KP, nađeš preporuku od drugih koji su kupovali od proverenog člana i koji ima brdo pozitivnih ocena i rešena stvar.
Ja sam na primer na Benču prodavao neke komponente (ove godine prvi put u životu) i ima raznoraznih kupaca, 90% je poštenih i to su ljudi kojima treba proizvod za ličnu upotrebu a ne za preprodaju pa da zarade neki dinar, ljudi sa kojima može da se dogovori sve, i gde da se vidiš i kada i da se proba bilo kod mene ili njih i oko cene i da se popriča o prednostima i manama uređaja i da se ugradi komponenta, itd. a naišao sam i na one koji bi da spuste cenu kao da prodajem pokvareni uređaj kome je istekla garancija i koji te nabede da si ti prevarant a ne pošten prodavac i bude ti zaista neugodno/neprijatno da posluješ sa takvim osobama. To su ispraksirani "kupci" koji počnu priču sa time da je tvoj proizvod loš, u smislu da je zastareo, zatim ti kažu gde ima da se nađe najjeftinije nov pa ti prepolove cenu, pa ti dodaju da ima na sajtovima poput KP tri puta po manjoj ceni polovan, pa ti onda kažu da danas to niko i ne koristi i da možeš da baciš, pa da su ti temperature za stepen više od proseka, cepidlače na sve načine kako bi te ubedili da si ti prevarant zato što prodaješ proizvod koji je skoro kao nov i još pod garancijom. Ako se usudiš da im pošalješ poštom reći će ti da se usput polomio proizvod, pa kada tražiš da to slikaju šta se polomilo oni ti naravno ne pošalju sliku, da ne nastavljam dalje...
KP je pun takvih kupaca i istih tih lica kao prodavaca tako da je prevara na svakom koraku ali sa druge strane ja sam kupio preko KP nekoliko proizvoda novih i neotpakovanih sa garancijom od proverenog člana i prezadovoljan 😉
Sličan sam imao problem ovih dana sa majstorima koji su mi dovezli novu veš mašinu. Odmah kao hvataju staru i iznose. Ono, idu đonom, uvežbana prevara. Ja im kažem "Možeš da izneseš ali da platiš", oni odmah počnu priču da se danas mašine kupuju nove za 15k dinara na akciji, da se nikome ne isplati da kupuje, da se to danas baca, da oni meni čine uslugu time što je iznose i sl. Odbio sam ih i prodao je jednom liku iz servisa za 30 evra, čisto da ne bude da je dajem za džabe.
Srbija + oglasi = prevara na svakom drugom koraku i zaista treba ova tema da se ne zaključava i da se priča o tome da ne bi bili mnogi "nasankani" od strane "prodavaca". Ja nisam želeo da iznosim u temi "ispala" zato što nisam bio ispaljen ni jedanput ali sam više puta naišao na lica koja vrebaju na sve moguće načine da te z...
:wave: