Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Državna firma nikad ne kupuje nešto na takav način.
Klasičan sprski privatnik jajari da ušpara, tako mu i treba kad ne kupuje tamo gde treba.

Ma ako je sa oglasa, konkretno sa KP-a, trgovati samo sa onima koji imaju dosta pozitivnih ocena i nijednu negativnu i molim lepo. Naravno, ne kažem sada da onaj sa jednom negativnom i 500 (lupam) pozitivnih nije pošten, ali eto...

Državna firma nikad ne kupuje nešto na takav način.
Klasičan sprski privatnik jajari da ušpara, tako mu i treba kad ne kupuje tamo gde treba.

Misliš u nekoj ozbiljnoj firmi tipa TechnoMS, ili Eurolink kao što sam ja nekad kupovao!? Uspešan srpski privrednik štedi na pravim stvarima, ne isplaćuje plate, i zavlači dobavljače, i sigurno ne kupuje kompjutere na oglasima. Nema potrebe unapred osuđivati nekoga, radio sam sa puno poštenih sitnih trgovca, i proizvođača, koji se dobro pomuče za svaki dinar koji zarade, i moraju da štede na svemu.

Фирма купује преко огласа, плаћа соларно и не провлачи лаптоп кроз књиге? Што се поређења тиче, јесте ризик куповати од малих које су само посредници док су велике фирме некако сигурније али се то и плаћа.
Ја себи никада нисам купио преко огласа, не волим мачке у џаку и радије одвојим неки динар више да имам гаранцију а и нов производ. Пре ћу да купим неку слабију компоненту као нову него дупло јачу али непоуздану и без гаранције, не рачунам ону радну од 7 дана.

Nisam ni ja, ali ne volim ni da unapred osuđujem nekog. Davno sam digao ruke od ispravljanja krivih Drina u Srbiji.

Misliš u nekoj ozbiljnoj firmi tipa TechnoMS, ili Eurolink kao što sam ja nekad kupovao!? Uspešan srpski privrednik štedi na pravim stvarima, ne isplaćuje plate, i zavlači dobavljače, i sigurno ne kupuje kompjutere na oglasima. Nema potrebe unapred osuđivati nekoga, radio sam sa puno poštenih sitnih trgovca, i proizvođača, koji se dobro pomuče za svaki dinar koji zarade, i moraju da štede na svemu.

Izgleda da sam ja radio u prilično ozbiljnim firmama pošto su se stvari uglavnom kupovale napolju, a onda se uvozile za ovdašnje potrebe.
Ozbiljna kompanija kupuje ozbiljan hardver od ozbiljnog proizvođača i štedi na pravim stvarima, a to sigurno nisu zaposleni i klijenti.
Pošten mali privrednik mora da štedi gde god stigne, ali se nešto za posao ne kupuje preko oglasa bez garancije. Mislim, može i ovako, ali je rizik veliki, a u pitanju je posao, može vrlo lako (kao što se iz priloženog može videti) da se obije o glavu.

Interesantno, covek se pozali da su prevareni, NULA pljuvacina po prevarantu, a evo cela strana po prevarenim pljuvanje, hmmm...

Od pljuvanja prevaranata nema leba, bitna je prevencija, da se ne bi još neko zaleteo kao "mali srpski biznismen" koji bi da ušpara, pa kupuje sredstva za rad na online buvljaku.

Slažem se i ja, taj je školu prošao, i platio, ja nisam nikad bio dovoljno bogat za takve rizike.

Ima i uzbuđenja u tom riziku. Što nekome vredi i više od stvari koju kupuje.

Od pljuvanja prevaranata nema leba, bitna je prevencija, da se ne bi još neko zaleteo kao "mali srpski biznismen" koji bi da ušpara, pa kupuje sredstva za rad na online buvljaku.

Pa i nije bas sredstvo za rad u ovoj firmi. Laptop sluzi vise kao kucaca masina. I to u pauzama surfovanja. ALi opet slazem se. Tako im i treba kad kupuju polovne stvari. I to od nepoznate osobe na KP.

Evo cisto da upozorim na jos jednog prevaranta na KP. Naime u firmi nam je trebao laptop uglavnom za office. Neko iz firme je narucio laptop sa ovog oglasa:

Pogledajte prilog 152951

Gospodin se predstavio da je iz Pozege iako u oglasu stoji da je iz Beograda. I rekao kako nece skoro za Beograd pa moze da nam posalje laptop AKS-om. Broj telefona mu je 064/5800587. Laptop je stigao a sa njim i BSOD nakon nekoliko minuta koriscenja. Kontaktirali smo prodavca i odmah su poceli izgovori. Kod njega je sve radilo kako treba. Mora da je nesto u transportu ostecen i tako te gluposti. Na moju opasku da se u event vieweru vidi da je i te kako imao BSODove poceo je sa obecanjima kako ce resiti problem "cim dodje u Beograd". Ostavio sam mu telefon i naravno ni traga ni glasa od njega vise. Vise puta smo ga zvali i rekao je da je kod njega radilo kako treba i da radna garancija vazi sedam dana :) . A zavlacio nas je sa dolaskom u bgd jedno deset dana. Kontaktirao sam ga i preko poruka na KP ali naravno ne odgovara da ne bi dobio negativnu ocenu. Jednom recju - prevara. I dalje se oglasava koristi istu semu oglasa kao na slici gore tako da oprez. Nisam licno ostecen i bio sam protiv ovakvog nacina kupovine (ali me u firmi nisu poslusali hehe) tako da me ovo ne pogadja previse. Ali eto cisto da vas upozorim na ovog klasicnog prevaranta.

Par drugara je kupovalo od istog ovog (pisalo pre da su laptopovi iz Danske/Svedske/Norveske, menja po potrebi izgleda), ali nikakvih problema nije bilo, stavise prezadovoljni su (jedan je pazario neku toshiba tablet laptop kombinaciju za vrlo solidne novce, a drugi neki Compaq, pre nekih godinu dana malo manje), samo reci hvale. Nije da branim njega ali BSOD se lako moze resiti (bar ja nikad nisam imao problema sa njima), samo odradi opet Windows, i to je to u vecini slucajeva, mada jeste *****no da nece da uvazi tih 10 dana radne garancije.

BSOD se uvek javlja sa razlogom. Mnogo malo je softverske prirode.

Ili sa razlogom ili neko malo na brzinu drivere stavljao a nije imao CD, sajt malo nepregledan za drivere, njemu se zuri jer ima 200 takvih laptopova sto stignu sto treba da wipeuje pa reinstalluje, ili ima neki usb sa koga nabija te drivere i to je to.

Bsod je u ovom slucaju posledica neispravnog hard diska. Sto se tice prodavca rekao sam sta imam. Kod mene je "pao" cim je rekao da se to kod njega nije desavalo. I kako je instalacija windowsa prosla bez problema. A pun event logger shutdowna i restarta. Dakle lazov. I jos izbegava dalju komunikaciju. Mozda je on za druge ok. Ali ovde je ispao p****. I jos vesto izbegava komunikaciju i preko KP da ne bi dobio negativnu. Sva sreca da mene nije licno prevario. Inace bi dugacije razgovarali. Tj ne bi puno ni razgovarali :) . Ovako nije moj novac. Nije moja odluka. Tako da me je bas briga. Nego cisto da upozorim clanove ovog foruma ako slucajno nameravaju da trguju sa njim. U sta cisto sumnjam ali ajde.

Ako je HDD otisao onda treba da se zbog toga uvazi reklamacija posto se secam da na svakom kaze 100% health/performance ako se ne varam, to je vec drugo nesto.

Interesuje me da li je neko mozda narucivao od prodavca Smiljana iz Subotice, prodaje mobilne telefone i prilicno ima jeftine cene e sad interesuje me da li je bilo problema ili nesto slicno? hvala

Ja sam video kod nje samo pozitivne ocene,trebalo bi da je OK

@Gavran
Zato se krs od laptopova ne kupuje na daljinu, sve je to uvozno smece pa kako ti se zalomi, ima OK a ima i tona pecenih kod nas samo da bace sliku..., po meni su tu i kupci krivi jer zele extra laptop za 100e, moze ali moras izdvojiti vreme da ides po terenu i da testiras sta kupujes ili platis vise pa kupis neki sa garancijom da nije mator 7-8 godina pa onda ocekujes devojku a ne babuskaru :d

Mene zanima da li je neko sarađivao sa članom Fantasterrific na KP (iskustva...)?

Ja sam kupovao od Smiljane,4 telefona,stigla kako je i napisano u oglasu,upakovano u celofanu,jako korektna zena i veoma prijatna,mislim da ona drzi mobil shop u SU.

ja gomilu stvari i od fante i od onog drugog,sve preporuke,imaju oba bar po jednu pozitivnu od mene koliko se secam.momci su pro,razradili pos'o i nema cile mile.

@Gavran
Zato se krs od laptopova ne kupuje na daljinu, sve je to uvozno smece pa kako ti se zalomi, ima OK a ima i tona pecenih kod nas samo da bace sliku..., po meni su tu i kupci krivi jer zele extra laptop za 100e, moze ali moras izdvojiti vreme da ides po terenu i da testiras sta kupujes ili platis vise pa kupis neki sa garancijom da nije mator 7-8 godina pa onda ocekujes devojku a ne babuskaru :d

Apsolutno se slazem sa tobom.

Vidim da ovaj Fanta ima neku garanciju uz robu. Odakle on to nabavlja I o kojoj garanciji je rec(jel preko njega ili normalno)?

Vidim da ovaj Fanta ima neku garanciju uz robu. Odakle on to nabavlja I o kojoj garanciji je rec(jel preko njega ili normalno)?

Citiram njegovu poruku sa KP:

screen-shot-2014-11-05-a.png

Evo da ja dodam jedno pozitivno iskustvo sa Milanom koji na kp ima nalog kupitv.rs

Kupo sam grafičku karticu I kada je stigla nije radila na mom kompu. Pokušavao sam sve živo i neživo ali jednostavno nije bacala sliku iako je sve ostalo delovalo kao da kartica radi normalno (ventilator, led svetlo na kartici). Kupio sam drugu ploči i proc da isprobam da li je do mene ali ni tu nije davala sliku. Čuli smo se telefonom i čovek mi je poslao drugu za zamenu a ja sam njemu poslao ovu. Druga je stigla za koji dan i sada sve radi super. Elem, mogao sam lako ostati i bez para i bez kartice ali čovek je bio i više neko korektan.

Eno prevara u najavi...doticna Lana prodaje s5, s4, z1, htc e8 po 4500-4700 din....ja je pitao da se nadjemo licno kaze moze da salje samo postekspresom[emoji12]

A ja bio skeptican kad neko prodavao budjavi Huawei Media Pad Youth 7 za 3350din sa besplatnom dostavom na kupindu a nije bio limundo cash ukljucen kao opcija, na kraju se ispostavilo sve super :D

Al' nisam ja uzeo bio nego me neko preduhitrio, ko ima malo vise avanturistickog duha. Mada ovo tvoje je prevara iz aviona vec, ocigledno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno