Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја сам слично радио, могу да платим али не може да оде док не отворим и макар једним погледом проверим садржај. Како неко да докаже да је добио цепанку уместо лаптопа ако нема сведока? Добијеш пакет, платиш, курир оде, ти узмеш робу па убациш цепанку и онда на сав глас кукаш и окривљујеш ко зна кога.
Ако је на први поглед (и преглед од 10 секунди) у пакету оно што се очекује, може да иде. Ако није, пише се записник и он потписује.

A da snimate pošiljku dok otvarate?
Ti kuriti sa pravom mogu da vas optuže za maltretiranje, zadržavanje. Šta god im padne na pamet.

A sta ja da radim ako je slomljeno.
Primalac moze da proveri posiljku.

Nije mi niko pravio problem pogotovo za vece cifre, za manje gundjaju.

Naravno da mora da sačeka da proveriš, ali tek pošto si platio, u tvom postu #2035 nisi tako napisao, dok si se u postu #2038 ispravio.

Kakav mu je bio nalog u momentu kada si naručio?
Jel si pričao sa njim, i da li ti je bilo nešto sumnjivo? Ti si bar iskusan u lokalnoj internet trgovini.

Ma problem jer mi treba memorija dvostrana, nisam imao da biram, 22 pozitivne i nalog 8 meseci... kad sam mu uplatio na racun (moja inicijativa), tada sam primetio da kupuje neispravne garficke ali tad je vec bilo gotovo... i eto za dva dana 2 negativne i blokiran nalog

Meni je lik skoro vratio paket jer mu kurir nije dao da otvori paket i platio 600din iz svog dzepa. Ako nemate poverenje od koga kupujete nemojte ni narucivati. Ni jedan kurir zadnjih godinu dana ne dozvoljava proveru paketa jer su ljudi svasta radili u kombinaciji sa kuririma. Ubacivali neispravne uredjaje i sl.

Naravno po meni pouzecem nije nikakva sigurica, evo i ovaj sto me zeznuo nakon moje uplate regularno poslao ali neispravno, jer tako skida odgovornost sa sebe, moze da tvrdi da si ti pokvario

Poslednja izmena:
ma slusaj, koliko sam shvatio ti si prevejani preprodavac, tako da za tebe i nije steta. trazio si najjeftinije moguce da bi posle preprodao naskuplje moguce. to ti spada u rizik posla, mozda te neko provalio da si preprodavac a preprodavce niko ne voli, pa si tako zavrsio. tako ti se zalomilo. moz da kukas ovde kolko oces, sta sad treba da se jave svi koje si ti zavrnuo i prodao im skuplje? pa kolika bi onda lista bila?

Upravo, željko je uvek branio te ljude komentarom
"Šta si očekivao za te pare"

"Čekajte, da saslušamo i drugu stranu!"

ma slusaj, koliko sam shvatio ti si prevejani preprodavac, tako da za tebe i nije steta. trazio si najjeftinije moguce da bi posle preprodao naskuplje moguce. to ti spada u rizik posla, mozda te neko provalio da si preprodavac a preprodavce niko ne voli, pa si tako zavrsio. tako ti se zalomilo. moz da kukas ovde kolko oces, sta sad treba da se jave svi koje si ti zavrnuo i prodao im skuplje? pa kolika bi onda lista bila?

Ko si ti da te ja slusam, nisam ja nikakav preprodavac nicega, imam servis i nabavljam za sebe, treba mi specifican modul starijeg tipa 1333Mhz sa 16chipova, cena je bila za takems 1800din sto je i jos masna cena kad je novo danas 2190din sa garancijom
@havijer
Takodje nikom ne kazem da cute i budu zadovoljni, jedno je aukcija krsa gde licitiras krs i dobijes xbox 360 za 20% cene a drugi kad nesto platis na kupindu i KP po punoj ceni... jednostavno ja imam druga ocekivanja ako je nesto opisano lose a cena krece od 10din i kad imas garanciju na 100% ispravnost, krs kupujem na limundu jer je tamo povoljniji ali tada i spsutam donekle kriterijume i tako nudim
@Jericho
Neznam ko je druga strana jer mu je nalog zatvoren, ja ga nisam prijavio jos, jer cekam, mozda covek stvarno i posalje ali se ne nadam, a pitao sam jer sam i na limundu video neispravni takems 4gb, istu memoriju da neko prodaje kao neispitanu jer je kupio kao ispravnu a njemu ne radi kako treba... zato verujem da je vise njih prevareno
Takodje i dalje stojim pri mom stavu da se druga strana uvek treba cuti, naravno ako ista ne bezi od toga!

U ponedeljak ako mi ne stigne memorija, zvacu ga i prijaviti ako mi se ne javi, do tada ja za moj slucaj nemogu tvrditi jos da je 100% prevara

Takodje KP ima jako LOSU politiku kad nekom zatvore nalog sad cak vise ni ne vidim zasto je zatvoren, i ko mu je davao negativne, jednostavno po srbskom obicaju guraju pod tepih prevarante

Poslednja izmena:
Mislio sam da si se ispravio, ne da sei prepravio post. Da ispravka je ok, pošto se iz prvog posta činilo da ne želiš da platiš dok paket ne otvoriš, a provera pred kurirom kada si platio otkupninu je ok. Mada pare ti ne može vratiti, jedino može da pravi zapisnik.

@zeljko
Kako napraviš ulaz robe u servis koja je kupljena na KP ili nekom drugom sajtu gde fizičko lice prodaje polovne komponente?

Poslednja izmena:
Mislio sam da si se ispravio, ne da sei prepravio post. Da ispravka je ok, pošto se iz prvog posta činilo da ne želiš da platiš dok paket ne otvoriš, a provera pred kurirom kada si platio otkupninu je ok. Mada pare ti ne može vratiti, jedino može da pravi zapisnik.

@zeljko
Kako napraviš ulaz robe u servis koja je kupljena na KP ili nekom drugom sajtu gde fizičko lice prodaje polovne komponente?

Ne pravim, ranije sam bio pausalac, sad radim preko sestrine firme a lokal nemam
znam da moze ali mora ugovor o kupoprodaji a za dalje neznam...

Poslednja izmena:
Ko si ti da te ja slusam, nisam ja nikakav preprodavac nicega, imam servis i nabavljam za sebe, treba mi specifican modul starijeg tipa 1333Mhz sa 16chipova, cena je bila za takems 1800din sto je i jos masna cena kad je novo danas 2190din sa garancijom
@havijer
Takodje nikom ne kazem da cute i budu zadovoljni, jedno je aukcija krsa gde licitiras krs i dobijes xbox 360 za 20% cene a drugi kad nesto platis na kupindu i KP po punoj ceni... jednostavno ja imam druga ocekivanja ako je nesto opisano lose a cena krece od 10din i kad imas garanciju na 100% ispravnost, krs kupujem na limundu jer je tamo povoljniji ali tada i spsutam donekle kriterijume i tako nudim
@Jericho
Neznam ko je druga strana jer mu je nalog zatvoren, ja ga nisam prijavio jos, jer cekam, mozda covek stvarno i posalje ali se ne nadam, a pitao sam jer sam i na limundu video neispravni takems 4gb, istu memoriju da neko prodaje kao neispitanu jer je kupio kao ispravnu a njemu ne radi kako treba... zato verujem da je vise njih prevareno
Takodje i dalje stojim pri mom stavu da se druga strana uvek treba cuti, naravno ako ista ne bezi od toga!

U ponedeljak ako mi ne stigne memorija, zvacu ga i prijaviti ako mi se ne javi, do tada ja za moj slucaj nemogu tvrditi jos da je 100% prevara

Takodje KP ima jako LOSU politiku kad nekom zatvore nalog sad cak vise ni ne vidim zasto je zatvoren, i ko mu je davao negativne, jednostavno po srbskom obicaju guraju pod tepih prevarante

Željko, kad sebe pokušavaš da odbraniš gledaj da sam sebi ne uskačeš u usta protivurečnim iskazima.

Nisi preprodavac, imaš servis i nabavljaš za sebe????

Željko, kad sebe pokušavaš da odbraniš gledaj da sam sebi ne uskačeš u usta protivurečnim iskazima.

Nisi preprodavac, imaš servis i nabavljaš za sebe????

Da za sebe uzimam, ova memorija mi treba za sestrinog klinca za G41 plocom, to sto imam servis pa sta... nemam lokal i ne preprodajem komponente, cak ni ne prodajem iste
Po nekima ovde koji me prate iz njima znanih razloga ako sam ja preprodavac onda je i 60% bench foruma isto

Poslednja izmena:
Da za sebe uzimam, ova memorija mi treba za sestrinog klinca za G41 plocom, to sto imam servis pa sta... nemam lokal i ne preprodajem komponente, cak ni ne prodajem iste
Po nekima ovde koji me prate iz njima znanih razloga ako sam ja preprodavac onda je i 60% bench foruma isto

sto je najgore, i jeste...

sto je najgore, i jeste...

Pa zavisi kako se gleda, za neke su preprodavci oni koji jure najeftinije, cenkaju se i lome da nesto dobiju po najnizoj ceni, posle za to traze neretko vecu cenu od realne sa izgovorom to je "kvalitet" i slicno
Za druge je svako preprodavac ko ima xx trgovina za par meseci, za trece je mozda preprodavac i onaj koji za sebe kupi nesto novo na 2 meseca pa onda obrce i prperodaje
Ja jesam neku robu iz kine proprodavao nekada, trenutno ne prodajem nista.... od mog servis biznisa nikad nisam pokusao da stvorim prodaju zato i nikad nisam otvarao lokal, cak prakticno nikad ni ne otkuljujem ni kad mi nude HW jer ne zelim da se time bavim
Kupim kad mi nesto treba, imam HW koji mi stoji, desi se da godisnje stavim par oglasa i to je sve

inace pre 2+ godina ama nista polovno nisam kupovao jer su ljudi pristajali na nove delove i upgrade racunara, a to vise nije slucaj

Poslednja izmena:
Pa zavisi kako se gleda, za neke su preprodavci oni koji jure najeftinije, cenkaju se i lome da nesto dobiju po najnizoj ceni, posle za to traze neretko vecu cenu od realne sa izgovorom to je "kvalitet" i slicno

da to je tacno preprodavac....dodacu uz to da neretko kupe pokvareno pa prodaju kao neispitano

Sto se tice otvaranja posiljki, hteo bi da dodam da kuriri ni najmanje nisu u obavezi da cekaju... Ali ja licno imam jako dobra iskustva sa dexpressom, radim sa njima preko firme i sve posiljke su osigurane, sad jedino nisam siguran da li su i osigurane kad fizicko lice salje... Desavalo se da se njima zaista u transportu odsteti roba, sastave lepo zapisnik, ja ima fakturisem osteceno i kompenzujemo...

ja s vremena na vreme udjem da vidim te teme o prevarama, cisto da budem u toku, da znam ko je prevarant i tako. i uvek u tim temama figurisu goksijevi, zeljkovi... zbog toga i moj komentar.

jel imate vi neku grupu gde javljate kad ja nesto postujem u ovim temama, uvek se vas par istih javi da podrzite kometare jedni drugima...

@ed_hunter3
nisam se javljao u temama oko prodaje aktivno godinu dana a i da jesam, ako nemas nista pametno da kazes sto se javljas i trolujes, a ta trojka je verovatno poruka nama da ti je ovo treci nalog?

Poslednja izmena:
@zeljko
Imam običaj da podržim sve što je tačno i istinito.
Nemam nameru da ga menjam da bi udovoljio tvojim povredjenim osećanjima...
Ne mogu da se izvinem što se ovako neuvidjavno pojavljujem i dajem podršku i to u jednoj od "tvojih"/buvljačkih tema.

Toliko od mene, pa ti izvoli i nastavi, to već mogu i učiniću.
Pozz

Sindrom blkanskog spijuna sto se ja cudim koliko nenormalnih i ovde :)

Pa nemoguce je da bude BAS TOLIKO nenormalnih. Zapitaj se zasto stalno ti upadas u konflikte, i to bas na ovakvim temama. Ne opravdavam prevaranta koji te je izvozao, niti tvrdim da si ti prevarant, ali STOTINU PUTA si propagirao "cekajte, mozda nije prevara, da cujemo drugu stranu", "zasto uopste kupujes od takvih"... a onda kad si sam legao na rudu, forumasi se okomili na tebe?

Pa nemoguce je da bude BAS TOLIKO nenormalnih. Zapitaj se zasto stalno ti upadas u konflikte, i to bas na ovakvim temama. Ne opravdavam prevaranta koji te je izvozao, niti tvrdim da si ti prevarant, ali STOTINU PUTA si propagirao "cekajte, mozda nije prevara, da cujemo drugu stranu", "zasto uopste kupujes od takvih"... a onda kad si sam legao na rudu, forumasi se okomili na tebe?

Pa ne sporim ja prevarante ali ne podrzavam balkanske jahace pravde na recima... i ne, ne cudim se se da moze neko da me prevari, pitao sam ovde jedino da li neko ima isto iskustvo sa doticnih jer ima vise "prevarenih" nista vise
A to sto upadam u konflikt, upadam sa vama nekolicinom, cudno uvek sa istima :)

A to sto ja ne razmiljam ko vecina, toga se i ponosim, kao i sto se 90-99 nisam slagao sa 95% ljudi na ovim prostorima

Poslednja izmena:
moja iskustva sa kp od 10 kupovina 6 su bile prevare ili delimicne prevare,znam tu jednog prodaje onaj otpad od elektronike sto se uvozi sa zapada,budzi mu tu jedan lik stapom i kanapom pojacala zvucnike i ostali krs a tip nema nijednu negativnu ocenu,ocene na kp nisu bas merilo dali je neko prevara ili ne

moja iskustva sa kp od 10 kupovina 6 su bile prevare ili delimicne prevare,znam tu jednog prodaje onaj otpad od elektronike sto se uvozi sa zapada,budzi mu tu jedan lik stapom i kanapom pojacala zvucnike i ostali krs a tip nema nijednu negativnu ocenu,ocene na kp nisu bas merilo dali je neko prevara ili ne
Onda ti ne treba da kupuješ preko kp. Imam preko 60 kupovina, nikad me niko nije za****.

Never sej never.

Željko, lik je definitivno prevarant i zaslužuje kaznu. (stevan, mladenovac).

Iz istog razloga (g41 s775) sam naručio kod.njega tu take ms 1333 4gb sa 16 čipova.

Poslao mi ie neispravnu, i naravno se kleo kako radi. Prevarant.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno