Šta je novo?

Kupovina tehnike u Rumuniji

Ti si se posteno napatio da kupiš svog. Svaka ti čast na strpljenju i volji. Nadam se da će te lepo služiti i da si zadovoljan.

^ Hvala. Jeste, imao sam dosta napora, ponešto i više troškova od planiranih, ali kako sam već 2x išao, nisam hteo da odustanem. Otežavajuća okolnost bila je i činjenica da za taj laptop nije bilo moguće odabrati isporuku u prodavnici, pa sam morao da se potucam od jedne do druge, jer ni elektronski pregled dostupnosti na sajtu nije sasvim tačan.

Osim toga, treba proizvod dobro proveriti. Onda, osmisliti plaćanje. Ja sam, npr. imao snažne porodične sugestije da platim deviznom karticom, umesto da razmenjujem evre. I sve to manje više može da prođe ako je sve u redu. Ali, da sam to uradio u konkretnom slučaju, sa marginom 4% koliko je u mojoj banci konvertovanje iz evra u leje, imao bih čist gubitak prilikom povrata laptopa, jer Altex vraća sumu sa računa, a moje margine ga, razumljivo, ne zanimaju. Itd itd.

Jedna zanimljiva ponuda za Galaxy A35 telefon.

Prilozi

• Screenshot 2024-04-18 212624.png
    Screenshot 2024-04-18 212624.png
    543.9 KB · Pregleda: 203
^ Hvala. Jeste, imao sam dosta napora, ponešto i više troškova od planiranih, ali kako sam već 2x išao, nisam hteo da odustanem. Otežavajuća okolnost bila je i činjenica da za taj laptop nije bilo moguće odabrati isporuku u prodavnici, pa sam morao da se potucam od jedne do druge, jer ni elektronski pregled dostupnosti na sajtu nije sasvim tačan.

Osim toga, treba proizvod dobro proveriti. Onda, osmisliti plaćanje. Ja sam, npr. imao snažne porodične sugestije da platim deviznom karticom, umesto da razmenjujem evre. I sve to manje više može da prođe ako je sve u redu. Ali, da sam to uradio u konkretnom slučaju, sa marginom 4% koliko je u mojoj banci konvertovanje iz evra u leje, imao bih čist gubitak prilikom povrata laptopa, jer Altex vraća sumu sa računa, a moje margine ga, razumljivo, ne zanimaju. Itd itd.
Na kom jeziku si se sporazumevao?

^ Na engleskom, dakako. Solidan broj ljudi ga govori. Zvao sam i Altex call centar, operater se prešaltovao na engleski odmah nakon mog predstavljanja.

На лаптопу без ОС постоје 3 партиције.
Уефи, Рековери и једна највећа, празна.

Број уписа си могао да провериш са Кристалдиск Инфо.
Не мора да значи да је тај лаптоп корићен.

^ Na engleskom, dakako. Solidan broj ljudi ga govori. Zvao sam i Altex call centar, operater se prešaltovao na engleski odmah nakon mog predstavljanja.
mozes mi ostavis neki altex-ov e-mail na koji ih je moguce dobiti? Imam problem ali me ghostuju likovi

На лаптопу без ОС постоје 3 партиције.
Уефи, Рековери и једна највећа, празна.

Број уписа си могао да провериш са Кристалдиск Инфо.
Не мора да значи да је тај лаптоп корићен.
Laptop je korišćen i tu nema dvojbe. To su "priznali" i zaposleni, nakon što sam ih zasuo pitanjima. Ne vidim potrebu da po tom pitanju polemišemo, kada nisi svedočio događaju.

Naveo sam u postu na koji se referišeš da su postojale i druge indicije, ali nisam hteo da elaboriram ovde. No, kako si me "prinudio", onda da pomenem da su pokušali da prikriju da je originalni stiker na kutiji već bio isečen skalpelom, kao i da je laptop davao signal da nešto sa baterijom nije u redu.
Na kraju, i najvažnije, drugi laptop koji sam kupio imao je samo jednu, praznu particiju i tu se za mene priča o tome završava.

mozes mi ostavis neki altex-ov e-mail na koji ih je moguce dobiti? Imam problem ali me ghostuju likovi
Poslao sam ti na PM.

Poslednja izmena:
Ау ... О каквим принудама се ради?

Da li naši carinici trklejišu na granici.
Hoću da uzmem lap-top u Temišvaru i da tražim povraćaj PDV-a na granici.

Da li Rumunnski carinici javljaju našim carinicima kada lupe pečat za tehničku robu, da li treba da iznosim lap-top na uvid Rumunskim carinicima ili policiji ?

Koji je najbolji prelaz da se koristi za ulazak u Srbiju da ima što manje cimaja i problema.

Hvala unapred.

Ako na bilo kom graničnom prelazu radiš povraćaj PDV-a, veća je verovatnoća da će sa naše strane znati to, nego da ćeš proći bez kontrole

Nalog na emag.ro ne može da se napravi bez rumunskog broja? Traži SMS verifikaciju. Ne deluje mi da može da se naruči bez naloga..

Off: niti je Temišvar na 2h od Beograda (realno 3h), niti je jeftin za boravak (bili pre 2 nedelje, moguće je da "se nismo snašli").
Tržnjaci su im skupi i realno lošiji od naših, tehniku nisam gledao.

Realno na granici nema zadrzavanja i stignes za nekih 2.5h.
Sto se tice skupoce(bio pre godinu dana), neki srednji smestaj na 10-15 minuta od centra, uz reku Begej je bio jeftiniji nego sto smo placali po Srbiji.
Inace voznja camcem rekom bese manje od 100 dinara. Hrana je bila jeftinija po restoranima nego u BG.
Tehniku iskreno nisam gledao da bih pravio neku paralelu.

Dok izađem iz Pančeva, posle kroz sela sa kamionima i traktorima, policija usput, 25 minuta bili na granici (Vatin). Znam da ima i drugih prelaza ali eto.
Evo gledam Gmaps, vožnje 1:38 do OMV u Vršcu, 10 minuta do granice, i još 57 minuta do hotela.

Nalog na emag.ro ne može da se napravi bez rumunskog broja? Traži SMS verifikaciju. Ne deluje mi da može da se naruči bez naloga..
Nisam gledao emag, ali altex i mislim carrefour su uveli isto verifikaciju broja telefona ove godine, a prosle godine sam narucio s laznim brojem i sve regularno stiglo.
Od kartica koliko znam najjeftinija opcija je DIGI prepaid za par eura, ali ne traje dugo, orange je skupji ali i traje duze kartica.

Ako neko bude isao, a voljan je da kupi karticu za mene da se verifikujem postedeo bi me muke.

Ako se gledaju regularne cene po radnjama, tehnika im je jeftinija.
Supruga kaže da su im i obuća/odeća jeftiniji.
Što se tiče granice, uglavnom nema gužve. Za ova 3 puta kada sam išao poslednjih par godina, nisam se zadržavao duže od par minuta.
Inače od Pančeva do centra Temišvara mi je potrebno oko dva sata.

Tehnika je svuda jeftinija, osim mozda u Egiptu i Ruandi. Odevni predmeti ne - ranije jesu, kada je Iulius bio meka i medina, danas ne.

Guzve na granice mogu biti samo subotom ujutru kada se nakrcaju turisticki busevi + dnevni turisti.

Btw, kako kupite Emag porudzbine? koliko se secam to je samo online shop?

U Altexu dobra ponuda za Lenovo Yoga laptop. 3.2K MiniLed ekran 16", 64GB Ram, RTX4070.
Sa popustom za kupovinu u app, košta ~1850eur.

Prilozi

• Screenshot 2024-11-30 165343.png
    Screenshot 2024-11-30 165343.png
    494.5 KB · Pregleda: 78
Pozz drustvo,planiram uskoro da idem u Temisvar po zvucnik soni ovde je oko 80 000 a tamo kad se prevede iznleja iznoei 61 000 i plus povrat od pdv kontam da bi me zvucnik izasao oko 45,skoro pa duplo...zivim 70 km od rumunske granice,kad odem vec tamo sipacu i gorivo i videti cene hemije i svega...pa cu pisati u grupi...pozz

Jesi li bio po zvucnik? Ja sam trenutno u Temisvaru. Uzecu sator u decathlonu. 4000 din je manja cena nego kod nas. Ne znam da li se isplati cimati se za povracaj pdv. Cena satora je 900 ron.

Ti bi babe i žabe,neće da može 😂

Mozes da prodjes a mogu i da te klepe za carinu i pdv pa ti riskiraj a moze biti i carinski prekrsaj ako pokusas sakriti.

Mislim da je sasvim dovoljno to sto si pazario jeftinije i bez povrata pdv.

Hahaha au hvala vam tacno sam mogao da robijam za zvucnik 🤣🤣🤣🤣

Nazad
Vrh Dno