Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neće ti stići cepanica, nije prevarant. Generalno nije problem kupiti mob na kp, ja znam bar za trojicu proverenih prodavaca, ono što se postavlja kao pitanje je šta se dešava u slučaju reklamacije, jer ti tu ocene ne govore ništa.

Tacno tako ali isto tako i da kupis telefon kod nasih zastupnika, svaka ogrebotina ili kap vode bi izbrisale tu garanciju...., znaci preracunas razliku u ceni, kakva je garancija i odlucis sta zelis :)
Jer garanciju on verovatno daje od svoje firme sto znaci ako se desi kvar nosi van zemlje (gde je kupio) na opravku ili ima nekog svog servisera...

Kupio bih slusalice za mob neke firmirane, sony, htc, samsung... ne znam čije se najkvalitetnije, ima li na kp originala ili su sve kineske kopije, da li je verovatnije da je original od prodavca koji ima samo par predmeta na prodaju nego kod nekog sa izlogom?

Kupio bih slusalice za mob neke firmirane, sony, htc, samsung... ne znam čije se najkvalitetnije, ima li na kp originala ili su sve kineske kopije, da li je verovatnije da je original od prodavca koji ima samo par predmeta na prodaju nego kod nekog sa izlogom?

Pa ovi sto prodaju skidane mobilne sa mrezi mozda i imaju original sluske... ovako tesko sve ce ti to biti kineska kopija

Naruci iz kine xiaomi piston, cuo sam da kidaju... I relativno brzo stizu...

Obrisano, sta je bilo? :-D
Uh bra kad pre. Naslov je bio DRŽAVNI POSAO-VELIKA PREVARA. Gde je neki lik sa nadimkom "DRŽAVNI POSAO" prozvan od nekog drugog (nisam se setio da zapišem stranicu) za neku veliku prevaru. Nisam ni znao da uopšte može da se postavi takav oglas.

Pa mozes ti da postavis sta hoces, ali brisu :-D vidjao sam ranije nesto slicno...

jel sigurno kupovati iPhone, preko ovog sajta ? mislim da nisu kopije, kinezi itd....hvala

Bolje prosetaj ulicom i nadji sebi neki kamen po izboru. Zima ce, ne verujem da ces cepanicu dobiti. Jedino ako si uzivao ko klinac u kinder jajima pa zelis da opet osetis onaj hajp kad otvaras paket a ne znas sta ce biti unutra :)

Uzimaj od ljudi koji se iskljucivo bave prodajom mobilnih telefona i koji imaju preko 250 pozitivnih npr.

Nije to limundo da neko ima tolke ocene. Ljudi na KP sa preko 250 ocena ih ima mozda 50ak ... Niko ne mari toliko za ocene na KP jer nije u obavezi. dovoljno je i 10 pozitivnih bez negativne na KP da znas da neko lepo radi i prodaje i kupuje

I nisu bas te deset ocene sigurne, najbolje da kupi od ljudi koji imaju kp izlog, mislim da su to ozbiljni prodavci i da imaju mnogo pozitivnih...

Nebitan je KP izlog.
Ocene jesu bitne.
Al uvek otvorite cetvoto ociju ;).

Nije to limundo da neko ima tolke ocene. Ljudi na KP sa preko 250 ocena ih ima mozda 50ak ... Niko ne mari toliko za ocene na KP jer nije u obavezi. dovoljno je i 10 pozitivnih bez negativne na KP da znas da neko lepo radi i prodaje i kupuje

Jeste da ljudi na KP svaki 10ti te oceni, ali ne bih bas stao na 10, ljudi sa 100+ su ok, vecina sto prodaju mobilne ili tehniku iz madjarske imaju vise od 100, obicno ljudima koji su iz Vojvodine, siroka im je ponuda, a imaju gomilu pozitivnih (40-50) bez negativnih verujem kao da imaju 500 na limundu.

KP izlog naravno nema veze sa vezom, ne znam ni zasto bi to neko koristio, meni je licno preglednije da ide na dole sve, posto je ceo sajt tako koncipiran.

Jel ima clanova koji su sami sebe ocenjivali sa laznih profila, i da li je to kp otkrivao i kaznjavao ih?

Ja sam prodao 12 predmeta preko kp, dva kupio. Dobio sam samo jednu ocenu, a toliko im je komplikovan i glup nacin ocenjivanja. Svi te odmah zovu na mob niko ne salje poruke na kp

Mislim da ocene nemaju neke preterane veze na KP. Kao sto rece kolega iznad, sistem je malo komplikovan i retko ko se dopisuje preko PP. Ja sam prodao vise desetina predmeta i kupio nekolicinu, imam oko 5 pozitivnih i nijednu negativnu. Jednostavno ljudi ne ocenjuju. Kad kupujem, preferiram licni kontakt sa prodavcem i nema zime niti problema.

Poslednja izmena:
Jel ima clanova koji su sami sebe ocenjivali sa laznih profila, i da li je to kp otkrivao i kaznjavao ih?

Vidis, na KP-u je manje-vise transparentno sta je ko kupio, kada, kako, ako predmet jos nije aktivan (proslo vise od 30dana), ako je neki vidljiviji bio, google ga ima cacheovan, tako da u svakom slucaju je bolje odradjeno od Limunda, ali mislim da nije bilo, jer sistem ocenjivanja funkcionise tako da ista osoba mora da saceka 7 dana za ocenu da ti pusti nakon sto ti je vec pustio, i mora da bude na drugom predmetu, a vidi se ko ti je pustio. Takodje nema svako JMBG koji moze da koristi za registrovanje, ali u svakom slucaju je previse providno.

KP > limundo, po meni, cinjenica da je 2-3 puta poseceniji, laksi za gledanje, i odmah das informacije (mob, itd, nema cenzure), covek te zove, i to je to. Zive od reklama i od ljudi koji hoce da istaknu oglas, sasvim korektno i zato i uspevaju.
A i brzo reaguje podrska, kako na prijave tako i na kaznjavanje.

I meni je kp bolji, jeste da sam skoro imao neprijatnu situaciju ali sam sam kriv, naseo sam kao dete... Sto se tice telefona ima jedan kp izlog u prvih 20 je uvek covek ima 150 pozitivnih skoro sve za telefone...

... jer sistem ocenjivanja funkcionise tako da ista osoba mora da saceka 7 dana za ocenu da ti pusti nakon sto ti je vec pustio, i mora da bude na drugom predmetu, a vidi se ko ti je pustio. ...

Ne znam otkuda ti to?
Meni su sve ocene, /a ima ih 4!/, stizale odmah, a i moje drugima, većina starih prodavaca/ kupaca te odmah pitaju, ili kad stigne predmet "e, ajde da razmenimo ocene", nikakvih 7 dana i nikakav drugi predmet.
Samo, morate razmeniti poruke, znači oboje morate biti članovi, i oglas za koji se ocenjuje mora biti aktivan, za ovo zadnje nisam 100% siguran, ali za ono gore jesam.
Probaj tako, ako češće oglašavaš na KP.
Inače da, KP/L, nebo/ zemlja... KP= klasični mali oglasi, nikakvo zaludjivanje, oceš/ nećeš, prevara ima svida od kako je sveta i veka. /Dobro, de, kod nas malo više zadnjih 25 godina ruku na srce, al to nije tema./

Poslednja izmena:
Mislio sam da ako si kupio 8.10. od mene nesto, ja ti pustio tad ocenu, ali si u medjuvremenu 11.10. takodje nesto od mene kupio, ja ne mogu da ti pustim ocenu jos jednu pre 15.10., i mora da smo razmenili poruke na drugom predmetu,

Ocenite
Korisnika ne možete oceniti:

ako sa njim niste komunicirali preko kp-a,
ako ste ga već ocenili pre manje od 7 dana,
ako ste se tek registrovali.

Ja sam prodao 12 predmeta preko kp, dva kupio. Dobio sam samo jednu ocenu, a toliko im je komplikovan i glup nacin ocenjivanja. Svi te odmah zovu na mob niko ne salje poruke na kp

Zbog toga,ako vec dogovorite kupoprodaju,nista vas ne kosga da insistirate na komunikaciji putem kp poruka,obrazlagajuci to potrebama obostrane sigurnosti. Vecina ce pozitivno odgovoriti ba taj zahtev,ukoliko su u mogucnosti naravno

@sladoledsamesom

E, to nisam znao...

Evo cisto da upozorim na jos jednog prevaranta na KP. Naime u firmi nam je trebao laptop uglavnom za office. Neko iz firme je narucio laptop sa ovog oglasa:

lap.PNG

Gospodin se predstavio da je iz Pozege iako u oglasu stoji da je iz Beograda. I rekao kako nece skoro za Beograd pa moze da nam posalje laptop AKS-om. Broj telefona mu je 064/5800587. Laptop je stigao a sa njim i BSOD nakon nekoliko minuta koriscenja. Kontaktirali smo prodavca i odmah su poceli izgovori. Kod njega je sve radilo kako treba. Mora da je nesto u transportu ostecen i tako te gluposti. Na moju opasku da se u event vieweru vidi da je i te kako imao BSODove poceo je sa obecanjima kako ce resiti problem "cim dodje u Beograd". Ostavio sam mu telefon i naravno ni traga ni glasa od njega vise. Vise puta smo ga zvali i rekao je da je kod njega radilo kako treba i da radna garancija vazi sedam dana :) . A zavlacio nas je sa dolaskom u bgd jedno deset dana. Kontaktirao sam ga i preko poruka na KP ali naravno ne odgovara da ne bi dobio negativnu ocenu. Jednom recju - prevara. I dalje se oglasava koristi istu semu oglasa kao na slici gore tako da oprez. Nisam licno ostecen i bio sam protiv ovakvog nacina kupovine (ali me u firmi nisu poslusali hehe) tako da me ovo ne pogadja previse. Ali eto cisto da vas upozorim na ovog klasicnog prevaranta.

Poslednja izmena:
Evo cisto da upozorim na jos jednog prevaranta na KP. Naime u firmi nam je trebao laptop uglavnom za office. Neko iz firme je narucio laptop sa ovog oglasa:

Pogledajte prilog 152951

Gospodin se predstavio da je iz Pozege iako u oglasu stoji da je iz Beograda. I rekao kako nece skoro za Beograd pa moze da nam posalje laptop AKS-om. Broj telefona mu je 064/5800587. Laptop je stigao a sa njim i BSOD nakon nekoliko minuta koriscenja. Kontaktirali smo prodavca i odmah su poceli izgovori. Kod njega je sve radilo kako treba. Mora da je nesto u transportu ostecen i tako te gluposti. Na moju opasku da se u event vieweru vidi da je i te kako imao BSODove poceo je sa obecanjima kako ce resiti problem "cim dodje u Beograd". Ostavio sam mu telefon i naravno ni traga ni glasa od njega vise. Vise puta smo ga zvali i rekao je da je kod njega radilo kako treba i da radna garancija vazi sedam dana :) . A zavlacio nas je sa dolaskom u bgd jedno deset dana. Kontaktirao sam ga i preko poruka na KP ali naravno ne odgovara da ne bi dobio negativnu ocenu. Jednom recju - prevara. I dalje se oglasava koristi istu semu oglasa kao na slici gore tako da oprez. Nisam licno ostecen i bio sam protiv ovakvog nacina kupovine (ali me u firmi nisu poslusali hehe) tako da me ovo ne pogadja previse. Ali eto cisto da vas upozorim na ovog klasicnog prevaranta.
Jaka neka firma, traži novi posao, ako ti posluju tako onda neće dugo, sem ako nije državna firma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno