Šta je novo?

Kupovina tehnike u Rumuniji

Cak i ako ne povratis PDV, carinik na ulasku u Srbiju moze da ti naplati carinu i PDV :)

Raspakujes robu, ambalazu isto tako rastavis i spakujes negde u gepek sa strane i nema problema.

Ljudi ne znam imate te tako decije poglede na prelazak granice i carine. Carinik moze sve sta hoce i vecinom mu ne mozete nista. To da li ste vi povratili negde porez to naseg carinika aposlutno neinteresuje sto je i normlano i to apslutno nece uticati ni na sta ako on krene u proces carinjena. Ako se unosite retko relano su mizerne sanse da ce neko da vas drnda ali sa druge strane po meni uvek treba imati to na umu da moze da dodje do procesa carinjenja, naravno ako izvadite iz kutije smanjujete sansu da ce na prvi pogled da vidi da je sveze kupljeno carinici nisu policajci iz viceva znaju sve moguce fore i tu nema *****ao sam ih *****ao si ako te puste. Samo treba biti svestan svih stvari da ne bi doslo do bezpotrenih problema.

Sve to stoji ali povećavaš šansu ako su carinici sa dve strane u komunikaciji da će te naši ocariniti.
Jednom davno sam autobusom putovao u RS i neki klinac se napravio pametan i vratio pdv sa naše strane za neki laptop. Posle toga ušao carinik RS u autobus i rekao: "Gde je taj s laptopom da ga ocarinim".
Samo je pitanje da li su carinici sa dve strane u međusobnoj komunikaciji

Drugari jel znate nekog kome mogu direktno da se obratim za kupovinu i dostavu tehnike iz Rumunije, televizor konkretno sa Altex-a?

Nisam cuo da ima neko da radi sa rumunijom. Ako bas nije neki spec model sto ima samo u rumuniji onda cimas "madjare" sa KP.

Nazad
Vrh Dno