Državna firma nikad ne kupuje nešto na takav način.
Klasičan sprski privatnik jajari da ušpara, tako mu i treba kad ne kupuje tamo gde treba.
Misliš u nekoj ozbiljnoj firmi tipa TechnoMS, ili Eurolink kao što sam ja nekad kupovao!? Uspešan srpski privrednik štedi na pravim stvarima, ne isplaćuje plate, i zavlači dobavljače, i sigurno ne kupuje kompjutere na oglasima. Nema potrebe unapred osuđivati nekoga, radio sam sa puno poštenih sitnih trgovca, i proizvođača, koji se dobro pomuče za svaki dinar koji zarade, i moraju da štede na svemu.
Od pljuvanja prevaranata nema leba, bitna je prevencija, da se ne bi još neko zaleteo kao "mali srpski biznismen" koji bi da ušpara, pa kupuje sredstva za rad na online buvljaku.
Evo cisto da upozorim na jos jednog prevaranta na KP. Naime u firmi nam je trebao laptop uglavnom za office. Neko iz firme je narucio laptop sa ovog oglasa:
Pogledajte prilog 152951
Gospodin se predstavio da je iz Pozege iako u oglasu stoji da je iz Beograda. I rekao kako nece skoro za Beograd pa moze da nam posalje laptop AKS-om. Broj telefona mu je 064/5800587. Laptop je stigao a sa njim i BSOD nakon nekoliko minuta koriscenja. Kontaktirali smo prodavca i odmah su poceli izgovori. Kod njega je sve radilo kako treba. Mora da je nesto u transportu ostecen i tako te gluposti. Na moju opasku da se u event vieweru vidi da je i te kako imao BSODove poceo je sa obecanjima kako ce resiti problem "cim dodje u Beograd". Ostavio sam mu telefon i naravno ni traga ni glasa od njega vise. Vise puta smo ga zvali i rekao je da je kod njega radilo kako treba i da radna garancija vazi sedam dana. A zavlacio nas je sa dolaskom u bgd jedno deset dana. Kontaktirao sam ga i preko poruka na KP ali naravno ne odgovara da ne bi dobio negativnu ocenu. Jednom recju - prevara. I dalje se oglasava koristi istu semu oglasa kao na slici gore tako da oprez. Nisam licno ostecen i bio sam protiv ovakvog nacina kupovine (ali me u firmi nisu poslusali hehe) tako da me ovo ne pogadja previse. Ali eto cisto da vas upozorim na ovog klasicnog prevaranta.
ja gomilu stvari i od fante i od onog drugog,sve preporuke,imaju oba bar po jednu pozitivnu od mene koliko se secam.momci su pro,razradili pos'o i nema cile mile.
@Gavran
Zato se krs od laptopova ne kupuje na daljinu, sve je to uvozno smece pa kako ti se zalomi, ima OK a ima i tona pecenih kod nas samo da bace sliku..., po meni su tu i kupci krivi jer zele extra laptop za 100e, moze ali moras izdvojiti vreme da ides po terenu i da testiras sta kupujes ili platis vise pa kupis neki sa garancijom da nije mator 7-8 godina pa onda ocekujes devojku a ne babuskaru :d
:wave:
Vidim da ovaj Fanta ima neku garanciju uz robu. Odakle on to nabavlja I o kojoj garanciji je rec(jel preko njega ili normalno)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari