....tvoje je naravno da li ces ili ne poslati dokaz koji kupac trazi.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Nije ovo nikakav švercer, nego radnja. Više o njoj imate ovde na forumu.
Ne mogu da se setim kako se ranije zvala, pa je zatvorena, ljudi se mučili da ostvare garancije, ali na kraju prošlo sve kako treba. Nedavno je opet otvorena pod ovim novim imenom.
Znam i da su pisali ljudi da su na upit mogli da nabave maltene sve, pa jave cenu i ako odgovara oni naruče (uz kaparu valjda).

X86 Arena ako se ne varam i čuveni Peđa iz Subotice. Koji je uzeo avans jednom članu ovde pa nestao u vidu magle otprilike kad je i radnja se zatvorila. Ili je to isti onaj koji je lepio A4 tech nalepnice na bofla miševe... Hmmm.

No, nisam bio lenj:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?356237-X-Arena-sajt-prevara!-Procitajte

Inače to što je Tanja, žena njegova na koju je išla tadašnja firma, lagala da je on nju ostavio je čista laž... Negde u vreme ovih postova sam ih često video zajedno kako žurno idu do prodavnice kao da ih neko juri. Još sam komentarisao devojci: Vidi ih kako žure, iz*ebali par ljudi pa im frka....

Etc...:
cba611715f915fceec37dad18dd3f485.png

Toliko o njegovim uslovima.

Poslednja izmena:
Mislim da je uvodjenje ove opcije Kao novo - nekorisceno, u okviru grupe Stanje, jedna od najgorih odluka ikad. To treba da predstavlja opciju kada neko prodaje novo, a fizicko je lice, pa s obizrom da ne sme da stavi Novo, on stavi Kao novo - nekorisceno. Ali se problem nastaje sto mnogi svoje polovne stvari, stare x godina, za koji smatraju da nemaju ogrebotine niti ostecenja stavljaju u ovu grupu. I onda sledi beskonacno listanje stranica...

X86 Arena ako se ne varam i čuveni Peđa iz Subotice. Koji je uzeo avans jednom članu ovde pa nestao u vidu magle otprilike kad je i radnja se zatvorila. Ili je to isti onaj koji je lepio A4 tech nalepnice na bofla miševe... Hmmm.

No, nisam bio lenj:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?356237-X-Arena-sajt-prevara!-Procitajte

Inače to što je Tanja, žena njegova na koju je išla tadašnja firma, lagala da je on nju ostavio je čista laž... Negde u vreme ovih postova sam ih često video zajedno kako žurno idu do prodavnice kao da ih neko juri. Još sam komentarisao devojci: Vidi ih kako žure, iz*ebali par ljudi pa im frka....

Etc...:
cba611715f915fceec37dad18dd3f485.png

Toliko o njegovim uslovima.
Da, to je taj sajt i tema, pa koga zanima...
A ima i novih iskustava sa novog sajta u drugoj temi.

Pa daj temu da se ljudi edukuju. :)

Mad, vuk dlaku menja,ćud ne. Znam ga dovoljno dugo, još od pre Arene, dok je na Limundu prodavao rashodovane mašine.. Kako god da ime promeni, sramota mu ostaje.
Sent from Tunguzija.

...ali se može videti, ftw :D
Sent from Tunguzija.

Grafika je u odlicnom stanju i radi perfektno. Kupljena je u ch i jos uvek je u mom kopjuteru. . :p Odlicno.

Kakve gluposti, kao da trguje umetninama iz 19og veka a ne svercovanom robom. Jos mu I smeta kad ga neko zove druze, nebuloze

Лепо и културно изражавање, а поруке типа "Тебра, Жено, Девојчице, и слично" ипак није културан начин у пословању, више је сленг варијанта истог.

Тебра, можемо неку шему да правимо. Ја теби телефон, а ти мени око кроз пар дана доплата кредита или у кешу. Нађемо се код Цветкове пијаце, *** тебра у некој сам гужви, па оно ако може, ти ме исцимај на моб....

Да ли је роба шверцована или није тј. обраћање нема никакве везе са робом коју неко продаје, него је то начин и основа комуникације. Узео је превише маха овај интернет, па ако неко зна где је прочитао поруку која гласи "Поштовани, заинтересован сам за куповину ХХХХХХХХХ предмета, прочитао сам услове и опис али имам неколико питања. Да ли би били љубазни да ми одговорите", даље напишете шта Вас занима и то је то, комуникација и озбиљност, уместо "Тебра, цимај ако имамо шему", мислиће неко да дилујеш, а не продајеш...

Када погледате да људи ни уговоре неће да прочитају него само "шврљну" потпис на исти, онда вам је све јасно зашто већина на КП уопште не чита услове, него дохвати телефон па удри по порукама на доступан начин комуникације, па тако 10-15 на дана, плус цео дан се сведе на кол центар услугу помоћ и подршка корисницима.

"Друже видео сам графу на КП, може нека замена/компензација и слично, *** мени се то више исплати али ако је ОК са твоје стране можемо направити неки дил, ај јави ако ти одговара". >>>> У опису огласа све наведено, само да је прочитао :)

Нема везе што неки то интерпретирају као виртуелни свет, па основно је било где да одеш у куповину на пример и кажеш "Добар дан" и "Довиђења", уместо "Сестро, шта има, ај баци ми тај Винстон, 100с, плави/кратки"...

Poslednja izmena:
Pa ko ti brani da komuniciras lepo i kulturno?

Ali ako ocekujes da su svi oko tebe lepi i kulturni, e tu si se za7ebo :D

jes jes.. lepo ponasanje kao da prodaje original slike ili nakit na 5.aveniji u NYC.. a ono najgrdji sverc komerc.. ja kulturno opstim sa svetom, ali sine zivimo od prodaje i kupovine, pa onda malo spustis nivo price.. nismo u bibliotecj nego pijaci skoro

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Svako ima pravo izbora pa ne vidim u čemu je problem što neko ne želi ga komunicira na taj način. To što je, kako kažete, najcrnji švercer ne znači da ne treba da ima bar elementarnu kulturu, pa ako zbog tog i takvog stava izgubi potencijalnu mušteriju i ne proda robu to je samo i isključivo njegov problem.

Svako ima pravo izbora pa ne vidim u čemu je problem što neko ne želi ga komunicira na taj način. To što je, kako kažete, najcrnji švercer ne znači da ne treba da ima bar elementarnu kulturu, pa ako zbog tog i takvog stava izgubi potencijalnu mušteriju i ne proda robu to je samo i isključivo njegov problem.
sve je to tacno, ali je tacno i moje... ne vidim ako ga zovne zargonski da mu psuje familiju, ali zaista...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Čovek jednostavno ne voli takvu komunikaciju i ja ga apsolutno razumem. Nije samo psovanje odraz (ne)kulturne komunikacije i ukoliko neko želi tako da komunicira, što jeste njegovo pravo tako i onaj sa druge strane ima svakako pravo da odbije da učestvuje u takvoj komunikaciji.

Haha... Ja baš danas pišem poruku mađaru "Poštovanje, bla bla bla, hvala." i u tom trenutku uleće lik "Druže boli me ovaj zub" i prst u usta. Primitivni smo narod pa to ti je [emoji23]

neznam ja na kp i generalno po netu pisem ubi boze al ovako u prodavnicam ili bilo gde uzivo sam kulturan, koliko mogu da budem xD

А како си успео да закључиш да мени неко брани културну комуникацију? Зар ниси приметио да је горе пример, осим ако следећи пут зарад бољег резоновања поруке морма да напишем "Ово је само пример комуникације", ето видиш како се лако пада на тесту, па није ни чудо што сви зову "Е, еееее, са брда на брдо јел ме чујеш, може замена", е то ти је твој одговор и класичан пример погрешно интерпретиране поруке (у преводу нашао се...)...

@milann1971 - Занимљиво, нисам знао да постоји и класификација особа према делатности коју обављају, а поготово да постоји комуникациона класификација са "шверцером" на КП и према том закључку треба тако комуницирати, морам признати добра теорија... Покушај некад да се обратиш поруком која почиње са "Поштовањем", сигурно одговор има да буде другачији у односу на поруку "Е тебра, занима ме ова графуља, колико пржи фпс на ГТА 5 игрици" :) Ти једино ако тргујеш на сточној пијаци, ја на КП куповао, нисам имао наведене проблеме :D

Poslednja izmena:

Ali ako ocekujes da su svi oko tebe lepi i kulturni, e tu si se za7ebo :D

Svu komunikaciju održavam na kulturnom nivou što znači da svakome persiram dok ga ne budem PITAO da pređemo na TI, i to isključivo ako i sa druge strane vidim kulturu, ako i pored par razmenjenih poruka odziv druge strane ostane na tebra, druže, baki, "ja plaćam toliko" (ove poslednje posebno obožavam) teram persiranje do kraja iz čistog inata.

koliko treba postaru postexpresa da donese novac od otkupa, kurir slepac dosao po paket i umesto postnet stavio postanska uputnica?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno